Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
autobahnon nehéz gyalogosan közlekedõ családokat elcsapni...
amugy meg az egy dolog, hogy bpn elég agreszív a közlekedés, de a város se bír el ennyi autót. el kéne felejteni a szintbeli keresztezõdéseket etc. sebességkorlátozás lakott területen nem elhagyható dolog szvsz, de mondjuk nem kéne annyi helyet lakottnak nyilvánítani.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

Az összekötõn közlekedõ motorosokat meg be kell ijeszteni azzal, hogy középen mész, amíg oda nem ér. Hidd el, 10-bõl 10 lassítani fog. Ha meg nem tetszik neki, még mindig felcsavarhatod a motorját a nyakára.

Nem csak az összekötõn van ilyen...
Zugló, Rákos-patak mellett bringaút. Naponta soksok babakocsis család, öreg nénik, bácsik, (rohadék kutyások), bringások, és mostanság ROBOGÓSOK! Sajna voltam már szemtanúja olyannak, h elsodortak embert. Mert arra számított, h "majd úgyis félreugrik, hüjeköcsög". De nem ugrott. Tehát ha középen mész -alkalmasint gyalog-, és találkozol egy ilyen állattal, löttek az egyik vesédnek? Nekem anyázni szoktak, ha épp nem húzódok le anniyra, hogy elférjen.
De ez a felcsavarás jó ötlet...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Black: a Bp-i közlekedés átlagsebessége egy tanulmány szerint 12 km óránként. Tényleg gyors. Bajoroknál az általad említett szabály (ajánlott, nem korlátozott sebesség) tudtommal csak autobahn-ra érvényes. Azon meg itthon is csak a kirívó eseteket dokumentálják. A sebességkorlátozás azért van, hogy megelõzzék a baleseteket. Elég korlátolt a gondolkodásod, ha szerinted az a követendõ, hogy majd büntessenek meg akkor, ha vmit elcseszel, és felkensz egy szabályosan közlekedõ családot a fára. Ezek szerint mindenki tarthasson otthon bazookát, és csak attól vegyék el, aki rosszra használja... Köfi.

Az összekötõn közlekedõ motorosokat meg be kell ijeszteni azzal, hogy középen mész, amíg oda nem ér. Hidd el, 10-bõl 10 lassítani fog. Ha meg nem tetszik neki, még mindig felcsavarhatod a motorját a nyakára.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
rosszul gondolod.
itt pont ez a stílus az, ami nem vezet sehová.
akik úgy gondolkodnak, hogy az erõsebb kutya ba*zik, bentragadnak a keresztezõdésben, "mert még beférek", és ezért van a dugó pl.
meg amiatt, aki a sor elejére tolakszik, kilóg a segge és a másik sávban nem férnek el tõle.
meg a cikázók miatt, ami tök felesleges.

a legegyszerûbb a város adottságaiban a hibát keresni, pedig a fejekben van a gond (ahol az agynak kéne lenni), mert azt hiszik sokan, hogy az utakon dõl el az evolúció.

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Legszebbcsávó!
Nem bp-i vagyok! Pesten elég morbid a közlekedés, de nem tudok ellene mit tenni! Belegondoltál abba, ha nem lenne a pesti közlekedési tempó annyi, amennyi, akkor mekkora dugók lennének (így is van, de még pluszban)? A pesti közlekedésnek sajnos az átlagtempója elég magas és elég agresszív a vezetési stílus is, ami az összes közlekedõnél fokozott figyelmet követel! Ezen csak úgy lehetne változtatni, ha pesten átmenne egy minimum 3 sávos autópálya és arról kisebb fõutakra lehetne kanyarodni és azokról a mellékutakra. Sajnos Bpesten ezt megoldani hatalmas összeg és munka lenne (minimum 5 év, de lehet, hogy 20 év is!)! A bírságolás nem oldja meg a problémát csak a fenti ötletem! Pesten eléggé pörög az élet és ez is befojásolja azt, hogy olyan ott a közlekedés, amilyen!

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
A galambok sok szemetet megesznek (szó szerint mindent), de ha jól tudom, akkor tilos a galambokat bántani, mert van egy állatvédelmi törvény, amit vissza kellene vonni kapásból! Másrészt meg ha jól tudom, akkor védett állat a galamb! Tehát biztos, hogy nem lehet õket bántani, sajnos! Azonban amíg rád nem tudják bizonyítani, hogy te írtod a galambokat, addig nincs gondod az ügyeletes szervvel!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
blackfox:

hát téged aztán jól elkapott az a manapság sajnos oly trendi liberális nevelõdés-di.

akármekkora varázsa van minden lófasznak, szerintem akkor is köcsögség tök feleslegesen repeszteni a városban, tök mindegy mivel és ezzel veszélyeztetni, feszíteni a húrt. az olyanok a szánalmas.hu kategória nekem.

más:

ja és ma jártam az Erzsébet téri parknál és ugyanolyan nagy köcsögségnek tartom szétcsúszkálni deszkával, bringával a diszkövek szélét.
ugyanez a szitu a Bem szobornál is. bazz kurva gusztustalan, majd nézzétek meg.

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Hy Szammer!
Hát van ilyen! Üdv neked is! :D
Neked is mindig hasogat a fejed?
Krisz!
Csaptak már el és nem az én hibám volt, hanem az autó vezetõé (nem megfelelõen vezette az autóját, de pár zúzódással megúsztam és azóta r*hadtúl hasogat a búrám néha)! Ezért utáljam az autósokat? A közlekedésben mindig történnek balesetek! Bringával is csaptak el (az sem az én hibám volt!), most a bringásokat is utáljam? Én még nem csaptam el senkit, remélem nem is fogok! Saját autóm még nincs, de remélem lesz egyszer! Másrészt meg elég sokat bringázok!
Ideje lenne már felfogni, hogy az autónak, a motornak és a bringának is megvan a maga varázsa és nem lehet egyiket sem összehasonlítani a másikkal, mert mindegyik más!
Ha te szülõ lennél és a te gyerekedet csapná el valaki úgy, hogy a gyereked meghalna, akkor nem nyírnád ki úgy, hogy szenvedjen elötte? Dehogynem (mégha felnõtt a gyereke az embernek akkor is, de ezt csak akkor fogod megérteni igazán, ha szülõ leszel vagy valaki nagyon fontos lesz a számodra és belegondolsz, hogy mit is jelentene a számodra, ha elveszítenéd!)!
A Bajoroknál mûködik az annyival megyek, amennyivel akarok és meg lehet nézni, hogy közel nem történik 10ed annyi baleset, mint itt (de még akkor sem túlok, ha azt mondom, hogy 20ad! És tudod mi az oka? Figyelnek egymásra és nem szidják egymást, mint itt!)!
Azért, mert a seggemet autóba teszem még nem vagyok k*csög (és csak autós, aki néha bringára teszi a fenekét)! Nem szabadna álltalánosítani, mert mindegyik közlekedésiformában vannak nem túl szimpatikus és nem rendes emberek, de ugyanakkor vannak kedves és rendes emberek is!
A figyelmetlenség okozza a legtöbb balesetet!
A Taxi-ban a rendõrökrõl mondtak 3 dolgot (én erre a 3 dologra gondoltam és nem a gördeszkásokra!)!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
tiltott és bûntetendõ a galamb etetése, talán 2 éves a szabály (magyarázat: ha nem etetnénk, nem lenne ennyi szarzsák, fertõzõ, tele szarral az utca --> szvsz jogos), de mint ált. semmit, ezt sem akarják betartatni, úgy mint a kutyaszarszedést sem.

mondjuk ha betartatnák, biztos jönne vmi álszent köcsög galambvédõ, vagy a "kutyuliszart otthagyókat védõ, mindenhez jogom van" egyesület, hogy még az õ k**va anyjukat ;D........
.......csak mint általában mindig. demokrácia by hángeri

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
szerintem nem vedett madar.
etetes tiltasaval kapcsolatban passzolok.
szertem ugyanigy semmi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
lehet, arra vannak a rendörök. de ök a nyugis, problémamentes életet jobban szeretik ::)
lenne egy kérdésem: ma összeakadtunk egy nénivel, mert belehajtottunk egy hatalmas kupac galambba. ezt látta, nekünk esett majd visszament etetni öket. ez legális, 10 perces gyors beszélgetésünk után egyik szemtanú odajött, hogy "30 ezer forint bírság jár annak, akit az önkormányzat tetten ér galambetetés közben"
ennek van alapja? vagy tényleg nem szabad bántani ezeket a galambokat, akik mindeki párkányára odaszarnak? ::) :-\

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Ennyit a filmes mûvetségemrõl ::) ;)

ON

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

mert a rendõrõket minimálbéren tartják.
aki meg ilyet megtesz motorral az nem épp egy kisgyerek.
szal ki a fene akar problémát? ennyi fizetésért...

áá megy ott mindenféle, öreg pecás, robogós kisköcsög, stb...
de basszamármeg a rendõr is. õ nem azért van, hogy a "problémákat" megoldja?
szerintem azért egy 1km-es szakaszon napi 100-150 szabálysértés példanélküli.

a trafipaxos témával meg egyetértek...primitív embereknek kell a visszatartó erõ.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mert a rendõrõket minimálbéren tartják.
aki meg ilyet megtesz motorral az nem épp egy kisgyerek.
szal ki a fene akar problémát? ennyi fizetésért...
sokkal egyszerübb elkapni minket/gyalogosokat/trabantosokat. hisz mi könnyebb préda vagyunk. persze küözülünk is vannak nehéz esetek ;D
a trafipaxról meg:
én szeretem öket. b***k is meg anyjuk hátán az összes autóst, aki nem képes betartani a kreszt. persze, én is áthágnám(néha, autópályán, éjfélkor..), ha lenne kocsim, de nem sírnék utána mint egy fürdõs k*rva. hisz igazuk van....
na de mind1.
"nem kéne megbirságolni"
utána meg ki fogja a tömegbalesetben, amit okozott kiszedni a 3 család holtttestét, akiket MEGÖLT?!
gondolkodj el picit néha légyszíves.
nem árt meg ám.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
sokmindent nem értek énsem. pl, hogy az északi összekötõn a gyalogos/bringaúton mér nem kaszálják a seggarc motorosokat a yardok.
óránként 30 potyabírság mér nem jön jól?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ennyi!

eszem mint a ... öööö izé.
na mondjad mán he.
küldjél egy sms-t léci. no!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
"Arra a csészealjra gondol az 50-essel? Az csak a gördeszkásokra vonatkozik..." (Taxi 1)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem gordeszkasokra?

haver ma beszolt : mennyi f@sz autos van, tok kocsogok a bringasokkal
en raneztem.
mindenhova autoval jar neha bringar ul (mint ma is)
es csupan annyit mondtam: ezt tarsd fejedben akkor is amikor autoba ulsz.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Hogyis volt a Taxi2-ben?
"áá az a tábla a biciklisekre vonatkozik..."
::)

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Ha jóval a megengedett felett akarok menni, akkor had mennyek. Ha balesetet okozok, akkor vegyenek elõ a baleset okozásáért! Nem szeretem a vánszorgó tempót! A 20-as táblát át kellene írni 120-ra! Az autópályán meg bevezetni azt, hogy amennyit bír az autó

vazze :-X

majd ha halálra gázol téged valami hasonló paraszt, akkor anyád elõveszi az ipsét baleset okozásáért... ::)