Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Szülõk akarnak valami egyszerû GPS-t kocsiba teljes európa térképpel.
gps-park.com találtam elég jó áron egy-kettõt.
Becker Z108 GPS PNA aut
NAVON N560 BT TMC 4,3" (43 orsz

mindenhol máshol ilyen 50ezerért láttam full Európás készülékeket.

vélemény?
Köszi!

Szerintem a legolcsóbb hipermarketes cucc is jól használható. A navi szoftver meg megjelenik DC-n és kazettán:D

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Szülõk akarnak valami egyszerû GPS-t kocsiba teljes európa térképpel.
gps-park.com találtam elég jó áron egy-kettõt.
Becker Z108 GPS PNA aut
NAVON N560 BT TMC 4,3" (43 orsz

mindenhol máshol ilyen 50ezerért láttam full Európás készülékeket.

vélemény?
Köszi!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Hááát nem tudom. Nekem az N97-re gond nélkül feltette a Nokia szervizes emberke a gyári 20-as software-t a T-s helyett még annak idején. Nem kértek érte semmit, csupán a garjegybe pecsételte bele, hogy Nokia által cserélt software. Más fórumokon olvasva ezt meg tudták csinálni többen is, szal lehet nem legjobb embert kaptad el :D

elvileg meg kell csinálniuk, ha mondjuk az ügyfél arra panaszkodik hogy a szolgáltatófüggõ menü többletköltséget okoz. Például ha a gyorsgombok egyike szolgáltató szinten WAP gombra van programozva és ha véletlenül megnyomjuk akkor rögtön megy a netre. SE-nál néha mûködik indoklásként.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Más kérdés hogy én telefont csak függetlenül, szopjon bétás sw-ekkel akinek 2 anyja van... Pl N79embõl a trémobilosok még mindig bétás sw-vel vannak, nem kapnak frisebbet, szervízban akárhogy könyörögsz.

Amúgy csúszkás telefon annyira nem strapabíró...

Hááát nem tudom. Nekem az N97-re gond nélkül feltette a Nokia szervizes emberke a gyári 20-as software-t a T-s helyett még annak idején. Nem kértek érte semmit, csupán a garjegybe pecsételte bele, hogy Nokia által cserélt software. Más fórumokon olvasva ezt meg tudták csinálni többen is, szal lehet nem legjobb embert kaptad el :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Eladó az 1 hetes nokia 2700-ás telefonom, ha vanakinek ilyenre lenne szüksége:
Nokia 2700 Classic T-mobilos 1 hetet haszn

köszi

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
iPhone OS 4.0
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

ha már e51 adj hozzá 1et és legyen e52,megér annyit a gps sztem ha néha mész külföldre,v túrázni,jól jön.

+ még a nagyobb aksi(ha fontos az üzemidõ), és az ingyen térképek (OVI Maps), kesztyûben is jól kezelhetõ gombsor.
- Anyagminõség, alufólia vastagságúhátlap(ennyi erõvel lehetne mûanyag is, még az is jobban bírná)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha már e51 adj hozzá 1et és legyen e52,megér annyit a gps sztem ha néha mész külföldre,v túrázni,jól jön.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nézd már meg másodjára is (az Elm-et)Feltöltött kép ... (SW, akksi, videó, fotó, stb). Naite egy rakás *, és még ahhoz képest drága is.

N79 átlag 2 napot húz ki, sok zene/navi/wifivel már a második nap is karcos; de energiatakarékoson ez 3-5 napra felugrik használattól függõen. Elvégre 23órát nem nyúlok hozzá egy nap, max 1 órát igen (így pl netezésnél ha zavar energiatakarékoson a gyorsan lekapcsoló kijelzõ addik kikapcsolom a takarékoskodást). Ésszerû kompromisszum.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Nem lehet a webshopban "készülékváltás" alatt megrendelni? ;)

Nekem meg akkor nincs töltõn a telefon, amikor épp nem vagyok gépközelben.

Azt meg féllábon is kibírja, igaz nem használom a 3G-t, fényerõ sincs maxon, hanem 33% kb, wifi BT kikapcsolva, hisz az elõbbinek internetelõfizetés mellett, és gépek elõtt nincs sok haszna, utóbbinak pedig tényleg semmi periférikus eszközök híján.

Na melyik márkáról beszélek? :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
tré-mobilnál webshop vásárlás esetén 2év hûséggel 13e az e51. igaz most épp nincs raktáron.
idõközben leesett, hogy nekem ez nem jó, mert meglévõ elõfizuhoz akarom :/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Matt, 13e egy E51? Vedd meg azonnal, ha minden funkcionál rajta!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hat nemtom en csak itthon hasznalom a wifit. igaz nekem benne van a korlatlan adatforgalom a havidijban, es ha nem ket falu kozott vagyok a pusztaban akkor van 3G net is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Tam, még az is lehet, hogy igen :D
De szerintem megpróbálom még kihúzni egy darabig evvel, aztán addig még tán esika wlan-os készülékek ára. Nagyon beizgatott ez a wifi dolog :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ha nem utazol akkor hasznalhatsz vezetekes telefont is es az meg megjobb. okos otleteid vannak :P

en 2-3naponta toltom a Magic-et, es 4-5 a Tattoo-t. persze fuggoen attol hogy mit csinalok. sok wifivel, jatszassal, stb 1 nap alatt lemegy 40%-ra barmelyik, de most akkor mivan? este furdes elott radugom tolteni, mire agybakerulok mar le is lehet huzni.

es itt csak 18 meg 24 honapos szerzodesek vannak, de meg egyik telefonom se halt meg ido elott. igaz biztositva van, szal ha meghalalozik kapok egy ujat.

Tigger: ha egy 13perces szamnak 8percnel kezdodik a jo resze akkor az egy nem jo szam :D

off
nem azt mondtam hogy az a jó része hanem hogy a kedvenc részem, jó az az egész úgy ahogy van:)
amúgy az azért van mert változatos, a zene , más zenekarnak egy lemezre elég lett volna ennyi téma :)
amúgy DT : nightmare to rememeber
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

és nem kell utazni(a celláról cellára ugrálás is szívja az aksit), ha ezeket betartják a júzerek akkor több lesz a készenléti idõ

ha nem utazol akkor hasznalhatsz vezetekes telefont is es az meg megjobb. okos otleteid vannak :P

en 2-3naponta toltom a Magic-et, es 4-5 a Tattoo-t. persze fuggoen attol hogy mit csinalok. sok wifivel, jatszassal, stb 1 nap alatt lemegy 40%-ra barmelyik, de most akkor mivan? este furdes elott radugom tolteni, mire agybakerulok mar le is lehet huzni.

es itt csak 18 meg 24 honapos szerzodesek vannak, de meg egyik telefonom se halt meg ido elott. igaz biztositva van, szal ha meghalalozik kapok egy ujat.

Tigger: ha egy 13perces szamnak 8percnel kezdodik a jo resze akkor az egy nem jo szam :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Én speciel egy alap kategóriás új telefontól is elvárnám hogy 5 napig mûködjön már... lehet én vagyok túl igényes, de utálom minden másnap feldugni töltõre a telefont...

mondom 5-6 napot simán bír ha csak telefon....és úgyis ha néha körbejárom a fél országot / nap :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Jó ez az 5800 :D

Osztán Nokia-e vagy Nokla? :P

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
N96-om akár 4 napot is elvan (5-10 SMS, 20-25 perc beszélgetés per nap), az N97-et 2 naponta tölteni kell, de ott 10-15 SMS játszik, és napi 4 óra zenehallgatás.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát én meg azt utálom amikor valaki megvesz valami nagyobb értékû telefont, és kitalálja, hogy nem használja a legtöbb funkciót, mert akkor 2 naponta tölteni kéne a telefont.
Persze nekem sincs állandóan bekapcsolva a kékfog, a gps-t se használom állandóan, a wifi sincs folyamatos felderítésre állítva. De ha kell valamelyik akkor használom. Most fejlesztenem kellett rá egy egyszerû GPS-es személykövetõt. Na azzal tényleg naponta kéne tölteni a telefont. A GPS+internet azért szopogatja rendesen az akksit :D
Ja, és ezeknél az újabb telefonoknál az éjszakára kikapcsolgatás se olyan nagy takarékoskodás, ugyanis bekapcsoláskor többet használ el, mint egész éjszaka készenlétben...
Nekem pl. ha ki van kapcsolva a teleon LCD-je, akkor olyan 0.01-0.03W körül zabál, ha be van kapcsolva akkor 0.6-0.7W, bekapcsolt GPS+internet-nél felugrott 2W-ra is, aztán vissza 0.9W-re.
Jó ez az 5800 :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök