Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Hm, tényleg gyanús az idõ, ilyen teljesítménnyel pár hazai maratont megnyerhetnél :). Mi volt a pontos útvonalad? Elvileg: Szüret utca fel, 90 fok balkanyar, 80 m után jobbkanyar 180 fok (Somlói?), sokáig egyenesen, elõbb utóbb megint 180 fok vissza, Búsuló Juhász, jobbkanyar vissza citadella felé, fel-fel-fel, jobbra citadella bejárata és parkolók, parkoló vége STOP.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
hello Pinyo!

Hogy kell arra a idõmérõs topicra eredményt beírni?

Tegnap mentem egy Gellért-hegyeset:
neumanki
idõ: 5:17
átl. pulzus: 170
idõpont: 2003.08.08.
országuti

az ottani idõkhöz tulságosan is jó, pedig azon az utvonalon mentem. bár országutival kicsit könnyebb, mint montival.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nah, én nem vagyok normális!
Tekertem egy elég nagyot.
Indulás 930-kor, hogy ne legyen olyan hideg :)
Elsõ cél a Biondo, a Nagykörút-Erzsébet kirûlyné útja útvonalon. 1010-re oda is értem. Persze nem volt -még- nyitva, mert ugye a nyitvatartási idõt nem kell megnézni.. Sebaj, gondoltam egyet, és ha már ott vagyok, "felfutok" a HHH-re/ra. A futás nem egészen úgy sikerült, ahogy terveztem, de errõl késõbb. 5 perc pihi, aztán indulás. Árpád híd felé a Kolosi tér 1050-re. Szerintem nem olyan rossz. Itt megláttm a Szépvölgyi utat, és gyorsan döntöttem: itt enni-inni kell! 5 perc megint, aztán hajrá! Az útfelbontás miatt egyensúlyozni kellett, de egy favoritos n nem fért el, és majdnem nekem jött. Megkezdtem a mászást. 2-es, aztán 1-es fokozat (41/28 és 24). Nem ismertem az utat, és az elsõ felfelé kanyarodó keresztezõdésnél balra fordultam. Nem kellett volna. Olyan 15 percet veszíthettem, a napon, rossz minõségû úton. Ez nem jött össze, így 1125-kor értem a Pálvölgyhöz. Megint 5 perc pihi, kis vizecske (nem éreztem különbséget), tovább. A vendéglõ után már minden bajom volt: az elsõ emelkedõrész még árnyékban teljesítve, de már toltam is a gépet. Baromi sokat kellett menni a tûzõ napon, ezt egyáltalán nem bírom! :P Majdnem fele-fele arányban tolás, és tekerés, szigorúan 1-ben. Nagyon megszenvedtem, de végülis sikerült, leküzdöttem a 'hegyet'. Talán, ha volt 3. kategória, de inkább 4. nemtom. A kilátás viszont mindenért kárpótolt, megérte felvonszolnom magam (igen, ez lett a felfutásból :) ). Ja, az idõpont 1200 a Rekinél. Kicsit nézelõdtem, és jött a vidámabb része, a downhill! ;D ;D
Kurrrrvajó volt, a szám fültõl fülig ért, mire leértem a Fenyõgyöngyéig. Párszor elég kemény ütések jöttek alulról, de nem volt vészes. A kanyarokat még nem vágom, a lassabbakat nagyobb íven is vettem. Nagyon sajnáltam, amikor leértem. Talán, ha lehetett 5 perc az egész.... A szépvölgyi úton utolértem egy árokásót- pipa, megvolt- , majd egy Ifát követõ kisteherautót. Kistehert megelõz, mert ugye nem akarok 'szüttyögni', ha már lejt az út! Az Ifa viszont egy ultraszívás volt. A 'rakományt' fóliával fedték le, aminek az egyik fele lelazult, és kezdtek lepotyogni mindenféle papírok, meg <b> por</b> alig bírtam pislogni. Szembõl meg jöttek, nem tudtam kielõzni. Már eléggé bent voltunk, mire bebújtam, de akkor jött a békáve, és az útépítés, dugó. Vége a jó résznek :(. Idõ:1213. Hatszor olyan gyorsan lefelé :o
A Kolosi térnél találkoztam egy bringás csajjal (Trek monti pirosban), jött mellettem, le kellett szólítani! ;)
Duatlonozik, szóval gyorsan csendbenmaradtam. Pedig olyan jól nézett ki. Nagyon helyes, kedves lány. Megkérdeztem, merre megy, azt mondta a Kálvin felé. Lehet, hogy vele kellett volna tartanom? (Ez nem kérdés, a válasz már benne is van.) Vissza a Biondóhoz, már szépen beállt a dugesz. A sok szerencsétlen, ott fõttek benn a kocsijukban! Persze, hogy segítsenek elõremennem, az ki van csukva. Inkább még rá is húztak, a k anyjukba! Ez azért tahóság.
A boltban sok érdekeset tudtam meg.
Tovább a Pedalománba, de már csak olyan túrásan, egy kissé elpilledtem. Majd vissza a koliba a Petõfi híd budai hídfõ. Árpád hídnál rá a Váci útra. De megbántam! Egy (most nem írok ide jelzõt, mert nincs értelme, úgysem olvassa el, ha egyáltalán tud olvasni. A jellemzést rátok bízom) kövekkel megrakott teherautós, amikor mellém ért, kicsit lehúzódott. Ja, de én még ott voltam! A könyököm egy magasságban a fülke aljával- ez a nagyobb méretû dömperféle- , és lazán meglökött. Kakipisiszívroham azonnal, majd elémentem. Mert annyira már nem jani, hogy gyorsuljon. Aztán beálltam olyan 20-ra. Érdekes, nem szólt semmit, tehát látta az esetet is. A Dgy-nél õ le jobbra, de én még egészen a Gellért térig nem láttam az idegtõl.
Komolyan elgondolkodtam azon, hogy viszek magammal fatestápolót, az ilyen rizkósabb ügyek gyors, és hatékony rendezésére. Minden nap ki akarnak nyírni! És még bukóm sincs, szóval biztosra mehetnek (R.I.P.).
Szal a kérdésem, hogy ezek az utak milyen hosszúak, mert nincs órám, így egy elég esetleges becslést tudok adni.
Köszi

Nagyon vigyázzatok magatokra, mert látjátok, más nem képes.

Henger, aki MÉG él- köszönheti magának.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Ha én egyszer elmegyek egy ilyen telehódas HHH-re
biztosan szétgyilkolom magam ;D.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Sztem tökutolsó leszek, de valakinek kell hátul is lennie, mert ha nincsenek vesztesek, gyõztesek sincsenek :)

Télleg nem verseny, laza bevárásos feltekerés után pihenõ a Rekettyésben... Gyere csak, jó sokan szoktak eljönni.

tpresident: "230km belefér a lábamba", hihi, az enyémbe is beleférhetne már egyszer.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
NVik:

Programváltozás van.
Sajnos a mi túránk lefújva.

1 srácnak dolgozni kell mégis.
A másik inkább a Balcsira megy a hétvégére.
Én meg maradok egymagam, így inkább Szlovákiát célzom meg, ha már 1edül dönthetek a nap sorsáról.
Tb-ról selmecbánya felé(ott már vannak 8-900as "dombok") 230km belefér a lábamba.
Reggel 7kor indulás, ideális körülmények között(semmi 40fok, meg erõs szél) 9-9.5 órába belefér, 2-3kis pihenõvel.
A jó kis 12koronás sörtõl megy a bicikli 70el ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Pinyo, beneveznék erre, remélem, nem jön közbe semmi (munka).
Sztem tökutolsó leszek, de valakinek kell hátul is lennie, mert ha nincsenek vesztesek, gyõztesek sincsenek :)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Ha esetleg valakinek van kedve egy Team Time Trialhoz az szóljon. :D
Ami a csövön kifér.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
27. telehódas HHH

Dátum: 2003. augusztus 11. (hétfõ) - a holdtölte napján
Idõpont: 20:00
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Oksa akkor én betervezek magamnak szombaton egy Individual Time Trialt Esztergomba a Duna mentén ;D.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Hétvégén + szabi alatt kb 12:30-1600 között. :P
Elõnye: nem fázok meg.
Munkás hétköznapokon (ha sikerül) este 8-9-tõl.
Elõnye: nem süt a szemembe a nap

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
honap este-du. még írok,h mikor megyünk.
3an leszünk, ha minden igaz.
Írok majd!!
Csá!

1ébként, most, hogy ekkora hõség tombol, ki mikor teker???

Mióta nyár van, rákaptam a hajnali-kora reggeli edzésre.
Elõnyei: Nincs forgalom. nincsenek bogarak. Nincs akkora szél.
Hátrányok: Néha hûvös van korán reggel. Fel kell kelni.

Ma is pl. 10:30ra már +volt egy finom 95km.

Este nem olyan jó menni, mert 6kor még nagy a forgalom, 9kor már sötét van, sugározza a hõt az aszfalt, és ha rádsötétedik...

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
OK tpresident akár Esztergomban is összefuthatunk, hogy aztán leszakitsatok felefelé menet ;D.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
pinyo: 1db lámpa van benne, amit azért meg lehet oldani ha kell. De mind1, biztos igazad van. De azért tanácsolom, ha ugyis ott laksz mellette, probáld csak ki, nem rossz edzõterep az.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Mi páran Tatabányáról megyünk szombaton Dobogókõre, de Esztergom felõl.
hogy még mikor, nemtudom, de majd megírom, esetleg összefuthatunk odafennt 1 kis pogácsára.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Van valakinek kedve a hétvégén egy kis Dobogóköves idõfutamhoz? Sajnos a Békás III pont a Nike félmaratonnal egyidõben lesz :'(. Egész nyáron alig volt valami most meg besûrûsödnek a dolgok.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Én még tudok legalább kétszáz helyet, amire mondhatnám, hogy miért pont az nem. Valszeg mert senki sem jár arra. Még én sem, pedig azért kb 3 percre lakom onnan. Ezenkívül nem is teljesít egy fontos kritériumot: sajnos több lámpa van benne.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
aha, értem, csak nem értem, hogy ez mért maradt ki, ez Bp talán leghosszabb emelkedõje, ami ráadásul nem külterületen van, hanem majdnem a város közepén.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Ez nagyon jó ötlet, csak egy nagyon jó útvonalat szerintem még fel kéne venni.

Egyelõre ötletstop van, illetve túl sok az ötlet, viszont ha 30 féle táv van, akkor értelmét veszti az egész, mert nem gyûlnek az adatok. Na ezt jó bonyolultan írtam, de érted.

Közelg a Békás kupa III!

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
sziasztok!

Ez nagyon jó ötlet, csak egy nagyon jó útvonalat szerintem még fel kéne venni.

Alkotás út - Norma-fa
Rajt: Alkotás út-Nagyenyedi ut keresztezõdés (Déli pu mellett, az 59-es villamost amikor lefordul az Alkotásról, Bluefish Computers van ott)
Cél: Norma-fa elõtti torony (körforgalom, emelkedõ vége)
Útvonal: Istenhegyi út- Eötvös út

Ez gyakorlatilag 5km folyamatos emelkedõ, szerintem nagyon jó utvonal lenne, aki illetékes az ottani forumon, az probálja meg felvetetni ezt is! :D Köszi!