Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Tegnap éppen volt szerencsém akaratlanul is stéherezni egy õsi "dinó" teherkocsi után a Váci úton. Nemigen bírt 45-tõl többet menni így összejött. De: még így is nagyon kellett figyelni, mert a forgalom szerint rángott a tempo. Ahogy turbo pityu mondja a gödrök is probléma, mivel nem látod!, ezt úgy oldottam meg, hogy a sáv közepén mentem, mert az autók nem másztak rám látva a "lassú" tempót. Viszont a kipufogó gázt már nem lehet megoldani, azt szívod, és hová lesz akkor az egészséges sport?!

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Stéherezni a fasza magyar aszfalton életveszély!A busz két kereke közt akkora gödrök lehetnek, amekkorában símán fejre állsz! Az öreg pótos IFA még használható, mert ott belátsz a pót alá és ki tudod kerülni a lyukakat, ha nem fulladsz meg a trutymójától!

Üdv:G.Pityu

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Rezsõ ! nem tudtad, hogy a peofi úgy csinálják, hogy beállnak a teherautó és a pótkocsi közé ;D ;D az sokkal hatékonyabb ;D ;D

Komolyra fordítva a szót!

Sajna itt pöstön elég nehéz beállni egy autó mögé és ott menni mert már benn a városban sem nagyon közlekedik senki 80 alatt :-(( szóval maradnak a robogók meg a bkv buszok ::)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Tpresident: ez tiszta beszéd!

Stréherezés (most, már hogy tudom miaz ;D), saját tapasztalat: amíg egy ilyen szituban inkább rád húzzák a kormányt, vagy hirtelen fékezni, addig ezt én melegnek tartom. Ma vittem át a biciklimet a szervizbe (saját lábon, (keréken ;D)), és baleset miat lezárták az egész utat, én tudtam kerülni az autókat balról, szembe a maradékot írányította a rendõr és a tökgyerek direkt rámhúzta a kormányt, és a kamion szerelvénye közé kellet mennem! A másik oldalon még 1 autónyi hely volt! Ha nem sietek, utána megyek és kiszedem a volán mögül ;).

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát nem biztos hogy mindenkinek ennyi kerós ismerõse van, president. Kíváncsi lennék, hogy az igazi amatõrök valóban ötösével tekeregnek-e az utakon. Arra meg ne biztass senkit, hogy be kell lószólni mindenre, mert a sofõrök nagyon különbözõk, meg az aktuális helyzet is. A "mindennek" sokkal jobb a féke, mint egy oútinak és különben sem arra figyel, hogy mögötte egy kerós játszik. Mé egyébként is nagyon kell vigyázni az autósokra, mert minden szabály nélkül mennek és még nekik áll feljebb, pl. balra indexel és hirtelen jobbra lefordul (ha éppen rajta vagy simán elüt, még a fékhez sem tudsz érni!). Azt hiszem így is "elég" biciklist ütnek el.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Stérherezés: Be kell lószolni "mindenre" gyengébb táv.busz, IFA...stb. aminek lehet. nem kell,h kisérgessen akárki autóval.
Edzõtárs: biztos van mindenkinek 3-4-5 ismerõse, aki hetente 2-5napon edzi magát.
Közülük valakivel szerintem hetente 1-2szer össz lehet hangolni az idõpontokat.
A személyes szabadidõrõl annyit gondolok,h mindeki tudja,h mennyit ér az életvitelében a sport.
Akinek 2-5óra szabadideje van 1 héten, célozza meg, hogy teljesíti pl. az amatõr kupa futamait, vagy telj.túrákat.
Akinek több ideje van annak már reális cél lehet egy tudatosan tervezett edzésmenet, felkészülés a versenyekre...stb.

Az egész lényege, hogy a szabadidõnket saját erõnlétünk fejlesztésére fordítjuk, majd velünk azonos érdeklõdésû emberek társaságában találunk boldogságot, barátokat, örömöt-bánatot...stb.
Az egész errõl szól, mindeki megtalálhatja benne a helyét.

Nekem személy szerint sok idõm van, megértõ családom(még otthon lakom, ill. járok haza hétvégente) a párom is maximálisan támogat, és az anagifeltételeim is elégségesek. mindemellett az összes kitartásomat és akaraterõmet képes vagyok mozgosítani a kerékpársportért.
Reális cél, hogy egyre jobb eredményeket érjek el az amatõr versenyeket, néhány év múlva pedig esetleg egy profi csapatnál kerekezhessek.

Ennyit szerettem volna mondani...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát persze hogy számít, nemcsak erõnlétileg, de technikára is. Aki ritkán megy bolyban, minden versenyen meg kell kicsit szoknia, hogy sokan veszik körül.Ez a honlap például eredetileg azért lett, hogy összeálljon egy pesti amatõr edzõboly, aztán nem lett belõle semmi, pontosabban 2-3 ember egy darabig.
A spontán stéherezés tényleg veszélyes és elég kis idõre szól általában. A kismotorral nem sokra megyünk, az autó veszélyes (persze csak dugóban fordulhat elõ), legjobb a teherautó, mert az nemigen tesz váratlan manõvert, de ilyenkor is nagyon kell figyelni (motorhang!) és a szélén menni min. 2m-re!

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Ha megengeditek én a stéherezés szempontjából ha adódik és elmegy mellettem egy robogó belószolok és megpróbálok elmenni vele, ha gyors és kiszakadok akkor is csináltam egy jó sprintet. Néha a teherautó mögé is beállok, de ez NAGYON veszélyes. És meg is oldottuk a stéherezés problémáját! A csapatos edzés meg ha nem is jön össze mindig, de ha heti 2-3 alkalommal mégis, már azis baromira sokat számít.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Tpresident: maradjunk a realitásoknál, nálunk, a mi viszonyaink között, ahol dolgozni (vagy tanulni) kell, mint güzü pakisztáni bérekért (/-értékû diplomáért), kevés a valószínûsége, hogy akár két ember is hosszabb távon össze tudja hangolni az edzéseket (saját tapasztalat), ráadásul az sem mindegy mikor (pl nem lehet igazán jó edzést tartani sötétben, esõben, hóban és 8-10C alatt). Ezek után kétséges beszélni igazi edzéstervekrõl pláne stéherezésrõl (ki fog neked csak ezért 2-3 órát adni autójával együtt? és mit szól az amúgy is túltengõ, frusztrált forgalom többi résztvevõje ha 40-el kell mennie?), vagy amikor örülsz hogy ma sem tudtak elütni pl. a fóti úton.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Ebben igazatok van. Sajnos kevés ember ûzi felénk ezt a sportot és még kevesebb akivel este 8-9 kor tudok elindulni. (hétvégén megy a du is). Mindegy, végül is a magam szórakozására csinálom, az a néhány verseny meg jó felmérõ, ezért NEM értem azokat akik csalnak egy versenyen. MINEK JÖN >:(!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nagyon is igazad van, de. Eddig senkivel nem tudtam együtt edzeni, mert nem volt kivel. A spinning még viszonylag jó, ha van edzõ/oktató, mert diktálja a tempót, adja a feladatokat, és sokkal érdekesebb, mint egyedül.

Már nincs, és valószínûleg nem is lesz jó idõ, a kinti tekeréseknek vége. A jó idõvel viszont elõbújnak az outisok is. Pölö a Teleholdas túrákon is ott van a hangulat.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Komoly edzéseket már nem lehet egyedül végezni.
Kell edzõtárs, esetleg többen mentek tekeregni...az se baj, ha gyengébb-erõsebb kerül össze.
Én sokszor megyek tekerni 1-2-3-4 társsal, sokkal többet ér.
Lehet lószolni a hegytetõkért, településtáblákért.
Nagyon sokat ér, higyétek el. Akkor is "megyünk" a tel.táblákért, ha nálam erõsebb emberekkel edzek, hiába gyõz le 10bõl 9szer, de mindketten mind a 10szer maximumra kihajtottuk magunkat.
Ha elmész 1edül edzeni, monjuk mész 60km-t, és a végén kijön 29-31km/h átlag. Elmentek hárman, beszélgettek kicsit, ahol lehet, itt-ott összeálltok, forogtok, sprint a táblákért, és mire hazaértek 32-35km/h átlag hamar megvan.
Mentális hatása van a dolognak. Mikor egyedül mész sokkal hamarabb visszaveszed a tempót, mintha ott lihegsz v.ki nyakába, és vicsorogsz, hogy: Azért se szakadok le!!!!
Ha összálltok forogni, abból is hasznod lesz a versenyen: Ha leszakadsz az élbolyról, össze tudsz állni más leszakadókkal. Ha szökésben vagy(mert bármikor lehetsz) pár erõs emberrel, szintén össze tudtok állni.
Jó, ha nem egyedül mész tekerni...sokkal többet kihozol magadból!!!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Köszi Coyote.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Jövõre, minden versenyre el szeretnék menni, ha lehetséges. Mezõnyben nem látok sok esélyt, mert néhányan elszöknek, és csak a végén látjuk õket viszont. Az egyéni idõfutam pont arról szól, hogy te vagy, meg az óra. Ez verseny. Nem fügsz mástól. Ráadásul sok mezõnyversenyen sprintbefutó van. Ez megint nem szimpatikus.
Eddig csak egyedül tekertem- nem mondanám edzésnek-, és ehhez szoktam hozzá.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
tudod autó mögött vagy motor mögött... De inkább nem ajánlgatok ilyet mert ezt azért nem árt megtanulni... ha nem akarsz az auto/motorra felkerülni matricának ;D ;D

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Mivel?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Szóval az intevall edzés egy fajtája 8) igyen már értem köszi ... Ja egyébként ha valaki idõfutamra készül akkor a mezõnyversenyeken való indulás kiváltható stéheres edzéssel szerintem.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Erõsebb könnyebb tempó váltogatása. Pl futásnál futsz erõsen 200 m-t, aztán kocogsz 100-at és igy tovább elõtte bemelegités utána levezetés dukál. Igy is lehet javitani a sebességet. Nem annyira durva mint a résztáv de már egy keményebb edzésfajta.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Mi az a "fartlek" ?!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az egyénileg készített karbon holmik olcsóbbak, de a biztonság kérdéses ilyenkor... Talán ha lehet tesztelni vásárlás elõtt.
A dolgok összefüggnek: a te szempontodból egy kis túlzással idõfutam sincs mezõnyverseny nélkül, utóbbival tudsz "fejlõdni" elõbbire is. Ha el tudsz menni az élbollyal (minél tovább) rááll a lábad a nagy áttétel pörgetésére, aztán az idõfutamon kisebb távon van esélyed a ritmus "ismétlésére", emlékszik rá a szervezet (magad nem fogsz olyan tempót erõltetni edzésen). Ha mentél 10e km, az már jó állóképességre, nem kell fokozni, ezután a tempóerõsítés és fartlek jön. Sõt a mentális felkészülés sem hülyeség! Persze az egész csak akkor érdekes, ha rendszeresen versenyezni akarsz, egyébként nem sok értelme van.