Jelentkezz be Regisztrálj
Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció
Írta 2012. június 20. - 20:43
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. június 20. - 19:15
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2012. június 20. - 10:54
A Lumia 800 nem egy olcsó kategória....Meg ugye megint sikerült a Nokiának öngólt lõni, mert a 800-as bejelentését követõen hirtelen bejelentették a 900-ast. Így aki azért veszi a presztizs kategóriájú telefont mert az a "legjobb" és legdrágább az kivárt. A Lumia 800 nagy csinnadrattával jött be a piacra, és nem volt akkora siker mint amit vártak tõle. Ellenben a 900-as már nem kapott olyan támogatást a marketingkommunikáció terén, így sokan nem is ismerik.Nem, a Blackberry OS, RIM telefonok teljesen jók amúgy. : DD Vennék én olyat, ha ki tudnám használni a lehetõségeit, mert amúgy tényleg baromira bejön, de így, hogy nem tudom, fölösleges.
Ejj, ha a Lumia 800-on lenne qwerty.... :/
/e: érintõképernyõn gépeléssel kapcsolatban még annyit, hogy én szeretem ha 'kattan' az anyag ha megnyomom, ha érzem, hogy gépelek. Ez olyan, mint pl gamer billentyûzetnél (pc) a mechanikus bill mondjuk. : D
Szvsz nagyon jó telefon lenne a lumia 800 ha nem fix aksi lenne benne, a töltõcsatlakozó és SIM slotot nem ilyen elmebeteg módon oldották volna meg és ha a winmob rendszernek lenne egy normális kezdõképernyõje mint az android rendszernek. egyébként a winmob nagyon egyszerû gyors és könnyen kezelhetõ ez vitathatatlan.
visszatérve a RIM-hez, szerintem egész olcsón hozzá lehet jutni a BB telefonokhoz, pláne hogy hazánkban rakják össze (azt hanyagoljuk hogy milyen minõségben).
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2012. június 19. - 19:32
Ejj, ha a Lumia 800-on lenne qwerty.... :/
/e: érintõképernyõn gépeléssel kapcsolatban még annyit, hogy én szeretem ha 'kattan' az anyag ha megnyomom, ha érzem, hogy gépelek. Ez olyan, mint pl gamer billentyûzetnél (pc) a mechanikus bill mondjuk. : D
Írta 2012. június 19. - 19:27
aham
értem
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2012. június 19. - 19:25
Írta 2012. június 19. - 19:16
nem minden android telefon = zte...
Írta 2012. június 19. - 19:04
A szépség relatív...de a kidolgozás minõsége és a felhasznált anyagok tekintetében a HTC szerintem nem egy rossz alternatíva.
És mi a bajod amúgy az érintõképernyõvel? Mármint milyen készüléket használtál amin nem volt jó gépelni?
Samsungból pár, ztebõl is 1-2 és igen, iPhone sem jött be. Nyilván meg lehet szokni, bármit meg lehet, de inkább maradnék a qwertynél, attól nem kapok agyfaszt. >.<
Írta 2012. június 19. - 19:01
A szépség relatív...de a kidolgozás minõsége és a felhasznált anyagok tekintetében a HTC szerintem nem egy rossz alternatíva.Ahh, ez a Chacha nem lenne rossz, csak undoritoan csunya. :/
SE, ahogy már írtam nálam mindegyik bekrepált ~1 éven belül, elkoptak a sínek/joystickok/pántok és lötyögõssé váltak ezért félek az Xperiatol is, amúgy pedig nem lenne rosz.
Samsung Galaxy 551, ezen még gondolkodok.
Motorolákat nézek amúgy ja.
És mi a bajod amúgy az érintõképernyõvel? Mármint milyen készüléket használtál amin nem volt jó gépelni?
Írta 2012. június 19. - 18:57
HTC ChaCha->androidos qwerty-s és tapis is.
Sony Xperia mini pro szintén, de ez már szétcsúszós cucc=plusz hibalehetõség
Ilyen még a Samsung Galaxy 551, de az ritka, de kicsit használhatóbb méretû a kijelzõje meg a gombsora.
Tán a Motorola is gyárt qwerty-s droidos telót.
Amúgy ne legyenek illúzióid. a telefonokat manapság garanciális idõre gyártják. Ha a gar lejár utána(sokszor már gar idõn belül) jó esély van rá hogy elfossa magát.
BlackBerry Bold 9900 vs HTC ChaCha - Comparison - Know Your Mobile egy kis összehasonlító teszt
Ahh, ez a Chacha nem lenne rossz, csak undoritoan csunya. :/
SE, ahogy már írtam nálam mindegyik bekrepált ~1 éven belül, elkoptak a sínek/joystickok/pántok és lötyögõssé váltak ezért félek az Xperiatol is, amúgy pedig nem lenne rosz.
Samsung Galaxy 551, ezen még gondolkodok.
Motorolákat nézek amúgy ja.
Írta 2012. június 19. - 18:46
Symbian-om van, ciki?
Fú bazzz...nem kicsit! Felénk az ilyeneket leköpik és kiutálják!
Írta 2012. június 19. - 18:45
HTC ChaCha->androidos qwerty-s és tapis is.Részben az, de még sem gyõz meg annyira, hogy meg is vegyem (pedig most pont van keretem ilyenekre, meg amúgy is ténél, akcióval, részletre venném inkább, mert a telefon nekem 4-5 évekre van minimum). Nokia E6-00, ami kicsit olyan mint a BB, de az meg ugye még mindig Symbian...
Az a baj, hogy kell a qwerty nekem, mert ez a touch screen írás, ez nem jön be. Sokat mailezek, forumozok, sms, stb, nekem agyfasz kategória volt nekem ezt touchon tenni. Samsungokat, htc, zte, i, motorola - ilyeneket próbáltam, de nem tudnék hozzászokni, egyszerûen kell egy qwerty...
Lehet, hogy magáról a telefonskinrõl lemondok (mint amilyen a BB-nek van) és választok valami olyat, ami szétcsúsztatható és van hozzá qwerty, de touch screen is. Ötletek esetleg ilyen telókra? Mert ezeket eddig nem is nagyon néztem. Xperiaban van ilyen azt tudom, mert ismerõsöm vett asszem qwerty+ touch szétcsúsztathatót.
/e: most találtam egy olyat, hogy HTC Snap S521. Blackberry 'kppintás', ellenben már win phone van rajta, mondjuk régebbi, 6.x, keresek teszteket róla, aztán kiderül.
/e2: HTC Desire Z - Qwerty
Sony Xperia mini pro szintén, de ez már szétcsúszós cucc=plusz hibalehetõség
Ilyen még a Samsung Galaxy 551, de az ritka, de kicsit használhatóbb méretû a kijelzõje meg a gombsora.
Tán a Motorola is gyárt qwerty-s droidos telót.
Amúgy ne legyenek illúzióid. a telefonokat manapság garanciális idõre gyártják. Ha a gar lejár utána(sokszor már gar idõn belül) jó esély van rá hogy elfossa magát.
http://www.knowyourm...htc_chacha.html egy kis összehasonlító teszt
Írta 2012. június 19. - 18:39
Motorola Milestone 2, 3
SE Xperia Pro, mini Pro (ez most elég olcsó mondjuk)
Most ezeket néztem meg eddig.
Az a baj az SE csúszó, mozgó (mármint joystick), szétnyitható alkatrészeivel nincsenek jó tapasztalataim... :/
Írta 2012. június 19. - 18:11
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. június 19. - 18:08
RIM=Rétegtelefon, minõsége hulladék
WinFón=szerintem késõbb jó lesz, egyenlõre kevés rá a program. Meg nekem személy szerint a felhasználói felület nemgyerebe.
Kompromisszumot kell kötni.
Ha nem tetszik neked csak a BlackBerry akkor ez a poszt csak egy önmeggyõzõ hangos gondolkodás?
Amúgy a Nokia pont arra vár amire te...csodára. Mert az kéne nekik hogy kihúzza õket a szarból, mert a winfón egyenlõre nem elég erre.
Részben az, de még sem gyõz meg annyira, hogy meg is vegyem (pedig most pont van keretem ilyenekre, meg amúgy is ténél, akcióval, részletre venném inkább, mert a telefon nekem 4-5 évekre van minimum). Nokia E6-00, ami kicsit olyan mint a BB, de az meg ugye még mindig Symbian...
Az a baj, hogy kell a qwerty nekem, mert ez a touch screen írás, ez nem jön be. Sokat mailezek, forumozok, sms, stb, nekem agyfasz kategória volt nekem ezt touchon tenni. Samsungokat, htc, zte, i, motorola - ilyeneket próbáltam, de nem tudnék hozzászokni, egyszerûen kell egy qwerty...
Lehet, hogy magáról a telefonskinrõl lemondok (mint amilyen a BB-nek van) és választok valami olyat, ami szétcsúsztatható és van hozzá qwerty, de touch screen is. Ötletek esetleg ilyen telókra? Mert ezeket eddig nem is nagyon néztem. Xperiaban van ilyen azt tudom, mert ismerõsöm vett asszem qwerty+ touch szétcsúsztathatót.
/e: most találtam egy olyat, hogy HTC Snap S521. Blackberry 'kppintás', ellenben már win phone van rajta, mondjuk régebbi, 6.x, keresek teszteket róla, aztán kiderül.
/e2: HTC Desire Z - Qwerty
Írta 2012. június 19. - 17:50
Symbian=halottTelót akarok fejleszteni, 5 éves az E51-em, imádom, jó nagyon, de már pillanatok alatt lemerül és nem az akku hibájából. Mindegy, akkor lecserélem.
Nézegettem a piacot és ami van (OS):
- Android (a legtöbbön).
- BlackBerry OS
- iOS
- Windows Phone
Ahogy próbálgattam telókat, olvasgattam teszteket, rájöttem, hogy nincs az a pénz, amennyit én kifizetnék Androidos telefonért. Tele van giccses és haszontalan faszságokkal és az androidos telefonok nagy része (középkategóriában) ráadásul baromira nem optimalizált a rendszerre. Túl nagy kijelzõ és lassú grafikus gyorsítók, procik ehhez mondjuk. Ráadásul ZTE, HTC, Samsung, stb, nekem túl téglák vagy gusztustalanok.
Az iPhone kiesik, annyit nekem nem ér egy olyan teló, lehet megbízható, de szerintem rusnya.
WinP OS-os telóból még kevés van, Nokia Lumia telók vannak ilyen oprendszerrel, maga a rendszer bejött, gyorsak, nincs tele szirszarral (mint az android), ellenben a Lumia telók pl baromi gusztustalanok.
BlackBerry OS... Nha ez egy olyan dolog, hogy nem tudom mi legyen a véleményem róla. Baromi gyorsak, azok a funkciók vannak, ami kell nekem, nincs benne sok szarság. De ami miatt ugye nem nagyon akarok BB-re küldeni az az, hogy a funkciók 50%-a használhatatlan BES/BIS nélkül, ami meg ugye lényegében a céges levelezésre van, meg ugye ezeket a servereket csak nagy cégek használják, átlag usernek teljesen használhatatlan ezen része a telóknak. Ami viszont nagyon vonzó, hogy folyamatos upgradek alatt vannak az OS-ok, mindig 'minden' telóra van újabb OS frissítés, mert kiterjesztik, ha valami olyan van.
Symbian meg szintén olyan, hogy arra fejlesztés nem hiszem, hogy sokáig lesz, meg maga az OS sem hiszem, hogy már sokáig megmarad.
OS függetlenül nekem pl a RIM telói nagyon bejönnek, fõleg a BB Bold 9900, de ugye úgy nem ér meg nekem ennyit, hogy nem tudom kihasználni. Alapból az ilyen Qwerty billes fektetett kijelzõs telók jönnek be nekem, érintõkijelzõ nem számít annyira (bár a Bold 9900-ben pont van érintõkijelzõ is), ellenben értelmesen kinézõ csak BB-nek van, a Nokia Qwerty telójai még mindig Symbiant használnak...
Nem tudom mi legyen.. Lehet csak az a megoldás, hogy várok még, hátha a Nokiának jön még ki valami hasonló telója, de már WinOS-al...
Ettõl függetlenül ötleteket várok.
RIM=Rétegtelefon, minõsége hulladék
Almafon= Jó készülék de célhardver, és drága. Nem ér ennyit.
WinFón=szerintem késõbb jó lesz, egyenlõre kevés rá a program. Meg nekem személy szerint a felhasználói felület nemgyerebe.
Android= én ezt szeretem mert rengeteg dolog van rá, nagyon elterjedt. A giccses használhatatlan faszságokat meg nem használom(vagy letörlöm). És nem játékra használom a telefont ezért vettem egy olcsóbb droidos telefont, leszarom a 3D képességét.
Kompromisszumot kell kötni.
Ha nem tetszik neked csak a BlackBerry akkor ez a poszt csak egy önmeggyõzõ hangos gondolkodás?
Amúgy a Nokia pont arra vár amire te...csodára. Mert az kéne nekik hogy kihúzza õket a szarból, mert a winfón egyenlõre nem elég erre.
Írta 2012. június 19. - 17:29
Nézegettem a piacot és ami van (OS):
- Android (a legtöbbön).
- BlackBerry OS
- iOS
- Windows Phone
Ahogy próbálgattam telókat, olvasgattam teszteket, rájöttem, hogy nincs az a pénz, amennyit én kifizetnék Androidos telefonért. Tele van giccses és haszontalan faszságokkal és az androidos telefonok nagy része (középkategóriában) ráadásul baromira nem optimalizált a rendszerre. Túl nagy kijelzõ és lassú grafikus gyorsítók, procik ehhez mondjuk. Ráadásul ZTE, HTC, Samsung, stb, nekem túl téglák vagy gusztustalanok.
Az iPhone kiesik, annyit nekem nem ér egy olyan teló, lehet megbízható, de szerintem rusnya.
WinP OS-os telóból még kevés van, Nokia Lumia telók vannak ilyen oprendszerrel, maga a rendszer bejött, gyorsak, nincs tele szirszarral (mint az android), ellenben a Lumia telók pl baromi gusztustalanok.
BlackBerry OS... Nha ez egy olyan dolog, hogy nem tudom mi legyen a véleményem róla. Baromi gyorsak, azok a funkciók vannak, ami kell nekem, nincs benne sok szarság. De ami miatt ugye nem nagyon akarok BB-re küldeni az az, hogy a funkciók 50%-a használhatatlan BES/BIS nélkül, ami meg ugye lényegében a céges levelezésre van, meg ugye ezeket a servereket csak nagy cégek használják, átlag usernek teljesen használhatatlan ezen része a telóknak. Ami viszont nagyon vonzó, hogy folyamatos upgradek alatt vannak az OS-ok, mindig 'minden' telóra van újabb OS frissítés, mert kiterjesztik, ha valami olyan van.
Symbian meg szintén olyan, hogy arra fejlesztés nem hiszem, hogy sokáig lesz, meg maga az OS sem hiszem, hogy már sokáig megmarad.
OS függetlenül nekem pl a RIM telói nagyon bejönnek, fõleg a BB Bold 9900, de ugye úgy nem ér meg nekem ennyit, hogy nem tudom kihasználni. Alapból az ilyen Qwerty billes fektetett kijelzõs telók jönnek be nekem, érintõkijelzõ nem számít annyira (bár a Bold 9900-ben pont van érintõkijelzõ is), ellenben értelmesen kinézõ csak BB-nek van, a Nokia Qwerty telójai még mindig Symbiant használnak...
Nem tudom mi legyen.. Lehet csak az a megoldás, hogy várok még, hátha a Nokiának jön még ki valami hasonló telója, de már WinOS-al...
Ettõl függetlenül ötleteket várok.
Írta 2012. május 26. - 23:05
Írta 2012. május 26. - 07:28
Minden tarifában fele volt a telefonok ára. tehát ha az általad használt tarifában 60ezer egy telefon akkor ebben az akcióban 30.a kedvezményes telefon vásárlás csak akkor jelent igazi kedvezményt, ha valóban olyan tarifacsomaggal vesszük meg, amit teljesen ki is használunk. Tehát ha egy havi 8 ezres tarifacsomaggal kerül a 100 ezres telefon 30 ezerbe, de csak havi 30 percet telefonálunk, az nem túl jó üzlet, mert a 2 év hûségidõ alatt kifizetünk pluszban kb 150 ezret.
Az alacsony tarifáknál meg olyan drágák telefonok majdnem, mint ha kártyásan vennénk. A kártyások meg nevetségesen drágák, olyannyira, hogy érdemesebb függetlenül venni.
Mondjuk egy Lumia 710 egy XS-es tarifában ami 3000Ft tán 27 ezer volt. Szerintem ez nem olyan rossz.
Végülis mind1. Én elvbõl nem veszek csak független készüléket
Írta 2012. május 25. - 23:44
Az alacsony tarifáknál meg olyan drágák telefonok majdnem, mint ha kártyásan vennénk. A kártyások meg nevetségesen drágák, olyannyira, hogy érdemesebb függetlenül venni.