Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Bevallották, hogy nem bírják olyan sebességgel gyártani (samsung) az AMOLED kijelzõket, mint amennyire vitték a készülékeket, így átálltak egy sony fejlesztésre.
Rengeteg tesztet elolvastam, egyikben ez fogyaszt kevesebbet, másikban az, az oled kicsit jobban látszik napfényben és mindenféle szögekbõl, az slcd viszont kicsit kontrasztosabb színeket rajzol, a másik teszt szerint meg fordítva.
Nagyjából tök ugyanolyanok...
Nekem Amoledes van, egy ismerõsnek Slcd-s, észre sem venni a különbséget, csak onnan tudtam meg, hogy mondta :)

Hát ezt én is tudom...de most komolyan! Nem fix darabszámra szerzõdtek le a HTC-al? Szal meglepõ hogy egy terméken belül gyakorlatilag 2 különbözõ minõségû fõdarabot használnak.
Mondjuk abból a szempontból mind1 hogy melyik jobb és melyik rosszabb. A Galaxy S-nek van jelenleg a piacon a legjobb kijelzõje. Ha kipakolok 3 telefont az asztalra (Desire,C7,Galaxy s) akkor rendszerint vagy a C7 vagy a Desire nyer. Viszont ha bekapcsolom õket akkor a C7 és a Desire megy vissza a dobozba pihenni. :) A Galaxy S kijelzõje nagyon meggyõzõ.
Egyébként anyagminõségben a desire nagyon bejövõs, meg a gombsor is bejön.
A C7 még mindig tetszik.3 dolog miatt nem gyõztem magam tökéletesen: Symbian,Nokia, és az elõlapon a gombsor körül a díszítõpanel mindegyiken mozog (engem zavar ha egy ilyen áru telefonon nem tökéletesek az illesztések. 5db-ot bontottam ki mert azt gondoltam hogy egyedi "probléma" de nem.).

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
asszem megoldottam a túrista térképet androidra offline-ba, szal nem kell neki net. majd kicsit még baromkodok a dologgal megnézem h menyire mûködõképes aztán holnap adok több infot is ha van rá igény.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a sima Desire méret (3.7") az konkrétan a tökéletes, ezt mondtam itt is pár napja - haveromét ma volt szerencsém végigtapizni, hát nagyon a kell kategória. (nemtudom a spica milyen nehéz, de érzésre sokkal jobb fogni a desire-t, még ha nehezebb is...farmerzsebben meg mindegy, milyen nehéz, ameddig nincsen 15 deka)

rbalint: nekem fizikai gombból a 2 tárcsázó gomb mindenképp szükséges, a tapinak nincs visszajelzése, hogy épp megnyomta e a gombot vagy nem...a Spica gombjai kb tökéletesek, bár a "keresés" gombot nem szoktam használni, de most ráállíttoam a wifi ki be kapcsolást, így az is kopik mostmár:D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
defy teljesen jó mindenféle fizikai gomb nélkül is (ill. hangerõ meg kibekapcs az rendes). szokás kérdése az egész, nekem kb 2 nap volt teljesen átállni a htcrõl. azon is csak az optikai tracker volt plusz gomb/kezelõszerv. ja, a kijelzõjét sikerült megkarcolnom valahogy egy icipicit, de volt már vele "demozás", ami többszöri asztalsarokhoz _ütést_, meg némi vegyes technikával bemutatott úszást jelent, a pillangó még nem megy annyira :P
eddig a mérleg: víz-defy: 0-1, asztalsarok-defy: -1-1. ugyanis az íróasztalom sarkában sikerült látható károkat okozni vele...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts

Mondjuk a Desire leírásában furcsa a "Super TFT or OLED"...érdekes hogy ennyire nem tudnak elõre gondolkozni, hogylegyen elég kijelzõ.
Egyszer azt nyilatkozzák hogy az OLED az isten egyszer meg azt hogy a Super TFT...furi. Nem kéne egy felsõ kategóriás telót így árulni...ez kb olyan mint ha a BNW-be egyszer elsõ egyszer meg hátsókerekes hajtást építenének, éppen azt ami van. Nekem kicsit ezért hiteltelen a HTC.

Bevallották, hogy nem bírják olyan sebességgel gyártani (samsung) az AMOLED kijelzõket, mint amennyire vitték a készülékeket, így átálltak egy sony fejlesztésre.
Rengeteg tesztet elolvastam, egyikben ez fogyaszt kevesebbet, másikban az, az oled kicsit jobban látszik napfényben és mindenféle szögekbõl, az slcd viszont kicsit kontrasztosabb színeket rajzol, a másik teszt szerint meg fordítva.
Nagyjából tök ugyanolyanok...
Nekem Amoledes van, egy ismerõsnek Slcd-s, észre sem venni a különbséget, csak onnan tudtam meg, hogy mondta :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
akkor asszem marad a kissebbik Desire....
annyira nagyon én sem szeretnék, azt hiszem a tudása is bõven ki fog szolgálni
már csak meg kell találnom a legjobb áron

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

elvileg jon 4 uj androidos HTC 2011 elso negyedevben, meglatjuk azok milyenek lesznek.

Na akkor az Q2-ben lesz majd kapható itthon...Addig még lehúznak egy bõrt a Desire-rõl :D
Mondjuk a Desire leírásában furcsa a "Super TFT or OLED"...érdekes hogy ennyire nem tudnak elõre gondolkozni, hogylegyen elég kijelzõ.
Egyszer azt nyilatkozzák hogy az OLED az isten egyszer meg azt hogy a Super TFT...furi. Nem kéne egy felsõ kategóriás telót így árulni...ez kb olyan mint ha a BNW-be egyszer elsõ egyszer meg hátsókerekes hajtást építenének, éppen azt ami van. Nekem kicsit ezért hiteltelen a HTC.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elvileg jon 4 uj androidos HTC 2011 elso negyedevben, meglatjuk azok milyenek lesznek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

en is azt mondtam hogy 4.3"-as telefont csak tapizas utan szabad venni mert nekem pl nem jott be a meret.

Egy kis összehasonlítás:
Desire HD: Súly g 164, Méret mm 123*68*12, 4,3” kijelzõ
Desire: Súly g 135, Méret mm 119*60*12, 3,7" kijelzõ
Galaxy S: Súly g 118, Méret mm 123*65*10, 4.0” kijelzõ
Nem tudom kinek melyik nyújt használati értékben többet. Nekem a 3,15"-os kijelzõ tökéletesen megfelel és az ezzel párhuzamosan 92 g tömeg.Csak gyárthatnának már OLED kijelzõvel hasonló méretben is telefont!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ja ebbe én is belefutottam, majdnem lett desire-m aztán szóltak hogy azért nézzem már meg élõben mert akkora mint egy tepsi, hát 2mp után elhajítottam, kell a francnak egy laptop méretû telefon :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en is azt mondtam hogy 4.3"-as telefont csak tapizas utan szabad venni mert nekem pl nem jott be a meret.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
legenda méret lenne a király csak kéne lassan valami dualcore-os fajta belõle, de félek hogy a jövõ év elsõ negyed évében megjelenõ ilyen telefonok mind ilyen nagy szappantartók lesznek :(

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Gondolkodom abban is h marad a "sima" Desire....a HD verziója mivel tud többet?

OLVASKODJÁL TESZTET :P
Szerintem egy ekkora kijelzõ minden csak nem praktikus. Már a sima Desire meg Galaxy S is erõsen határeset mindenes használatra. a tisztelt manager uraktól meg elõre is elnézést :D
Az öltönyöket manapság már biztos "okostelefon súlykompenzátorral" gyártják....

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Gondolkodom abban is h marad a "sima" Desire....a HD verziója mivel tud többet?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

nem találtam ilyen opciót sajna :(
nem ebay-en leltem hanem express.hu-n
de lehet minnyá megtalálom ott is megtalálom...

õ a hirdi egyebkent
HTC DESIRE HD, új, kártyafüggetlen - eladó - Mobiltelefon készülék | Expressz.hu
van 1-2 hasonló

Na ezekkel tessék vigyázni!
Amit itthon nemzetközi garanciának hívnak az gyakorlatilag bolti garancia!
Én itt vettem a samsung monte-t
És amit itt EU garanciának írnak az valójában bolti garancia. Ha beszarik akkor beviszed a boltba és õ a saját szakállára megcsinálja(tatja). Ezek nem normális garanciális termékek!
Sõt! Sok esetben külföldön felvásárolt hálózatfüggõ készülékeket függetlenítenek és nyomnak rá egy gyári SW-t. Ennyi
Óvakodjunk a magyaristáni átbaszoldás vaterás és hasonló szutykoktól!
Egyébként fogtad már kezedbe a HD-t? Nekem kicsit nagyon nagy...már nem telefon, inkább táblaPC :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ezt találtam róluk

http://ukdata.com/co...-SELECT-LIMITED

PHONE SELECT LIMITED - Birmingham West Midlands B18 6EW

PHONE SELECT LIMITED
meg van egy másik is ami hirdet express.en hasonló áron

õk: http://ukdata.com/co...-PROMOTIONS-LTD.

tam: nálatok hogyér mennek a desire-ek? ha esetleg segítenél egynek a beszerzésében jó áron, akkor meghálálnám valamivel valahogyan....nem tudom nálatok milyen áron megy ami biztonságosan beszerezhetõ, esetleg ugyis h leküldöd nekem..nem néznél utána nekem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de a desire hd az androidos

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Matt: gyanítom, hogy mohács csak a regisztróció miatt van megadva...:)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Engem már csak a winfos zavar rajta.
Nem tudom mennyire üt át a sense felületen.
Illetve mikor winfos mobilom volt,állandóan volt vele valami cseszés.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

esetleg nézd meg hogy az eladónak mennyire pozitívak az értékelései, meg hogy mennyi tételt értékesített már sikeresen

ez nem jelent semmit, vettünk már terméket olyan eladótól akinek több mint 200 pozitív visszajelzése volt, jelenleg rendõrségi eljárás van ellene
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.