Ide irok egy rovid 'portfoliot', hogy kesobb magyarazkodas helyett csak linkelhessem.
Bringak
1994-ben lett meg az elso MTB-m, egyben az elso valtos bringam is, elotte Csepel Tacsko, Csillag es Csaba (aka 'Camping') bringakat hajtottam kb 8 eves koromtol, eletem elso 'kerekparja' egy haromkereku volt.
1994-ben kaptam egy Mali Cobra tipusu acelvazas, TY* szettes tajvani tankot ('Swiss Quality' matricakkal a vazon, a nyeregcso, kormany, stucni, felni es a hajtokar is VASBOL volt rajta, a varratos csovekbol keszult vaz onmagaban volt vagy 3 kilo). Sokaig tuningoltam, mire rajottem, hogy sz.rbol varat epiteni remenytelen, de addig mar sok-sok ezer kilometert raktam bele. Vegul vaztores es vazcsere kovetkezett...
1998-ban vettem hasznaltan egy geometriajat es meretet tekintve is tokeletes Balance vazat (Tange Prestige csovekbol), majd 2 evvel kesobb meglett az elso villam is, egy Bomber Z2. Ezzel a bringaval nyomtam a legtobbet, fenykoromban evi 7-8000 km-t.
2001-ig minden nyaron turaztunk egy hetet nehany baratommal, eleinte belfoldon, majd a kornyezo orszagokban. A legnagyobb kor a Szlovenia-Isztria ut volt, 1300 km 11 nap alatt, amolyan hobbitempoban, szigoruan vadkempingre es minimalis koltsegvetesre alapozva.
2001-ben elkeszult az egyedi Yasec (Dedacciai CrMo) vazam, aminek sajnos a geometriaja nem teljesen felelt meg az elvarasaimnak. (Ekkortajt leptem tul a kerekparokra koltott egymillio forintot...) A vazra varakozva vettem egy 2001-es Pyxis Team (Easton Ultralite) vazat is, ami annyival jobban bejott, hogy a Yasecet egy ido utan eladtam, azota is az immar 7 eves Pyxissel megyek, jelenleg egy Pace villaval. 2003 ota Rohloff Speedhub agyvaltot hasznalok. Volt egy idoszak, ami alatt tobb mas bringat is kiprobaltam, igy volt GT-m, ossztelos Cannondale-em es orszagutim is. Ma a Pyxis mellett csak egy varosi singlespeedet tartok, ez egy 20"-os, HiTec XCR vazra epitett gep.
Tevekenysegek
A versenyzest mindig is tudatosan kerultem, mert sajnos soha nem lett volna ra idom, eleinte az egyetem, kesobb a munka mellett. Azelott meg egyszeruen penzem se lett volna az alkatreszekre. Igy maradt a turazas es a cross country. Rovid ideig volt egy merevvazas freeride gepem is, de ehhez a stilushoz oreg/keves vagyok. A mai napig legalabb 30.000 km-t tekertem le, ennek kb. 20-25%-a az XC, a tobbi aszfalt.
Hobbiszinten minden szerelest mar regota magam vegzek.
Manapsag igyekszem munkaba bringaval jarni, a hetvegekbe meg nehany turat is belefuzni, ha egyeb tevekenysegeim - munka, csalad - mellett belefer.
Nagyon sokaig tagja voltam a most mar szinte teljesen kihalt MTB levlistanak.
Egyeb
Unix rendszeradminisztrator, Linux/BSD user vagyok, emellett kivalo angol forditoi referenciaim vannak, tobbek kozt egy igazi MTB konyv is ;-)
Titkos vagyak rovat
Ha a helyzet indokoltta teszi, szeretnek egy komplett vaz/hajtomucseret es tarcsafekesitest vegrehajtani a montimon, valami sznob dologra (pl Rotor, Kona, stb), ami passzol a Rohloffhoz. De ez raer.
Ha megfelelo tarsat talalok, akar hidegebb evszakban meg nyari hetvegeken is elmennek par napra valami tengerhez vagy hegyekbe bringazni (terepre is/foleg terepre), meg akar kocsi is lenne hozza.
[Szerkesztes joga fenntartva]