jó rég jártam itt... hááát pótolok egy kicsit...
Látom most már jönnek azért a sztorik...
Imhol egy tavaly májusból:
helyszín: Lillafüred, Fehér-kõ
Oldalbordámmal és haverral a májusi hosszúhétvégén fogtuk magunk és felmentünk Lillafüredre... Utolsó nap, indulás elõtt még úgy döntöttünk felmászunk nagykedvencünkre, a camping felett tornyosuló fehér-kõre. A szint különbség majd 200-220méter, egy uszkve 2,5-3kmen... Felfele egyharadát téped a kormányt...egyharmadát tolod a gépet...és egy harmadát kábé meg a válladon viszed felfele...
Lefele 3 perc kábé az egész...
Szal téptünk lefele az erdészeti "úton"...
Mivel május1 volt, többen voltak kinn az erdõben, mint a megszokott...
Én haladtam elöl, haver úgy 200méterrel "szélárnyékban" követett...

Már majd nem lenn voltunk, amikor egy dobbantó hatású "út" keresztezésen átrepülve megpillantottam egy kisebb, úgy 10-12fõbõl álló fiatal csoportot felfele küszködve...
Satu fék...
De a 45-50kilcsirõl a közel 40fokos dõlésû "úton" lehetetlen megállni rövidtávon...
Szerencsére a skaccok figyletek a zajokra, és még idõben szétnyíltak...Én pedig tovább repíthettem magam... az út a találkozásunk után egy 100méterrel visszafordulva haladt tovább... a továbbiakat haver mesélte már:
ahogy elhagytam a csoportot, azok ismét összezártak, és elkezdtek utánnam nézni! Haver meg fénysebesség meg egy kicsivel utánnam... Meg állt benne az ütõ amikor meglátta a tök összezárt csoportot az úton keresztbe, ráadásul mind háttal Neki!
Hirtelenjében kiáltott, és vészfékezett...
Szerencsére a skaccok úgy rebbentek szét szegények a satufék hallatán, mint a megriasztott verebek... ;D és sûrû "Bocsi Fõnök! Bocsi Fõnök!"-özéssel szinte hajtottták haverom...
Természetesen hozzátartozik az is a sztorihoz, hogy Én is meg haver is "Bocsi! Köszi!"-zésekkel mentünk el mellettük...mint minden túrista mellett... (ez az alapja a kölcsönös megférésnek az erdõben szerintem...)
Na ennyi...
Csch+tsai