Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Tökéletesen igazad van! Az összes szolgáltatónál van ennek a kritériumnak megfelelõ tarifacsomag, csak ki kell választani.Sõt! Külön is meg lehet rendelni szolgáltatásként. ezt neked látom nem is kell magyarázni :)
De sajnos az értékesítõ hiába ajánlja ha az ostoba nem bírja felfogni ésszel hogy 990Ft/100Mega olcsóbb mintha alap adatforgalmi díjon letöltene 15 megát.
Kb 15 emberbõl 1-nek lehet eladni mobilnet csomagot. Korlátoltság a magas fokon: A nokia messaging ami lapvetõ funkció az S60-as telefonokban 1Ft (Igen! egy azaz egy forint) havonta. Rengeteg S60-as telót adunk el az utóbbi idõben(5230,E52,5800,X6 stb..) de egy év alatt 2db ilyen szolgáltatást tudtunk eladni. Hiába mondjuk...ha pénzbe kerül akkor nem kell.
Te vagy az üdítõ kivétel aki elolvassa a használatit! egyébként én is elolvastam a Monte használatiját, pedig 2 hétig nyomkorásztam bent, és nap mint nap telefonokkal vagyok körülvéve. de van ami nem jön saját kútfõbõl.
A múltkor egy csóka leordította hajam.A galaxy-ban nem értett valamit, én meg mondtam neki hogy olvassa el a használatit. Hát mit képzelek én, neki nincs annyi ideje. különben is nekem érteni kell hozzá ...Jaaa..én nem vágom fejbõl az összes telefon menürendszerét, mert értékesítõ vagyok és nem technical support . Haza lehet húzni és el lehet olvasni a használatit. Vagy, lehet venni egy Ilyet :D

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
naja, én pl. okostelefont vagy egyáltalán olyan telefont, amin akár csak egy facebook/twitter kliens van gyárilag, nem árulnék egy min. 100 megás mobilinternet-szerzõdés nélkül...100 mega meg elég arra, hogy az ügyfélszolgálat elkerülje az olyan problémákat, amik abból fakadnak, hogy a vásárlónak gõze nincs arról, hogy ehhez bizony internet kell...

(a spicanak én végigolvastam a használatiját, pedig nem szokásom elolvasni õket és értek is a telefonokhoz...)

amúgy én is pl. tök szívesen fizetnék pár dollárt vagy éves szinten 15-20 dollárt a jó programokért.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Miért nem elérhetõek se az android, se a bada fizetõs szoftverei itthon?
Erre nem találtam még megfelelõ magyarázatot.
Egy gombnyomás lenne a központban kb.

Az androidos tudattágításon szóba került a kérdés. Itthon még nincsenek az emberek felkészítve a fizetõs progik használatára, nem elég érett a fogyasztói kutúránk. Gyakorlatilag ha az okostelefon vásárlók tetemes része(több mint a fele, aki csak divatból vesz okostelefont) azt sem képes felfogni, hogy a készülék funkcióinak egy része internetkapcsolatot igényel. És ez esetleg pénzbe kerül, mert a birka nem olvassa el a használatit és nem tájékozódik, és nem állítja be megfelelõen a készüléket. Túl sok itthon a "nem is interneteztem, nem fogok adatforgalomért fizetni" hõbörgõ emberke...
A szolgáltatóknak egyfajta problémakezelése hogy tiltanak olyan dolgokat ami potenciálisan probléma forrása lehet. Sokszor az emberek a saját tájékozatlanságuk miatt a szolgáltatót hibáztatják, és ez profitvesztés és ügyfélvesztésként csapódik le.
(Példa: több hónap számlatartozás után lekorlátozzák a kimenõhívást. És ugye nem olcsó a visszakapcsolás, mert jegyezze meg a paraszt hogy fizetni kell! az ügyfél persze azt mondja hogy "viszem másik szolgáltatóhoz a számomat". Ha még nincs feketelistán, és ott is le fogják korlátozni ha nem fizeti ki amit felhasznált. )
Ha a magyarok eljutnak odáig hogy elolvassák a használatit és a felhasználási feltételeket akkor egy gombnyomás, és lesznek fizetõs tartalmak.

Más.
Van egy-két Sony Ericsson-os cuccom( töltõ, füles, HGE-100 GPS, FM transmitter) eladó ha valakit esetleg érdekel!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
thez: mert mind az Apple-nél, mind a Google-nál ez a régió egyszerûen nem piac...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Miért nem elérhetõek se az android, se a bada fizetõs szoftverei itthon?
Erre nem találtam még megfelelõ magyarázatot.
Egy gombnyomás lenne a központban kb.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
köszi, ezt még nem találtam meg.:)

(Kari Napok lesznek, aztán féltem a Spica-t, ellenben a csapatban kell egy twitter képes telefon..:D)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

alsóbb kategóriás mobilokra (SE K800i) létezik Java alapú twitter kliens, amivel lehet fényképet is feltölteni?

Ez? esetleg..."twibble mobile is a fast and feature rich twitter client for Java enabled smartphones including Nokia and SonyEricsson. It supports video, pictures, GPS, Search, and more"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
alsóbb kategóriás mobilokra (SE K800i) létezik Java alapú twitter kliens, amivel lehet fényképet is feltölteni?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Elkezdõdött... :D A kommentek elég jók lent...
A lényeg: NINCSVÁLSÁG!!!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Monte hasznalo van erre? IRL tapasztalatok?
esetleg valami hasonloan olcsot a telenortol... szamlasnak

Monte használó jelen!
Nekem nagyon jók a tapasztalataim vele. Hasonló árban nem fogsz ilyen tudású készüléket kapni.(3G,WiFi,GPS,kapacitív kijelzõ)
Igaz nem nyílt oprendszer de szerintem jó kis készülék.
WeTravel megy rajta,navigálni tudsz vele, WiFi is tökéletes. Ami hiányzik az a qwerty SMS íráskor, illetve hogy a menü összes ikonját használhassam widgetként...de lehet lesz hozzá új firm.
És egy kis érdekesség, ha esetleg droisos jellegû menüre vágysz :http://www.youtube.com/watch?v=6HNUD6gexvo
Egyébként ha szolgáltatónál veszed akkor érdemes egy szervizben frissíteni a gyári firm-re.
Én függetlenül vettem, gyárilag lengyel menü volt benne.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Monte hasznalo van erre? IRL tapasztalatok?
esetleg valami hasonloan olcsot a telenortol... szamlasnak

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Tattoo ceges telefon, nem villogni van, en egy 6300-as nokiaval is boldog lennek, ugyis csak telefonalni kell.

itt egesz jol van 3G, bar az irodaban altalaban csak EDGE, es a napom nagy reszet itt toltom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én kétnaponta töltöm az N97-et, ami folyamatosan onlány módban van HSDPA-n (Budapesten, amerre járok, szinte mindenhol van 3.5G, kivéve a metrót), levelezés, FB, MSN folyamatosan megy rajta, meg egy jópár fõképernyõs widget, plusz napi másfél, két óra mp3 hallgatás, utazás közben. Az N96-ot csak telefonálásra, SMS-ezésre használom, így az simán elvan, ha 4 naponta töltöm fel.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
EDGE sebességû hálózattal le van szórva az ország 99 százaléka. De az EDGE az sima GSM 900/1800-as hálózat nem pedig 3G. A 3G hálózaton jobban merül az aksi. Arról nem is beszélve amikor a 3G hálózat gyenge(épületeken belül elég gyakran elõfordul) és ugrál GSM és 3G között a telefon.
Már ha így üzemidõnél tartunk, napelemes töltõkrõl mi a vélemény? Használ valaki ebay-es napelemes töltõt?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért amerre én napjaim 95%-t töltöm (Budapest és környéke/Veszprém megye), ott mindenhol van legalább EDGE, de inkább 1.5-2 megabites HSDPA. WiFi-t is találok a legtöbb helyen, de ahol rendes 3G-kapcsolat van (HSDPA), ott be se kapcsolom - az 500 megából eddig 250et használtam ki a hónapban, és a WiFi-t alig kapcsoltam be + tethering is megy sokat (szar itthon az ADSL vonal)...

de ahol meg rendes EDGE sincs (ezzel emailt meg webet még tûrhetõen lehet böngészni), oda meg kikapcsolódni megy az ember, nem netezni...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

a tattoo-n egyaltalan nem megy adatforgalom, az majdnem ket hetig birja kikapcsolas nelkul.

Mindegyik bírja kikapcsolás nélkül csak fel kell dugni töltõre :D
Viccet félretéve tényleg elég nagy hátránya az okostelóknak az üzemidõ. Ha meg nem használod azt amit tud akkor meg minek az okostelefon? Villogni vagy mert az a trend? 3G (fõleg hogy nincs itthon rendesen kiépítve), WiFi, kijelzõ, gigaflop-os proci mind szívjá az aksit. 3G-t én sem használom mert itthon inkább átok mint áldás,meg még nem küldték a netes kártyámat a cégtõl. Ha adatforgalom akkor inkább WiFi...Egyenlõre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha leveszem a hatter adathasznalatot meg a 3g halozatot akkor akar egy hetig is kibirja a magic. sok adatforgalom, sok nyomogatas, stb persze leszivja egy nap alatt.

a tattoo-n egyaltalan nem megy adatforgalom, az majdnem ket hetig birja kikapcsolas nelkul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ahelyett, h csajoznátok valahol :)

a nagy kijelzõkkel nekem csak az a bajom, h sokat fogyasztanak. Gondolkoztam egy iphone 3gs-en most, h kijönn az új, mert egyáltalán nem drága, de a fene se fogja naponta kétszer tölteni..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
most lesz péntek éjfélkor az Aréna Plázában az iphone 4 premier, nagyon készülnek rá a T-nél...gondoltuk páran kimegyünk, aztán Androidos pólóban feszítünk majd nagyban, Spicaval/Galaxy S-el/Pulse-al a kezünkben...:D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Ez az ár most komoly...?
Apple iPhone 4G 32GB - mobiltelefon: árak, összehasonlítás - Olcsóbbat.hu

Ha van rá fizetõképes kereslet (magyarra fordítva, ha van olyan hülye aki ad érte ennyit) akkor simán.
Egyébként olvastam valahol hogy külföldön egyes országokban szervezetten felvásárolják a telefonokat és ezzel mesterségesen hiánycikket generálnak a piacon amivel feljebb tudják tornászni az árakat.
Szerintem egy telefon sem ér ennyit.