Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
ehem, Szombathelyen is már csak az elsõ ajtón lehet felszállni, már régóta

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
ja, mer hogy a magyar utas az ajtóknál tömörül :-\

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Lehet, hogy újat mondok, de Miskolcon már most is csak az elsõ ajtón szállhatsz fel a buszra... elvileg...
Még ha "jogos" is az MKV (alias BKV) részérõl a kontroll-igény, az én szabad k-közép-európai (ajjj, hogy is írják ezt???) lelkem erõsen korlátozva érzi magát ezáltal.

Másrészt: ez az elsõajtónfel-csakhátsóajtón le dolog akkor igazán gáz, ha csúcsforgalomban, mikor a busz dugig van, te csak 1-2 megállót akarsz menni... na akkor próbálj meg átvágni hátra a cekkerek-zsákok-izzadt testek közöttt.... :P

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
najó London azért volt példa, mert ott láttam és mûködött. Atugrálni a mellmagas palánkon nehéz, én nem láttam ilyet OTT.
És úgy emléxem, az ottani és itteni reggeli csúcs hmmm.... ::) köszönõviszonyban sincs. Elvégre 8milliós város ;) Az egy ajtón való felszállás se lassú, mert nem jönnek szembe, azonnal mászhatsz, míg hátul lefelé lépnek. Persze a kontroll itt se 100%, de mégis több, mint nálunk. Namind1, ettõl úgyse változik semmi :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ezt en sem tudom. miert igazoltat?
de ez komolyan. rajtam a vedofelszereles, a nemtom milyen draga(ja, de tudom :P) bico... kijon, szabalyt sert, visszamegy, jon a kaller, veszek nala jegyet, kijon a yard, es IGAZOLTAT. ezert nem szeretik oket... ha egy csovest, vagy ciganyt igazoltat, ok. semmi kozom hozza, meg jo is.. kordaban tartja oket.. deegy becsuletes(éééén? ja telleg:P) embert igazoltat az mar a disznosag hatara... beszolni nem akartam... nem eszmeltem fel mire mar vissza is ment a tobbiekhez.lab fel szekre, es egy jo kis rohoges, na EZT is mexivattam... de utana ezert majdnem elutottem ot a deliben:P RENDÖRPÖCI:)
de londonban/parizsban a buntetes sem 4000 ft-nak megfelelo EURO, illetve FONT... hanem egy dolgozo ember felhavi fizetese.... itt meg egy normalis ember rohogve kifizetni, hiszen kethavontamax egyszer talalkozik ellenorrel... es ez a jegyes megoldas a sarga buszoknal bevalik... elol felszallsz... es kesz. itt ninc sis anyazas, csak sokat all a megallboan a jarmu(a pesti elkenyezetett embereket nehez lenne ehhez hozzaszoktatni...bocs ezert a kijelntesert)(persze az etnikum itt is hatul tolaxik fel, de ok nem szamitanak...)
na csakany.

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

azt azért megnézném ahogy a reggeli csúcsban a piros hetesre egy ajtón szállnak fel kulturáltan csendben az emberek.

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Amszterdamban a villamosra is csak az elsõ ajtónál lehet felszállni! Senki nem akart bliccelni!

Metró kapuk: Hát Párizsban jópár suhancot láttam átugrani a kapukon, ott se mindenki akar fizetni!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
késõbb a cikkben ott a kultúrált megoldás is.
Csak jeggyel lehessen feljutni a jármûvekre.

Metrónál ez evidens (kapuk)
Busznál is megoldható
Villamos kérdéses (ebbõl kevesebb van)

Ha Londonban mûködik, itt is be lehetne vezetni (buszon felszállás az elsõ ajtón, vezetõ bácsi lesi a jegyed, metróban kapuk, villamos nincs(ez kár) )

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

kibrattyog a rendorbacsi, ragyujt elszivja, visszamegy, majd kijon, es igazoltat.

Ööö, téged miért igazoltat rendõr egy vonaton? Én ezt nem értem. Jegy nélkül utaztál és elkaptak, vagy mi?

Prefi cikkjében van egy ilyen rész:

Gulyás Csaba leszögezte, hogy a BKV-ellenõrök a bliccelõktõl az adataik közlését kérhetik csak, igazolványuk átadását, bemutatását nem. A BKV-ellenõröket ugyanis semmilyen jogszabály nem hatalmazza fel arra, hogy igazolványt kérjenek, illetve kvázi igazoltassanak. Abban az esetben pedig, ha az utas nem közli adatait, akkor az ellenõr rendõrt hívhat. A rendõr megérkezéséig azonban az ellenõrnek nincs joga visszatartani az utast.

Ez micsoda baromság már! Ha úgyse tarthatja ott az utast, akkor minek hivhat rendõrt!??

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
http://hirek.mti.hu/...id=111917&pub=7

ezvan
Prefi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja, ha meg beszoltam volna a rendornek a vonaton, rogton visz az örsre... (volt mar ra pelda, szerencsere nem velem)
áááááá

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez a fuck telleg picit sok, vegulis a dolgukat vegzik.. de ki megy el ellenornek???????
de a yard se semmi. ulok vonaton.NEM dohanyzo az egesz, erre kibrattyog a rendorbacsi, ragyujt elszivja, visszamegy, majd kijon, es igazoltat. egy jo kis dualbicoval telelg ugy nezek ki a vonaton, mint egy maffiozo.vagy lehet epp most loptam a gepet, es vettem ra jegyet is. vagy mi??? es meg szeretnem is kene oket... amugy meg barmikor elkaptak, meg csak nemis igazoltattak, sza akkor rendesek voltak.
mav: ja, telleg csak 2-t lehet feltenni, de itt nalunk van mikor 6-ot feldobunk. senkit sem erdekel, max a civileket, de azok meg mit tudnak csinalni? walkman fulemben, szot nem hallok abbol, h engem szidnak...
na ennyi

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Úristen, mit szabaditottam el! Kellett nekem a múltban turkálnom?

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
Could you just fuck off, jobb lenne? ;D

SZerintem ez a topic úgyis csak dühöngésre szolgál. Hisz a kallerek, rendõrök, erdészek csak "parancsot" teljesítenek így õk csak közvetve hibásak, a vezetés a hibás akik megszarnak a fejedre.

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
nemmondom én sem csipálom a címben említetteket de ez a fuck hozzzáállás sem jó!

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
Fuck off everybody aganist the biciklisek

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

általában mi is öten hatan szoktunk felszállni biciklistöl és mondhat akármit a kalauz.
multkor példul egy elsö osztályu vagon volt a bicikliszállito mellett és beültünk. mondta hogy nem ide szol a jegyünk és fizessünk még de mi csak néztük bután,aztán eccercsak megunta és elment.
ha egyszer megvettem a jegyet felszállok és kész.
probáljon letenni.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
kisvajda! No problem! Mi egyszerûen nem voltunk elég agresszivak, pedig erõszakkal simán benyomakodhattunk volna egy átjáróba, elállva ezzel a kijáratot. Hiszen visszafelé a vonaton ezt két helyen is megtették bringákkal, mégse szólt a kaller!
A zene meg klassz lehetett a romák elõadásában!

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
lensver EZER bocsi ;D ;D mi foglaltuk el elol azt a 2 helyet...igy is heves szocsatat vivtunk a kallerrel, de aztan elkuldtem melegedni es kis susmus meg karomkoda sutan elvonul es bekenyhagyott...FUCK MÁV!!!de nem sokat vesztettetek hogy nem jottetek...vegig allni kellett, EZER budos roma tarsosagaba, akik raadasul uvoltettek a cigo muzsikajukat...egyszeruen halal volt...

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
1 sin(pár) 1874-ben építették, kirándulóvasútnak, nem tömegszálklításra. Nehogy elkezdjék kibõvíteni mert azt csak nyáron lehet és akkor egész nyáron nem lehet bringázni, ember!! Jó ez így inkább a menetrenden finomíthatnának. pl.: idén volt már olyan hogy csak egyet kellet várni és azt is a fentrõl lejövõnek, mért nem jó ez így???