Jelentkezz be Regisztrálj
Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció
Posted 2010. December 03. - 14:19
De ha alap android,akkor htc hero.Jó vas.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2010. December 03. - 14:18
Posted 2010. December 03. - 14:04
Posted 2010. December 03. - 14:01
na az meg màr a te bajod! vegyèl olyan mobilt amit tudsz/kitudsz hazznàlni. tegnap adtam el egy galaxy 3at egy nönek. csak azért vette meg mert sokat tud. a diva ès galaxy közt vacilàlt. van rá egy söröm hogy vissza fogja hoznni.Most okostelefonoktól függetlenül, a nagy személyre szabhatósággal akkor szokott tele lenni a hócipõm, amikor végre kibogarászom, hogy a számomra teljesen szar dologból hogy csinálok számomra ideálisat, addigra pont telepíthetem újra a programot/számítógépet/vehetek új telefont stb
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2010. December 03. - 12:37
Most okostelefonoktól függetlenül, a nagy személyre szabhatósággal akkor szokott tele lenni a hócipõm, amikor végre kibogarászom, hogy a számomra teljesen szar dologból hogy csinálok számomra ideálisat, addigra pont telepíthetem újra a programot/számítógépet/vehetek új telefont stb
de az nem feltétlen a készülék hibája
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. December 03. - 12:30
Az android egy internet alapú rendszer. Fölösleges azon szájkaratézni hogy kell hozzá internet meg hogy internet nélkül szinte semmi sem mûködik. Ha autót veszel akkor tankolsz bele, mert ha nem akkor tolod. Aki nem akarja vagy nem tudja kihasználni a droidot annak nincs szüksége rá, nem a droidos telefon szar maximum õ rosszul választott.
Droidos telefonos tréningen láttunk erre egy példát. Bedugod a töltõt otthon a telefonba a telefon autómatikusan úgy kezd el mûködni mint egy nagyméretû LCD-s óra és idõjárás állomás. Reggel ébreszt, leszedi a híreket a netrõl(elõre beállított lista alapján, szûrve hogy téged mi érdekel). Beülsz a kocsiba, elnavigál mondjuk melóba, közben BT-n keresztül nyomja a zenéidet az autóhifire. Melóhelyen érzékeli a helyi WiFi-t, kikapcsolja a 3G-t és átáll GSM hálózatra és bekapcsolja azt a profilt amit a melóhelyre beállítottál. Ja! És nem kell billzárral pöcsölni, mert még azt is be lehet állítani hogy a telefonon milyen szögben tartva legyen lezárva és feloldva.
Egy szó mint száz, az vegyen okostelefont aki tényleg igényli a funkciókat.
Most okostelefonoktól függetlenül, a nagy személyre szabhatósággal akkor szokott tele lenni a hócipõm, amikor végre kibogarászom, hogy a számomra teljesen szar dologból hogy csinálok számomra ideálisat, addigra pont telepíthetem újra a programot/számítógépet/vehetek új telefont stb
Posted 2010. December 03. - 03:53
nemrég voltam egy okostelefonos klubesten (HTE Távközlési Szakosztály), Win7+Apple+Nokia képviselõ volt jelen, a házigazda a BME-AUT tanszéke volt, õ meg Android-guru. pár fõ kérdés merült fel a rövid elõadások után, összefoglalva:
1. Nokia-s tagnak: "és ezt tényleg komolyan gondolják, hogy egy minimálisan testreszabható felülettel és egy elavult Symbiannal képesek felvenni a többiekkel a versenyt az okostelefon piacon? a most kiadott okostelefonok hardweresen azt se tudják, mint egy Samsung Spica, ami már elavultnak számított negyed éve is - vagy csak azért okos egy telefon, mert van rajta fészbúk meg gps? ezt minden mobil tudja lassan...a régi hírnévbõl nem lehet megélni egy ilyen dinamikus piacon!"
2. Apple: "az oké, hogy az Apple felhasználóbarát, de mikor lesz fejlesztõbarát?"
3. Android: "várható e valami szabályozás a Google részérõl, hogy csökkentsék a fregmentációt a verziók terén, és így valamennyire egységessé tegyék a platformot? nehéz így jó alkalmazást fejleszteni."
4. Win7: "nem fogja megölni a Win7 terjedését az a tény, hogy a mai csúcstelefonok hardwere az a minimum, amire engedik feltelepíteni? 150-200 ezerért inkább iphone-t vagy egy androidos csúcsmobilt venne a többség..."
nagyjából ezek azok, amikrõl lehet és érdemes vitatkozni. de 2 dologról tök felesleges:
1. melyik a jobb? (hitvallás kérdése)
2. mi értelme van az okostelefonnak, ki a fene használja ezt ki? -> akinek ezt kell magyarázni, az úgy se fogja belátni, hogy ez jó...
de amúgy meg Android pozitivumai: rengeteg program, kb mindent meg lehe velük csinálni; linux-alapú, nyílt - egy rootolás után sokkal gyorsabbá és jobbá tehetõ, rengeteg mod van rá meg update-k; ha van google-fiókod, és azt használod, akkor a PC és a mobilod folyamatos szinkronban van - de a legtöbb program alig tárol valamit a mobilon, kint van a felhõben a felhasználói fiókodban - egy frissítés/akármi miatt nem kell fél órákat backupolni adatkábelen, ott van a felhõben minden, egy jelszónyira...azt meg hadd ne mondjam, hogy mennyire könnyû rá fejleszteni - nálunk egy féléves bevezetõ Android-fejlesztés kurzus alatt el lehet jutni egy szép színes, 2D-s játék fejlesztéséig...
mobilinternet meg kell - nekem most 1500 forint havi 500 mega, de ez akkor se fogy el, ha errõl netezek a laptopomon, mert elmegy/szar a net. folyamatos szinkronizálás, stbstb. 1500 forintnak pedig a többszörösét spórolom meg már pl. akkor is, ha egy buli/sörözés után az általam ismert utolsó buszt lekésve nem hívok azonnal taxit, hanem felmegyek a mobilnetre, letöltöm a bkv oldaláról a menetrendet (pdfben van fent, rescpect!), megnézem és örülök hogy mégis haza tudok jutni busszal...vagy a négyeshatos nevû alkalmazásba beütöm hogy honnan hova és mikor, és megtervezi nekem...
de pl. ma a következõ történt:
1. haverom mondta hogy kellene neki valami ebayrõl karácsonyra, nem e tudnám megrendelni
2. felmentünk mobilon ebay-re, megnéztük és láttuk hogy van egy pont lejáró aukció, elég jó áron.
3. lecsaptuk, megnyertük 5 perc múlva. jött az email, elolvastuk, megkérdeztük, hogy van-e esetleg valami gyorsított szállításra lehetõség, sürgõs lenne. (magánszemély)
4. jött a válasz, hogy igen, de akkor még ennyit utaljak át paypalen - paypal indít, jelszó beüt, elõzõleg már leemelte az ebay, ugyanoda elküldöm az összeget.
5. jött a válasz, hogy rendben, megjött, már adja is fel a futárnak, 72 órán belül itt kell lennie, itt a tracking number.
a kérdés feltevése és a tracking number kézhezkapása között szûk 30 perc telt el - haveromnak ezzel közelítõleg a teljes vételár 60%-t megspóroltuk, és azt adhatja a tesójának karácsonyra, amit nagyon szeretne már régóta, de itthon se nem kapható, se nem lenne rá pénze amúgy. (valami hülye csoda autómakett, limitált kiadás stbstb...tényleg jól néz ki:))
de igazából a kérdés nem is az, hogy "ugyan mire jó egy okostelefon?" - hanem az, hogy aki ezt kérdezi, az el tudja e képzelni, mi mindenre tudná használni. (mi mostanában pl. 4square alapján fedezzük fel a város kocsmáit - a közelben van, oda betérünk és ha jó, akkor aznap este ott vagyunk. nem egy olyan helyet találtunk, amit kb senki nem ismer, de mégis tök jó a hangulat és olcsó...)
@Dormi: érdekelne, miért pont az Androidot ragadtad ki, mint semmire nem használható terméket, amikor az iPhone hype-faktora kb 100x akkora és pont ugyanazt tudja...ismerõs/rokon meg ha rászánna kis idõt, és testreszabná a telefonját, akkor bizony szeretné használni. de ez a vélemény így kb annyit ér, mint ez: "vettem egy PC-t, volt rajta Win7, de ez semmire nem használható alapból, a net se akar bejönni. ez egy sz*r, ilyet ne vegyetek, az Apple bezzeg alapból jó"...ja, hogy egy PC-re is felraksz néhány tucat szoftvert, mire testreszabod, és szinte ösztönös lesz a kezelése és nem szenvedés, hogy most ebben a programban mi hol van, pedig a másik fajta képnézegetõben ezt egybõl megtaláltam...
Samsung Galaxy 3 meg jó telefon - a Spica processzorja sz*rul van optimalizálva, ezért csak a szintetikus mérésekben meg papíron erõsebb, de a gyakorlatban a galaxy 3 gyorsabbnak érzõdött. (angry birds pl nem szaggat:D) ha az Androidos okostelefon piacról akarsz választani egy belépõ kategóriás mobilt, akkor én most a galaxy 3-at venném.
Posted 2010. December 02. - 21:59
És ahogy azt már elõttem leírták, annyi program van hozzá hogy nem lehet olyat keresni ami nincs. hogy egy marhaságot mutassak: Pulzusmérés a kamerán keresztül. Nincs sok értelme de kipróbáltuk és mûködik.
De amibe sokan nem gondolnak bele, hogy teljesen személyre szabható a telefon vele.
Droidos telefonos tréningen láttunk erre egy példát. Bedugod a töltõt otthon a telefonba a telefon autómatikusan úgy kezd el mûködni mint egy nagyméretû LCD-s óra és idõjárás állomás. Reggel ébreszt, leszedi a híreket a netrõl(elõre beállított lista alapján, szûrve hogy téged mi érdekel). Beülsz a kocsiba, elnavigál mondjuk melóba, közben BT-n keresztül nyomja a zenéidet az autóhifire. Melóhelyen érzékeli a helyi WiFi-t, kikapcsolja a 3G-t és átáll GSM hálózatra és bekapcsolja azt a profilt amit a melóhelyre beállítottál. Ja! És nem kell billzárral pöcsölni, mert még azt is be lehet állítani hogy a telefonon milyen szögben tartva legyen lezárva és feloldva.
Egy szó mint száz, az vegyen okostelefont aki tényleg igényli a funkciókat.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2010. December 02. - 20:40
Én szerettem a kihívásokat (volt 5 HTC cuccom), tök jó volt moddolgatni. Csak drágák voltak, ma is drágák... a droid kb fele áron megvan és mint Tamaska írta sz.rásig van hozzá program. .Persze.
Csak az a nagy különbség,hogy egy nem andriodos pdát ronggyá kell tuningolni,csesztetni ahhoz,hogy ellássa azokat a funkciókat,amiért tulajdonképp megvetted.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. December 02. - 20:04
Értem én! Nem azzal van a gond, ha csak telefon+ sms, akkor 3310-es is jó. De ha meg netezésre kell a telefon akkor se feltétlen androidot vennék, hanem inkább PDA-t.. Amikor kijött, meg ahány villamosmérnökkel beszéltem, meg személyes tapasztalatokat, amit hallottam, inkább parasztvakítás + reklám miatt jó, mint értelmes indokok miatt.
Amit androidból ki lehet hozni, azt úgy gondolom egy nem androidos telefonból is. ^^
Persze.
Csak az a nagy különbség,hogy egy nem andriodos pdát ronggyá kell tuningolni,csesztetni ahhoz,hogy ellássa azokat a funkciókat,amiért tulajdonképp megvetted.
Az android meg jó esetben alapból tudja,de ami sokkal fontosabb:megbízhatóan tudja.
...
most olvasom,csatlakozom tamaskahoz,szerintem is tök egyszerû a kezelhetõsége.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2010. December 02. - 19:46
bocs...Ehh, pedig most szabadulnék az e51 tõl holux bt gps vevõvel...
ha elõbb szólsz lehet rá tudtatok volna beszélni
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. December 02. - 19:19
most ket androidos telefonom van, a kovetkezo is az lesz.
reszletezned a parasztvakitast meg a reklamot? nem igazan ertem mire gondolsz.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 02. - 19:07
ez nem az oprendszer hibaja. aki androidos telefont vesz, az vegyen hozza egy 500megas net csomagot is, mert csak ugy jonnek ki a telefon elonyei. De ez ugyanigy igaz a WinMo-ra meg az ajfonra is. Ha a funkciok nem kellenek, akkor vegyen inkabb 6300-as nokiat, csak telefonalni meg sms-ezni az eppen tokeletes.
Értem én! Nem azzal van a gond, ha csak telefon+ sms, akkor 3310-es is jó. De ha meg netezésre kell a telefon akkor se feltétlen androidot vennék, hanem inkább PDA-t.. Amikor kijött, meg ahány villamosmérnökkel beszéltem, meg személyes tapasztalatokat, amit hallottam, inkább parasztvakítás + reklám miatt jó, mint értelmes indokok miatt.
Amit androidból ki lehet hozni, azt úgy gondolom egy nem androidos telefonból is. ^^
Posted 2010. December 02. - 19:01
Android nekem nem jött be, ugyan saját nem volt, de ismerõsök, rokonok vettek, mert, hogy android fuuuuu, az biztos nagyon király.
Magával a telefonokkal nincs baj, szép és jó. De engem baromira kiakasztott, hogy a legtöbb funkció (pl.: egy szervezõ/naptár is már) netre kapcsolódva akart elindulni csak (google calendar vagy mit használt spec az egyik)..
ez nem az oprendszer hibaja. aki androidos telefont vesz, az vegyen hozza egy 500megas net csomagot is, mert csak ugy jonnek ki a telefon elonyei. De ez ugyanigy igaz a WinMo-ra meg az ajfonra is. Ha a funkciok nem kellenek, akkor vegyen inkabb 6300-as nokiat, csak telefonalni meg sms-ezni az eppen tokeletes.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 02. - 17:39
végüli 2630-as lett. buta, de telefon meg sms megy rajta szuperul
gps meg majd egyszer
Ehh, pedig most szabadulnék az e51 tõl holux bt gps vevõvel...
-=B.B.B.=-
Posted 2010. December 02. - 16:59
végüli 2630-as lett. buta, de telefon meg sms megy rajta szuperulAndris: Nekem is E51 van, izmos kis jószág! Kicsúszott a bringa alólam egy nyálkás út szakaszon és telibe ráhasaltam, mert boltból mentem haza és farmer zsebben volt.. A farmeren ahogy hasaltam a mobil körvonalai belekopva még meg is vannak. : DD A telefonnak annyi baja lett, hogy lett egy nagyobb karcolás a kijelzõn, de az is csak azért mert volt aprópénz a zsebemben és meghúzta.... -.-' Egyébként mivel 4 GB memkártyát használok, az kicsit belassítja, mert tele van pakolva zenével, meg Garmi GPS-el (külön van a telóhoz GPS vevõ bluetoothos). A wifi az meg n1.
gps meg majd egyszer
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. December 02. - 12:10
Hát ilyen van ilyen!
Csak ne mobilneten keresztül frissítsd
megoldódott a probléma, másik szervizbe vittem el és rájöttek, hogy frissítéskor törli a helymeghatározási módszereket és utána be kell állítani, mivel ez nem volt meg persze, hogy nem talált mûholdat
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2010. December 02. - 10:22
Magával a telefonokkal nincs baj, szép és jó. De engem baromira kiakasztott, hogy a legtöbb funkció (pl.: egy szervezõ/naptár is már) netre kapcsolódva akart elindulni csak (google calendar vagy mit használt spec az egyik)..
Andris: Nekem is E51 van, izmos kis jószág! Kicsúszott a bringa alólam egy nyálkás út szakaszon és telibe ráhasaltam, mert boltból mentem haza és farmer zsebben volt.. A farmeren ahogy hasaltam a mobil körvonalai belekopva még meg is vannak. : DD A telefonnak annyi baja lett, hogy lett egy nagyobb karcolás a kijelzõn, de az is csak azért mert volt aprópénz a zsebemben és meghúzta.... -.-' Egyébként mivel 4 GB memkártyát használok, az kicsit belassítja, mert tele van pakolva zenével, meg Garmi GPS-el (külön van a telóhoz GPS vevõ bluetoothos). A wifi az meg n1.
Másrészt az E51-ben van software a GPS-hez és tud gps koordinátákat is tárolni asszem. Meg van Nokia navigáció. Bátyám szerint jobb és gyorsabb is, mint pl a Garmin.. Csak utóbbi idõben nem volt kedven szenvedni vele, hogy belõjem azt, a Garmint meg kiszedjem. ^^
A gps vevõje meg nem nagy. Egy kb 2,5x5x0,5 cm-es kis izé.
Én is anno az 5800 és E50 között vaciláltam, de maradt inkább a nem érintõkijelzõs. Az oda lett volna egy ilyen esésnél.. Bátyám ellenben olyat vett, az se rossz, de mint mondtam, nem vagyok felnõve az érintõkijelzõhöz.
Posted 2010. December 02. - 09:32
-=B.B.B.=-
Posted 2010. November 30. - 07:58
Nem rossz az X8 és a Telenornál most ócsó... Sajnos még csak 1.6-os droid van rajta, adatforgalomra figyelni kell. Meg lehet picit gagyimûanyagból van de ebbe az árba ez elmegy kategória.
Van már rá frissítes 26. óta. Megvárom a fekete változatát, fehéret nem veszek. Vagy semmilyet sem.
-=B.B.B.=-