Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

tehát, ugyanúgy mintha bringáznál.

pontosan sajnos:(
de ezért nem volt még bringával balesetem:(

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
tehát, ugyanúgy mintha bringáznál.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
no nézd már.. Kislust egy olyan postot írt, amiben kifejezetten antinaív...:D
szép;)
amúgy jaja. arra kell számítani mindig hogy egy idióta úgyis telibever vmelyik oldalról, és csak úgy menni 80al h számítani kell rá;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

nekem a jármükezelés elég frankón megy.. persze relatíve
inkább azzal van gond h valamilyen spec szituben elvesztem még a határozottsgomat meg a nyugalmamat, és akkor bénázok. az a baj h abbol indulok ki h mindneki szabályosan megy, itt is talán ez volt a hibám

hát pont az ellenkezõjébõl indulj ki, alapból a legroszabbat feltételezd a többiekrõl, és akkor nem ér meglepi
Van állásom...:bananadan

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

inkább azzal van gond h valamilyen spec szituben elvesztem még a határozottsgomat meg a nyugalmamat, és akkor bénázok. az a baj h abbol indulok ki h mindneki szabályosan megy, itt is talán ez volt a hibám

Nálam pont fordítva volt. Én elég határozott vagyok, néha ez nem annyira jó, de ez van. Küldök priviben egy oldalt, vannak elég jó tanácsok rajta, amit a vizsgán használhatsz.
Én egy csomó KRESZ tesztet csináltam meg a vizsga elõtt, hogy egészen biztos legyek benne, mindent tudni fogok kapásból. Nekem használt, önbizalmat adott.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Nagyon lassan ne menj, de ne használd ki a maximumot, amit a tábla megenged, mert kezdõtõl elvárható szintet néznek, és a hetvennél hetven nem biztos, hogy jó.
Nekem autóiskola vezetõje tanácsolta, hogy ha mondjuk 50-el lehet menni, akkor menjek kb. 45-el. Az nem túl lassú, de nem is gyors. Plusz még nem kell két kanyarral többet menned, mert a 40 percbe még belefér.
Én nem fizettem egyik vizsgánál sem, és elsõre átmentem, pedig nekem is sugdostak ismerõsök, hogy a nõket szívesebben megbuktatják, meghogy fizessek, meg ilyen hülyeségeket. EGyszerûen csak azt kell látnia a vibinek, hogy figyelsz. A jármûkezelés tök szarul ment, mert ideges voltam, de azt látta, hogy figyelek, tükörbe is, meg a táblákra is, és azt mondta, hogy a jármûkezelést majd megtanulom, a többi meg jól ment.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
nem feltétlenül kell fizetni

engem is átengedtek, és még vezetni sem tudtam

frankón, azóta már megtanultam, de gáz volt friss jogsival rájönni erre-arra

már csak a rutin hiányzik:P

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

nekem ez volt a második...
az elsöt azért qrtam el mert túl lassan mentem mert mindneki oltott h ne nyomjam a gázt meg ha lassan megyek kevesebb esélyem van hibázásra. aztán ez nem jött be a vizsgabiztosnak.
na de 2 hét múlva én akarok hibapont nélkül átmenni.:)

Nagyon lassan ne menj, de ne használd ki a maximumot, amit a tábla megenged, mert kezdõtõl elvárható szintet néznek, és a hetvennél hetven nem biztos, hogy jó.
Nekem autóiskola vezetõje tanácsolta, hogy ha mondjuk 50-el lehet menni, akkor menjek kb. 45-el. Az nem túl lassú, de nem is gyors. Plusz még nem kell két kanyarral többet menned, mert a 40 percbe még belefér.
Én nem fizettem egyik vizsgánál sem, és elsõre átmentem, pedig nekem is sugdostak ismerõsök, hogy a nõket szívesebben megbuktatják, meghogy fizessek, meg ilyen hülyeségeket. EGyszerûen csak azt kell látnia a vibinek, hogy figyelsz. A jármûkezelés tök szarul ment, mert ideges voltam, de azt látta, hogy figyelek, tükörbe is, meg a táblákra is, és azt mondta, hogy a jármûkezelést majd megtanulom, a többi meg jól ment.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nyugi, amugy velem pont az a gond h tulzottan is fel akartam órákon venni a ritmust a forgalommal, mégha nem 50el megy akkoris:)
csak az oktató oltott le h ne "száguldozzak" erre átestem a ló másik oldalára

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem tette. nyilván.
tul lassan, az ilyenektõl tépem a hajamat:) életben is.
ja, ha már forgalom, mindössze 1 óra 10 perc alatt értem be a dózsa gy. t.bálinti m1 lejárótól.. végülis, máskor érd belsejébõl 11 perc volt a déli, most meg... grr
J: indulok

ja és én se fizettem, cserébe olyan drága volt a jogsi hogy akár bele is lehettt építve a kenés az árba, áfástúl...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tejeltél?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nekem ez volt a második...
az elsöt azért qrtam el mert túl lassan mentem mert mindneki oltott h ne nyomjam a gázt meg ha lassan megyek kevesebb esélyem van hibázásra. aztán ez nem jött be a vizsgabiztosnak.
na de 2 hét múlva én akarok hibapont nélkül átmenni.:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
de mondjuk attól, mert a másik szabálytalan, még nem mehetsz bele...
szóval ha a busz úgy jött ki eléd, hogy nem tehette volna, akkoris szép csöndben le kell fékezni, és elengedni...a véleméényedet meg majd a vizsga után lehet kiengedni..:D

egyébként engem is meghúztak az elsõ forgalmin, mert átmentem egy sárga lámpán(direk néztem, amíg láttam, nem volt piros), most, 6 év rutinnal is ugyanúgy csinálnék minden az adott szituban...gondolom nem voltam szimpi a vizsgáztatónak..kapja be...
aztán másodjára dícsérettel vizsgáztam, hibapont nélkül..van ilyen..
Van állásom...:bananadan

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Nem vagy köteles beengedni sávváltáskor, más kérdés, hogy bejön eléd. Csak akkor van elsõbbsége, ha lakott területen belül, megállóból indul, és kitette már ez indexét, de akkor sem veszélyeztethet.

"KRESz. 24. § (3) Lakott területen belül a jármûvek vezetõi kötelesek az elindulási szándékot jelzõ, menetrend szerint közlekedõ autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyrõl való elindulását (a jobb szélsõ forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehetõ - lassítással, szükség esetén megállással is lehetõvé tenni. Az autóbusz, illetõleg a trolibusz vezetõje azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl."

ok mer így tanultam én is. nem véletlen h 75böl 73at elértem a kreszvizsgán:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szal ha megállok neki, de vizsgán meg kell állni... vizsgán amúgyis már ha egy hangya át akar menni az úton.. bevállalóskodni csak élõben:p

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem vagy köteles beengedni sávváltáskor, más kérdés, hogy bejön eléd. Csak akkor van elsõbbsége, ha lakott területen belül, megállóból indul, és kitette már ez indexét, de akkor sem veszélyeztethet.

"KRESz. 24. § (3) Lakott területen belül a jármûvek vezetõi kötelesek az elindulási szándékot jelzõ, menetrend szerint közlekedõ autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyrõl való elindulását (a jobb szélsõ forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehetõ - lassítással, szükség esetén megállással is lehetõvé tenni. Az autóbusz, illetõleg a trolibusz vezetõje azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl."

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

hö, lakott ter. belül köteles vagy beengedni, nem, ha már kirakta az irányjelzõt?

régen volt is egy ilyen a/4 matrica buszok motorházán, hogy egy verda beengedi a busztot, s egy böhöm nagy KÖSZÖNÖM felirat...

irányjelzés nemvolt

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
kresz szerint köteles vagy beengedni.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hö, lakott ter. belül köteles vagy beengedni, nem, ha már kirakta az irányjelzõt?

régen volt is egy ilyen a/4 matrica buszok motorházán, hogy egy verda beengedi a busztot, s egy böhöm nagy KÖSZÖNÖM felirat...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem költõi:p
csepelen, kifelé az auchan felé csinálta már meg velem... mentem is szembesávba:p
biztos látta õ is hogy nem jön semmi szembe, vagy csak leszarta, és...
ma meg a bécsi úton csinálta egy kamion... megyek gyorsan, erre bemegy elém... mondom ari:D de nem dudálok, nem villogok.. egy ilyen kisautó amúgy marhára nem észrevehetõ. (és tényleg)
ésszel kell menni, és akkro nem lesz probléma