Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ilyen erõs tempónál és mezõnyben nagyon kétséges a szökés értelme, fõleg, hogy a hegy és a tó után kb. 30 km-en át majdnem végig jó erõs oldal- és ellenszél volt. (persze mindenre lehet ellenpélda) De dicséretes az ilyen vakmerõség. Bodrogiéknak sem jött össze tegnap.
Idõket nem írtak ki, pedig már fent van az eredménylista. Furcsa, mert célfotó is volt.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
37. helyen értem célba, 38.7km/h átlaggal, és kb. 5 percet kaptam Bacsek Zolitól (He Won!)

Az eleje majd 40-es átlagot hajtott. Erõs mezõny volt.

Én a 70.km környékén szakadtam le.
Sokat kivett belõlem, hogy nem találtam a helyemet a bolyban, sok szelet kaptam.
Ja, meg a verseny közepén ketten voltunk elmenésben, volt 30mp elõnyünk is, de aztán mikor Szálka felé bekanyarodtnk, a hegy elõtt már a nyakunkra jöttek.

A hegyen laszakadtam, a felzárkózás is sok erõt igényelt, így aztán nem bírtam az élmezõny tempóját végig.

Van ilyen. egy szökést bevállalni mindig rizikós. Volt már olyan, hogy 85km-es távon még az elsõ 10km-be elszöktünk 3-an, abból a 25.km-re 2en maradtunk, és elmensébe végigmentünk(37.6km/h átlaggal!!!), és majd' 3 perc elõnnyel értünk célba.
Ilyen is van. Meg olyan is, hogy befognak, és már arra sincs erõd, hogy beállj...1szer fennt, 1szer lennt. :D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hát igen, nehéz jó versenyt rendezni, ha figyelni kell a leszakadó, kolbászoló amatõrökre is, belátom. Aki nem bírja a 50-60km/h tempót, pusztuljon. :'(
Egyébként mennyivel nyerték?, tpresident, te biztos tudod, elõl voltál.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
A 2000 m feletti bringázásról : mászás közben alacsony 150-160 körüli volt a pulzusom mégis lihegtem. Nem volt vészes csak meglepõ. Mondjuk
nem is mertem nagyon kihajtani magam mart féltem, hogy nem jutok haza. Rájötem, hogy amig év elején szivben és vérkeringésben volt sok feljlõdnivalóm most már az izmerõ jelenti a leggyengébb pontomat.
Szivvel meg tüdõvel már nagyon jól birom.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Hallottam az elterelt bolyból...végülis Ti haladtatok át elsõként a célvonalon...csak kb. 35km után, és nem a verseny végén.

Szar ügy, sajnos, néha beszúszik ilyen is, és az embernek nem lesz kellemes élménye a kerékpárversenyzésrõl.

Kb. 1 hónapja volt a Mátra Kupa(06.14én) Végigtekertem, valahol a mezõny közepén értem fel, emlékszem ,hogy a 37es Rajtszámú versenyzõ elõttem ért célba pár méterrel.

Az eredménylistán nem szerepelek.
Hogy hogyan, nemtudom, de nem írtak fel, mint célbaérkezõ.
Én tudom magamról hogy a 37es után értem clba, ez alapján lettem a 45. 2:25:00es idõvel, de ez hivatalosan sehol nem szerepel...Szívás ez is !!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Sajnos én is voltam, az elterelt bolyban... Hiába, a rendezés még azért a régi jó sz... >:(

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Apropó, Szákszádron volt valaki szomaton????

Én voltam, meg láttam a kritériumot is ....bibiiii!!!!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Nyomjad Nvik:
Élettapasztalotak, milyen dolog 2000m felett biciklizni, mit érzel, meg ilyesmi???

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Szsiasztok hát megjöttem rengeteg kellemes élménnyel gazdagabban. Vasárnap amikor elindultunk
a Dololitokból reggel 6 órakkor kezdõdött egy hatalmas országúti verseny 140 km 4300 m szint!!!!! 8000 résztvevõ (maximált). 2200 m magas hágók
egyszóval iszonyat kemény. Ezt a versenyt még januárban kinéztem magamnak de már akkor betelt az összes hely :'(. Viszon abban az élményben volt részem, hogy versenyre készülõkkel edzettem én is a csodálatos helyeken. Szombaton megérkeztünk én vasárnap úgy döntöttem bedurvítok: idulási hely
Cortina 1300 m tengerszint felett irány a Falzerego
hágó 2200 m-es magasság 2000 méter fölött kezdtem
tapasztalni magamon, hogy az oxigén mennyisége nem kilégitõ ebben a magasságban ;D. De jó formában voltam mentem tovább. A hágóra felérve le a völgybe 1500 méterre. Újabb hágó Gizau 2100 m
és igy tovább tettem egy 103 kilométeres kis kört. az utolsó elõtti mászásom a Pordoi hágó 2200 m körüli és rendszeres Giro hegyi szakasz befutó. Az egyik legnevesebb mászás az olaszok között emlékhely van fent egy hires Giro gyõztesek stb. A Falzaregora tõrténõ utolsó mászás már nem igazán esett jól de vissza kellet juton Cortinába. A vége 3000 méter szint egy nap alatt (óra alapján mérve). Azt gondoltam amikor visszaértem, hogy egész jó érzem magam egészen amig bele nem néztem a tükörbe: súlyosan véres szemek ;D. De nagyon örültem is, hogy ilyen jól bírtam. Ha van rá igény folyt köv. (Mont Ventoux stb.)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
tiBIKE: Békás Kupán már újult erõvel, erõd teljében térsz vissza és robbansz be az amatõr kerékpáros életbe.

Holnapután már TOUR, remélem senki nem felejtette el. ;D ;D ;D

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 posts
tpresident: köszi a márciusi eredménylistát!
Az utóbbi hetekben inkább montiztam és a hétvégére is a Duna Maratont választottam, pedig már régóta kiváncsi vagyok a Gemenc kupára!
Júli 19-tõl pedig kéthetes Szlovák túra. Utána kicsit beleerõsítek országútizásból. Békás kupán tuti ott leszek!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Nahát emberek...pang ez a topic.

Ki jön hétvégén a Gemenc-kupára?????????
Én bizony ottleszek...ma tudtam meg a joo hírt: Visz az egyesületem ! ! !

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Az a Gemenc nagydíj nagy buli lesz!!!
Talán sikerül lejutni nekem is.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Please, aki megy a jövõ hétvégén (szombat) a szekszárdi Gemenc Hobbyra (Pestrõl) kocsival és még beférne egy ember, szóljon!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
almos:
simán vettem az akadályokat...az elnök végigszundikálta az egész napot, a kémiatanár megmondta, hogy a tételek tetejérõl húzzak majd, innentõl kezdve nem volt nagy trükk.
3.8as átlaggal nyomtam a témát!!!

a tegnapi nappal 1 új érett kerékpáros emberrel bõvül kicsiny országunk társadalma. ;D ;D ;D

Aztmondták, jó volt a vasárnapi verseny. pár szót váltottam csak 1 haverommal tegnap.
Én bringával, Õ kocsiban, a pirosnál álltunk ;D ;D ;D

aki volt, meséljem már róla 1 pár szót, please!!!!

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
sziasztok!

hat igen, kihagytam az idofutamot...
nagyon hideg volt nekem vasarnap reggel 6 kor, ugy latszik meg nem vagyok elegge megszallott :D
es ti merre tekeregtek? mintha egy kicsit megallt volna a topic
tpresident, ugye sikeresen lenyomtad az allamvizsgat? ;)

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 posts
Pont egy hete jöttem haza egy 9 napos bringatúráról, amelynek központja (szállás) Bakonybélen volt. Valóban gyönyörû a környék. Bár én montival voltam, de outival is lehet nagyon tuti erdei (aszfalt)utakon menni. Ideális terep néhány napos "edzõtáborhoz".

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
hello!

ma elteretem a holnapi verseny helyszinere, haat, nem volt semmi egyedul ekkora szelben
irtora fujt, az elso 50 km 25 atlaggal lett meg, ugye ENY szel volt, az elso 25 eszaknak, a masodik 25 nyugatnak ment :)) (fehervar-balinka, bakonycsenye-zirc)
aztan zirc utan ra kellett jonnom, hogy gyakrabban kell erre jarnom
itt vannak hegyek , nem is kicsik, az elejen meg elveztem, ugye itt mar a szel sem fujt...
es gyonyoru volt a bakony, es alig volt forgalom, es a szelt leszamitva jo ido is volt, talan meg faztam is egy kicsit
bakonybel utan (ugye innen lesz a verseny) aztan 8 km sik terep valami eszmeletlen szep videken, bent az erdoben itt semmi szel, es szinte semmi szintemelkedes, azert mentem lassan hogy bameszkodhassam a sotet erdoben es egyszeruen annyira idilli volt minden , h az peldatlan
semmi azaz 0 auto , paran kempingeztek csupan, hangulatos volt
huszarokelopusztatol lesz a rajt, bakonykutiig, ott fordito es vissza
az elso fele egy kicsit enyhen vegig emelkedik , de lazan lehat menni 33-35 el, visszafele pedig vegig 40 felett lesz mindenki szerintem
15 kili az egesz

szoval visszafordultam, es ujra a kaptatok, azert egy kicsi hatszel mar volt, jol is ment
aztan egyszercsak hirtelen meghaltam
en ilyet meg nem ereztem, egyszerrre a jobb vadlim a szivem a tudom, es alig vanszorogtam a leghosszabb emelkedon 14 15 el, 39 23 jottem fel
es akkor leesett! egy csokit ettem es 3,5 oraja kerekparozom !
zircen egy hambi, 2 cerbina energiaszelet, 1 liter narancsle, majd hazaig vegig 35 felett, marha jo volt, fel is ment 25 rol 29 a 157 km vegere
de meg mindig faj a jobb vadlim, lehet, h tuleroltettem, mert azert a maszasoknal igyekeztem nagyattetellel izombol menni , persze magamhoz kepest
hat, nem tudom mi lesz holnap, azt mar elvetettem , h reggel kikerekezem, az a sok hupli, meg lehet h faznek is , szoval kocsit kell szereznem
es az most nincs basszameg mar bocsi, ugye pihiznek a szuleim
marad a vonat kerkparos cipoben (look) nagy szam lesz! :)

bocs, h ilyen hosszu lett ,de ma meg csak 2 emberrel beszeltem, 2*2 mondatot... :))

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Gyertek TT-zni jövõ hét vasárnap!!!!!

Bapu

Bapu

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Egy országuti TT. programm: