Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Olyan lehetséges, hogy egy korábbi feltöltõs kártyához tartozó telefonszámot kiadnak valaki másnak is, miután azt elfelejtették feltölteni és lejárt?
Egy ismerõsöm régi száma el volt még mentve nálam és ma egy vadidegen hívott fel rajta. Mondjuk honnan tudhatta a számomat?
...hacsak nem az ismerõsöm állított valótlant és nem lejárt a kártya, hanem eladta azt.

Ha nem töltöd fel a SIM-et és az megszûnik akkor van 30 napja az illetõnek hogy visszakunyerálja a számot a szolgáltatóktól. Ezután pihen a szám 6 hónapot egy kalapban, ahonnan majd véletlenszerûen kihúzzák és odaadják valakinek.
ezért szokott az lenni hogy az új SIM-re is jönnek bankoktól SMS-ek meg hívások például régi hirdetésekre hivatkozva. Volt már olyan hogy valami kétes erkölcsû hölgy régi számát kapta meg egy ügyfél. És hívogatták a régi kuncsaftok...ez bizony kellemetlen tud lenni.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Olyan lehetséges, hogy egy korábbi feltöltõs kártyához tartozó telefonszámot kiadnak valaki másnak is, miután azt elfelejtették feltölteni és lejárt?
Egy ismerõsöm régi száma el volt még mentve nálam és ma egy vadidegen hívott fel rajta. Mondjuk honnan tudhatta a számomat?
...hacsak nem az ismerõsöm állított valótlant és nem lejárt a kártya, hanem eladta azt.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Sony Xperia U és SX ;)
Nekem egy P kellene, de nem bõvíthetõ a 16gb memória :( mondjuk most is a 16ból használok kb 3at, de ki tudja, mit hoz a jövõ. ha 32gb lenne, akkor nem lenne kérdés, hogy kell. Ma fogdostam egy S-t, minõségi cucc, csak tepsi, még a szintén 4,3"-os Sensation mellett is. OneS-re leszek még kíváncsi, de a Sony dizájn az eléggé áll-leejtõs lett nekem :) és unibody fémház, ami szintén nem hátrány (P-nél)

Xperia S volt nálunk, tapiztam is picit. Annyira nem fogott meg. Nem esik kézre és nagy. Buta kocka design. Valahogy vannak telefonok amik nem bírnak kényelmesek lenni. Ilyen még a Lumia 800 az N8, Note meg a sony-ból a legtöbb.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

És végre csinálnak minõségi készüléket 3,7"-os kijelzõvel!

Sony Xperia U és SX ;)
Nekem egy P kellene, de nem bõvíthetõ a 16gb memória :( mondjuk most is a 16ból használok kb 3at, de ki tudja, mit hoz a jövõ. ha 32gb lenne, akkor nem lenne kérdés, hogy kell. Ma fogdostam egy S-t, minõségi cucc, csak tepsi, még a szintén 4,3"-os Sensation mellett is. OneS-re leszek még kíváncsi, de a Sony dizájn az eléggé áll-leejtõs lett nekem :) és unibody fémház, ami szintén nem hátrány (P-nél)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Tegnap megérkezett hozzánk a HTC One V. Valamiért nagyon bejön. Igazából nem volt sok idõm tapizni mert volt más dolgom is. de ahogy a kezembe fogtam azt éreztem hogy ilyen kell! És végre csinálnak minõségi készüléket 3,7"-os kijelzõvel!
Még megvárom a Galaxy Ace II-t és jól összehasonlítom õket. De ez a HTC annyira illik a kezembe hogy valami félelmetes.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Áá, most, még mielõtt meggyõztem volna magam, hogy mégis kell nekem még egy Alma-csoda, vettem gyorsan 37ezerért egy -elvileg- tökéletes Defy-t. Ha hazamegyek, és javítható a régi, akkor valamelyiket eladom. (Azért remélem, nem hiszik majd azt, hogy kereskedni akarok velük, azért van nálam két telefon (meg még annyi elektronikai cucc...). :))

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
Ha meg vagy elégedve az almás cuccokkal, akkor vegyél iPhone-t, komolyan mondom. Samsungot csak azért nem vennék, mert iszonyat tepsi és valahogy nem jó a fogása. Ha meg van iPaded, akkor nem kell az egérmozi, elég a 3,55" is.
iPod classic jó móka, barátnõmnek van ez a 7gen 160gb, én egy 5gen 80gb-t nyúzok, mert egyszerûen jobban szól. Nagyobb dinamikatartomány, nyitottabb, tisztább, teltebb hang, szebb színpadkép. Szóval jó a 7gen, de már csak a tárolókapacitás emeli ki az átlag zenelejátszók közül, a hangminõséget sajnos kispórolták, ez a vékonyság ára. Ja és ehhez nem kell 300e Ft-os füles, hogy halld a különbséget. Egy AKG K321 agybadugós meg egy K518 fejes van, mindkettõn nagyon kijön a különbség.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
A Defy-t megcsinaltatom majd, amikor hazamegyek, juniusban. Remelem, nagy baja nincs. Nagyon szeretem, de igy nem lehet hasznalni, hogy szinte hozza sem lehet nyulni, mert kikapcsol...

Viszont gondolkozom egy Galaxy SII vasarlasan is. Mivel itt vagyok az USA-ban, olcsobban hozza tudnek jutni. A kerdesem, hogy milyen tipust kellene venni? Otthon akarom hasznalni rendes telefonkent termeszetesen, ezert a fuggetlenitesben kellene jartassagot szereznem, illetve, hogy pontosan melyik tipus fuggetlenitheto (a szolgaltato nem nagyon erdekel otthon). Lattam Skyrocket verziot, International unlocked-ot... de gondolom, a gyarilag fuggetlenitettek dragabbak is, illetve, mintha nem is ugyanaz lenne a specifikacioja. Szoval varom az otleteket! :)

Egyebkent megint "beAppleozodtem". :D Most egy iPad2 WiFi+3G-s (egy "3G-s kis laptop" remenyeben vettem, ami megbizhato, es az akkumulatora is jo) keszulekrol (gyarilag fuggetlenitve van, ugyhogy elvileg otthon is mukodni fog) nyomulok egy Zagg Folio Keyboard tokkal. Ez egy nagyon jo kiegeszito. Teljesen olyan, mint egy kis laptop. Azonban sajnos 5.1-hez, A5-os keszulekekhez nincs jailbreak, ami szivas. Ez tenyleg egy borton a keszuleknek. Meg regebben volt egy 3G-m, jailbreakelve. Nagyon meg vagyok elegedve az Apple keszulekekkel, mert nagyon megbizhatoak, de jailbreak nelkul nem igazan lehet kihasznalni.
Szoval most nagyon varom az iPad2 5.1 jailbreaket, vagy legalabb azt, hogy downgrade-elni lehessen, mert ez igy nem koser. :)

Illetve van egy iPod Classic 7th Generation 160GB-m is. :o Akksija nagyon jo; 160GB zenenek: ezt meg nem kell magyaraznom, milyen sok. :D Persze az a tobb, mint tizezer szam sem foglalja el a felet, meg nem is hallgatom az osszeset, de azert jo, hogy van, meg egyszer ratoltod, aztan nem kell foglalkoznod vele, hogy most rajta van-e vagy nincs.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Pár napja feleségemet hívogatják rejtett számról. Nem szól bele senki, és amint felveszi, megszakad a vonal. Ma nálam is hasonló történet volt, azzal a különbséggel, hogy engem csak egyszer csörgetnek meg és abbahagyják. Ezt csinálták párszor ma.
Aztán lányom is hasonlóról számolt be. Én nem gondolnám hogy emberek hívnak, inkább valamiféle automatára gyanakszom, vagy valami olyasmire, hogy valakik a felhívott számok mennyisége után kapnak pénzt, mert értelme és oka sem lenne az ilyen játszadozásnak.
Mit gondoltok errõl, mi lehet ez?

jazzkifli

jazzkifli

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

És a képaláírások ezeknél a fotóknál:
"Itt lett tele a puskám a 10%-os emelkedõvel"
"Itt lett légszomjam"
"Itt éheztem el"
"Itt kaptam defektet"
"Most éppen itt vagyok. Tudja valaki merre induljak hazafelé?!"
:))))
Viccet félretéve ha jól tudom szinte az összes telefon rögzíti a GPS adatokat a fotókhoz amit utána google maps-en be tudsz jelölni. Alternatív megoldásként ezeknek a linkjét tudod a wörkáut mellé nótolni....

Nem rossz ötlet, ha más nincs majd így megoldom :-)
best regards: jazzkifli

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Csak lövök pár fotót, hogy irigykedhessetek milyen szép helyeken tekertem :-)

És a képaláírások ezeknél a fotóknál:
"Itt lett tele a puskám a 10%-os emelkedõvel"
"Itt lett légszomjam"
"Itt éheztem el"
"Itt kaptam defektet"
"Most éppen itt vagyok. Tudja valaki merre induljak hazafelé?!"
:))))
Viccet félretéve ha jól tudom szinte az összes telefon rögzíti a GPS adatokat a fotókhoz amit utána google maps-en be tudsz jelölni. Alternatív megoldásként ezeknek a linkjét tudod a wörkáut mellé nótolni....

jazzkifli

jazzkifli

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Na most akkor edzel vagy fotózgatsz?! :P

Csak lövök pár fotót, hogy irigykedhessetek milyen szép helyeken tekertem :-)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Nem lehet plusz térképet alá tenni, mindegyik ilyen alkalmazás a google térképét használja.

Nálam úgy néz ki talán az Endomondo lesz a befutó, bár nagy hiányossága, hogy nem lehet fotót csatolni egy-egy workouthoz :-/
Cserébe viszont meg tudod dönteni a barátod idejét. :-)

Na most akkor edzel vagy fotózgatsz?! :P

jazzkifli

jazzkifli

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Na ma megvolt az elsõ 'workout', eddig nagyon tetszik ez a sport tracker, jól vissza lehet követni mindent.
Egy olyan kérdésem lenne hogy valahonnan nem-e lehet rátölteni egy turistatérképet, vagy valami olyat ahol jobban látni az erdei utakat, mert a telómon a gyári térképen az erdõ egy zöld folt.

Köszi a segítséget!

Nem lehet plusz térképet alá tenni, mindegyik ilyen alkalmazás a google térképét használja.

Nálam úgy néz ki talán az Endomondo lesz a befutó, bár nagy hiányossága, hogy nem lehet fotót csatolni egy-egy workouthoz :-/
Cserébe viszont meg tudod dönteni a barátod idejét. :-)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Na ma megvolt az elsõ 'workout', eddig nagyon tetszik ez a sport tracker, jól vissza lehet követni mindent.
Egy olyan kérdésem lenne hogy valahonnan nem-e lehet rátölteni egy turistatérképet, vagy valami olyat ahol jobban látni az erdei utakat, mert a telómon a gyári térképen az erdõ egy zöld folt.

Köszi a segítséget!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Kérdésem a következõ lenne. Van egy iPhone 4-em és rajta egy IOS 5.1-es szoftver.
Majd egy éve megvan. Soha nem volt feltörve a rendszer és minden alkalmazást megvettem, ami kellett. Nem is volt vele semmi gondom, de most úgy fest, hogy munka miatt pár évig külföldön kell tanyáznom és szeretnék belegyömöszölni egy kinti SIM-et. Sajna a telefon egyetlen hibája, hogy T-Mobile függõ.

Ha jailbreakelem, akkor független lesz? Van IOS 5.1-re Jailbreak? És milyen hátulütõi vannak a dolognak? Hallottam, hogy egyeseknek lassabb lesz, nehézkesebb, gyorsabban merül, ilyesmik...

Elõre is köszönöm!

Ha jót akarsz magadnak, elsõ körben becsattogsz a t-mobileba és megkérdezed, hogy van-e lehetõség a telefon hivatalos függetlenítésére és mennyiért. Azt hiszem már van rá mód. Így megmaradna a telefon gyári állapota és nem kell félni attól, hogy letiltják imei alapján.

jazzkifli

jazzkifli

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Én még itthon elindítom a tracker alkalmazást, hogy hamar találjon mûholdat, erre jó a wifi, de utána nincs rá szükség. :-)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Én az erdõben még sehol se láttam wifit, szóval nem hiszem hogy kéne nekik ;)

Azt gondoltam hogy az erdoben nincsen wifi csak most letoltottem en is a sport trackert es a wifi beallitasokat hozza elo;)

jazzkifli

jazzkifli

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Illetve ha van mobilnet, akkor gyorsabban (3-4 mp) fog gps pozíciót a készülék mintha csak a gps vevõre (akár 10 perc is lehet) lenne bízva a dolog.

Milyen felahsználónéven Vagy fenn Endomondon? Megkeresnélek :P

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Egyebkent ezekhez a droidos trackerekhez nem kell WIFI hogy rendesen mukodjenek?

WiFi vagy mobilnet a trackelt út feltöltéséhez kell, amit otthon szokott általában megtenni az ember.