Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból - 2.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
1628 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Thommey, és minden autómánikus figyelmébe: 8)

Az autó teljesen új konstrukció, amit mi sem mutat jobban, hogy az elõzõ Lancertõl összesen 6000 db alkatrészében különbözik. Igen nagy gondot fordítottak a jó aerodinamikai kialakításra, aminek érdekében a kocsi 3 hetet töltött a pályaversenyekrõl ismert Lola istálló szélcsatornájában.

A felfüggesztés elöl-hátul MacPherson rendszerû, Ohlins csillapítókkal, az Enkei magnéziumfelnik alatt Brembo fékrendszer leselkedik. A motor megegyezik a Lancer EVO VIII jól ismert 4G63 blokkjával, a szériával megegyezõ, ám könnyített fõtengellyel, hajtókarokkal és dugattyúkkal, új turbófeltöltõt valamint modifikált szívó - és kipufogórendszert kapott.

A motormenedzsmentet (a Mitsubishi történetében elõször) a Magneti Marelli szállítja. Meglepõ módon csak ötsebességes váltót használnak majd a pilóták - ezt azzal indokolták a fejlesztõk, hogy annyira jó a motor karakterisztikája, hogy felesleges a bonyolultabb és nehezebb hatgangos váltó.

A Lancer WRC 04 elsõ verseny a szezonnyitó Monte Carlo lesz január 23-án. Az autó Michelin gumikkal fog menni az egész szezonban

Egyéb mûszaki paraméterek:
- 3 tárcsás karbonszálas kuplung
- fékek:
8x18 felnik, 8 dugattyús, 370 mm fékek aszfalton
7x15 felnik, 4 dugattyús, 300 mm fékek murván
5.5x16 felnik, 4 dugattyús, 328 mm fékek havon
- Recaro ülések kompozit anyagból, Sabelt övek
- 90 literes benzintank

Posted Image

Posted Image

hmmmm...

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
se 60 M-ból, se 5 Mrd-ból

(mellesleg ahhoz h nyerjek lehet h kéne lottózni is ::) ::) ) ;D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
60 millióból? Nevicceljen már "tisztelt hölgyeim és uraim"! ;D

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Van ötös a lottón

Budapest, 2003. november 29. (MTI) - Van telitalálatos szelvény az ötös lottón; Magyarország történetének rekordnyereménye körülbelül 5 milliárd 82 millió forintot jelent az egyetlen öttalálatos szelvény tulajdonosának - tájékoztatta a Szerencsejáték Rt. szóvivõje az MTI-t szombat este. A nyertes lottószámok: 4, 15, 46, 49, 59.

Elmondása szerint a 38 hét halmozódást követõen kialakult rekordnyereményért a nyertesnek 90 napon belül kell jelentkeznie.

"A nyereményt legkorábban a sorsolást követõ harmadik hét keddjén, azaz december 16-án utalja a Szerencsejáték Rt." - közölte a szóvivõ, hozzátéve: ekkora összeget - amely után már nem kell adózni - csak átutalással fizetnek ki.

Somorai László jelezte: a szerencsés nyertesnek a lottózókban is fellelhetõ, úgynevezett Nagy nyertes számot kell felhívnia és a Szerencsejáték Rt. illetékesével kell egyeztetnie, mi legyen a nyeremény átvételének az eljárása.

A szóvivõ leszögezte: a Szerencsejáték Rt.-tõl nem kerülhet ki olyan adat, amely révén kiderülhetne, hogy ki nyerte meg a fõnyereményt.

Somorai László megjegyezte: a jövõ héten körülbelül 60 millió forintot jelent majd az öttalálatos lottószelvény.

ebbõl se nekem lesz új biciklim... :'(

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

Érdekes:

http://index.hu/kult...od/balaton1127/

ehhez még annyit,hogy van egy 2003-as világatlasz cd-m nem tudom pontosan mi is a neve de ott az adott országra jellemzõ zenét hallgathatjuk meg ha ráklikkelünk az ország fõvárosát letakaró zászlóra. na a pirosfehérzöld zászló ékes cigány zenét muzsikál :-X
így ismernek minket ,úgyhogy sajnos már ez a fenti cikk sem meglepõ részemrõl :o

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Az amerikai Applied Digital Solutions (ADS) fejlesztõcég reményei szerint az amerikaiak többsége hajlandó lesz rádiófrekvenciás azonosítót (RFID) tartalmazó chipet beültetni a bõre alá. Ezzel az azonosítóval a bankautomatáknál és a pénztáraknál a hitelkártya helyett lehetne fizetni

no komment

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Érdekes:

http://index.hu/kult...od/balaton1127/

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
VÉGLEG LEZÁRTÁK A HALÁLÚTAT HARTÁNÁL...

Elkészült az új út, míg a régin kerékpárút lesz.

Résztvétem Setike :'( :)

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Mûanyag ízû kóla eddig is volt, van és lesz. Ez már csak hab a tortán. Azért elég beteg ötlet. És a legfurcsább az egészben, hogy veszik...

"Peter van Stolk, a cég alapítója és vezérigazgatója is elismerte, hogy egy teljes üveggel õ sem bír meginni a pulykaízû italból."
..............................................................................

Ez meg itt már a XXI. század! http://index.hu/tech...3.11.27.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
bazzz... mindig is tudtam hogy az amerika egy hatalmas diliház kerítések nélkül... :-X

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
http://index.hu/gazd...g/pulkya031126/

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Azt hiszem Nati volt, aki errõl beszélt nem rég:

Egy 26 éves fiatalember, mûvésznevén Christian Panthera illuzionista arra vállalkozott, hogy bekötött szemmel ül a volán elé és megérzéssel irányítja az autót asz öt és fél kilométeres visegrádi útszakaszon.

A furcsa feladatra vállalkozó férfi szeme elé egy vastag filcet erõsítettek és arra egy fekete bársonyszalagot kötöttek, majd a fejére húztak egy fekete zsákot.
Megérzéssel irányítom az autót, egyszerûen észlelem az utat - nyilatkozta a Színes Mai Lapnak Panthera.

Garamvölgyi László vállalta, hogy személyesen végzi a vak-vezetés hitelességét. Tökéletesen megbíztam benne, nem féltem. Egyetlen kritikus szakasz volt a Fellegvár elõtt, ahol Christian lehajtott a padkára, de akkor sem nyúltam a kormányhoz és õ visszahozta az autót - mondta Garamvölgyi László, aki hozzátette, hogy 40-60 km/órás sebességgel szelték a hajtûkanyarokat.
Színes Mai Lap/szaszand

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

ma 50 éve:
Anglia - Magyarország 3-6 (2-4)

De ilyen a büdös életben nem lesz többet. Olyan még lehet, hogy 27-0 Angliának... lesz is.
A falábúak is megnézik a tévében a megemlékezést aztán lemennek az es mercivel edzésre lasztizni.

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
:D

A legjobb játékfilm díjával tüntették ki Pálfi György Hukkle címû filmjét a barcelonai Alternativa független filmfesztiválon. A Hukklénak ez már a 17. nemzetközi díja. A filmet 2002. szeptembere óta több mint száz nemzetközi fesztiválra és filmbemutatóra hívták meg.

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Mûködik Leonardo repülõgépe

Egy olasz férfi Leonardo da Vinci vázlatai alapján repülõgépet épített, s az elkészült légi jármû nem csupán megtévesztésig hasonlít egy sárkányrepülõre, hanem repülni is képes.

A La Repubblica címû olasz lap beszámolója szerint Angelo D'Arrigo kétéves munkával hozta létre a zseniális Leonardo da Vinci mintegy 500 éve készített tervei alapján a repülõ szerkezetet.

Leonardo (1452-1519) Tollnak nevezte el tervét, de kivitelezéséhez nem volt elég pénze - mondta el a lapnak D'Arrigo, aki munkájához szakértõk tanácsait is felhasználta. A zseniális mûvész D'Arrigo szerint eleve azt tervezte, hogy a szerkezetet az ember testsúlya áthelyezésével irányítja majd.

s a gép

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
ma 50 éve:
Anglia - Magyarország 3-6 (2-4)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en ehhez csak annyit fuzok, hogy ez van!
aki hulye az ...
es itt szo szerint jon a dolog.

kicsit durva felfogas!
tom.
de enis ihattam volna metilalkoholt meg maszhattam volna ki az ablakon es hihettem volna, hogy en vagyok a szupermen csak azert mert az en polomban is volt egy 's' betu.
vagy hugyozhattam volna bele a konnektorba.
de nem tettem!
ez az ami megkulomboztet az ilyen f@szkalapoktol!
en az eletre szulettem o meg nem.
ennyi!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
elöszõr lottóztam vagy 5 év alatt és 2esem lett ;)

Vasárnap olvastam a Napló cimoldalán egy elég lehangoló cikket:
(Vasárnap szal lehet hogy nem emlékszem mindenre pontosan)

A lényeg az hogy egy Budapesti Általános iskola valamijen buliján egy 12 éves srác Ájulásig itta magát Vodkával. A kiérkezett mentõknek azt hajtogatta, hogy Nem akar meghalni, de ez mégis bekövetkezet :( Érdekesnek tartoták még, hogy az iskola környéki benzinkutak és közértek hogy adhatnak 12 éves gyereknek tömény italt...

Azthiszem ez az amihez mást nem lehet hozzáfûzni :-[

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
ne vegyél! a lottó a hülyék adója. ::)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás