nem azt mondtam, hogy alapból szivsz a bkv-val szemben ha nem irod alá (vagy pl ha más diktálja akár be a neved és a bkv meg nyomja a feljelentést), de nem a bkv-nak kell bizonyitania, hogy igaza van, hanem neked, hogy nincs igazuk!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 04:21
Posted 2004. August 06. - 10:29
Posted 2004. August 06. - 10:21
Ez azért nem egészen ennyire egyszerû.
1. rendõrség=hatóság
2. BKV=magáncég
Rendõrségnek kell bebizonyítani a bûnösségedet, ez azért szopás, mert pl. ha ketten vannak az már bizonyíték ellened. De terheltként nincs igazmondási kötelezettséged.
BKV-nál ezért mennek ketten. Más, hogy ebbõl polgári ügy lesz, nem büntetõ/szabálysértés.
1. rendõrség=hatóság
2. BKV=magáncég
Rendõrségnek kell bebizonyítani a bûnösségedet, ez azért szopás, mert pl. ha ketten vannak az már bizonyíték ellened. De terheltként nincs igazmondási kötelezettséged.
BKV-nál ezért mennek ketten. Más, hogy ebbõl polgári ügy lesz, nem büntetõ/szabálysértés.
Posted 2004. August 06. - 10:13
Posted 2004. August 06. - 08:10
maskor is ha van vmi papir nem kell alairni.
mert azzal elismered.
sztem azért ez igy nem nyújt megalapozott jogi védelmet (sajnos?) :-\
persze kissé más eset, de velem konkrétan megtörtént tavaly elõtt, hogy Bfüreden a borhetek alkalmával csont részegen korzóztam a Tagore-sétányon, aholis vizelhetnékem csillapitása céljából a fõ sétáló csapástól kb 1 méterre (kb majdnem = ha a út közepén állok meg) elkezdem pisilni. rendõr megszólit, ájjáj ez nem jü igy fiatalember. megirja a cédulát, én nem irom alá. gondoltam be vagyok védve, irjanak amit akarnak. aláirásom pimasz megtagadása ellenére nem piszkálatk. naszóval - gondoltam én - akkor ez nem is létezik, nem irtam alá, szóval ennyi erõvel bárkinek a nevére kiállithatnának egy ilyen büntit, bizonyisscsák be, hogy én voltam. jogilag az eset sajna forditott, nekem kell bizonyitanom, hogy NEM én voltam ott, ami azért meleg téma szvsz, hamis vallomás stb, meleg a pite. ez pl bkv büntetésnél is áll, szal ha van egy büntid, amit nem irsz alá, az attól még szópó lesz, ha a nevedre szól, mer nem a bkv-n van a bizonyitás terhe.
megvererésem elõtt kijelenteném, hogy ezt ügyvéd(ek)tõl hallottam!
csóközön :-*
Posted 2004. August 06. - 07:15
érdekes engem egy pár éve zavartak fel, igaz kerékpárút+járdára... ráadásul nincs is elválasztó vonal szóval tök gáz nmég egy olyan kisvárosban is ahol 20000-en sem laknak...
ja és ott volt a trafi is
nempofáztasm jókisfiú voltam és csapattam tovább ott 40el ;D
ja és ott volt a trafi is
nempofáztasm jókisfiú voltam és csapattam tovább ott 40el ;D
Posted 2004. August 05. - 23:57
igazoltasson ha neki ez orom.
buntetni csak akkor tud ha van rola bizonyitek.
az, hoyg ok neztek az kilometer olrat az nem jo.
toljam mellette. en lealltam volna kirakatot nezni.
tehat egy az egybe bukta a dolgot.
mert azzal elismered.
buntetni csak akkor tud ha van rola bizonyitek.
az, hoyg ok neztek az kilometer olrat az nem jo.
toljam mellette. en lealltam volna kirakatot nezni.
tehat egy az egybe bukta a dolgot.
mert azzal elismered.
Posted 2004. August 05. - 23:24
engem már zavartak le rendõrök járdáról, modván zavarom a gyalogosokat.
Kresz ide-oda nem igen akartam nekik magyarázkodni, pedig nem siettem.
Kresz ide-oda nem igen akartam nekik magyarázkodni, pedig nem siettem.
Posted 2004. August 05. - 23:17
Posted 2004. August 05. - 23:03
gondolom a rendõr többnek látta és mivel neki jogában áll eliskezdett "kötekedni" ,de ha lassan mentél volna akkor meg azért vesz elõ ,hogy miért a járdán tekersz........
Posted 2004. August 05. - 22:30
Az ilyen vicces rendõr kapjabe! > Tudta volna fényképpel, és lézeres sebességmérõvel igazolni, hogy gyorsan hajtottal, azaz meghaladtad a járdán megengedett max 10 km/h-s sebességet? Ha nem akkor sunnyogjon el a véresbe az ilyen gyökérállat! > >
Posted 2004. August 05. - 22:25
De már vagy 3x igazoltatnak!! siralmas. Ááá mind1 ezentúl csak szépen komótosan tekerek majd:) mondtam is a rendõrnek .
Posted 2004. August 05. - 22:21
Posted 2004. August 05. - 22:21
Csak ha okot talál rá akkor igazoltathat, dehát okot mindig lehet találni :-X
a csillagos kötõszavakat meg ha lehet redukáljuk
a csillagos kötõszavakat meg ha lehet redukáljuk
Posted 2004. August 05. - 22:09
Lehet igazoltatni a rendõrnek amikor csak akar???
Ma tekerek hazafele tök nyugis tempóban mint egy csiga :(amelyikre MOL Tempo Diesel csöpögött) elmegyek egy rendõrautó mellett. Következõ piros lámpánál látom megérkezik a rendõrautó a vezetõ felszólít h szálljak le a bicóról, vigyem oda a személyim.!!! (modom mi a f*sz???)Asszondja túl gyorsan mentem a járdán és ,hogy õ most meg fog bûntetni. -Na mondom ez hülye!!- odaadtam a szeméylit megnézni a számítógépbe. Minden ok. Erre azt mondja ne forduljon ilyen még 1x elõ mert ha meglát ....... az volt a büntim h kb 1km gurult mellettem és nekem tolni kellett a bicót:) Háááát ez sztem LOL:!!!
Ma tekerek hazafele tök nyugis tempóban mint egy csiga :(amelyikre MOL Tempo Diesel csöpögött) elmegyek egy rendõrautó mellett. Következõ piros lámpánál látom megérkezik a rendõrautó a vezetõ felszólít h szálljak le a bicóról, vigyem oda a személyim.!!! (modom mi a f*sz???)Asszondja túl gyorsan mentem a járdán és ,hogy õ most meg fog bûntetni. -Na mondom ez hülye!!- odaadtam a szeméylit megnézni a számítógépbe. Minden ok. Erre azt mondja ne forduljon ilyen még 1x elõ mert ha meglát ....... az volt a büntim h kb 1km gurult mellettem és nekem tolni kellett a bicót:) Háááát ez sztem LOL:!!!
Posted 2004. August 05. - 21:42
Na ebbe a kondi kérdésbe azért egy kicsit belekötnék. Szerintem azért nem árt ahoz sem. Nem olyan egyszerû leszállingózni azokon a pályákon. Ha nincs edzésben az ember, akkor simán elhasal, és nem kicsit. Régebben én is tekertem egy párszor lefelé, és,...hát nem semmi. Kell oda is a kondi. De ebbe most nem mennék bele nagyon, ez csak az én véredényem.
MÁS
Szerintem meg nem kell pánikba esni, minden csoda három napig tart. Az elsõ idõkben lesz egy kis hõbörgés, oszt az is elcsitúl.
MÁS
Szerintem meg nem kell pánikba esni, minden csoda három napig tart. Az elsõ idõkben lesz egy kis hõbörgés, oszt az is elcsitúl.
Posted 2004. August 05. - 21:10
Ennyire maradi volnék, hogy nálam a biciklizés a mászást és a gurulást is jelenti? :
Ahhoz nem nagy kondi kell, hogy az ember dübörögjön le mint állat. Érdekes megközelítés, ha felvisznek a hegyre biciklizek, ha meg nem, akkor anyázok.
Ahhoz nem nagy kondi kell, hogy az ember dübörögjön le mint állat. Érdekes megközelítés, ha felvisznek a hegyre biciklizek, ha meg nem, akkor anyázok.
Posted 2004. August 01. - 23:57
sztem pont azért nem engedett fel,mert esett az esõ :
mert a fõ szempontjuk,h lehetõleg ne legyen dzsuvás a bicikli,mert abból lehet 1edül baj (lekoszol vmi utast,az meg jól kér vmi panaszkönyvet,aztán a sofõrt b*sszák meg,mert felengedett,amikor tilos lenne)
meg aztán végácsin se szállhatsz fel,mert azt egy nagyobb téren láthatja a forgalomirányító/másik sofõr
szóval ha pl. a Batyiról akarok fellustulni a hegyre,és mákom van,akkor is megkérnek,h az elsõ megállóig tekerjek L,és majd ott jól becsukják a szemüket
mert a fõ szempontjuk,h lehetõleg ne legyen dzsuvás a bicikli,mert abból lehet 1edül baj (lekoszol vmi utast,az meg jól kér vmi panaszkönyvet,aztán a sofõrt b*sszák meg,mert felengedett,amikor tilos lenne)
meg aztán végácsin se szállhatsz fel,mert azt egy nagyobb téren láthatja a forgalomirányító/másik sofõr
szóval ha pl. a Batyiról akarok fellustulni a hegyre,és mákom van,akkor is megkérnek,h az elsõ megállóig tekerjek L,és majd ott jól becsukják a szemüket
Posted 2004. August 01. - 23:37
Ez a busz kontra bicó dolog érdekes. Azt hittem a sofõrök le se szarják, mit rakok föl a buszra. Kezdetben így is volt. Mikor csomagokat vittem Csepelre, akkor még engedték, aztán elkezdtek folyton leszállítani. Volt aki intelligensebb módon közölte, hogy légyszi ne, a másik fajta pedig leordította a fejemet. A 3-as buszra egyszer sikerült megdumálással fölszállni (nem volt kedvem a Móriczról kitekerni a Campona mögé, úgy, hogy még vissza is kell jönnöm 18 másik csomaggal.), a sofõr rendes volt, azt mondta dobjam föl, nem veszi észre. Viszont volt múlt héten az a fasza kis esõ. Gazdagrétrõl kellett betekernem a MOM Parkhoz, hogy megkezdjem a melót. Zuhogó esõben gondoltam ráérek majd akkor szarrá ázni, mikor elindulok a raktárból. Sofõr nem enged, mondom "esik az esõ...", "ha kiszedem a kereket..." így meg úgy próbáltam, de nem engedte. A buszra pedig simán fölfértem volna hat bicóval is.
Posted 2004. August 01. - 13:15
és true rider tetkót ugy lehetne szerezni, hogy minden egyes feltekerésnél a hegy tetején lévõ tatoo szalonba rádfirkálják a true rider tetko egy részletét, és így 100feltekeréssel kész is a true rider tetko ;D
Posted 2004. August 01. - 13:12
pfff ;D
na ja, azt ha ujra megy a fogas majd a bejáratnál a nagy 2ajtósszekrény fickok kérdezik meg hogy hé haver van true rider tetkód? nincs? akkár viszlát.. ;D
szóval sztem aki igazán szereti ezt a sportot az ugyanugy fel fog járni a sok divatbicós meg legalább eltünik mer "hé, ez így fárasztó?!"
na ja, azt ha ujra megy a fogas majd a bejáratnál a nagy 2ajtósszekrény fickok kérdezik meg hogy hé haver van true rider tetkód? nincs? akkár viszlát.. ;D