Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
...de ha a kreszben nem 200, hanem 130 van...
Most pedig gonodsz leszek, de: ha egy kocsi kanyarban elszáll, amit ~180al vett be, aszondom byez, integetek, és arra gondolok, h minusz egy. Minusz egy vki, aki az én testiépségemet veszélyezteti... :-X

Nekem egyébként legújabb szórakozásom, hogy a keresztezõdésbe kijövõ, ezzel dugót okozó autósoknak arra tekerve rátenyerelek a motorházára. Kárt nem okozok, csak kicsit felhúzom a tuskókat.

Sztem nyugodtan köphecc is egyet. Jó nagyot. Érjen utol... Nem okozol kárt. 1%, h legközelebb nem áll be a keresztezõdésbe. Az is vmi... :)

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Elõször is köszönöm, hogy az általam már egyszer belinkelt tanulságos írást újra feltetted.
Vagyunk egypáran közlekedésmérnökök, csakhogy nem mi tervezzük a közlekedést kis hazánkban. Felvetõdik a kérdés, hát akkor ki. Ezen már én is gondolkoztam. Az biztos, hogy az utakat építõmérnökök tervezik. Az állami cégeknél osztályvezetõtõl felfelé általában nem szakemberek ülnek. Oda jó a közgazdász, jogász, politikus, stb.
Egyik, szakmai szempontból hozzáértõ tanszékünk már letett a segítõ szándékról, a politikusok sorra dobják a kukába az értelmes javaslatokat.
Ja, és a közlekedésmérnökök jó része nem a szakmában dolgozik. Érdekes, nem?

tdns

tdns

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
3 sávos autópálya budapesten :o

Hogy ne csak saját szubjektív megérzéseinkre hagyatkozzunk, hanem megértsük a problémák lényegét, és valódi megoldását, hasznos lehet ennek az áttanulmányozása: http://mek.oszk.hu/0...01210/01210.pdf

Ezt elolvasva bennem csak az a kérdés merült fel, hogy Budapesten nincsenek közlekedésmérnökök? Miért találkozni mindenütt a helytelennek megjelölt megoldásokal?

Vagy pedig érdemes megnézni ezt a két oldalt: http://www.carfree.com
http://www.lelegzet.hu

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Elõször is:e) "Kerékpárút" (26. ábra), a tábla azt jelzi, hogy a kétkerekû kerékpárok csak a kerékpárúton közlekedhetnek; a segédmotoros rokkantkocsi, gépi meghajtási kerekes szék, illetõleg a kétkerekû segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzõtábla nem tiltja. A kétkerekû segédmotoros kerékpár, segédmotoros rokkantkocsi a kerékpárúton legfeljebb 20 km/óra sebességgel közlekedhet. A kerékpárúton más jármû közlekedése tilos;

Sok ilyen Blackfox típusú kölyköt ölt már meg a mentalitása, amikor apuci/haver kocsijával száguloztak. A pesti közlekedést lcs-ék látják jól, a dugókat a kreszt be nem tartó köcsögök okozzák. Ja, és németországban szoknak lenni olyan jó kis 10-20-100 részvevõs tömegkatasztrófák az autobahn-okon.
Egyébként imádom ezt a részt, amikor mindenki, fõleg azok akik még ki se próbálták, osztják az észt a közlekedési viszonyokról. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Nekem egyébként legújabb szórakozásom, hogy a keresztezõdésbe kijövõ, ezzel dugót okozó autósoknak arra tekerve rátenyerelek a motorházára. Kárt nem okozok, csak kicsit felhúzom a tuskókat.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
oké, ha ilyen eccerû, akkor jó ::)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
lcs:

talán nem egyrõl beszélünk.
ha az autópáláyn, fényes nappal, száraz idõben közlekedik vki 200al, akkor senkit nem fog felkenni a korlátra....

mert hiszem, hogy annyira alapvetõ mûveletre mindenki képes, hogy tekerje a kormányát, ha egy kanyar jön ::)

és ha ilyen körülmények között megy annyival amennyivel, akkor az engem nagyon nem tud zavarni...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

még akkor az elöbbihez:
kerékpárút és robogó kapcsolata.
na szal nekem azt vágta a fejemhez, hogy szabad. én nem hittem teljesen neki... igaza van?
(mellesleg hüvösvölgy-kerékpárút)

kerékpárúton szabad 50ccm-ig. de az összekötõn van egy ilyen tábla:
Feltöltött kép

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

- kit zavar, ha az autópályán 200al megy?!)

õõõ hát esetleg azok hozzátartozóit, akiket felkent a szalagkorlátra a hülye kis pöcs....

.....ez télleg ennyire nehéz? ::) ::) inkább megyek :'(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
még akkor az elöbbihez:
kerékpárút és robogó kapcsolata.
valaki, aki tanult ilyeneket, elárulja, h ez legális-e?
mert még tavaly összel Jorus szavaival majdnem felcsavartam egy robogót a tulaja nyakára, hogy ott ment, ö meg cserébe vissza akarta csavarni a bicómat az én nyakamra ;) jó kis muri volt... na szal nekem azt vágta a fejemhez, hogy szabad. én nem hittem teljesen neki... igaza van?
(mellesleg hüvösvölgy-kerékpárút)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
1.5Gb nincs fent a racingen
meg is nyuznak erte oket!!!
talan

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
(dc elõnyben;-))

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Irigy kutya bújj a lukba... :P

;D ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
aki keres, az talál! ;-)

ne szörfölj a neten - száguldj! ;-)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Honnan lehet letölteni ezeket? video.racing.hu? :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
OFF

nekem a ghostrider 2 is nemsoká ;-))

és amúgy a gis4 sok hajnali járkálása nekem kicsit uncsi volt :-/... de a motorok hangja az szép az tuti :-P

ON

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
megvan a gettaway 4
hat szo szo.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

akármekkora varázsa van minden lófasznak, szerintem akkor is köcsögség tök feleslegesen repeszteni a városban, tök mindegy mivel és ezzel veszélyeztetni, feszíteni a húrt. az olyanok a szánalmas.hu kategória nekem.

nekem pedig tetszett/tetszik a getaway in stockholm és a ghostrider sorozat... de majd írok nekik, hogy õk olyan szánalmas.hu kategóriák:)

(szerintem ha nem vezsélyeztet senkit (a fent említett filmekre ez nem feltétlenül áll), akkor miért ne mehetne?! - kit zavar, ha az autópályán 200al megy?!)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
mittu: az idézet málnától származott, így a kommentár is neki szólt.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
asszem megint félreértettem vmit... :-X
legközelebb értelmezek-írok.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

autobahnon nehéz gyalogosan közlekedõ családokat elcsapni...

Nagy igazság... A pontok egyébként írásjelek, amik a mondat végét jelzik. Ennek fényében kérlek olvasd el újra a hozzászólásom, és próbáld meg értelmezni.