Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teló törés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
467 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Na sikerult vegigolvasni...
Nos Andix, MG, es LCS kollegakkal teljes mertekben egyetertek.  / hozzateszem, hogy LCS azert megiscsak SuperT -t hasznal, amiben nem sok negativum van, jo telo/
Lor: te vegig okoskodtal, de addig mar nem jut el a gondolatod, hogy igenis lehet eros alkatreszt csinalni, ugy, hogy ne legyen 6 kilo. Mas gyartastechnologia, mas anyagok, mas anyagvastagsagok... Csak annyit tegyel meg otthon, hogy gondold at, hogy szerinted melyik a legjobb Marzo szimplavallas nem USD telo, utana nezd meg az arat, es nezd meg, hogy a tobbi gyarto ebben az arkategoriaban milyen telokat csinal. Mindjart nem a marzot valasztanad. Ha meg igen, akkor tenyleg mindenhova full vedoben menj...

Bombrider: hat ez a RockShox link nem nagyon jott be neked. Ettol aztan nagyon lelomboztal!!! Visszahivtak a Metro es Jett egyes modelleit. Ember, ezek hetkoznapi, utcai telok!!! Semmi kozuk a valoban igenybevett telokhoz!! Ja, es nem azert hivtak vissza oket, mert eltortek, hanem valami baj volt a papucs kornyeken / szegyellem magam, de nem teljesen ertettem az angol szoveget, pedig elvileg tudok angolul../. Ket teljesen kulonbozo dologrol beszelunk.

Major vedelmere csak annyit utolag, hogy vegigolvasva kiderult, hogy te marhara nem vagy biztos a dolgodban, csak irogatsz, de ugy, hogy abszolut nem vagod, hogy igazabol mi is van..
ha valakit sikerult volna megbantano, akkor bocs, de ideje lenne elgondolkozni, es nem csak azert vedeni valamit, mert neked olyanod van. En peldaul ha valami tenyleg nem jo, azt egyfojtaban szidom, hiaba van nekem is olyan. Istenem, nem tudhattam, rosszat vettem, megbantam, amint tudom kicserelem.. Nem veletlenul volt a 2002 -es JuniorT ket hetig a bringamban... pedig zsir uj volt, tehat nem is barmolta szet senki elottem.. egyszeruen rajottem, hogy szar. Ezt a boltban meg nem lehetett tudni..
ennyi.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ja tenyleg a masik nagyon okos:
Begbie: AAAHHHH!!!!!!!!  hogy irhatsz ekkora marhasagot?? Az altalad belinkelt oldalon egy darab Z1 Wedge volt, ami valoban nem is erre van tervezve, hanem egy olcso de szar telonak terveztek, az is lett.... a tobbi marzo: Z1 Dual QR20 -al, ami nem eppen egy gyenge telo, de nem is olcso, ez talan birja, mert nagyon jol sikerult, de mar 2-3 eves modell. Aztan volt merrevvazasban SuperT  ez nem eppen szimplavallas. Valoszinuleg kulfoldon is rajottek paran, hogy a szimplavallas marzok kalp szart sem ernek.. a masik ketto pedig Psylo volt, ha jol emlekszem. Erdekes, hogy RockShox -bol nem kell duplavallas ahhoz, hogy ne haljanak meg...  
Akinek meg a Z1 Wendge volt, szerintem mar reg kicserelte mert eltort, vagy pedig ha nem torte el, akkor max. boltba jar azzal a bringaval...

olvasom tovabb...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Baszki, olyan ideges lettem, hogy nem tudtam vegigolvasni olyan hulyesegeket irtatok!!!!!!!!

Az egyik: Lor: nekend mar egyszer modtam, hogy ne irj baromsagokat. Veded itt a marzot!! Az ero*erokarrol igazad van, de ha egy olyan egyszeru elmeju emberke mint te ki tudta talalni, hogy a telo azon pontjan kap a legnagyobb terhelestt, akkor a marzo mernokei miert nem csinaltak erosebbre azon a ponton?? Gondolkozz mar?? Mert szar!!!

A masik: Jorus: az, hogy merevvillaval, meg bmx -el Dirt -oznek, az volt 3 evvel ezelott. Kulfoldon mar a montikba igenis telot raknak, ezert jottekk ki sokan a DirtJump telokkal, peldaul a marzo... ide ennyi eleg is..nincs mirol vitatkozni..

Major: Baromsag!!! A versenyre valoban konnyu telo kell, es az boxxer az is, ebbol kifolyolag persze serulekenyebb. De!! A Boxxer 180-at mozog, duplavallas, es 2,8kg. A Dirtjumper 130-at mozog, szimplavallas es 2 kilo!!! gondolkozz mar mennyi a kulonbseg!! A DJ-nek joval erosebbnek kene lennie. Amugy ha megnezted, akkor dual versenyeken indulnak SID -el... nem veletlenul.. tobbet nem kivanok ehhez hozzafuzni, mert atgondolhatod..
A masik ugyanide, hogy a DirtJumper1 lehet hogy versenytelo, de attol, hogy valaki versenyszeruen nyomja a dirt-ot, nem azt jelenti, hogy minden ugrassa sikerul is. Marpedig ha mondjuk az egyik futamon ecseszi az ugrast, alapbol ki kell tornie a villanak, mert neki nem szabadott volna elesnie??

na, olvasom tovabb..
kicsit lenyugodtam...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
csak hogy a Rock Shox felhasznalok el ne szaljanak '00 ben 250 ezret hivtak vissza..:

http://quarterdeck.m...ber/000471.html

http://www.cpsc.gov/...ml01/01011.html

http://www.cpsc.gov/...l01/01011t.html

kovetkez oldalon pedig megtalalhato hogy a   Marzocchi a villait mire kesziti ..

http://www.marzocchi...choose/2002.asp  

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Nagyon kíváncsi lennék Misi véleményére ebben a témában, mert mint tudjuk õ már sok mindent tönkretett, mire megtanult profin biciklizni.
Pl mióta Psylot használ abból legalább 2-t ha jól tudom.
Az meg hogy az akárki dualban ezt meg ezt használ az semmit sem számít, mert az nem ugyanaz, mint amikor egy "amatõr" (bocs MG) 2 méterrõl ugrál le 20x egy Z3-mal.
A profi az profi és bármilyen hihetetlen nem törik úgy a cuccokat, mint az amatõrök, amíg profivá válnak, addig igen.
És mi az amit a profik a legritkábban használnak? Hát a marzo, de nem azért mert szar, hanem mert nem születtek velük szponzori szerzõdések, hogy miért nem? :-/, a franc tudja.

És én mint marzo használó (supert'02) egy kicsit én is sötét dolgokat látok amögött, hogy sok törött marzot látni, viszont törött boxxert én még nem láttam.

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

ha tudtal volna hogy kitörik a telo kölcsönadtad volna bin ladennek egy félorára.

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Bukórol: ha tudtam volna hogy kitörik a teló természetesen rajtam lett volna a fullface-em. Városba ezután se fogom hordani. Nem terveztem semmit aznapra csak kimenni a haverokkal. Durvulás közben pedig szoktam viselni bukót.

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

természetesen lehet valamit könnyüre és erösre tervezni de akkor meg is kell fizetni az árát!
mennyibe kerül a syntace kormány és mennyibe a roox?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez a teny sem elhanyagolhato!!!!!

Monster_Snorkel

Monster_Snorkel

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
szerintem az elet tenye hogy minden tonkre fog menni, szoval becsuszoszarak helyett inkabb fullface sisakokra meg mellvedokre kene koncentralni.

Snorkel (Z1 CR)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
itt mar bejon a kepbe az anyag minoseg is plusz az eljaras ahogy keszitik. mert biz nem mindegy az sem. es nem arrol volt szo, hogy nem lehet vmi egy masik cuccnal konnyebb es erosebb is egyben. ezt ugy hivjak, hogy optimalizalas, amikor az adott terheleshez keresnek egy 'idealis' fomat.
a telorol pedig akkor ha garantalni tudod, hogy ugyanolyan igenybeveteleket kap mindketto. misi aze tud ugrani! es ezt major kollega mar kifejtette. asszem ennyi.

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Lor, azért neked sincs teljesen igazad.. Lásd pl. a német bikeban most volt kormányteszt, és hát meglepõ eredmények lettek, pl.: a fél kilós Roox kb 100e ciklus után eltört általában, pedig volt benne anyag, és a filigrán 200g? os Syntace VRo kormányokból 3 ból 2 kibírta a teljes 200e ciklust!!
Ezek után valaki ne mondja nekem, hogy valamit nem lehet könnyûre és erõsre tervezni! Nem kell ahhoz vasúti sínbõl felni, hogy jó legyen!..
Ugyanígy vannak telók, amiket igenis olyanra megtudtak tervezni, hogy a nem várt különös dolgokat is elviselik. Pl., hogy mást ne említsek a Fox levegõs telói!! Rengetegen mennek duál/4x versenyeken is vele, meg multkorában Gulyás "neparázz" Misi is ilyennel ment. Én nem azt mondtam, hogy mindent elbírjon a teló, hanem azt, hogy vannak a konkurens modellek között olyanok, amik valamilyen "misztikus úton" mégis megússzák életüket minden becsúszószártörés nélkül!! (Pedig azokat is ugyanolyan kíméletlen adrenalinfüggõ bringások használják, mint a bombereket...)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem tom szamit-e de en major kollegaval vagyok. ugyanis ha arra mereteznenk, hogy ha mari neni kis unokaja elqrja az ugrast azt is kibirja akkor tomor nyakkal es 10mm-es fallal kene telot csinalni. de ezt nem lehet!!! vannak esszeru keretek ha dirtelni freeriderkodni akarsz akkor tudod FOKOZATOSSAG!!!
ennyi kell es semmi mas. lehet latni olyan videokat a kreten usa emberkektol, hogy torik a kozepcsapagyakat, mint ha kotetelezo lenne. csak hat ha ket kerekre erkezik egy kb. 2m-es ugrasbol ne is csodalkozzon ha torik, mint a ropi!!! big one nem torik csak szakitgatja le a fejcsoveket ha rossz vazba rakod (o igy buntet).
szerintem major jol latod a dolgot!
sracok egyvalami hianyzik beloletek de az nagyon ez pedig nem elhanyagolhato muszaki szemlelet!!!

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Az akkor egy DJ 2 volt!!! Az azért más!!!

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
igazából azért egy dolog kiderül, hogy mindenki ugy él tul valamit, hogy mennyi pénze van. ergo, ha valaki kevesebb pénzel bicajozik, nagyobb az esély hogy nem ussza meg vér nélkül. Szerintem van olyan teló ami nagyon sokat kibir, de az annyiba is kerül. a DJ jó kérdés, 2 haveromnak is volt olyan, és egyik tulugrott egy dirtet, és annyi csillapitás nem volt benne, hogy kirepült alóla a bicaj. pedig mégis csak 8x ezer forint volt.

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 posts
De muszály belekalkulálni a gyártónak, hisz akkor ki venne xy márkát, ha elhíresül  róla, hogy törik mint a ropi.  ???

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Nemtudom!!!

De szerintem akkor sem lehet arra tervezni valamit, hogy biztosan elfogod rontani amt csinálsz!!!

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 posts
Szerintem nem errõl van szó. Gondoljunk csak bele.
Bizonyos helyzetekben lehet, hogy egy gyengébbnek kinézõ teló, sokkal többet tud teljesíteni, mint egy nagyobb társa. És tételezzük fel, hogy 2 különbözõ gyártóról van szó. Lehet, hogy egyik gyártó nagyobb hangsúlyt fektet a merevségre mint a másik, de lehet, hogy amaz meg a rugóútra erõsít rá nagyon. A törésekrõl, meg hogy "mit mire terveznek", csak annyit, hogy nyilván a marzocchi is belekalkulálta azt a tényt a tervezésbe, hogy lesznek bizony igen félresikerült ugrások. Azt ne felejtsük el, hogy akármennyire is profi valaki, elcseszhet egy ugrást, és akkor paff. Nameg aki most kezdi a mûfajt, az min gyakoroljon? Állandóan nem lehet benne remegõ érzés, hogy jaj, mikor törik el a becsúszószáram, a 180 ezer forintos telómon. Ez a dolog sokkal bonyolultabb mint gondolnánk.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
De akkor nem erre vannak a Supernova, Kis Shiver... dolgok ? ? ?

Maradva a DH párhuzamnál: ha nem bírok egy vékonyka talóban (esetünkben Boxxer) akkor vegyek egy Big One-t vagy egy Mondtart és azt csinálok amit akarok!!!

Vagy nem ?

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Rosszul fejeztem ki magam. Nem kell rajta gondolkodni hogy kitörik csak számolni kell vele és nem lenne szabad hogy ez elõforduljon.