Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bicikliszállítás vonaton

- - - - -

• Please log in to reply
289 replies to this topic

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
tom, h nem teljesen ide tartozik, de kb.

hol lehet (ha lehet) bicajszállitó eszközt bérelni (pl thule)? kb mennyibe kerül?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Legutóbb tátrából haza, szlovák máv - ZSR- verdával.
poprádon szálltunk fel egy Kassáig közlekedõ ilyen belsõ fõvonalszerûségen járó verdára..

AGYAM ELSZÁLLT!!

Full tiszta kárpitok LÉGKONDI ami müködik is, tisztaság, nagykirályság.. mondom némbernek: bébbe' kimegyek meglóbálom az uborkát..

WC: szenzoros mosdó, automata öblítéses klozet VAN szappan, WC papír, kéztörlõ.. s nem kell a lábaddal emelgetni az ülõkét, mert nincs gusztusod hozzáérni...

Szal, már elõre örültünk, hogy tök tuti lesz hazafelé a vonatut, ha a szlovákok egy ilyen 3-ad rangú vonalon ilyen verdával csapatják, mi lesz a külföldre igyekvõ verdákkal..

Lófegyver!!!

Retek, szokásos húgyfoltok broáff...

Szal, basznak a tisztességes verdát a "Balkánra" -hozzánk- indítani, hiszen tudják, minek, ugyis lelakják a külhoni népek..
Szal, hajrá MÁV elõre az európai vasútért!!

Én még meg akarom érni!!!!

botsch az OFFért..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
off
thez: mi ez az uj kép? csak nem vmi uj dolog van a bicon? nem is mondtad ;D ;)
on

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lehet A pontból B-be venni jegyet.... szal ha 4 átszállás van, akkor is.
szal még egy rossz pont a MÁVnak úgytünik...
emberi hiba rulz.

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Nekem sincsennek kellemes emlékeim a vonaton való bicó szállításról. A múltkori táti dh verseny kapcsán Sósmogyival utazgattunk 2esben oda+vissza (csak Vácról). Mivel nem 1 vonal, nem tudtunk 1ben jegyet venni. Rákosrendezõnél szálltunk át (volt 2 percünk), de a süket manyi diákot akart bemutatásra, ami persze nem volt kéznél, és csak a szomszéd helyiségig adta a jegyet, ami csak a vonaton tûnt fel. Persze a kallernak rögtön szóltunk, hogy mi a pálya, de az rögtön pótdíjat akart ránk verni. Én persze mondtam mással szívózzon, ki nem fizetem a kollegája bénaságát. Aztán Esztergom kertvárosnál rögtön indult a csatlakozás és a baktert megkérdezve biztosított, hogy a vonaton vehetünk jegyet. Aztán se. Az is pótdíjazott meg 1ebek. Szóval bekaphatja az összes jószándékú tag. Aznap 5X ültem vonaton. Iszonyat jó volt. Csak dh bringával könnyen lehet A-ból B-be jutni.

Ha a peronon kérésem ellenére is rágyújtanak - ami azért ritka -, én is kinyitom az ajtót.

Nekem sokszor kell szépruhában megjelennem munka kapcsán és szenvedek, ha BKVznom kell. Büdös, bunkók az emberek, lassú és mindig bedöglik mostanában.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Csak akkor tömegközlekedek, ha esik az esõ. Egyébként csak canga. 25 kilcsi oda, 25 vissza. Vonaton pedíg még eddíg csak 3-4-szer vittem bicót, de az több volt mint katasztrófális. Az egyetlen vonat jellegû szerelvény ahol bátran viszek cangát, az a HÉV. De oda is csak akkor szállok fel, ha elkap a zuhéj! ;)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
dolgozni én is rendszeresen bringával járok, és elõbb hazaérek mintha kocsival mennék... A buszról nem is beszélve! Igaz nincs messze ,de az a napi 8-10 killcsi pluszban az pont jó.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Rave: a városban én is.. de pl a Vp-Bp táv már gázos.. SAUHról nem is beszélve.. meg haza is kell néha mennem.. az sem 20kilcsi... :-X

szóval amikor csak lehet no tömegközlekedés de nekem nem kikerülhetõ mindig :-\

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts

Én pedig ezért bringázom, városon belül....
Hétfõn elindultam a metro felé, mert csöpögött az esõ. Aztán amikor odaértem az ajtóhoz, csináltam egy hátraarcot és hazamenekültem a bringámért esõben tekerni inkább...

szívembõl szoltál ... ;D
öröm tölt el, ha arra gondolok, hogy majd' egy éve alig ültem villamoson, metrón. és amikor látom a sok szerencsétlent futni a 6os villamos után... áh nincs annál jobb ;D

van egy olyan titka a dolognak, hogy mindig kell valamit újítani a bicón, vagy megszerelni valami nem 100%osan mûködõt, így el tudsz babrálni az úton. legalábbis nagyobb élmény.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen..
dühítõ.
várni a vonatra, buszra metróra, amik egymás miatt késnek, stb.
tele emberrel, ilyen birkákkal...
egész nap szenvedtem ma is hogy vááááárni vááárni.
ez meg nem esö ami mostanában van.....
csak vicc :D

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Én pedig ezért bringázom, városon belül....
Hétfõn elindultam a metro felé, mert csöpögött az esõ. Aztán amikor odaértem az ajtóhoz, csináltam egy hátraarcot és hazamenekültem a bringámért esõben tekerni inkább...

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
komolyan mondom, hogy ezért utazom ahová lehet autóval, mert kb .ugyanannyiba kerül és legalább nem idegesítem magam halálra. (azért a közutak sem a legjobbak, de ott legalább nem firkálnak, nem fújják a pofámba a füstöt, és nem kell minden állomáson átszálnom...)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
naponta csak kétszer 20km, szal nemsok :D
csakhogy így tömörítve kapom a balatonra utazók okosságait... bevásárlókocsit lop, ruháskosár kirakva, ezer csomag, miközben üres a belsû tér, és a csomagtartók, IDIÓTA kilöknivaló dohányosok, akik mindig megijednek, mikor rágyújtanak, furcsamód mind2 ajtó kitárul, és úgy utazgatunk, ott veszekednek h csukjuk már be, mert balesetveszélyes, mi csak rájukvigyorgunk, és NEM bazmeg, meg ilyenek. kezd ember-iszonyom lenni a sok ilyen birkától....

amúgy ebben teljesen igazad van.
csak amíg az egész ország itt tart, nemtudom miért várják, h mindig az aktuális "épp vonattal akarok utazni, szal akkor a máv" legyen nyugati színvonalu.
ennek egy össznépi játéknak kéne lennie.....
a sok ilyen marha nem is száll fel, mindenki vesz jegyet, nem firkálják össze a vonatokat, nem rongálják meg öket stb.
mert ez kb mint a biciklis.
van 10 állat, aki a "hírnevünket" csorbítja, de amíg a vezetés ennek a 10nek az alkotásairól hall, meg a nyomokat látja, aszondja minek.... úgyis ez lesz ilyenek az utasok....

ja, szoktam többet is utazni, akkor is túlélem... örülök h legalább eljutottam a célomig....

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
naponta kétszer mennyit? ;)
mindegy nem téged oltalak, csak szerintem természetes igény hogya van szolgáltatás az megfelelõ legyen és akkor legyen az amikor utazni akarnak a népek...
és ezta MÁVnak kéne megoldania nem a népeknek...
ha már fizetek a jegyért elvárhatom érte hogy szogláltassanak is... (pláne aki egészárút vesz!!!)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Rás, naponta kétszer :D
és ha nem mindeki péntek délután/kora este akarna lemenni a balatonra, és vasárnap este visszajönni, akkor helyük is lenne.... ::) és esetleg én is felférnék hazafele... dehát ez van.
bár...
mind1, nem csak a máv idióta, hanem az utazóközönsége is. mutassanak egy jó közlekedési céget...
igazából nemtudom mit várnak az emberek....
busz: azért írtam, mert a balcsira nem sárga jár, hanem az ilyen kirándulóbuszok. arra szinte fel sem engednek álló embert.
várjanak a következõre....

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
thez te mennyit utazol vonattal? ;)

busszal bringát szállítasni pl nuku, meg egy busz elvisz max 70 embert (és akkor zsúfoltság van már)

sza az igazi tömegközlekedés az a MÁV... dehát az meg fos ezerrel...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mondta a máv, hogy ülõhelyet biztosít? nem.
lejutottak a balatonra? igen.
mérnem mentek ezek az emberek BUSSZAL? vagy ha ennyire igényesek, üljenek bele autóikba, és hajrá, övék az agyonzsúfolt, közlkedhetetlen M7/70...
és miattuk én meg nem tudok átmenni a házunk elött levõ úttesten, mert a sok kapmi autós annyira orrnehéz, hogy még az autópálya árát sem képes kifizetni, és egy kisvároson mennek át.
de ha így folytatják, jön a rajzszögelés, és hasonló nyalánkságok.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Ki is siklatták a voncsit :)

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Na a MÁV-ról csak annyit, hogy még a kétlábúaknak sem tudnak elég kocsit biztosítani. Most volt a TV-ben, hogy egy rahedli ember visszakövetellte a menetjegy árát, mert Pest és Balaton között, nincs ülõhely, és állva kell lezötyögni az x-órát. Na persze a MÁV hallani sem akar a visszaváltásról. Be is kaphatják tövig! TETVEK!! >:(

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
sziasztok!

Én rendszeresen vonattal járok versenyre (4-5órás utak,többszöri átszállásal) és szinte még nem volt olyan utam hogy ne lett volna valami afférom. :( Az hogy legyen bringaszállító olyan ritka mint a fehér holló :'(
A problémát még tetézi hogy általában nem egyedül szoktam menni. Általában 3 brindát szoktunk vinni.Két merevfarut és egy kazánlemez fulit, amit nem igazán lehet szétszedni se.
Óvatosan elhelyezzük a peronon hogy lehetõleg ne verjék össze egymást és a lehetõ legkissebb helyet foglalják. A kallerok nem nagyon szólnak bele, a jegyem megvan, innentõl kezdve ....
De az utasok!!!! :o
Vannak súlyos esetek. Az egyik ajtónak szoktuk támasztani a bringákat hogy a másikon azért lehessen közlekedni. Elõfordult hogy elkezdték férredobálni a bringákat. A tárcsaféktõl kezdve a váltóig mindent összevernek >:( >:( >:(
Nem tudom mér olyan nehéz megmozgatni az ülepüket és 10 m-rel többet gyalogólni a másik ajtóig???? ???
Mindegyikönknek engednie kell, az világos, de nem pakolhatom férre minden álomásnál õket!!!!
Aztán jön a kiabálás és a szitkozódás...

Kicsit könnyítene a helyzetünkön ha a szövetség egyeztetne a mávval, hogy mikor és hol vannak versenyek és akkor kicsit megsürítenék a bringaszállító vagonok számát.

Nem csak én vagyok egyedül ezzel. Hétvégén megyek Gyõrbõl Miskolcra. Elõre ver a víz hogy mi lesz..... :-[ :-[