Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Tapasztalat képp, hátha segít valakinek.
Defy Plust eddig Launcher Proval, illetve késõbb Go Launcherrel használtam. Mindkét esetben valami bõszen ette a ramot. 50-80 maradt csak freebe. Érezhetõen belassult a gép.
Tegnap valamiért feltettem az ADW-t. Folyamatosan, 170-200 között van a free ram és gyors marad a gép.
Mindhárom esetben ugyanazok a widgetek, ugyanott vannak, ugyanannyi oldalal. Telepített appokkban nem volt változás.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ezzel maximalisan egyetertek, a masodik racsodalkozasom az volt, hogy ezeket az elotelepitett progikat leszedni nem lehet :D

de tobb az olyan felhasznalo akinek mindent a szajaba kell adni fogyasztasra keszen mint az aki le akar szedni egy gyari programot azert hogy memoriat szabaditson fel, vagy azert mert szemelyes preferenciaja van egy masik, hasonlo program irant.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

mondjuk most mar az android sem az ami regen volt. megjott az uj telcsi, es agyig van extra programokkal, amiket eddig szemelyreszabas cimszoval toltogettel le magadnak marketrol. most meg alig szedtem le par dolgot, mert minden vagy mar rajta van, vagy van egy hasonlo app ami kb ugyanazt tudja [shazam helyett soundhound pl]

szal szerintem eleg jol hasznalhato "out of the box"

es aki annyira lama hogy felmenni a marketra es letolteni programokat magas, annak mindegy mit adsz a kezebe szifont vagy androidot, mert ugyse fogja tudni mi micsoda.

Igen. Mostanság elég sok progi van elõtelepítve a készülékeken. Hogy ez mennyire jó vagy mennyire nem az már egyén kérdése. Én például örülnék neki ha root jog nélkül lehetne az elõre feltolt szarokat törölni. Van egy csomó program ami csak a helyet foglalja és az erõforrásokat eszi. Jelenleg max annyt tehetek hogy elrejtem õket a launcherben. AllShare,Helyek, Koordináták,Layar, napi tájékoztató,Samsung Apps, Social Hub, Voice search mind mehetne a kukába.
Szombaton tankörtársnõm megkérdezte hogy nekem milyen játékok vannak a telefonon. Mondom olyan van rajta amit éppen letöltöttem. Mert hogy az övén nincsen játék. Na az ilyeneknek kell az elõtelepített program.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondjuk most mar az android sem az ami regen volt. megjott az uj telcsi, es agyig van extra programokkal, amiket eddig szemelyreszabas cimszoval toltogettel le magadnak marketrol. most meg alig szedtem le par dolgot, mert minden vagy mar rajta van, vagy van egy hasonlo app ami kb ugyanazt tudja [shazam helyett soundhound pl]

szal szerintem eleg jol hasznalhato "out of the box"

es aki annyira lama hogy felmenni a marketra es letolteni programokat magas, annak mindegy mit adsz a kezebe szifont vagy androidot, mert ugyse fogja tudni mi micsoda.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nálam az csapta ki a biztosítékot amikor szifon4 netjét akarták macbook prora megosztani bluetoothon. szóltam hogy inkább wlanon kéne... fél óra múlva látom hogy írja be a delikvens googliba: "what is my wpa password' :D na akkor untam meg és vettem ki a kezükbõl a cuccokat.
és ez szerintem sajnos az okostelefontulajok jelentõs részére igaz. fõleg nyugaton.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

No igen, megfelelõ eszközt a megfelelõ kézbe.

Manapság már-már ciki egy szint felett, ha az ember nem Iphone-nal ( ilyet szeretne amúgy :) ) vagy Androiddal mászkál, de szerintem rossz, ha valaki nemhogy kihasználni, de használni sem tudja a gépét :/ Nem csak a bonyolultságra gondolok, hanem az üzemidõre is, vagy akár, hogy zsebre tudja-e rakni, ha nincs nála kistáska, stb ...

A másik, hogy fentebb olvastam, hogy egyes modellek nem kompatibilisek minden füles jack kábelével, ami szintén nagyon lényeges szempont, szóval ezt majd kérdezzük/próbáljuk válogatásnál is.

Szerintem lényeges hogy az ember megtalálja az egyensúlyt, és normális ész érvek alapján döntsön. Nyilván van olyan helyzet amikor érdemes engedni az egónak, és olyan dolgot venni amit nem feltétlenül használ ki az ember. Például én sem veszek XTR váltót meg DT kerékszettet mert az én szintemen fölösleges lenne. Ellenben megvan az a minimális szint ami alá nem megyek, de nem egoizmusból vagy presztízsbõl hanem meggyõzõdésbõl. Amit mondjuk egóbol veszek az egy karbon szarv :)
Sokan azért vesznek okos telefont mert az presztízs értékû, vagy mert van rá pénzük(sok ilyennel találkozok munkám során). Szerintem ezeknek a vevõknek a nagyobbik része okosabban is elkölthetné a pénzét és vásárolhatna tudatosan telefont és mondjuk egóbol tartozékot (kijelzõvédõ,tok,füles és társai). Ennek a presztízsvásárlói körnek van egy (elég nagy) rétege aki lusta elolvasni a használatit, lusta utánaolvasni a dolgoknak, és okosabbnak gondolja magát az értékesítõnél és nem fogadja meg a tanácsait.
Ilyen emberek szájából halljuk legtöbbször hogy
"felment az internetre ez a szar, és nagy lett a számlám"
"cseréld ki ezt a fost mert 1 napot sem bír az aksi"
"nekem azt mondták hogy erre van egy csomó program, és nem találok rá sehol"
"azt írja nem lehet fotót rögzíteni mert megtelt a memória. pedig most vettem bele egy 32 gigás kártyát"
"azt mondtad van benne GPS, oszt mégsem találom a térképet" és még sorolhatnám
Fülest én mindig igyekszek úgy eladni hogy a helyszínen kipróbálom. Ha nem tudom kipróbálni csak úgy adom oda hogy ha biztos benne az ügyfél hogy kompatibilis a készülékével. Cserélni csak bontatlant vagy hibásat szoktunk. És az hogy valami valamivel nem kompatibilis az nem hiba.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
No igen, megfelelõ eszközt a megfelelõ kézbe.

Manapság már-már ciki egy szint felett, ha az ember nem Iphone-nal ( ilyet szeretne amúgy :) ) vagy Androiddal mászkál, de szerintem rossz, ha valaki nemhogy kihasználni, de használni sem tudja a gépét :/ Nem csak a bonyolultságra gondolok, hanem az üzemidõre is, vagy akár, hogy zsebre tudja-e rakni, ha nincs nála kistáska, stb ...

A másik, hogy fentebb olvastam, hogy egyes modellek nem kompatibilisek minden füles jack kábelével, ami szintén nagyon lényeges szempont, szóval ezt majd kérdezzük/próbáljuk válogatásnál is.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Igen, ez igaz, ennyibõl még nehéz okosat mondani, szóval fõleg arra vonatkozott volna a kérdés, hogy van-e valami best buy tipp, jó ár/érték aránnyal, ami megbízható, és nõiesen egyszerû is :D
Azt nem is mondtam, hogy õ természetesen érintõképernyõset szeretne, én meg persze megpróbáltam meggyõzni, hogy a billentyûzet okosabb dolog...
De ez az X10 ez minipro nagyon korrektnek tûnik! Köszi.

Megbízhatóság tekintetében a Sony sajnos nem áll a helyzet magaslatán ebben az alsó-közép kategóriában.
Én inkább az új MiniPro-t javasolnám. Nagyobb kijelzõ és javították több betegségét is. És ezen már gyárilag 2.3-as droid fut.
Ha már itt tartunk hogy droid...egyikre sem mondanám hogy "nõiesen egyszerû". Ha nem szán rá elég idõt hogy megértse és megismerje a rendszert szívni fog vele és utálni fogja a készüléket. Tapasztalatból mondom, mert ismerõseim körében meg suliban is sok hölgy küzd az androiddal. De ha rászán valaki az elsõ napokban pár órát, és nem lusta kérdezni akkor könnyen hozzá lehet szokni, és a jövõben megkönnyíti az életét (legalábbis a kommunikációs részét).
Egyébként a Sony telókat a csajok nagyrésze szereti.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Elég nehéz ennyi infó után okosat írni. Fotót már szinte mindegyik elfogadhatót csinál, kérdés hogy mi neki a jó minõség.
Mail és net megint szinte mindegyik új teln megy, itt az a kérdés hogy mekkora kijelzõ lenne az ami számára elfogadható. Amit minden nap úgy tud magával vinni hogy ne legyen nyûg. Mailre talán legjobban alkalmas valami qwerty billentyûs cucc, bár abból nincs túl sok. SE X10miniPro, MiniPro,Samu Galaxy 551 vagy valami Black Berry

Igen, ez igaz, ennyibõl még nehéz okosat mondani, szóval fõleg arra vonatkozott volna a kérdés, hogy van-e valami best buy tipp, jó ár/érték aránnyal, ami megbízható, és nõiesen egyszerû is :D
Azt nem is mondtam, hogy õ természetesen érintõképernyõset szeretne, én meg persze megpróbáltam meggyõzni, hogy a billentyûzet okosabb dolog...
De ez az X10 ez minipro nagyon korrektnek tûnik! Köszi.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

láma kérdések skacok, de nem foglakoztam különösebben a témával

1,létezik androidra, vmi program amivel excel fájlokat tudok használni (csak olvasni, keresni benne) ?
2, multitask simán mûxik, hogy pl beszélgetés közben (nyilván kihangos0tva) keresgélek excelben, (esetleg pdf) mellette (váltogatva) fut egy webshop, amiben néha turkálok ?

köszi

1, elvileg minden gyártó pakol a telóra valami féle office alkalmazást. Ha véletlenül nincs rajta akkor https://market.andro...WQuYW1saXRlIl0.
2, simán mûködik ez is.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Sziasztok!
Barátnõm szeretne mobilt venni, mit érdemes keresnie, ha a szokásos telefon funkciókon túl szempont az, hogy;
1. jó fényképeket csináljon
2. zenehallgatás
3. könnyen lehessen vele emailezni és netezni

Elég nehéz ennyi infó után okosat írni. Fotót már szinte mindegyik elfogadhatót csinál, kérdés hogy mi neki a jó minõség.
Mail és net megint szinte mindegyik új teln megy, itt az a kérdés hogy mekkora kijelzõ lenne az ami számára elfogadható. Amit minden nap úgy tud magával vinni hogy ne legyen nyûg. Mailre talán legjobban alkalmas valami qwerty billentyûs cucc, bár abból nincs túl sok. SE X10miniPro, MiniPro,Samu Galaxy 551 vagy valami Black Berry

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
láma kérdések skacok, de nem foglakoztam különösebben a témával

1,létezik androidra, vmi program amivel excel fájlokat tudok használni (csak olvasni, keresni benne) ?
2, multitask simán mûxik, hogy pl beszélgetés közben (nyilván kihangos0tva) keresgélek excelben, (esetleg pdf) mellette (váltogatva) fut egy webshop, amiben néha turkálok ?

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sziasztok!
Barátnõm szeretne mobilt venni, mit érdemes keresnie, ha a szokásos telefon funkciókon túl szempont az, hogy;
1. jó fényképeket csináljon
2. zenehallgatás
3. könnyen lehessen vele emailezni és netezni

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Olyanom már van, az tényleg hasznos. Még azt megkérdezhetem, hogy meg lehet-e azt változtatni, hogy a képernyõ feloldás ne úgy történjen, hogy a háttérképet kihúzom a képbõl? Elég bénán hat

Á

Ha megy az Ingls

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Olyanom már van, az tényleg hasznos. Még azt megkérdezhetem, hogy meg lehet-e azt változtatni, hogy a képernyõ feloldás ne úgy történjen, hogy a háttérképet kihúzom a képbõl? Elég bénán hat

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Nem hiszem, mivel az itthoni is meg a haveré is mentett szám, mégis csak az egyiket mondta be. Kipróbáltam h újraindítom a telefont, egyelõre jó.
Egyébként mi a helyes kilépési mód egy alkalmazásból? Csak mert már reflexszerûen bármit csinálok a telefonnal, ha végeztem minidig törlöm a ram-ba lévõ dolgokat a feladatkezelõvel és akkor kiirja, hogy 10-15 alkalmazás bezárva. Van valami mód rá, hogy kilépéskor bezárja?

Elvileg ha kilépsz egy programból akkor az még nem jelenti azt hogy a program futása is megszûnik. Tudtommal a taskkiller progik erre valók

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Nem hiszem, mivel az itthoni is meg a haveré is mentett szám, mégis csak az egyiket mondta be. Kipróbáltam h újraindítom a telefont, egyelõre jó.
Egyébként mi a helyes kilépési mód egy alkalmazásból? Csak mert már reflexszerûen bármit csinálok a telefonnal, ha végeztem minidig törlöm a ram-ba lévõ dolgokat a feladatkezelõvel és akkor kiirja, hogy 10-15 alkalmazás bezárva. Van valami mód rá, hogy kilépéskor bezárja?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

most kipróbáltam. otthoniról felhívtam magam és nem mondta be, de az elõbb amikor haver hívott akkor meg igen. hülye ez?

Nem az lehet, hogy csak az elmentett neveket mondja be?
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
kapcsold ki-be az alkalmazást, úgyanígy a telefont is.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
egyszer bekapcsoltam valóban, azóta csinálja, de már rég ki van kapcsolva és még mindig mondja :(
most kipróbáltam. otthoniról felhívtam magam és nem mondta be, de az elõbb amikor haver hívott akkor meg igen. hülye ez?