Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

én a bliccelõknek címeztem az idézet post-to szóval...

Pécs-Pest témához annyit, hogy semmiért és senkiért nem laknék pesten.

Az a baj hogy nincs Pécs-Pest téma.
Sõt nincs semmilyen város a város ellen téma.
De ezt te pl elõszeretettel hozod fel és akkor csodálkozol;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ez erõsen változó,társaságtól függ
buszoknál a sofõrök szoktak nagyokat linkelni (kevesebbért mész,õk meg zsebre teszik a pízt)
ez ugyanolyan bliccelés csak mellé még gzadagítasz is vkit:P

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ahogy szóba hozod a Volán-t
azon én is csodálkozom, hogy Pécsen egy menetjegy a helyi járatra 130Huf, ha sofõrnél veszed 170Huf.
ez van ezt kell szeretni.
a helyi buszokkal lényegesebben kisebb távolságot mész, mint egy távolságival.
Pécs-Kaposvár útvonalon olyan (diák) 210Ft ért, kényelmesebb, kulturáltabb buszokon utazhatsz és szinte mindig van helyed. (bliccelõk nincsenek, ugyebár)
Itt énis érzek kis elentmondást, de ez van :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás

szerencsére én sem lakom pesten, de az aglomerációban élek, úgyhogy muszály bejárnom... Annyit azér elmondanék hogy volánnal járok a moszkvatérre Budajenõrõl. kb 40 perc a menetidõ és 98 (!!!) FT a jegy 25 km-re.
mongyuk a volánnak is vannak érdekes húzásai (sajna ritkán jár, fõleg mikor nincs tanítás) de legalább egyre több az új busz...
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nemtom pécsen mi a helyzet. ott még nem tömegközlekedtem. de annyi 100 hogy bp-en autóval képtelenség normálisan közlekedni. csak a tömegközlekedés lenne az 1etlen +oldás. de amíg a bkv-nak nem érdeke nyereségesnek lenni, mer az állam kifizeti a hiányukat, addig nincs mit várni ettõl az egésztõl. NEKEM VAN BÉRLETEM !!! kb10 éve minden hónapban. úgyhogy asszem jogosan várok vmit a pénzemér.

H érted azt,h "nem érdeke nyereségesnek lenni"? Ezt komolyan gondoltad?!? :-/
Jogosan vársz L vmit a pénzedért de a kisesõ összegek és az emiatt alacsony szinvonalú szolgáltatás miatt nem a BKV-t kéne okolni,hanem a bliccelõket...Érdemes visszaolvasni,h a nagy metrórazziáknál (amik elõre be voltak jelentve!!!) mekkora bevételnövekedést ért L a cég... (annak ellenére,h a túlórázó ellenõröket/biztonságiakat gondolom ki kellett fizetni yól)

Én meg Pécsett:D
Ha már választhatnék,akkor csakis Salzburg...És néha hazajárnék Zalába:D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
én a bliccelõknek címeztem az idézet post-to szóval...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

1. néha, ha akarok se tudok jegyet venni, mert egyik autómata sem mûködik

2. egy jegy nálunk elég drága, átszállni sem lehet, mint máshol, normális országban/városban és még a jármûvek, menetrend betartása is szar. majd ha lesz infrastruktúra, akkor veszek jegyet. addig az emebrek hozzáállása sem fog változni...

bocs, hogy belepofázok ebbe a topicba, de ha egy nagy sz.r a bkv, miért használod?!?!

ki mondta neked, hogy kötelezõ?

vagy úgy, mégis kell néha?

akkor miért nem fizetsz érte?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás

nembaj bliccelünk, szemberöhögünk, aztán nyavajgunk, hogy mér nem vesznek már mondjuk új buszokat.
mondjuk emr nincs rá pénz a blicc miatt (is) ?

Nemtom pécsen mi a helyzet. ott még nem tömegközlekedtem. de annyi 100 hogy bp-en autóval képtelenség normálisan közlekedni. csak a tömegközlekedés lenne az 1etlen +oldás. de amíg a bkv-nak nem érdeke nyereségesnek lenni, mer az állam kifizeti a hiányukat, addig nincs mit várni ettõl az egésztõl. NEKEM VAN BÉRLETEM !!! kb10 éve minden hónapban. úgyhogy asszem jogosan várok vmit a pénzemér.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
igen ez olyan, mint a fütés számla pl.
ha a házban 1 lakó nem fizet, a távfütõ a többi lakón evri le az õ fütésének a díját is.

az se jó kifogás, hogy merhogy nem jó a szolgáltatás minõsége.
lehet jobb lenne, ha.

Axeboy

Axeboy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Szüleim közalkalmazottak, az õ adózott fizetésükbõl veszik meg a bérletem, amin13,04% ÁFA, van, aztán a BKV csak emel, és emel, közben rohadnak le a jármûvek, ritkulnak a járatok,és végül az állam fizeti ki a milliárdos hiányát a BKV-nak, miközbe a vezetõség több tíz millás prémiumot oszt ki magának... és utána még a rendõr is ránkküldik. közben meg mindenki csodálkozik, hogy az emberek nem tisztelik a rendõröket. vajh mér? talán mer ilyen dolgokat csináltatnak velük...

remélem hamarosan jön valami konkurens cég és kinyírja a bkv-t. :unia: éjjen a szabad piac! :D

DooM1A1, sajna nem hiszem, h lesz konkurens vállalat, hiszen a bkv monopol helyzetben ezen a piacon...és az a baj, h mint természetes monopólium, esély sincs a deregulációra...-> (felülvizsgálják, h kell-e konkurenciát teremteni)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hehehe,de külföldön mindenki MEG IS VESZI A JEGYET
pl. Párizsban metrón van már rég sorompó...
szinte az összes nagyvárosban felszállásnál felmutatod a bérletet/jegyet,vagy fizetsz a sofõrnek
szal így nem nehéz alacsonyabban tartani az árakat
nekem a bérletigazolványban vannak a jegyek lásd Dignél h fogas..
ráadásul most yó idõn át teljes árut vettem és abba se haltam bele :-/

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
1. néha, ha akarok se tudok jegyet venni, mert egyik autómata sem mûködik

2. egy jegy nálunk elég drága, átszállni sem lehet, mint máshol, normális országban/városban és még a jármûvek, menetrend betartása is szar. majd ha lesz infrastruktúra, akkor veszek jegyet. addig az emebrek hozzáállása sem fog változni...

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
Szüleim közalkalmazottak, az õ adózott fizetésükbõl veszik meg a bérletem, amin13,04% ÁFA, van, aztán a BKV csak emel, és emel, közben rohadnak le a jármûvek, ritkulnak a járatok,és végül az állam fizeti ki a milliárdos hiányát a BKV-nak, miközbe a vezetõség több tíz millás prémiumot oszt ki magának... és utána még a rendõr is ránkküldik. közben meg mindenki csodálkozik, hogy az emberek nem tisztelik a rendõröket. vajh mér? talán mer ilyen dolgokat csináltatnak velük...

remélem hamarosan jön valami konkurens cég és kinyírja a bkv-t. :unia: éjjen a szabad piac! :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
mi nem olcsóbb kint?
(rövid a lista)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az ottani bérekhez képest valóban olcsóbb kint a tömegközlöködi.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Axeboy

Axeboy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Igazad van Kislust...ez etika!
Én bevallom õszintén, etikátlan vok a bkv-val szemben...de ezt nem is szégyenlem! A bp-i havibérlet + a kiegészítõ együtt nincs olyan áron, h ezt valóban megvásároljam és felhasználjam...nem azt mondom,h nem tudnám megvenni...mert lenne rá pénzem...sõt....de nézd meg,h külföldön mennyivel jobban meg van ez oldva, mint nálunk...ott nem véletlenül járnak többen, viszonylag olcsóbban tömegközlekedéssel....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nekem csak egy rohadt bringás bérlet hiányzik csak:(
Ez az egy zavar, hogy magamnak megveszem a bérletet de a kerómnak nem tudok csak az irdatlanul drága jegyet körönként..venném ha venném.
De így csak akkor lyukasztok ha van ellenõr.
Ha lenne bérlet vennék éveset is.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nembaj bliccelünk, szemberöhögünk, aztán nyavajgunk, hogy mér nem vesznek már mondjuk új buszokat.
mondjuk emr nincs rá pénz a blicc miatt (is) ?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Naya...
Ez olyan,h mások csak megveszik a jegyet/bérletet,belõlük majd megél a BKV.De nem.
És 1 idõ után tényleg mindenki fizetni fog,mert a fõváros/állam közpénzbõl kell,h támogassa õket.+jön az,h emelik a jegyárat meg durvítják az ellenörzést

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Én már sokmindennel próbálkoztam a BKV-val szemben... de mondjuk ha lekapcsolnak vhol, azért nem árt, ha a hasznos kis jogszabályokkal jövök elõ, már csak azért is, mert nem árt ismerni õket...
Ha tudom, h mik a jogaim, akkor gyakorlom is õket...
Így mûxik ez pl a pótdíjbefizetésnél is....

Jahhh, még mindig várom a kiskapukat, jogszabályokat!!! :)

de azért ne felejtsük el, hogy a jogaink mellett kötelezettségeink is vannak, pl jegyvásárlás.
szóval elõbb szerinem erre kéne gyúrni, utána kiskapukra...legalábbis így a fer meg a kultúrált..szvsz
Van állásom...:bananadan