Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Üdv, régen jártam itt. A Citadelláról jutott eszembe, hogy az Index kerékpáros topikján önbevallásos "idõfutamokat" rendezünk. Na, csak úgy egyénileg, ki mikor ráér. Van 7-8 táv, amin össze lehet hasonlítani magunkat (Margitsziget, Diós árok, Paprét, Gellérthegy, stb.). Ragyogó motivációs tényezõ, legalábbis nekem, mert rendszeres versenyzésre nem nagyon jutok el, így pedig mindig jut egy kis adrenalin.
A távok és az eddigi eredmények itt:
http://www.vbb.hu/topictt

A múlt hetet végig országutiztam én is, és síkon csúcsot döntöttem (Agárd - Zichiújfalu). Hátszél segítségével 64 km/ó!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
El presidente, erre nem tudok mit mondani. Fantasztikus! Minden elismerésem, én még a Citadellával küzdök, keservesen. De azok az utak valami überkirályak lehetnek! Már ezért megéri szenvedni. Ezek után azt hiszem, csendben meghúzódom. Dobogókõ? Sztem már az elején feladnám, de még nem próbáltam.
Õszinte csodálatom

Henger, aki lassú, de gyeng, viszont hamar elfárad ;D :)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Köszönjük a beszámolót, nem csalódtunk benned ;D.
Asszem én nem megyek fel 22-es Átlaggal dobogókõre nem baj? A Dolomitokban én is sokszor csak kiállva voltam képes továbbmenni...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Dél-Olaszország.

2003.07.16án "rajtoltunk", meg sem álltunk Firenzéig, ahol 2 napot töltöttünk el.
Toscana, a hegyek között tekegõ útjaival az egyik legnehezebb kerékpáros terep, amivel valaha találkoztam. Gyakorlatilag 10%os lejtõ, vagy 5-15%os emelkedõkön vezetnek keresztül a mellék- és a fõbb utak is, egy méter sík rész vagy egyenes szakasz nélkül. A nehézséget az adja, hogy a lejtõkön többnyire 40km/h-nál megáll a száguldás a kanyarok miatt, így a kemény emelkedõk nem kompenzálódnak lefelé.
2 alkalommal össz. 110km-t kerékpároztam ezen a vidéken. Szép a táj, magasak a hegyek, nagy a meleg.

19-én indultunk tovább, keresztül Nápolyon, majd Salerno-t elhagyva Agropoli nevû településhez(Nápolytól délre 80km) tartózó üdülõben töltöttünk 2 hetet.
Ez a környék már ideális kerékpározásra...de nem nyáron.
A tengerpart mellett szaladó utak közül tobbent(fõ. v alsóbbrendû utak) választhatunk, itt teljesen sík terepen lehet kerekezni, kiváló minõségû aszfalton.
A tengernek hátat fordítva 4-5km után már kisebb emelkedõk kezdõdnek, ami néhány km után már erõs hegymenetben vezet fel a hegyláncok elsõ, 4-600m "hágóira". Átérve az elsõ vízválasztón két féle terepen haladhatunk.
1.: sok "liftezéssel" maradunk ezen a t.szint feletti magasságon és kellemes lejtõk-emelkedõk váltakozásával tekergünk a hegyoldalak útjain.
2.: Megcélozzuk valamelyik magasabban fekvõ falut-város, ahonnan általában még feljebb és feljebb lehet kapaszkodni.

Az elsõ eset is kellemes utazást nyújt, a néhány km-lejtõ-emelkedõ váltakozások miatt itt is jelentõs szintemelkedés érhetõ el, egy kemény nap után választottam inkább ilyenfajta útvonalakat.
A második esetben 3-4-500mrõl indulva 600-800-900m-en találtam településeket, 3-4órás edzésekkel ennél magassabb pontok még nem érhetõk el.
a tengerparttól 50-80km-re már 1400-1900m-en is vannak utak.
A nagy hõség miatt(10-16óráig 35fok felett) nem vállaltam hosszú túrákat, így vagy korán reggel(5-9ig), vagy délután 5óra után indultam tekerni.
egyébként a Magyarországi viszonylatoknál sokkal nagyobb kerékpáros élet is erre a két idõpontra korlátozódik, így nagyobb településeken percenként jönnek szembe az emberek, és bizony 10-15percenként utolérünk, vagy utolér valaki, nem beszélve azokról, akik az út szélén megpihenve beszélgetnek 1-1 rég nem látott ismerõssel.
Fantasztikus hangulata van, fõleg a reggeli órákban.

A szállásunkhoz még elérhetõ közelségben lévõ legmagasabb pont 1380m-en egy hegytetõn található csillagvizsgáló-turistaközpont-átjátszótoronyhoz vezetõ aszfaltút.
Elsõ 10km bemelegítésként sík, majd kemény 10km mászással kezdõdik, többször 10-15% közötti emelkedõkkel, amelyek 500-2000m hosszúak. Egy szakaszon, 25%os meredekséget jelölõ tábla figyelmeztet egy balkanyart követõ 100-120m hosszú "falra". Brutális meredekségû, talán 1-2 Budai utca hasonló, de azok közül is a legeslegmeredekebb.
Az elsõ kemény mászás végén 680m-en lévõ, már nemtudom milyen nevû településre érünk, ahonnan egy éppen 1sávos, de kiváló minõségû úton ereszkedünk kb. 3km-t és 450m-re.
Innen egy folyó melett haladva néhány kilométert indul a terpe színe java.
Ha emelkedõrõl van szó, én inkább a hosszú, egyenletes mászásokat szeretem, nehezen viselem, ha "hullámzik" az emelkedõ.
Ez az út nekem való.
Kellemes kanyarokkal, egy csepp egyenes nékül, kellemes ívekkel, jópár "önmagába-forduló" hajtûkanyarral visz fel az út 1380m-ig. Elenyészõ a keméyn(105 feletti) szakszok száma és hossza.
A közel 1000m szintemelkedést 15km-en kell leküzdenünk, ez 6.6% átlag-emelkedésnek felel meg.
A hegytetõre érve gyönyörû kilátással a tengerre és a dombok közt szétszórt falvakra-városokra, még Júliusban is kellemes 24-26fok fogad.
Ekkor 42km-t tettünk meg. a legegyszerûbb, és egyetlen lehetõség ugyanarra hazemenni, mint jöttünk, mert a 15km lejtõzés után csak közel 35km kerülõvel juthatunk haza, sok "liftezéssel" juthatunk haza.
A visszaúton vár még ránk egy kemény 3km, közel 10%os átlag-emelkedéssel, sok hegyen 15%os kemény szakasszal.
Ennyi mászás után itt már erõsen faradt voltam.
egyébként a meredekségre jellemzõ, hogy 39/28as legkisebb áttételt bizony csak nyeregbõl kiállva tudtam elforgatni, szigorúan 180-as pulzus fellett, 10km/h val billegve felfelé.
Nem is csodálkoztam ezek után, hogy nagyon sok helyi tripla hajtómûvel tekert(40%ok kb.).
Természetesen ehhez hátul a 11-23as sor dukált, nem kellett a nagy lánckerék hátul, mivel ott a kicsi elõl.

Csodálatos élményekkel gazdagodtam, a 2 hét alatt közel 700km-t kerékpároztam, és érezhetõen többet erõsödtem, mintha itthon álltam volna rá a hegyekre.

Lelki hatása is van a hegyeknek, mivle felérsz 500-600m-re(kb. mintha dobogókõre tekernél fel) és ha körbenétel hegyek vesznek körül.
Tertós, egyenletes tempóval magamat is megleptem, hogy 15km folyamatos emelkedõt milyen jól bírtam.
Nem beszélva arról, hogy bármilyen terekégés után hazaféle az utolsó 6-8km mindig óriási csörtetés lefelé, kiváló(autopálya minsõégû) aszfalton, "belezuhanva" a hajtûkanyarokba, földig döntve a bike-ot.
ez az utolsó 15-20perc mindig nagy élményt jelentett.

Az átlagsebességre viszont érdekesen hatottak a lejtõk, mivel itthon, ha mászol 1 Dob.kõt, felérsz pl. 22kmh átlaggal(bemelegítéssel együtt), majd hazaféle tolod neki 50-60-70el lefelé, és otthon beírhatsz az edzésnaplóba egy 26-28-30as átlagot.
Itt ez nem így van. Itt ott lehet menni 70-80kmh is, de ritka. A sol hajtûkanyar miatt alig emelkedik az átlag. Hegytetõn 18-20km/h, odalennt 24-25km/h.
Jótékonyan hatott a max. pulzusomra is, tegnap kipróbáltam magam a Gorba-tetõn (itt nálunk egy közkedvel 4km emelkedõ, 210m emelkedés) bizony 190es pulzuson végig nyomtam, és persze esavasodtam, de végignyomtam nyélen, a vége elõtt tartósan 193-197között. Korábban itt 185felett savasodtam és a végén sohasem ment 192-194 fölé, pláne' nem tartósan.
Érdekes dolog.

Ennyi!!!!!!

Jüó tekergést mindenkinek!!!!!!

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás

Szétországútiztam Dél-Olaszországot.
most nincs idõm, de pár nap és írok élményeket!!!!!!

Tpresident már tülkön ülünk, és aztán nehogy rövidre fogd a mondandód ;D.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Akkor nem fáztál ;D

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Szétországútiztam Dél-Olaszországot.
most nincs idõm, de pár nap és írok élményeket!!!!!!

Bapu

Bapu

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Egy kis országúti TT ajánlat:
www.mktsz.hu oldalon,túrák alcim alatt,
Tekergés határon innen és túl cimen!
Harmadszor kerül megrendezésre,eddig igen kis létszámú induló volt,pedig igen korrekt a rendezés!
/nem vagyok rendezõ,de eddig mind a két ilyen túrájukon részt vettem/

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
szia Béla!

nem tudom mért magyarázkodsz, eszembe se jutott, hogy bármi rosszat mondtál volna :D De azért megbocsátok ;) haha

hü banyek! ez az én formám. még le is mennék zalaegerszegre, de nem leszek itthon :'( mind1, maradok hobby szinten :(

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Manki!
Nem savaztalak, csak jóindulatulag humorizáltam.
A versenyek javáról, amik ráadásul Pesthez közel voltak már lecsúsztál, mindössze két rövidtáv lesz már csak.
Zalaegerszegen, ami kicsit odébb van, ill. közelebb Fadd-Domboriban. De utóbbinak érdeklõdj utána, mert az nem teljesen rövid táv, hanem valami sprint és rövid közötti, és az második nap volt edig mindig a sprint OB után.

aug.09 Triatlon Gyermek, Serdülõ, Sprint OB Fadd-Dombori Tolna M-i Tri. Szöv. 30/939-6169

aug.17 Triatlon rövidtávú ranglista Zalaegerszeg Zalatriatlon Klub 30/959-8915, 92/328-906

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Esetleg valaki(k) vállalna velem egy Gyöngyös-Eger túrát? Csak lassan. Majd arra fogjuk, hogy szép volt a táj ;)
Augusztus elején gondoltam.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
neumaki, ugye a Petõfi-hídnál laksz? :D Mert én is, edzhetünk együtt,mivel jelenleg semmi dolgom, kivéve, ha meló van, de nem minden nap. A fittségemrõl árulkodik, hogy Dunaplaza-BME 25 perc montival. Egyébként teljesen amatõr vagyok.
Meg ajkai, szóval igazi bakonyfighter! Az ottani utakat tekerésre találták ki! Mindenki a 8-ason megy, szal a mellékutakon gyér a forgalom.
Próbáltátok már a Farkasgyepü és Bakonybél közti erdei utat? Hmmm

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
ja, megváltozott a számom, akit érdekel, írja át:

régi: 70/298-5098

új: 20/203-8440

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hello Béla!

haha! már volt is fonyod? :D teljesen kimaradtam az ilyenekbõl, nem figyeltem. Na mind1. Egyb mostanság nem tudtam uszni (no money), csak futok és cangázok, amennyi idõm van,ugyhogy azt nem bírtam volna.

Nagyon nem vagyok benne a triatlonos dolgokba. Mikor lesz rövidtávu, ami nem az ország másik végén van, és bárki mehet? Legalább egy rövidtávot meg akarok idén csinálni. csak ne azt ird, hoyg zalaszam.hu, mert abból számomra nem derül ki semmi se :) köszi

mostmár egyébként valamivel több idõm van, csak sose tudom rávenni magam, hogy egyedül cangázzak 100km-ket (ja, és az a 20-30km iszonyatosan szar minõségû, büdös és forgalmas ut visszatart, ameddig kiérnék a hegyekbe). Ugyhogy még most is csak az itteni emelkedõkön tépek egyedül.

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Manki!

Nem láttalak Fonyódon! Csak nem jobb belátásra tértél? Vagy valami más oka van, hogy nem indultál?

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Hajrá biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat.
Mászd meg azokat a csöpp hegyeket én sajnos már
hazajöttem. Nemtom de mitóta visszajöttünk semmi kedvem nincs a bringázáshoz :(, csak a futás megy.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Jómagam 2 hétre délnek veszem az irányt, hogy laza 1600km utazás után Nápoly környékét biciklizzem meg keresztül-kasul.
Többek között a Vezúv megmászása lesz maga a gyönyör, tengerszintrõl 1270m-ig lehet erõlködni...
De a parttól kicsit beljebb 1700m-es csúcsok is elérhetõk.

2hét önfeledt kerékpározás ott, ahol a biciklis a "Szent Tehén".
Ez vár rám holnaptól!!!!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
No, kinek hogy tetszett a 07.13-ai Tatabányai verseny????

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Lezajlott a Tatabányai verseny 1. napja.
40km idõfutamon Szuromi Bence elvere Arany Gábort!!!!

A Kritérium esõben, roppant csúszós pályán, de fegyelmezetten zajlott.

A többirõl késõbb.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Nem akaratos szökés volt, a körforgalom elõtt elõtt legmentünk, és hamar átértünk, a sor kicsit megtorpant, mi visszaálltunk az addig 45-50km/h tempóra(hátszél volt!!!). És mikor visszanéztünk, volt 100m elõnyünk. Vittük tovább a tempót, a mezõny pedig nem jött. 30mp elõnyünk volt 4-5percig, kurv@ jó volt, bemondogatta a versenybíró 1 percenként, mikor változott a külömbség.

Nem volt 1 nagy só, de elmenésbe voltunk, ez tény.

1ébként, 37.helyen értem célba.

Nem értem igzán, hogy miért nincsenek idõeredmények...jó lenne tudni mennyit kaptam abszolútba, ill. a cimboráktól.
Furcsa.