Helló KISLUST !
Maratoni futamon még én sem vettem részt,de szerintem a dolgai megegyeznek egy teljesítménytúrával.
Tehát szerintem,illetve hát magamból indulok ki,nem árt egy kis alapozás a túra elõtt. Szerintem ,ha valaki nem egy borzasztó nagy kilométerfaló( napi 60-70 KM ) mint szerény személyem,akkor nem árt egy hónappal az említett esemény elõtt kimondottan rákészülni. Ha nem is igazán azonos terepviszonyok között,de én a távra nagyon odafigyelek.
Gondolok itt arra,hogy azért,ha 50 KM körüli lesz a táv,akkor azt akár aszfaltos úton is,de simán letekerjem,legalább két-három naponta.Az biztos,hogy a terepen való közlekedést nem igazán fogja senki elsajátítani közúton,de azt biztosan eléri,hogy ne kelljen kiállni az elégtelen erõnlét miatt.
Én 7-10 nappal a túra,vagy legyen akár maraton elõtt azért a kajára is odafigyelek (tészta,szénhidrát,izotóniás italok),elõtte pedig 1-2 nappal a folyadékfeltöltésre. Ez néha nagyon jól jön( lásd a Zemplén 50-nél az elsõ vízvételi lehetõséget,cirka 18KM a starttól,persze,ha nem tévedsz el

)
Felszerelés: nem igazán szeret senki sem óriási pakkokkal tekerni,fõleg nem a hegyekben,de szerintem ami nélkülözhetetlen: gumifoltozó felszerelés,szerelõvasastól,újabban mûanyag,én szoktam azért egy pótbelsõt is vinni,láncbontó,imbuszkulcs-legalább a fékekhez,persze ha "V"-fék,pumpa,esetleg kenõanyag a láncra,ha hosszabb a túra.
Ezekhez jön még hozzá a tetszõleges elemózsia,persze csak ha nem biztosítják az ellenõrzõ pontokon,frissítõ állomásokon és a legfontosabb a folyadék,ha lehet kettõ kulacssal,fõleg nyáron. Én nagyon favorizálom az izotóniás sportitalokat az energia italokkal szemben. Hû,de bika nem leszel tõle,de az elvesztett ásványokat,nyomelemeket,stb-t visszanyomja keményen. NO KIFULLADÁS,KIÉGÉS,LEFÁRADÁS!!!
ISOSTAR rulez !
A bringa: a lényeg szerintem az ép váz,a pontos váltó és a megbízható fékrendszer,ha ezek rendben vannak ás a gördülõ alkatrészek is kaptak elég kenést,akkor olyan nagy gond már nem nagyon lehet.
De szerintem ideje befejeznem ,mert lehet hogy egyeseknek nagyon unalmas vagyok,ezért EGYESEKTÕL bocsi!
Ha ezek így történnek szerintem legalább olyan repülõstartot tudsz bemutatni,mint SZILAJ barátom a Szilvási száguldáson.
Hát minden jót!