Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bemutatkozás topic

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
1112 hozzászólás a témában

#21
rob

rob

  Executor-class Star Destroyer

 • globális moderátor
 • 16.834 hozzászólás

Sziasztok! Neumann Bernát vagyok, érettségizõ, 21 éves, gyõri cangás, valamint panelkukac. Régóta olvasom a fórumot, gondoltam illendõ bemutatkoznom...

Szevasztok! Most kezdtem büdöspesten bringázást, 32 évesen. Egy használt arany KTM citybikeot hajtok, Kispest-Infopark viszonylatban fõleg bicikliúton. Könnyen megismertek mert velem jön mindig Ludwig Van Bélgólem, ezért kissé imbolyogva haladok a magas súlypont miatt. Sisak kesztyû maszk inkotinenciás nadrág megvan


üdvözlünk a fórumon!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.


#22
crix

crix

  újonc

 • fórumtag
 • 6 hozzászólás
Szevasztok! Most kezdtem büdöspesten bringázást, 32 évesen. Egy használt arany KTM citybikeot hajtok, Kispest-Infopark viszonylatban fõleg bicikliúton. Könnyen megismertek mert velem jön mindig Ludwig Van Bélgólem, ezért kissé imbolyogva haladok a magas súlypont miatt. Sisak kesztyû maszk inkotinenciás nadrág megvan :)

#23
neumann

neumann

  vendég

 • fórumtag
 • 10 hozzászólás
Sziasztok! Neumann Bernát vagyok, érettségizõ, 21 éves, gyõri cangás, valamint panelkukac. Régóta olvasom a fórumot, gondoltam illendõ bemutatkoznom...
Városban tekerek inkább meg kisebb-nagyobb túrák.
Bringáim: elsõ felnõtt méretû bringám egy bordó csepel volt. Utána kaptam elsõ montimat, egy tízezerforintos baumaxos gépet, amitõl egy idõ után sajnos megszabadítottak (sodrony). Következõ értelmesebb bringám egy Hauser Galaxy volt, ami 4 évig szolgált, de a sodronylakat miatt ezt is ellopták. Utána vettem egy használt montit városi szaladgálásra, Nakamura eclipse-t, amihez már kryptonite U-lakatot vettem ajándék hurokkábellel, ezzel már csak nem szórakoznak. Emellé vettem egy komolyabb gépet is, egy Kellys Scarpe-ot, ezt használom túrázni.
Már évek óta magam szerelem a bringáimat, csak komoly "betegségek" esetén megyek szerelõhöz. Mindkét gépet a szobámba tárolom, nem bízok a közöstárolónkban.
Egyelõre ennyi. Bocs, ha kicsit OFF voltam. Bárkit bármi érdekel rólam, kérdezzetek nyugodtan! Na sziasztok! :)

#24
Obsitos

Obsitos

  vendég

 • fórumtag
 • 11 hozzászólás
Üdv! Obsitos vagyok és már régebb óta tagja vagyok a fórumnak, de eddig nem voltam túl aktív. Ezen most szeretnék változtatni. Baja közelében lakok, pontosan Kunbaján a jugó határtól nem messze, de még Mo.-n. :) Szeretek bringázni, kedvencem a dh, de az Alföld nevû semmi meggátol az ûzésében. Nevem egy régi tábori bolondságból jött.

#25
Mester14

Mester14

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.353 hozzászólás
A benzinkutas magasnyomás az jó. Ha nagyon sáros teljesen lehozza amit kell. Csak utána otthon kenni kell a láncot. A lényeg hogy ne oldalról hanem hátulról vagy elölrõl adjam a nyomást neki így nem megy a víz a csapágyak közé.
Nálam a keréktengelyek duplán tömítettek. A monoblokk is :) A kormánycsapágyat és a forgáspontokat meg figyelem hogy ne csapjam oda a vizet.

#26
savanyugabi

savanyugabi

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.701 hozzászólás
én benzinkútonkúton tolom le, ha nagyon gáz, jó másfél méterrõl, aztán hazatolom ,s kenés
vagy melóhely, slag, autómosószivacs, ebédidõ
de ha vmi nagygenerál készül, totál bowdencsere,fullcsapágyak kenése, akkor küldöm neki közelrõl

#27
blueshark

blueshark

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.190 hozzászólás

bicajmosásra (panelos lettem és az otthoni mosás így megszûnt)


erkélyen szoktam, két kerék egy-egy vödörben, közötte meg egy húsos láda a kormány pedig támaszkodik a balkonládán hihetetlen stabilan áll :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

#28
Dormi

Dormi

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.125 hozzászólás
Múltkor a 'mélyen tisztelt' gyökér minket is telibe el akart ütni és elkezdte nyomni a dudát, mint valami idegbeteg, mert kemény 2m-el késõbb tudott volna csak elmenni a bringás mellett (kanyar volt). Aztán pirosat kapott, meg mi is tekertünk utána rendesen, hogy elkapjuk, nem tud úgy sem gyorsabban haladni, mint mi, csak valószínûleg kicsi a farka és így próbál kemény lenni. Szóval utolértük és kicsit 'beszéltünk hozzá', mert csak fülét-farkát behúzva ült a kormánynál és meg sem mukkant. Szóval nha vannak olyanok, akiket el kell küldeni a francba, nem megalázkodni neki, hiába van autóval..

Amúgy aztán a pirosnál megint csak beleléptünk és bamm elõre és akkor már valahol a lámpáknál le is maradt. :D Ez egy érv amellett, hogy belvárosban a bringa gyorsabb, mint az ótómóbil.

#29
feeder67

feeder67

  vendég

 • fórumtag
 • 120 hozzászólás

Ám szerintetek az mûködõképes ötlet, a bicajmosásra (panelos lettem és az otthoni mosás így megszûnt), hogy kimegyek egy kézi mosóhoz, ott lemosom vödör víz+szivaccsal és utána a magasnyomásúval leöblítem messzebb tartva a vízsugarat, hogy ne ártson a csapágyaknak? Jobb ötletem egyelõre nincs.Én is így mosom a bringám. mondjuk slag jobb lenne mint a magas nyomás.

#30
zeezoltano

zeezoltano

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.042 hozzászólás
Fel viszed a lakásba és ha másutt nem a zuhanyzóban lemosod én is így csinálom igaz elõtte a 2 kereket ki kell venni és még így is nyögve nyelõs.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#31
Xml11

Xml11

  újonc

 • fórumtag
 • 7 hozzászólás
Köszi szépen a tanácsokat. Így, egy kis idõ elteltével már biztosabban mozgok a forgalomban és nem tartok már tõle.
Arra is rá kellett jönnöm, hogy esõben sem olyan rossz dolog a kerekezés. :)

Ám szerintetek az mûködõképes ötlet, a bicajmosásra (panelos lettem és az otthoni mosás így megszûnt), hogy kimegyek egy kézi mosóhoz, ott lemosom vödör víz+szivaccsal és utána a magasnyomásúval leöblítem messzebb tartva a vízsugarat, hogy ne ártson a csapágyaknak? Jobb ötletem egyelõre nincs.

#32
Tibey

Tibey

  vendég

 • fórumtag
 • 52 hozzászólás
Sziasztok! Mostanában találtam rá erre a topikra, így gondoltam illõ lenne bemutatkozni, mint új tag. 18 éves srác vagyok, Tatabányai lakos. Most fogok tavasszal érettségizni, utána nem tudom, hogy mi lesz, ne is kérdezzétek. Általában minden ember, aki megismer, meg is kedvel, csak egy baj van velem, hogy nagyon hangulat ember vagyok :D .Mióta járni tudok, azóta kerékpározom. kb 2004-ben hozzám került egy schwinn ösztelós monti, amivel aztán évekig tekertem.(persze 2004 elõtt is voltak kerékpárjaim, amolyan noname montik). Eközben 2008-ban hozzám került egy Merida Crossway kerékpár, amit nagyon imádtam, nagyon kényelmes volt, nagy tempót lehetett vele menni, szépen letudhattam vele a 2009, 2010-es balatonkört is. Minden egyes nap tekertem vele, hol kis távokat (kb 20-30km), hol nagyobbakat (50-60), persze ezeket mindig csak délután (suli), emelett kosárlabdáztam, néha úsztam, néha futottam, így egy kicsit megedzõdtem. Ezután 2010 nyár vége fele el kellett adnom nagyon nagy bánatomra jogosítvány miatt amire szükség volt (azóta is hiányzik :D ) Viszont most egy hónapja kb vettem egy Merida matts tfs trail 350-D -t, gondoltam, belekostolok az XC-be, ami nagyon is bejön. Igazából azért is vettem XC gépet, mert ameddig a Crossway-t hajtottam, sokszor lett elegem a forgalomból, ezalatt arra gondolok, hogy nem csípem, ha a kamion 85-90-el fél méterre hajt el a kormányom mellett, és a 200 felett halálba száguldozó motorosokat sem csíptem, és ez csak kettõ példa a végtelenbõl, de gondolom nem kell sorolni, itt mindenki ismeri ezeket, .......... Így helyesebbnek tartottam testi épségemet és a levegõ tisztaságát figyelembe véve az erdõknél maradni. (Kedvenc helyeim a Vértes, Gerecse, szinte mindig ide megyek ki, kivéve most ebben a csúnya esõs borongós idõben....) Hát most így ennyi jutott eszembe így magamról hirtelen :D, továbbá remélem, hogy akad itt egy-két bicós társ, mivel még új vagyok ebben a témában (XC). Szóval......... Mindenkinek további szép estét kívánok!!

Ahol nem izzadsz meg, az nem sport.


#33
fabian cancellara

fabian cancellara

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 501 hozzászólás

Sziasztok!
Én egy 24 éves srác vagyok. Pécsett lakom. Kb 4 év kihagyás után kezdtem el újra tekerni. Régen nagyon sokat bicikliztem. Nem okoztak gondot a hosszabb távok sem. Aztán vettem egy autót és onnantól sajnos parkolópályára került a bringa, ami egy Neuzer Mátrix MX-371. A fékeket és a duplafalú felniket leszámítva minden gyári rajta. Elég öreg már szegény, de jól bírja és egyelõre nem is tervezem lecserélni.
Teltek az évek, közben beköltöztem kis falumból Pécsre. Kb 3 hete gondoltam rá, hogy ugyan én minek autózok a városban. Nincsenek nagy távok és teljesen felesleges.
Elõkotortam a bicajt, letisztogattam, megolajoztam, fékek, küllõk, csapágyak át lettek nézve és elkezdtem használni. Így találtam rá erre az oldalra, ugyanis a karbantartáshoz, lelakatoláshoz kerestem infókat. Megtetszett az oldal és a fórumra is fellátogattam. Gondoltam regisztrálok is. Sok hasznos dolgot tudtam meg. Pl ennek köszönhetõen vettem láncos lakatot az olcsó sodronyos helyett. :)

Meglepõdtem azon, hogy nagyon tudok örülni újra a tekerésnek. Elõször azt hittem, hogy csak néha fogom használni, aztán most minden nap azon gondolkozom hová kell még mennem ügyeket intézni, hogy végre újra biciklire ülhessek. Kerékpáros oldalakat olvasgatók, videókat nézegetek. Nem gondoltam, hogy ennyire lelkes leszek. Már nézegetem a túrázási lehetõségeket is, csak a barátnõm az aki hallani sem akar a túrázásról biciklivel... sajnos.

Kicsit félek még a városi közlekedéstõl. Szokatlan ez nekem. Kerékpárút/sáv nincs. A forgalmas utakon nem merek tekerni. Próbáltam járdán, de ott nem akarom zavarni a gyalogosokat és az állandó padkára fel-le sem jó dolog. Párhozamos mellékutcákat szoktam keresni, de nem mindig sikerül.
Az autósok nagy részével pozitív a tapasztalat ez alatt a rövid idõ alatt. Meglepõdtem, hogy a tábla nélküli egyenrangú keresztezõdésekben megadják nekem a jobbkéz szabályt.
Sajnos már egy negatív tapasztalatom is volt, amit nem értek. Egy forgalmas és veszélyesnek tûnõ körforgalmat kerültem ki úgy, hogy lejöttem a bejárata elõtt a járdára és a zebrát választottam. Kb gyalogos tempóval átmentem rajta, a többi gyalogossal, amikor a kisteherautó sofõrje kihajolt és "biciklivel nincs elsõbbséged bunkó" felkiáltással jutalmazott. Nem értem, mert nem vágtam be elé, nem mentem gyorsan, nem én voltam csak a zebrán.
Remélem nem ez lesz az általános a városi közlekedésem során.

Bocs, ha hosszú voltam.

Üdv.


Ha a városba közekedsz kicsit pofátlanak kell leni és ahogy stp1 is írta a jobb vájuba kell menni vagy egy 5-10cm el beljebb hogy ne a törmrléken üvegszilánkon stb.. menjél.
körforgalomba meg ha nem jönn semmi akkor be kell rongyolni de nem ugy ahogy én szoktam "pofára esni":D kicsit lassabban
amelyik auto meg nem akkar mögöted menni úgy is kikerül majd.
10-15cm et meg mindig tarts mega törmelékes résztöl tudjál hova menekülni ha gáz van;)

#34
Xml11

Xml11

  újonc

 • fórumtag
 • 7 hozzászólás
Köszi szépen a biztatást. Majd belejövök.
Most kicsit meg vagyok fázva, de ez nem dob le a bringáról. :)
Pécsi topikba meg benézek majd.

#35
DannyL81

DannyL81

  Dancó a hegyről...

 • fórumtag
 • 1.373 hozzászólás
 • LocationVeresegyház

Egy forgalmas és veszélyesnek tûnõ körforgalmat kerültem ki úgy, hogy lejöttem a bejárata elõtt a járdára és a zebrát választottam. Kb gyalogos tempóval átmentem rajta, a többi gyalogossal, amikor a kisteherautó sofõrje kihajolt és "biciklivel nincs elsõbbséged bunkó" felkiáltással jutalmazott. Nem értem....

Pedig egyszerû! Taigetosz pozitív, 21. századi kocsisunk meg van keseredve, mert a majdnem 8 általánosával nem tud érvényesülni anyagiasodott világunkban. Valószínûleg az asszony már elhagyta és nincs pénze szélessávú internetre sem, hogy feszültem napjain kirázza a répáját a redtube-ra. Azért ez így már sok neki, úgyhogy úton útfélen osztja az észt, õsparaszt módjára. Remélem segítettem. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager


#36
James Lavelle

James Lavelle

  vendég

 • fórumtag
 • 10 hozzászólás
Az biztos, hogy imádnak az autósok oktatni , amikor az ember biciklivel átmegy a zebrán (még ha lassan is).
Szegényeknek nincs sok lehetõségük arra, hogy belekössenek a bringásokba, így ez az egyik legjobb alternatíva a boldogságukra. (én autózom és biciklizem is amúgy). Ezt a módszert a gyalogosok is elõszeretettel alkalmazzák.

#37
_Alex_

_Alex_

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.084 hozzászólás

Remélem nem ez lesz az általános a városi közlekedésem során.

Üdv itt!
Ha autóval cirkálsz akkor is kb. ugyanakkora az esélye hogy beszól valaki, emiatt ne add fel a tekerést!
Gyorsan lekezeled vérmérséklettõl függõen és már el is van felejtve. Ugyanazok a módszerek alkalmazhatók mint autóval, sõt még nagyobb is a választék:
1. lesz@rod és haladsz tovább
2. visszaszólsz valami keményet
3. lerúgod a tükrét (na jó csak viccelek, ez nem szép dolog :D)
4. megdobálod savanyúcokorral (egy pesti haverom szerint ez a legtutibb, bár õ egy puttonyos iveco szélvédõje mögül szokta osztani, de bringázás közben például tarthatsz a zsebedben) :)
Jó tekerést!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#38
savanyugabi

savanyugabi

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.701 hozzászólás
pécsike ide!-oldalon nagy arcokat ismerhetsz meg, az tuti! ;-)

#39
stp1

stp1

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.281 hozzászólás
ilyeneket a legjobb olvasni :)

forgalomtól ne félj, bele lehet rázódni. a mellékutcák hasznosak ha tényleg valós alternatívát találsz.
a körforgalomban szerintem a legrosszabbat tetted. ott fokozottan érvényes, hogy kiharcold a helyedet. érdemes sávközépen menni (elõtte egy "leszarom" tabletta az idegeskedõkre, aki ennyi miatt már dudál azt nem kell komolyan venni), így nem fognak megkerülni, majd egy bal horoggal kivágódni a körforgalomból. járdáról érkezve senki nem számít rád, még ha lassan is mész akkor se.

úton érdemes a jobb keréknyomon haladni, hogy legyen még épp elég helyed menekülni a padka felé ha tényleg kell, és így még épp ne a széttört, szemetes útszélen haladsz.

#40
Xml11

Xml11

  újonc

 • fórumtag
 • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Én egy 24 éves srác vagyok. Pécsett lakom. Kb 4 év kihagyás után kezdtem el újra tekerni. Régen nagyon sokat bicikliztem. Nem okoztak gondot a hosszabb távok sem. Aztán vettem egy autót és onnantól sajnos parkolópályára került a bringa, ami egy Neuzer Mátrix MX-371. A fékeket és a duplafalú felniket leszámítva minden gyári rajta. Elég öreg már szegény, de jól bírja és egyelõre nem is tervezem lecserélni.
Teltek az évek, közben beköltöztem kis falumból Pécsre. Kb 3 hete gondoltam rá, hogy ugyan én minek autózok a városban. Nincsenek nagy távok és teljesen felesleges.
Elõkotortam a bicajt, letisztogattam, megolajoztam, fékek, küllõk, csapágyak át lettek nézve és elkezdtem használni. Így találtam rá erre az oldalra, ugyanis a karbantartáshoz, lelakatoláshoz kerestem infókat. Megtetszett az oldal és a fórumra is fellátogattam. Gondoltam regisztrálok is. Sok hasznos dolgot tudtam meg. Pl ennek köszönhetõen vettem láncos lakatot az olcsó sodronyos helyett. :)

Meglepõdtem azon, hogy nagyon tudok örülni újra a tekerésnek. Elõször azt hittem, hogy csak néha fogom használni, aztán most minden nap azon gondolkozom hová kell még mennem ügyeket intézni, hogy végre újra biciklire ülhessek. Kerékpáros oldalakat olvasgatók, videókat nézegetek. Nem gondoltam, hogy ennyire lelkes leszek. Már nézegetem a túrázási lehetõségeket is, csak a barátnõm az aki hallani sem akar a túrázásról biciklivel... sajnos.

Kicsit félek még a városi közlekedéstõl. Szokatlan ez nekem. Kerékpárút/sáv nincs. A forgalmas utakon nem merek tekerni. Próbáltam járdán, de ott nem akarom zavarni a gyalogosokat és az állandó padkára fel-le sem jó dolog. Párhozamos mellékutcákat szoktam keresni, de nem mindig sikerül.
Az autósok nagy részével pozitív a tapasztalat ez alatt a rövid idõ alatt. Meglepõdtem, hogy a tábla nélküli egyenrangú keresztezõdésekben megadják nekem a jobbkéz szabályt.
Sajnos már egy negatív tapasztalatom is volt, amit nem értek. Egy forgalmas és veszélyesnek tûnõ körforgalmat kerültem ki úgy, hogy lejöttem a bejárata elõtt a járdára és a zebrát választottam. Kb gyalogos tempóval átmentem rajta, a többi gyalogossal, amikor a kisteherautó sofõrje kihajolt és "biciklivel nincs elsõbbséged bunkó" felkiáltással jutalmazott. Nem értem, mert nem vágtam be elé, nem mentem gyorsan, nem én voltam csak a zebrán.
Remélem nem ez lesz az általános a városi közlekedésem során.

Bocs, ha hosszú voltam.

Üdv.