Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bicikliszállítás vonaton

- - - - -

• Please log in to reply
289 replies to this topic

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
Egy mávos számot sikerült szereznem ahol esetleg a késõbbiekben Ti is tudok rendelni bringaszállító kocsit:

352-28-00

Szammer

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
akkor a horvátokhoz lekell tekerni meg vissza, mert ha jó kdevük van hazajutsz ha nem akkor nem... grrrr

Alloc

Alloc

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Nekem a MÁVval még nem sok gondom volt. Ellenben néhány napja meggyûlt a bajom a Horvát Vasúttal. Na ott olyan, mint biciklis kocsi alapból nem létezik. Bicikli jegyet sem vehetsz a pénztárnál, ugyanis a kalauztól függ hogy egyátalán felrakhatod-e a biciklit a vonatra, ha igen akkor nála vehetsz valami biciklijegy félét, a teljes árú jegy 75%-áért. A dolog legérdekesebb része, hogy személyvonaton egyátalán nem szállíthatsz bringát - legalábbis nekem nem sikerült rá feljutnom, és a pénztáros sem javasolta. Gyorsvonaton lehet (ha a kalauznak jó napja van). Meglepõ módon ott az IC, amin gond nélkül lehet bringát szállítani.
Összeségében azonban úgy vettem észre, hogy arrafelé nem szokás biciklivel vonatozni, mert mindenhol úgy néztek ránk(rám és a barátnõmre) mintha a Holdról jöttünk volna. Szóval ha Horvátországba jártok bringával, jól gondoljátok meg hogy vonatra szálltok-e.

Üdvözlet

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Tegnap alkotott a MÁV megint...
kezdõdött azzal hogy Miskolcon lemaradtama gyorsról (plussz egy óra...) mert az 5 agonbóül lefoglaltak másfelet és így is mint a heringek álltak az elsõosztályon is az utasok, de kocsit plusszba rápakolni az luxus (mert nincs... TeraLOL). Lemaradtunk bringások vagy 10en..
oksi jön a személy egy óra múlva... azon csak lesz már bringás kocsi...
Ehhe kiderült hogym ár bent áll a személy, bringáskocsi nuku... na mindegy azért felpakoltunk úgy 7 bicót... aztán bejött a Tokaji személy.. onnan is még fel akartak szállni bicóval vagy 5en (fel is szálltak végül)... tömegnyomor izzadtságszag...

Oksi Délibõl haaza a 6órás gyorssal (mert ez az utolsó vonat Veszprémbe) elöl hátul 3+2 bringa... szegény kallersrác tehetetlen, és mindez ténhyelg nem az õ hibája...
Kelenföldön két bringás mehg hopon maradt mert õket már nem engedte felszállni...

És miért mert a tetves MÁV azokra a vonatokra sem képes bringáskocsit rakni, amikre a menetrendben ott a jelzés...
>:( >:( >:(

De új plazmatévés internetes vagonok 200milláért darabja az kell mert biztosan van rá igény...

dögöljek meg ha én ezt értem...

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Erdeivastút Gyöngyös - Mátrafüred (~7 km)

Két személy + két bringa: Na mennyi????

800 HUF csak oda >:(

Azért ehhez már pofa kell...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mekkora dög?
mi 2 vega + 1polarx + 1 planetx + 1 umf + 1 monty kombóval szoktunk mászkálni mindenhova ;)
bár ez pest megye. meg sürün is járnak.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hû akkor én asszem le is teszek a vonatozásról!!
azzal a nagy döggel be se férek..

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
"Az is kemény, amikor én izmozok, hogy elférjen mindenki, aztán fölszáll valami vasutas a Campinggel gumicsizmában és bebassza keresztbe..."

Tudom mirõl beszélsz.... ;D Nekem múltkor felszállt egy csávó egy ideig tanakodott, hogy hová rakja a tanyabájkját, igazi kosárral meg minden, aztán a végén odagumipókozta az enyémhez, csak pislogtam... >:( ;D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Egyszer 2 kalauz beszélgetett arról, hogy meg lehetne azt csinálni, hogy a vagon egyik végébõl eltüntetni a WC-t, és ott lehetne dohányzó helység ;)
Én is mindig elfordítom a kormányt, de szar minõségû stucninál ez elég halál. 2-3 ilyen alkalom, és el is szállt a menet.
Az is kemény, amikor én izmozok, hogy elférjen mindenki, aztán fölszáll valami vasutas a Campinggel gumicsizmában és bebassza keresztbe...

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Murphy is elmehet a törvényével ám a.... Miért mindenkinek oda kell jönni pisálni, ahol az én bicajom van? És bosszankodni, hogy mi a rákért van itt ez a nyüves ... , és lehet, hogy dohányzó a kocsi, de ha látja, hogy ott vagyok, akkor miért kell azon a 3 négyzetméteren rágyújtani?? Ilyenkor tüntetõleg kinyitom az ajtót vagy lehúzom az ablakot, ha vigye ki a parasztot a huzat. Persze ez nem a MÁV hibája..

Vég nélkül lehetne sorolni az ilyeneket. Egyszer egy amerikai párral utaztam fel Pestre, és csodálkoztak, hogy az állomásokon mindig elment a világitás.. aztán szép lassan visszajött, ahogy gyorsult a vonat. Turizmus. Ez nem bicajszállitás és igen, mehettek volna IC-vel is, de akkor is...

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

Az Elvirával hiába listáztatod a "bringás" vonatokat, mert én Pécs-Pest vonalon járok és az elmúlt fél évben egyszer volt rajta bringaszálltó, az is tévedésbõl. És zárva.

Nem mondtam, hogy amit kidob a gep, azon van is bringaszallito kocsi, csak hogy azon lehet bringat szallitani. A korulmenyeken meg nem csodalkozom.

A Pecs-Pest vonalon meg mar olyan is megesett velem, hogy ICvel mentem Pecsre (binyigli nelkul), es kiadtak egy kocsinyi helyjegyet a 28as kocsira. Nem is volt 28as kocsi. Mikor batortalanul erdeklodtem, a kaller vonogatta a vallat, a mozdonyvzeto meg mondta, hogy nem is lesz ilyen kocsi, ez mar biztos. Ugyhogy 50ember megprobalt elvegyulni. Nekem sikerult elsoosztalyu kupeban abszolvalni a nehany orat ulve, volt akinek nem volt ilyen mazlija. Szoval azert szar a MAV;)

Szerintem a MÁV elmehet a *********ba az összes *********** kallerral együtt. Ez nem Európa, ez a kib*szott Balkán!

Ezzel messzemenokig egyetertek, de azert tudjunk orulni az udito kiveteleknek ;)

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Az Elvirával hiába listáztatod a "bringás" vonatokat, mert én Pécs-Pest vonalon járok és az elmúlt fél évben egyszer volt rajta bringaszálltó, az is tévedésbõl. És zárva. Kérlelnem kellett a kallert, hogy ugyan nyissa már ki.. de azt mondta, hogy különleges áruszállitás lesz, nem tehetem be a gépet, de mondta, hogy ügyesen észrevettem a piktogramot a kocsi oldalán... szal medicsért, mert ügyes voltam, de kotródjak. Aztán elmaradt a KülönlegesÁruszállitás igy berakhattam a bicajt.. Egyébként meg én úgy csinálom, hogy elforditom a kormányt, tehát kilazitom a stucnit, és akkor kb. 20 centi széles, a legutolsó vagonban nem ér hozzá egyik ajtó se, mégha a cigányok a hirtelengyöröngyösi állomáson meg is próbálják ráb*szni az ajtót. Kikötözöm szegényt és mehetünk is. Persze Pécs-Pest IC-vel 2:40, "gyorssal" 3:30. Nem mindegy, hogy mennyit állsz. Múltkor villany se volt az egész kocsiban, éjszaka különösen érdekes (22:30-kor ér be Pécsre)

Szerintem a MÁV elmehet a *********ba az összes *********** kallerral együtt. Ez nem Európa, ez a kib*szott Balkán!

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Velemenyem szerint a MAVnal ugyanaz a fejetlenseg uralkodik, mint barhol mashol. Bp-Veszprem utat szoktam tesztelni oda-vissza, meg a Veszprem-Gyor vonalat. A tapasztalataim teljesen vegyesek.
(A bringat sosem hagyom ot sehol, meg lakatom sincs, nehogy kisertesbe essek. tehat vagy allok, vagy ulok, de mindenkepp felmeteres korzetben.)

A legjobb a bringaskocsi. Az a legnyugisabb, mert ott legal minden, es ha van hely, akkor ulni is lehet a kerotol 2 centire. De lefele ilyenem meg nem volt, igy marad az alternativ megoldas. A nagyobb peronon (a szerelveny kozepen?!) talalhato kampok, masik bringahoz lancolas ismerkedessel egybekotve. /Elobbi olyan mint a bringaut. Ha bejon a labas, es elfoglalja a helyet, akkor nekem van tobb jogom, hogy lebeszeljem errol. A peronon viszont megturt allatfajta vagyok../

Hatso peronon utaztatas is azert elmegy, de ha valakinek eszebejut ott tandemet szallitani..haaat:) A mosdoba mar eleve nem mennek, mert eselytelen. A tobbi utast meg lehetetlen rabeszelni, hogy nem hal bele, ha a masik ajtonal szall le..

A BZ-en eddig mindig volt 2 kampos felkocsi, es rajtam kivul senki, az is jo. Volt, hogy nem BZ volt, csak sima szemely. Kallert kerdeztem, hogy hova tehetem a bicajt. Azonnal sajnalkozni kezdett, hogy sosem adnak nekik bringaskocsit, tegyem csak ahova tudom. Siman bevittem az utasterbe, megkerdezten az ott uloket, hogy zavarja e oket, miutan raztak a fejuket szepen leultem. A kaller jott kesobb, es segitett kivinni, tok rendes volt.

A negativ tapasztalatok kisebbsegben vannak, de vannak. Mikor vasarnap jon Szombathely felol a vonat, kesve er be /mindig/, de szeretne pontosan indulni Veszprembol, es van fel percem eljutni az elso vagonig /eddig mindig volt bringasvagon/. Egyszer ez nem sikerult, hat gyorsan feldobtam vhova kozepre. Kalauz jott, hogy balesetveszelyes, azonnal vigyem az elso vagonba.. Mondom jo, segitsen, es lehetosegszerint varjanak meg. Volt vagy 6vagon az elso kocsiig, hat integet a tarcsajaval a bakter, hogy indulas..epp melleertem, es batorkodtam megkerdezni,hogy megvarna e.. megvart. A bringaskocsi persze zarva. Hosszas doromboles utan vki kinyitotta. Benn 15 binyigli, egymasnakdontve..hat mondom ez kevesbe balesetveszelyes, itt azonnal 5 bringa is ramdolhet;))
Volt mar, h nem volt a "marhavagonban" senki, nem nyitottak ki, a kisajton tuszkoltam fel valahogy. Ami persze alig szelesebb mint a kormany..
Meg olyan is volt, hogy nem nyilt a toloajto azon az oldalon...Meg hogy kaller elhelyezett a bicikliskocsiban 20 gyereket, akik orditozasi versenyt rendeztek..

Szoval alapvetoen rendesek /foleg ha jo napjuk van/. Persze kell hozza, hogy az ember lanya udvariasan szoljon, kissebsege es megturtsege teljes tudataban;) /Kar azon haborogni, hogy mennyi volt a keroert a jegy, es ezert mit kapok cserebe..nem eri meg. Reszemrol szabalyosan utazom, innentol csak mosolyogni kell a sok puhatestun, akinek nem tetszik, hogy elek. Persze ha kart tesznek a vasban, hat az egesz mas, de eddig meg ezt sikerult elkerulnom a csendes, alkalmazkodo hozzaallassal ;)/ A kisebb, helyi jaratokon szolgalatkeszebbek. Van, hogy sajat tapasztalatbol ad tanacsot szallitasra a kalauz es segit is.

A kerekpar-szallitasrol meg azt mondta nekem a penztarosneni a veszpremi allomason /mikor teljes tajekozatlansagot velt rajtam felfedezni/, hogy minden vonaton lehet bringat szallitani, kiveve az ICken. Hat azt hiszem ez megnyugtato, de lehet hogy csak az ottani viszonylatokra gondolt, meg az is lehet, hogy a neni nem volt teljesen tajekozott. Mindenesetre en mindig csak a bringajaratokat listaztatom elviraval, es eddig meg nem jartam rosszul, ha azok kozul valasztottam.

Koszi a meghallgatast, es elore a MAVos bringaszallitassal, csak szokjak meg, hogy letezunk:))

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jaaaj, ha már itt tartunk, mesedélután lesz ;)
reggel be akarunk menni egy gyorsvonattal 3-an, érdiek. nem tudjuk feltenni a vonatra, mert hátul kerékpárok, elöl meg valami marha nagy doboz. morgás, máv anyázás, kallernek beszólás, felmenés másik vonathoz, ahol felszálltunk.
hazafele 21:20as gyorsvonatra akarunk felszállni(ugye péntek este, csúcsidõ, balcsi-voncsi) hátul bicók,elkezdünk morogni, elöre gurulunk, ott nincs bicó.
cserébe valami idióta felrakott egy bevásárlókocsit.
felmegyünk, elkezdjük lehajigálni, megjelenik valami batár nagy ürge, beszívva.
-mit csináltok?
-ledobjuk innen ezt a szart!
-hogy meritek? ez az enyém!
-szerintünk meg a KAISER-é...
-nem, ez ittmarad!
-a f*szt...
eddigre lekerült, bicók meg fel.
még mindig morog, megjelenik kaller, aki az összes többi utassal szénné röhögte magát a rokigyereken ;D
-jo, felhozhatNÁD, de van jegyed rá?
-az m,eg minek?
-és a rendõrséget megvárnád?
-ööö a vonat ugyis elöbb elmegy, van még 2 perc..
-hidd el, a vonat megvárja...
-jo, hagyjuk.
és itt jött a geg, beszóltam neki:
-és a balatonon nincs bevásárlókocsi?!
-(rokigyerek): HAJNALI 1-kor?!
itt már a fejünket fogtuk:D
normális az ilyen?! jackasskodni akar hajnalban?! :D
mellesleg az ilyen állatokat leszámítva nincs probléma a mávval, legalábbis nekem nincs vele.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Ehhez talán pénz is kéne, és nem úgy néz ki mintha adnának a MÁV-nak $-t, nem is jön be ennyi hogy mindezt meg tudnák valósítani... (a normális kerószállítást)

kerub

kerub

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Iszonyat egy cég
Ha letiltanák a cangákat, lehet, hogy jobban járnánk, mivel elõtérbe kerülnének a MÁV kerékpárszállítással kapcsolatos anomáliái, és mivel sokáig úgysem tudnák szüneteltetni /társadalmi nyomás, ha van ilyen
;D, EU, stb/, kénytelenek lennének rendesen kidolgozni és megvalósítani a NORMÁLIS kerószállítást.
Talán...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Megkérdem fatert mi a helyzet...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
hát az öö érdekes lesz.
bár eddigis feldobtuk a magunk 6-8 gépét egy vonatra, most is meglesz, bár már az utastérbe szoktak bekerülni furcsamód... ::)

hogy elöre irjak, engem a hétvégi sauh-i szituáció fog érdekelni, föleg a hazaut ::)
70 szamár egy ilyen fél-kocsiban.... LOL ;D

amugy szóbeszéd.. mert már az IC-ken való engedélyezésrõl gondolkodnak....
legalábbis több máv-os emberke mondta ezt.

kerub

kerub

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
A hétvégén egy amúgy elég tahó kalauznak a következõ mondat hagyta el a száját: "December elsejétõl a MÁV megszünteti a kerékpárszállítást, mivel a régi postakocsikból átalakított bicikliszállítók leselejtezésre kerülnek, új meg nincs és nem is lesz!"
Punktum
Erre telefon a MÁV-nak, ahol azt az infót adták, hogy mivel nem jelent meg hivatalos közleményként a dolog, ezért nincs felvilágosítás egyenlõre, de szóbeszéd van errõl...

:o

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Hi mindenki

Nem olvastam végig a topicot, de van egy telefonszámom, ahol a nõ nagyon kedves, és elmagyarázza, hogy hogy mit kell irni a faxba, amiben kérelmezni kell a vagont bármelyik vonatra.
Persze ez csak csoport esetén kell, elõre 1 héttel legalább, hogy elbírálhassák stb. Mondjuk maratonokhoz, versenyekhez bárkinek jól jöhet, ezért teszem közzé:

352-2800

Használjátok egészséggel