Jelentkezz be Regisztrálj
Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció
Írta 2010. december 06. - 19:23
Persze nem a 15ezres havidíjra értettem, hogy határeset. Annyi pénz nincs is.
Írta 2010. december 06. - 18:32
És mennyit költessz a telefonálásra havonta? Milyen elõfizud van?Telenor elõfizetéssel gondoltam, mert úgysem váltok szolgáltatót, és úgy még határeset ár szempontjából.
Akkor arra majd figyelek, hogy semmi köze ne legyen a GPS-nek az internethez.
Sztem elég nagy elõrelépés lenne a 6300-hoz képest, vagyis egész más lenne. Meg néhány dolog leegyszerûsödne.
blueshark,
Utána nézek, hátha van 6300-ra. Nem kéne annyit nyomtatnom, ha lenne.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2010. december 06. - 18:15
offline mód
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. december 06. - 18:13
Sztem elég nagy elõrelépés lenne a 6300-hoz képest, vagyis egész más lenne. Meg néhány dolog leegyszerûsödne.
blueshark,
Utána nézek, hátha van 6300-ra. Nem kéne annyit nyomtatnom, ha lenne.
Írta 2010. december 06. - 18:05
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. december 06. - 17:57
A GPs által kapott jelet olyan programmal használod amivel akarod! Használhatod navira ha van programod hozzá, de akár Sporty Pal-al útvonalrögzítésre vagy van külön progi geoláda keresésre. A lényeg hogy tájékozódj, hogy mi fut offline és mi online. OVI térkép mûködik így is-úgy is és itt szokták sokan megszívni.Köszi szépen.
És olyan lehetséges, hogy a GPS-t ne navigációra, hanem helymeghatározásra használjam? Annak jobban örülnék.
Nem tudom pontosan mitõl lesz szép egy kép, a nagyíthatóság miatt gondoltam azt, hogy jobb egy nagyobb felbontású kamera.
Inkább a tartalék akksi mellett szavaznék, mert akkor akár vezetékes telefonom is lehetne, ha nem használom ki a "szirszarokat".
Esetleg valami egyéb opciót tudsz ajánlani?
A C7 egyébként szerintem jó alternatíva arra amiket írtál, feltéve ha szánsz rá annyit amennyibe kerül.
Írta 2010. december 06. - 17:41
És olyan lehetséges, hogy a GPS-t ne navigációra, hanem helymeghatározásra használjam? Annak jobban örülnék.
Nem tudom pontosan mitõl lesz szép egy kép, a nagyíthatóság miatt gondoltam azt, hogy jobb egy nagyobb felbontású kamera.
Inkább a tartalék akksi mellett szavaznék, mert akkor akár vezetékes telefonom is lehetne, ha nem használom ki a "szirszarokat".
Esetleg valami egyéb opciót tudsz ajánlani?
Írta 2010. december 06. - 17:17
Olvastam a Nokia C7-rõl. Elég szimpatikus, mert tud pdf-et kezelni, és az Office cuccokal is elbánik.
Viszont vannak róla negatív vélemények is: állítólag lassú kijelzõ, és a fix fókuszos fényképezõt sem szeretik (egyikkel sem volt még dolgom...).
Pedig ahogy láttam szép képeket csinál, nekem legalábbis több, mint elfogadható...
Meg a Symbian ódivatúságára is panaszkodtak kicsit (én nem ismerem, szóval nekem nagyon is új lenne).
Van valakinek tapasztalata ezzel?
Vagy létezik hasonló kütyü, ami tudja a következõket:
-GPS (jó lenne, ha nem internetes lenne)
-pdf és word dokumentumokat kezelje
-5 mp, vagy nagyobb felbontású fényképezõ
-hosszú készenléti és beszélgetési idõ
Asszem ennyi.
Fõleg Nokiák között keresgélnék.
Köszi elõre is.
C7 tényleg jó! A kamerája is jó attól függetlenül hogy full fókuszos és nem auto fókuszos. elég szépen felismeri az arcokat meg gyors is. A simbian tényleg kicsit ósdi kinézetû, de használható és az OVI térkép tényleg nagyon jól használható és ugye ingyen van. A kijelzõje egy érdekes dolog. Beltérben próbáltam mesterséges fényviszonyok között, és a C7, Galaxy S és Desire közül tényleg a C7 volt a gyengébbik. Bár a Nokia samesza azt mondta hogy azért fura mert polarizált a kijelzõ felülete, és bár nem olyan nagy a fényerõ de napon mégis jobban látszik.
A több szempontodhoz hozzászólva:
-GPS-nek semmi köze az internethez, maimum a navigációs programnak (ha valaki nem olvassa el a lúzermanuált akkor megérdemli hogy szopjon a netforgalom miatt mindenkinek elmondjuk), vagy még akkor megy netre a teló ha a GPS+ infókat tölt le ami gyorsítja a helyes pozició megtalálását.
- PDF-et és egyéb doksikat mondjuk az én Samsung Monte-m is kezel.
-5Megapixel az egy szép szám! De szerinted attól lesz szebb egy kép minõsége? Nem!
-Hosszú üzemidõ titka a tartalék aksi! Vagy ha nem használod a telefon funkcióit (GPS, WiFi,Net,kamera egyéb szirszarok)
Írta 2010. december 06. - 15:29
Viszont vannak róla negatív vélemények is: állítólag lassú kijelzõ, és a fix fókuszos fényképezõt sem szeretik (egyikkel sem volt még dolgom...).
Pedig ahogy láttam szép képeket csinál, nekem legalábbis több, mint elfogadható...
Meg a Symbian ódivatúságára is panaszkodtak kicsit (én nem ismerem, szóval nekem nagyon is új lenne).
Van valakinek tapasztalata ezzel?
Vagy létezik hasonló kütyü, ami tudja a következõket:
-GPS (jó lenne, ha nem internetes lenne)
-pdf és word dokumentumokat kezelje
-5 mp, vagy nagyobb felbontású fényképezõ
-hosszú készenléti és beszélgetési idõ
Asszem ennyi.
Fõleg Nokiák között keresgélnék.
Köszi elõre is.
Írta 2010. december 06. - 10:45
ahány embert ismerek, aki laptopba jegyzetelt, az amint elkezdett füzetbe jegyzetelni, máris jobban értette a dolgokat - eléggé elvonja a figyelmet a laptopozás (ááá egy kis facebook/msn nem árthat), a tablet is pont úgy elvonná..
ez változó; ha elfér a padon egy noti normális bill-lel, akkor én gyorsabban írok vele, mint lapra, ráadásul szebb, és szerkesztettebb, ill. természetesen szerkeszthetõbb is
pl. ha még óra közben kiderül, h rosszul fogtam fel vmi rendszerezést, vagy otthon akarok nekiesni, és kibõvíteni a dolgot
arról nem is szólva, h a jegyzet is egyszerûbben átadható és felhasználható
igaz, nekem nem kell pl. rajzolni jegyzetelés közben
Írta 2010. december 05. - 22:29
De akkor meg jönne az, hogy közlekedés közben simán telefonálhatok vele, mert vagy füles van rádugva és zenél, vagy BT hangosodik a kocsiban...
viszont fürdés/sz@rás (mindig akkor keresnek, csinálok is majd FB csoportot... ) munka és egyéb hétköznapi tevékenység közben viszont macerás lenne, de két "telefon" meg minek?
Az olcsóbb kategóriához nem tudok hozzászólni, de tervezem olyanok babrálását is, kíváncsiság oltás okán..
Írta 2010. december 05. - 22:07
nálunk van 1-1 iPad, meg egy IBM tablet-té forgatható notebook - tök jók, de jegyzetelni azt nem lehet rájuk, fõleg nem egy olyan ábrát rendesen lerajzolni, ahol 3 különbözõ szín van, színenként 5 különbözõ vonalvastagsággal. papírra, tollal ehhez 3 toll kell meg nem annyira odanyomni...
ahány embert ismerek, aki laptopba jegyzetelt, az amint elkezdett füzetbe jegyzetelni, máris jobban értette a dolgokat - eléggé elvonja a figyelmet a laptopozás (ááá egy kis facebook/msn nem árthat), a tablet is pont úgy elvonná..
én anno egy netbook vagy egy jó mobil között variáltam, a mobil gyõzött - facebook-ozni meg ZH-eredményt megnézni azon is lehet, de ha bemegyek az egyetemre akkor nyilván nem akarom az új sorozatrészt megnézni órán, akkor inkább itthon maradok. (lyukasórán esetleg, de akkor meg inkább elmegyünk haverokkal kajálni/könyvtárbatanulni /inni egy sört, legalább addig se a gép elõtt ülünk..)..nyilván ha mondjuk programozás leckét írunk együtt, akkor beviszem a laptopom, de amúgy a papír+toll még mindig az a jegyzetelési mód, ami szerintem a leghatékonyabb.
én az egész tablet értelmét max. olyan helyeken látom, ahol mondjuk adatokat kell felvinni gyorsan az ûrlapokra, esetleg kiválasztani a rendelni kívánt terméket, szóval éttermekben, hotelokban, mindenféle adminisztrációs helyen, áruházakban (bár ott meg az ipari PDA a nyerõ, kisebb). egy akkora kijelzõn már elég nagy gombokból lehet elhelyezni a virtuális billentyût, szerintem kifejezetten kényelmes lenne a dolog. (bár ugye ehhez egy jól kiépített, titkosított wireless hálózat kell akkor)
de hogy otthon mire lehetne használni most? filmet nézni kicsi, minden másra meg kényelmesebb egy 13-15" laptop...talán 5-10 év múlva az épületinformatika egy hétköznapi, elérhetõbb árú dolog lesz, és egy tabletrõl lehet vezérelni majd a hálózatra csatlakoztatott hûtõt, sütõt, fûtést, mindent.
Írta 2010. december 05. - 21:45
Ezek vajon mennyire jók? Jó lenne valami ilyesmi egyetemre...
A netbook-ot meg el kéne adni, mert nem is hordom magammal.
Írta 2010. december 05. - 19:30
CamScanner - csinálsz fotókat, õ meg felszkenneli õket egy pdf-be. kipróbáltuk egy ZH-n (kb. 30s van ilyesmire ott:D), ugyanolyan mobillal - a fotó éppenhogy jól sikerült, ráküldtük a programot és egybõl nyomtatható formába került a cucc. szerintem hasznos.
Írta 2010. december 05. - 18:24
viszont az ultimate programot ma találtam meg marketen: perfect egg timer. kell neki a tojás átmérõje, hõmérséklete, tengerszint feletti magasság kézzel vagy GPS alapján, meg hogy milyen keményre akarod megfõzni (5 szint van) - ezután csak forró vízbe bele a tojást, timer indít és tényleg qrvafinom lesz a tojás, jobb, mint ha érzésre fõzném.:D:D
nem is tudom hogy tudok enélkül élni ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 05. - 18:23
Írta 2010. december 04. - 22:56
Extrák járnak az iPhone mellé a Vodafone-nál | PR | Szeged - delmagyar.hu
eddig kevés olyan magyar app-ot próbáltam ami jó is..(nem hinném, h bármelyik általuk készített alkalmazás kihasználná az iOs és a készülék adta lehetõségeket)...sztem ez csak vakítás....
régebben azokat a piros-fehér voda menüs telefonokat is rühelltem
de ne váljon valóra a sejtésem és hátha jó app-ok lesznek
Írta 2010. december 04. - 21:15
Szerintem "gyûjtsük" a hasznos programokat valahol!
Írta 2010. december 04. - 20:10
Írta 2010. december 04. - 19:59
kiterjesztett valóság szoftvert pedig szerintem nem sokan használják itthon, szerintem nincs is értelme - legalábbis ahány Androidost ismerek, egybõl törli is le a francba a Layar-t egy próba után...inkább a 4square és társai programokat használja az ember helyette. minden fentvan lassan, ami egy kicsit is érdekesebb hely, oda is navigál a google maps, és a haverok is látják, hogy most éppen te hol vagy...+ egy jó buli az maga a kiterjesztett valóság, minek erre program?:D:D
viszont az ultimate programot ma találtam meg marketen: perfect egg timer. kell neki a tojás átmérõje, hõmérséklete, tengerszint feletti magasság kézzel vagy GPS alapján, meg hogy milyen keményre akarod megfõzni (5 szint van) - ezután csak forró vízbe bele a tojást, timer indít és tényleg qrvafinom lesz a tojás, jobb, mint ha érzésre fõzném.:D:D