Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Tényleg, valami olyan androidos progi van, ami az érintõ gomb világítását villogtatja mondjuk 5mp-ként, ha van egy nemfogadottam vagy bejövõm?

Van egy pár a marketen, csak rá kell keresni...nemtom milyen telód van de: Mondjuk ez arra való

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Sziasztok!
Pont ezek között vacilálok, szeretnék kérni tapasztalatokat, ötleteket. Elsõ androidos mobilom lenne, és nagyjából ezek jönnek csak szóba (Telenor), kb. egy árban vannak...esetleg ZTE Blade? "Gyanúsan" olcsó :), és elég szélsõséges véleményeket olvastam róla...
Köszönöm!

szerk: Árilag még a Nokia 500 is szóba jöhetne... x:

A kérdés az hogy mire szeretnéd használni? gondolok itt például a navigációra, játékra, levelezésre. A nokia symbian-os de navigáció tekintetébe jó választás. A másik kettõ pedig androidos.
nem tudom hogy mennyire gyorsan cserélgeted a mobljaidat, s hogy mennyire vagy hajlamos kihasználni a benne lévõ funkciókat. Ha kétévente áldozol rá hogy új telefonod legyen akkor szerintem a Gio nem egy rossz választás. Ára elég alacsony, és tudása elég jó ahhoz hogy meg lehessen szeretni az androidos rendszert. Az Ace a kamera és a felhasznált anyagok minõségében jobb mint a Gio, de ha ezek nem motiválnak akkor nincs értelme. A Wildfire nem rossz, de túlárazott.
Egy szó mint száz, egyik telefon sem lesz a benchmark listák sztárja, de nem is azért gyártották õket. Mindennapos használtra kezdõ droidosnak mindegyik megfelelõ, aztán a jövõ majd generálja az igényeket :)
Ja! A Blade-et kihagytam! Nem rossz telefon de már "nem mai darab" ha a mobilpiaci trendeket nézem. Nálunk a cégnél többen használják és nincs igazán gond vele (hozzám eddig tán 2 db-ot hoztak vissza).
Még ami szempont lehet a választásnál a garancia. Samsungnak több helyen van szervize és 2 évet vállal rá. HTC csak a Nagyfaluban van, és nem is olyan gyors. Nokiának szintén van több szervizpontja (bár a miskolci szerviz hozzáállásáról meg van a véleményem).

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Tényleg, valami olyan androidos progi van, ami az érintõ gomb világítását villogtatja mondjuk 5mp-ként, ha van egy nemfogadottam vagy bejövõm?

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Wildfire S csöppet túlárazott, és ha megnézed az elõdjének az árát akkor abból lehet következtetni hogy mennyi lesz karácsony körül. Annyival nem jobb mint amennyivel többe kerül. Ha már Gio és Wildfire között vacilálsz akkor inkább Ace és Wildfire között vacilálj szerintem.

Sziasztok!
Pont ezek között vacilálok, szeretnék kérni tapasztalatokat, ötleteket. Elsõ androidos mobilom lenne, és nagyjából ezek jönnek csak szóba (Telenor), kb. egy árban vannak...esetleg ZTE Blade? "Gyanúsan" olcsó :), és elég szélsõséges véleményeket olvastam róla...
Köszönöm!

szerk: Árilag még a Nokia 500 is szóba jöhetne... x:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Én vagyok láma, vagy az érintõ képernyõ kikapcsolása miatt az E6-00 nem jelzi sehol a bejövõ üzenetet, nem fogadott hívás villódzó fénnyel?

OVI-n nézted már?
szerintem tuti van benne valami LED, ha más nem a billentyûzet világítása amit lehet erre használni.
Esetleg RemindMe app? vagy van valami ilyesmi.....

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én vagyok láma, vagy az érintõ képernyõ kikapcsolása miatt az E6-00 nem jelzi sehol a bejövõ üzenetet, nem fogadott hívás villódzó fénnyel?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Sziasztok!
Samsung star 2-rõl van szó. Találkoztatok olyan hibajelenséggel, hogy a telefon a bejövõ hívásokat kb 3-4 másodperc után magától fogadja?
A beállításoknál csak csatlakoztatott head szettnél ír errõl....
Garanciális készülék és vodás.
Elõre is köszi.

Hasonlóval még nem találkoztam, pedig eladtunk jópárat az utóbbi idõben. Olyanra volt precedens hogy nem jelezte a hívást vagy híváskor kikapcsolt vagy eldbta a SIM-et, de ezek a régi SIM miatt voltak.
Javaslom hogy vidd be egy közeli Samsung szervizbe garipapírral és frissítsenek rajta rendszert. Szerintem az megoldja, nem hiszem hogy hardveres baja lenne. Ha a szolgáltatóhoz viszed akkor több hét is lehet a javítás a samu szervízben meg általában 1-2 nap alatt megvan de ha nincs sok munkájuk akkor akár meg is várhatod.
Samsung szervizek

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Van valamilyen program amivel a radioadasbol tudok felvenni, androidra?

A Tunein pro pl
https://market.andro...d=tunein.player

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Sziasztok!
Samsung star 2-rõl van szó. Találkoztatok olyan hibajelenséggel, hogy a telefon a bejövõ hívásokat kb 3-4 másodperc után magától fogadja?
A beállításoknál csak csatlakoztatott head szettnél ír errõl....
Garanciális készülék és vodás.
Elõre is köszi.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Van valamilyen program amivel a radioadasbol tudok felvenni, androidra?

P.Roli

P.Roli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

GPS-t és a navigációt ne keverjük!
GPS az egy chip a készülékben ami a GPS mûholdakkal kommunikálva a helyzetedet találja meg. Ehhez nem kell net kapcsolat (de a gyorsabb pozíció meghatározás érdekében javasolt).
A navigáció az ami a GPS által behatárolt helyzeted és egy térképadatbázis alapján elnavigál A-ból B-be. Ha most a google féle navigációról beszélsz ami alapból benne van az androidos mobilok nagy részében akkor a kérdésedre a válaszom igen. Mivel itt nincs a térképadatbázis a készüléken (belsõ memóriában vagy mamóriakártyán), ezért online kapcsolatot igényel hogy leszedje az éppen megjeleníteni kívánt térképet.
Ha olyan programot teszel a készülékre aminek van offline térképadatbázisa (például iGo, Navigon stb...) tehát a memóriakártyán van az összes térkép, akkor az nem igényel internetforgalmat.
tehát ha nincs netes tarifád, vagy adatcsomagod megrenelve akor a google féle googlemaps és navigáció felejtõs.

Navign beszerezhetõ az android marketen (nem olcsó)
iGo elvileg nincs androidra(csak a Galaxy Spica-hoz volt) gyakorlatilag mégis van. Aki keres az talál! ;)

Ha találsz olyan programot a marketen ami kezeli az általad említett térképet akkor menni fog. ellenkezõ esetben nem fogod tudni semmire használni.

Köszi a válaszokat.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Lenne még egy kérdésem.
Ha a bikemap.net-rõl letöltök egy útvonalat azon végig tud navigálni a telefon?

Ha találsz olyan programot a marketen ami kezeli az általad említett térképet akkor menni fog. ellenkezõ esetben nem fogod tudni semmire használni.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Szerintem nem kezeli a.gpx fájlt egyik okostelefonos navigációs program sem.
Nagyon nem ástam bele magamat a témába mondjuk.

-=B.B.B.=-

P.Roli

P.Roli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Lenne még egy kérdésem.
Ha a bikemap.net-rõl letöltök egy útvonalat azon végig tud navigálni a telefon?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Köszi a választ akkor majd próbálkozok másik térképadatbázisal.
És az iGo-t vagy a Navigon-t honnan tudom letölteni?

Navign beszerezhetõ az android marketen (nem olcsó)
iGo elvileg nincs androidra(csak a Galaxy Spica-hoz volt) gyakorlatilag mégis van. Aki keres az talál! ;)

P.Roli

P.Roli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Köszi a választ akkor majd próbálkozok másik térképadatbázisal.
És az iGo-t vagy a Navigon-t honnan tudom letölteni?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Sziasztok!

Igaz hogy egy Samsung Galaxy Y-on a navigáció használatához internet kapcsolat kell?
És ha igen akkor ahoz is ha csak bekapcsolom a GPS-t?

GPS-t és a navigációt ne keverjük!
GPS az egy chip a készülékben ami a GPS mûholdakkal kommunikálva a helyzetedet találja meg. Ehhez nem kell net kapcsolat (de a gyorsabb pozíció meghatározás érdekében javasolt).
A navigáció az ami a GPS által behatárolt helyzeted és egy térképadatbázis alapján elnavigál A-ból B-be. Ha most a google féle navigációról beszélsz ami alapból benne van az androidos mobilok nagy részében akkor a kérdésedre a válaszom igen. Mivel itt nincs a térképadatbázis a készüléken (belsõ memóriában vagy mamóriakártyán), ezért online kapcsolatot igényel hogy leszedje az éppen megjeleníteni kívánt térképet.
Ha olyan programot teszel a készülékre aminek van offline térképadatbázisa (például iGo, Navigon stb...) tehát a memóriakártyán van az összes térkép, akkor az nem igényel internetforgalmat.
tehát ha nincs netes tarifád, vagy adatcsomagod megrenelve akor a google féle googlemaps és navigáció felejtõs.

P.Roli

P.Roli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Igaz hogy egy Samsung Galaxy Y-on a navigáció használatához internet kapcsolat kell?
És ha igen akkor ahoz is ha csak bekapcsolom a GPS-t?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A windows smartphone idõkben szerintem a csúcsot képviselték, azt hiszem legalább tíz HTC készülékem volt, ha nem több.
Tokot nem sokat vettem hozzájuk, mert gyárilag járt mindig melléjük. :) Fólia viszont mindig ment rá, mert vigyáztam az épségükre.
A Defy a jövõ héten lesz egy éves, nem bántam meg a vásárlást. :) Egy darabig meg is marad, mert nincs szükségem más, erõsebb vasra (meg "kedvem" sincs hozzá).Most is úgy néz ki, mint egy új.

A Huawei jó döntés, gratula!

Igen a Winfos idõkbõl ismerik páran a HTC-t. De akkor azért egy kicsit elérhetetlenebb árkategóriában volt, és nem volt ennyire elterjedt az okostelefon.
furcsa hogy mennyire gyorsan berobbant az okostelefon az emberek életébe. Két éve még nem is nagyon keresték nálunk. Ma meg már arra nézünk furán aki klasszikus nyomógombos készüléket keres.
Anyának most szilveszter elõtt szeretem egy Samsung Corby-t. Nyígott már hogy minden fiatal munkatársának érintõs mobilja van. Mondtam neki próbálgassa kártya nélkül. Egy óra múlva jött hogy tegyem bele a kártyáját mert már élesben akarja használni. Tegnap már a barátnõinek a fényképét csatolgatta a névjegyzékekhez. Egyébként semmi szüksége ilyen készülékre de jó érzés hogy van neki :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Gio-t szerintem nem veri, max a kamera felbontásban és anyagminõségben.
Egyébként a HTC-tõl még mindig ódzkodnak a hazai vevõk. Nagyon nem ismerik a márkát. Karácsonyi idõszak alatt volt hogy kihívásként próbáltam eladni HTC-t, de ritkán sikerült. Viszont aki eleve úgy jön be hogy HTC-t szeretne azt körülbelül semmi más nem érdekli. És még azt figyeltem meg, hogy aki HTC-t vesz az kicsit igényesebb a kiegészítõkkel kapcsolatban. Nem sóherkedik a tokon és a kijelzõvédõn.

Tegnap végül is beneveztem egy tabletre! :) régóta szemeztem a Huawei S7 Slim-el, és végül egy WiFi-s verzió mellett döntöttem. féltem tõle hogy letiltja a szolgáltató ha esetleg az elõfizetõ nem fizeti. Netet meg meg tudom osztani a telefonról, így tudok rajta netezni.
Remélem szombaton megkapom.

A windows smartphone idõkben szerintem a csúcsot képviselték, azt hiszem legalább tíz HTC készülékem volt, ha nem több.
Tokot nem sokat vettem hozzájuk, mert gyárilag járt mindig melléjük. :) Fólia viszont mindig ment rá, mert vigyáztam az épségükre.
A Defy a jövõ héten lesz egy éves, nem bántam meg a vásárlást. :) Egy darabig meg is marad, mert nincs szükségem más, erõsebb vasra (meg "kedvem" sincs hozzá).Most is úgy néz ki, mint egy új.

A Huawei jó döntés, gratula!

-=B.B.B.=-