BRUCE : annak az izének a tetején mozog a leglasabban , nem biztos, annyira hosszú expozíciós idõvel szerinem azért nem készült. Szóval amit az elõbb ítam az a harmincad azért túlzás monjduk 125 - öddel. az sem lassú. szóval úgy képzeld el ,hogy egy 250 es zársebességgel már egy kolibri szárnycsapkodását meg tudod merevíteni, miközben egyhelyben repül !!! meg a gyerek feje mozog a leglasabban, mert az szinte csak forog, ugyebár egy forgó keréknek ( itt képzeld a csávót keréknek úgy hogy a feje a középpont ) a széle gyorsabban forog, mint a közepe .... tehát a fejének, a felsõtestének nem kellene elmosódottnak lenni, sõt ha éppanyira el van torzulva mint a bicikli kerekei akkor kimondom hogy a kép nem valódi. de ez nem így van. persze ez nem zárja ki, hogy a kép nem valódi, jól lehet az illetõ aki csinálta érti a dolgát.szóval akerék azért átlátszó mert forog, és jóval gyorsabban mozog a csávó, meg ráadásul az egész gépezetnek a korábban leírt okok miatt a futófelülethez közeledve a kép egyre jobban elmosódik ... egyébként tippre olyan 125öd körüli expozícós idõvel készült, ami nem lassú, így akár kézbõl is lehet fényképezni ( na persze nem egy ház méretû objektívvel ) ... a kérdésedre válaszolva, de , igazad van, ha hosszú záridõvel készült volna, akkor csak egy nagy csík lenne ... szóval az elõzõ hozzászólásomba sok hülyeséget szorítottam.
ja és Andix : ez nem csak oroszoknál, máshol is így van ! miután elkészül egy kocsi terve, kb 5 év tellik el addig, amíg az első darab lepottyanik a futószalagról !
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Érdekes képek
Indította
Paraferee
, 2002. augusztus 22. 10:39
Írta 2002. augusztus 30. - 16:27

Írta 2002. augusztus 30. - 16:17

Írta 2002. augusztus 30. - 16:01

ruff: nem gondolod, hogy ha hosszú expozícióval készül a kép, akkor az egész ember teleszkópostul, kerekestül bemozdult volna és csak egy elmosódott folt lenne?
Írta 2002. augusztus 30. - 15:35

Tetszetõsek, de ha vki látott már élõben "új" Ladát kívülrõl/belülrõl... :-X
Írta 2002. augusztus 30. - 15:27

Nagyon áradoztok ezekrõl az orosz autócsodákról.. De azért én hozzáfûznék ezekhez egy-két szót. Kb 5 évig éltem kint Moszkvában, közben apám az Ikarusnál dolgozott. Sõt utána is itthon az Ikarusnál. Ilyen folyamán õ fõleg autbuszokkal, de kocsikkal is sokat foglalkozott.
Ezeknél a vodkaivóknál ám, nem úgy megy a fejlesztés - kivitelezés, mint ahogy azt gondoljátok. Ezekbõl a rajzokból, illetve prototípusokból, legalább 3 évig még semmi nem lesz, nemhogy autó. A most futó Lada, is már vagy 5-10 év látható volt ilyen 'prototípus' állapotban, csak pár éve jutottak el oda, hogy legördül a futószalagról. A Volga az egy másik eset, mert azt már régóta tervezik, lehet, hogy azt már gyártják, de ezt nem tudom. A lényeg viszont az, hogy sajnos nincs meg az a tervezõi, pénzügyi háttér, nem karolta fel még egy nagy cég sem az orosz kocsikat (most kezdik.. a Nivát asszem valamelyik nagy amcsi, de javítsatok ki..), így ezek a modellek sem lesznek széria autók egyhamar.
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de kikívánkozott ez belõlem.
(Ettõl eltekintve, ezek amúgy egész tetszetõsek lettek, ez vitathatatlan.. ;D
)
Ezeknél a vodkaivóknál ám, nem úgy megy a fejlesztés - kivitelezés, mint ahogy azt gondoljátok. Ezekbõl a rajzokból, illetve prototípusokból, legalább 3 évig még semmi nem lesz, nemhogy autó. A most futó Lada, is már vagy 5-10 év látható volt ilyen 'prototípus' állapotban, csak pár éve jutottak el oda, hogy legördül a futószalagról. A Volga az egy másik eset, mert azt már régóta tervezik, lehet, hogy azt már gyártják, de ezt nem tudom. A lényeg viszont az, hogy sajnos nincs meg az a tervezõi, pénzügyi háttér, nem karolta fel még egy nagy cég sem az orosz kocsikat (most kezdik.. a Nivát asszem valamelyik nagy amcsi, de javítsatok ki..), így ezek a modellek sem lesznek széria autók egyhamar.
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de kikívánkozott ez belõlem.
(Ettõl eltekintve, ezek amúgy egész tetszetõsek lettek, ez vitathatatlan.. ;D

Írta 2002. augusztus 30. - 14:24

na ja...
azért az ÚJ GAZ sem kutya azokkal a lámpákkal és hûtõmaszkkal...
el sem hiszem, hogy ezt az oroszok tervezték... :-X
azért az ÚJ GAZ sem kutya azokkal a lámpákkal és hûtõmaszkkal...
el sem hiszem, hogy ezt az oroszok tervezték... :-X
Írta 2002. augusztus 30. - 12:04

Írta 2002. augusztus 30. - 12:03

Lcs, én is nézegetem, hogy átlátszó , viszont ha álvványról valószínûleg álvványról csinálták és ami itt a lényeges hogy hosszú expozíciós idõvel, mivel az erdõk álltalában nem túl fényesek, és a kép nagyrésze árnyékban van, ami rontja a kép fényességének átlagát, amit a fénymérõ mér ... ööö ... meg a képnek elég gyenge a mélységélessége , szóval szerintem legnagyobb belnde nyílás mellett használhattak 1/30 - 1/60 s expozíciós idõt. ha nem magasabbat. 1/30 -as idõ mellett a csávó eltud mozdulni anynira, hogy a képen látható elgyen õ is meg a mögötte látható fák is egyszerre , és ebbõl a szempontból jól bizonyítja az is a kép valódiságát, hogy a csávó feje és felsõteste nem mosódott el - mivel az majdnem a forgás tengelye, kevesebbet - lassabban mozgott, mint a kerekei, maik átlátszóak. 
húú most jó naggyot kavartam :-X

húú most jó naggyot kavartam :-X
Írta 2002. augusztus 30. - 11:22

hát ja... egy olyan NIVAt elfogadnák... ahhhhh... folyik a nyálam, ha belegondolok, hogy tele lehetne pkaolni lovakkal, aztán irány a hegyek!!! ;D
Írta 2002. augusztus 30. - 11:19

Írta 2002. augusztus 30. - 02:19

Írta 2002. augusztus 29. - 20:35

Írta 2002. augusztus 29. - 20:31

Írta 2002. augusztus 29. - 16:02

Írta 2002. augusztus 29. - 15:58

Ezt nézétek:

Egyébként a srác túlélte, lehet neki jobbulást kivánó mail-eket küldeni...

Egyébként a srác túlélte, lehet neki jobbulást kivánó mail-eket küldeni...
Írta 2002. augusztus 29. - 11:47

Ahoy!
Sokat töprengtem, hova is illesszem be a kövi képeket, de végül az ÉRDEKES képek mellett döntöttem...
Remélem ti is dobtok egyik-másiknál hátast, mint Én...

Sokat töprengtem, hova is illesszem be a kövi képeket, de végül az ÉRDEKES képek mellett döntöttem...
Remélem ti is dobtok egyik-másiknál hátast, mint Én...

Írta 2002. augusztus 27. - 20:22

Hát az elég gáz, hogyha megint valamit le akarnak dönteni... :'( :'( :'( >
>
>
:'(

Írta 2002. augusztus 27. - 15:02

Ha nem hiszitek nézzetek be ide!!! http://islamonline.net De ha néztek CNN-t láthattátok, hogy ez tényleg az!!!
Sajnálatos, de komoly!!! :-/
Sajnálatos, de komoly!!! :-/
Írta 2002. augusztus 27. - 15:01

Írta 2002. augusztus 27. - 14:54

kcisit érdekes, hogy egy gyûrött papírra írt piszkozatot ad a terroristáinak, mint hivatalos parancsot :