tom, h nem teljesen ide tartozik, de kb.
hol lehet (ha lehet) bicajszállitó eszközt bérelni (pl thule)? kb mennyibe kerül?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bicikliszállítás vonaton
Started by
BoGar
, 2002. August 10. 19:05
Posted 2004. August 10. - 11:09

Posted 2004. August 01. - 21:23

Legutóbb tátrából haza, szlovák máv - ZSR- verdával.
poprádon szálltunk fel egy Kassáig közlekedõ ilyen belsõ fõvonalszerûségen járó verdára..
AGYAM ELSZÁLLT!!
Full tiszta kárpitok LÉGKONDI ami müködik is, tisztaság, nagykirályság.. mondom némbernek: bébbe' kimegyek meglóbálom az uborkát..
WC: szenzoros mosdó, automata öblítéses klozet VAN szappan, WC papír, kéztörlõ.. s nem kell a lábaddal emelgetni az ülõkét, mert nincs gusztusod hozzáérni...
Szal, már elõre örültünk, hogy tök tuti lesz hazafelé a vonatut, ha a szlovákok egy ilyen 3-ad rangú vonalon ilyen verdával csapatják, mi lesz a külföldre igyekvõ verdákkal..
Lófegyver!!!
Retek, szokásos húgyfoltok broáff...
Szal, basznak a tisztességes verdát a "Balkánra" -hozzánk- indítani, hiszen tudják, minek, ugyis lelakják a külhoni népek..
Szal, hajrá MÁV elõre az európai vasútért!!
Én még meg akarom érni!!!!
botsch az OFFért..
poprádon szálltunk fel egy Kassáig közlekedõ ilyen belsõ fõvonalszerûségen járó verdára..
AGYAM ELSZÁLLT!!
Full tiszta kárpitok LÉGKONDI ami müködik is, tisztaság, nagykirályság.. mondom némbernek: bébbe' kimegyek meglóbálom az uborkát..
WC: szenzoros mosdó, automata öblítéses klozet VAN szappan, WC papír, kéztörlõ.. s nem kell a lábaddal emelgetni az ülõkét, mert nincs gusztusod hozzáérni...
Szal, már elõre örültünk, hogy tök tuti lesz hazafelé a vonatut, ha a szlovákok egy ilyen 3-ad rangú vonalon ilyen verdával csapatják, mi lesz a külföldre igyekvõ verdákkal..
Lófegyver!!!
Retek, szokásos húgyfoltok broáff...
Szal, basznak a tisztességes verdát a "Balkánra" -hozzánk- indítani, hiszen tudják, minek, ugyis lelakják a külhoni népek..
Szal, hajrá MÁV elõre az európai vasútért!!
Én még meg akarom érni!!!!
botsch az OFFért..
Posted 2004. August 01. - 18:33

Posted 2004. August 01. - 18:03

lehet A pontból B-be venni jegyet.... szal ha 4 átszállás van, akkor is.
szal még egy rossz pont a MÁVnak úgytünik...
emberi hiba rulz.
szal még egy rossz pont a MÁVnak úgytünik...
emberi hiba rulz.
Posted 2004. August 01. - 17:52

Nekem sincsennek kellemes emlékeim a vonaton való bicó szállításról. A múltkori táti dh verseny kapcsán Sósmogyival utazgattunk 2esben oda+vissza (csak Vácról). Mivel nem 1 vonal, nem tudtunk 1ben jegyet venni. Rákosrendezõnél szálltunk át (volt 2 percünk), de a süket manyi diákot akart bemutatásra, ami persze nem volt kéznél, és csak a szomszéd helyiségig adta a jegyet, ami csak a vonaton tûnt fel. Persze a kallernak rögtön szóltunk, hogy mi a pálya, de az rögtön pótdíjat akart ránk verni. Én persze mondtam mással szívózzon, ki nem fizetem a kollegája bénaságát. Aztán Esztergom kertvárosnál rögtön indult a csatlakozás és a baktert megkérdezve biztosított, hogy a vonaton vehetünk jegyet. Aztán se. Az is pótdíjazott meg 1ebek. Szóval bekaphatja az összes jószándékú tag. Aznap 5X ültem vonaton. Iszonyat jó volt. Csak dh bringával könnyen lehet A-ból B-be jutni.
Ha a peronon kérésem ellenére is rágyújtanak - ami azért ritka -, én is kinyitom az ajtót.
Nekem sokszor kell szépruhában megjelennem munka kapcsán és szenvedek, ha BKVznom kell. Büdös, bunkók az emberek, lassú és mindig bedöglik mostanában.
Ha a peronon kérésem ellenére is rágyújtanak - ami azért ritka -, én is kinyitom az ajtót.
Nekem sokszor kell szépruhában megjelennem munka kapcsán és szenvedek, ha BKVznom kell. Büdös, bunkók az emberek, lassú és mindig bedöglik mostanában.
Posted 2004. August 01. - 16:09

Csak akkor tömegközlekedek, ha esik az esõ. Egyébként csak canga. 25 kilcsi oda, 25 vissza. Vonaton pedíg még eddíg csak 3-4-szer vittem bicót, de az több volt mint katasztrófális. Az egyetlen vonat jellegû szerelvény ahol bátran viszek cangát, az a HÉV. De oda is csak akkor szállok fel, ha elkap a zuhéj!

Posted 2004. August 01. - 09:55

dolgozni én is rendszeresen bringával járok, és elõbb hazaérek mintha kocsival mennék... A buszról nem is beszélve! Igaz nincs messze ,de az a napi 8-10 killcsi pluszban az pont jó.
Posted 2004. July 30. - 22:41

Rave: a városban én is.. de pl a Vp-Bp táv már gázos.. SAUHról nem is beszélve.. meg haza is kell néha mennem.. az sem 20kilcsi... :-X
szóval amikor csak lehet no tömegközlekedés de nekem nem kikerülhetõ mindig :-\
szóval amikor csak lehet no tömegközlekedés de nekem nem kikerülhetõ mindig :-\
Posted 2004. July 30. - 19:49

szívembõl szoltál ... ;DÉn pedig ezért bringázom, városon belül....
Hétfõn elindultam a metro felé, mert csöpögött az esõ. Aztán amikor odaértem az ajtóhoz, csináltam egy hátraarcot és hazamenekültem a bringámért esõben tekerni inkább...
öröm tölt el, ha arra gondolok, hogy majd' egy éve alig ültem villamoson, metrón. és amikor látom a sok szerencsétlent futni a 6os villamos után... áh nincs annál jobb ;D
van egy olyan titka a dolognak, hogy mindig kell valamit újítani a bicón, vagy megszerelni valami nem 100%osan mûködõt, így el tudsz babrálni az úton. legalábbis nagyobb élmény.
Posted 2004. July 30. - 19:31

igen..
dühítõ.
várni a vonatra, buszra metróra, amik egymás miatt késnek, stb.
tele emberrel, ilyen birkákkal...
egész nap szenvedtem ma is hogy vááááárni vááárni.
ez meg nem esö ami mostanában van.....
csak vicc
dühítõ.
várni a vonatra, buszra metróra, amik egymás miatt késnek, stb.
tele emberrel, ilyen birkákkal...
egész nap szenvedtem ma is hogy vááááárni vááárni.
ez meg nem esö ami mostanában van.....
csak vicc

Posted 2004. July 30. - 19:26

Én pedig ezért bringázom, városon belül....
Hétfõn elindultam a metro felé, mert csöpögött az esõ. Aztán amikor odaértem az ajtóhoz, csináltam egy hátraarcot és hazamenekültem a bringámért esõben tekerni inkább...
Posted 2004. July 30. - 17:47

komolyan mondom, hogy ezért utazom ahová lehet autóval, mert kb .ugyanannyiba kerül és legalább nem idegesítem magam halálra. (azért a közutak sem a legjobbak, de ott legalább nem firkálnak, nem fújják a pofámba a füstöt, és nem kell minden állomáson átszálnom...)
Posted 2004. July 30. - 11:55

naponta csak kétszer 20km, szal nemsok 
csakhogy így tömörítve kapom a balatonra utazók okosságait... bevásárlókocsit lop, ruháskosár kirakva, ezer csomag, miközben üres a belsû tér, és a csomagtartók, IDIÓTA kilöknivaló dohányosok, akik mindig megijednek, mikor rágyújtanak, furcsamód mind2 ajtó kitárul, és úgy utazgatunk, ott veszekednek h csukjuk már be, mert balesetveszélyes, mi csak rájukvigyorgunk, és NEM bazmeg, meg ilyenek. kezd ember-iszonyom lenni a sok ilyen birkától....
amúgy ebben teljesen igazad van.
csak amíg az egész ország itt tart, nemtudom miért várják, h mindig az aktuális "épp vonattal akarok utazni, szal akkor a máv" legyen nyugati színvonalu.
ennek egy össznépi játéknak kéne lennie.....
a sok ilyen marha nem is száll fel, mindenki vesz jegyet, nem firkálják össze a vonatokat, nem rongálják meg öket stb.
mert ez kb mint a biciklis.
van 10 állat, aki a "hírnevünket" csorbítja, de amíg a vezetés ennek a 10nek az alkotásairól hall, meg a nyomokat látja, aszondja minek.... úgyis ez lesz ilyenek az utasok....
ja, szoktam többet is utazni, akkor is túlélem... örülök h legalább eljutottam a célomig....

csakhogy így tömörítve kapom a balatonra utazók okosságait... bevásárlókocsit lop, ruháskosár kirakva, ezer csomag, miközben üres a belsû tér, és a csomagtartók, IDIÓTA kilöknivaló dohányosok, akik mindig megijednek, mikor rágyújtanak, furcsamód mind2 ajtó kitárul, és úgy utazgatunk, ott veszekednek h csukjuk már be, mert balesetveszélyes, mi csak rájukvigyorgunk, és NEM bazmeg, meg ilyenek. kezd ember-iszonyom lenni a sok ilyen birkától....
amúgy ebben teljesen igazad van.
csak amíg az egész ország itt tart, nemtudom miért várják, h mindig az aktuális "épp vonattal akarok utazni, szal akkor a máv" legyen nyugati színvonalu.
ennek egy össznépi játéknak kéne lennie.....
a sok ilyen marha nem is száll fel, mindenki vesz jegyet, nem firkálják össze a vonatokat, nem rongálják meg öket stb.
mert ez kb mint a biciklis.
van 10 állat, aki a "hírnevünket" csorbítja, de amíg a vezetés ennek a 10nek az alkotásairól hall, meg a nyomokat látja, aszondja minek.... úgyis ez lesz ilyenek az utasok....
ja, szoktam többet is utazni, akkor is túlélem... örülök h legalább eljutottam a célomig....
Posted 2004. July 30. - 11:42

naponta kétszer mennyit? 
mindegy nem téged oltalak, csak szerintem természetes igény hogya van szolgáltatás az megfelelõ legyen és akkor legyen az amikor utazni akarnak a népek...
és ezta MÁVnak kéne megoldania nem a népeknek...
ha már fizetek a jegyért elvárhatom érte hogy szogláltassanak is... (pláne aki egészárút vesz!!!)

mindegy nem téged oltalak, csak szerintem természetes igény hogya van szolgáltatás az megfelelõ legyen és akkor legyen az amikor utazni akarnak a népek...
és ezta MÁVnak kéne megoldania nem a népeknek...
ha már fizetek a jegyért elvárhatom érte hogy szogláltassanak is... (pláne aki egészárút vesz!!!)
Posted 2004. July 30. - 11:31

Rás, naponta kétszer 
és ha nem mindeki péntek délután/kora este akarna lemenni a balatonra, és vasárnap este visszajönni, akkor helyük is lenne.... :
és esetleg én is felférnék hazafele... dehát ez van.
bár...
mind1, nem csak a máv idióta, hanem az utazóközönsége is. mutassanak egy jó közlekedési céget...
igazából nemtudom mit várnak az emberek....
busz: azért írtam, mert a balcsira nem sárga jár, hanem az ilyen kirándulóbuszok. arra szinte fel sem engednek álló embert.
várjanak a következõre....

és ha nem mindeki péntek délután/kora este akarna lemenni a balatonra, és vasárnap este visszajönni, akkor helyük is lenne.... :

bár...
mind1, nem csak a máv idióta, hanem az utazóközönsége is. mutassanak egy jó közlekedési céget...
igazából nemtudom mit várnak az emberek....
busz: azért írtam, mert a balcsira nem sárga jár, hanem az ilyen kirándulóbuszok. arra szinte fel sem engednek álló embert.
várjanak a következõre....
Posted 2004. July 30. - 11:23

thez te mennyit utazol vonattal? 
busszal bringát szállítasni pl nuku, meg egy busz elvisz max 70 embert (és akkor zsúfoltság van már)
sza az igazi tömegközlekedés az a MÁV... dehát az meg fos ezerrel...

busszal bringát szállítasni pl nuku, meg egy busz elvisz max 70 embert (és akkor zsúfoltság van már)
sza az igazi tömegközlekedés az a MÁV... dehát az meg fos ezerrel...
Posted 2004. July 30. - 11:11

mondta a máv, hogy ülõhelyet biztosít? nem.
lejutottak a balatonra? igen.
mérnem mentek ezek az emberek BUSSZAL? vagy ha ennyire igényesek, üljenek bele autóikba, és hajrá, övék az agyonzsúfolt, közlkedhetetlen M7/70...
és miattuk én meg nem tudok átmenni a házunk elött levõ úttesten, mert a sok kapmi autós annyira orrnehéz, hogy még az autópálya árát sem képes kifizetni, és egy kisvároson mennek át.
de ha így folytatják, jön a rajzszögelés, és hasonló nyalánkságok.
lejutottak a balatonra? igen.
mérnem mentek ezek az emberek BUSSZAL? vagy ha ennyire igényesek, üljenek bele autóikba, és hajrá, övék az agyonzsúfolt, közlkedhetetlen M7/70...
és miattuk én meg nem tudok átmenni a házunk elött levõ úttesten, mert a sok kapmi autós annyira orrnehéz, hogy még az autópálya árát sem képes kifizetni, és egy kisvároson mennek át.
de ha így folytatják, jön a rajzszögelés, és hasonló nyalánkságok.
Posted 2004. July 29. - 21:37

Posted 2004. July 29. - 21:20

Na a MÁV-ról csak annyit, hogy még a kétlábúaknak sem tudnak elég kocsit biztosítani. Most volt a TV-ben, hogy egy rahedli ember visszakövetellte a menetjegy árát, mert Pest és Balaton között, nincs ülõhely, és állva kell lezötyögni az x-órát. Na persze a MÁV hallani sem akar a visszaváltásról. Be is kaphatják tövig! TETVEK!! >

Posted 2004. July 28. - 14:46

sziasztok!
Én rendszeresen vonattal járok versenyre (4-5órás utak,többszöri átszállásal) és szinte még nem volt olyan utam hogy ne lett volna valami afférom.
Az hogy legyen bringaszállító olyan ritka mint a fehér holló :'(
A problémát még tetézi hogy általában nem egyedül szoktam menni. Általában 3 brindát szoktunk vinni.Két merevfarut és egy kazánlemez fulit, amit nem igazán lehet szétszedni se.
Óvatosan elhelyezzük a peronon hogy lehetõleg ne verjék össze egymást és a lehetõ legkissebb helyet foglalják. A kallerok nem nagyon szólnak bele, a jegyem megvan, innentõl kezdve ....
De az utasok!!!!
Vannak súlyos esetek. Az egyik ajtónak szoktuk támasztani a bringákat hogy a másikon azért lehessen közlekedni. Elõfordult hogy elkezdték férredobálni a bringákat. A tárcsaféktõl kezdve a váltóig mindent összevernek >
>
>
Nem tudom mér olyan nehéz megmozgatni az ülepüket és 10 m-rel többet gyalogólni a másik ajtóig???? ???
Mindegyikönknek engednie kell, az világos, de nem pakolhatom férre minden álomásnál õket!!!!
Aztán jön a kiabálás és a szitkozódás...
Kicsit könnyítene a helyzetünkön ha a szövetség egyeztetne a mávval, hogy mikor és hol vannak versenyek és akkor kicsit megsürítenék a bringaszállító vagonok számát.
Nem csak én vagyok egyedül ezzel. Hétvégén megyek Gyõrbõl Miskolcra. Elõre ver a víz hogy mi lesz..... :-[ :-[
Én rendszeresen vonattal járok versenyre (4-5órás utak,többszöri átszállásal) és szinte még nem volt olyan utam hogy ne lett volna valami afférom.

A problémát még tetézi hogy általában nem egyedül szoktam menni. Általában 3 brindát szoktunk vinni.Két merevfarut és egy kazánlemez fulit, amit nem igazán lehet szétszedni se.
Óvatosan elhelyezzük a peronon hogy lehetõleg ne verjék össze egymást és a lehetõ legkissebb helyet foglalják. A kallerok nem nagyon szólnak bele, a jegyem megvan, innentõl kezdve ....
De az utasok!!!!

Vannak súlyos esetek. Az egyik ajtónak szoktuk támasztani a bringákat hogy a másikon azért lehessen közlekedni. Elõfordult hogy elkezdték férredobálni a bringákat. A tárcsaféktõl kezdve a váltóig mindent összevernek >

Nem tudom mér olyan nehéz megmozgatni az ülepüket és 10 m-rel többet gyalogólni a másik ajtóig???? ???
Mindegyikönknek engednie kell, az világos, de nem pakolhatom férre minden álomásnál õket!!!!
Aztán jön a kiabálás és a szitkozódás...
Kicsit könnyítene a helyzetünkön ha a szövetség egyeztetne a mávval, hogy mikor és hol vannak versenyek és akkor kicsit megsürítenék a bringaszállító vagonok számát.
Nem csak én vagyok egyedül ezzel. Hétvégén megyek Gyõrbõl Miskolcra. Elõre ver a víz hogy mi lesz..... :-[ :-[