Nagyon ugy erzem, hogy össze fog jönni egy-ket közös tekeres. Februar elejetöl kezdve Budapesten vagyok.
Sanker, melyik egyesülettel mesz?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2004. január 23. - 15:27

Írta 2004. január 23. - 14:42

Nervex: márciustól Bp. környéki utakon vagyok, neked melyik részét jelenti a "környék" és mikor (tekintve, hogy Sopront írsz lakhelynek)?
Van egy viszonylag jó kör Budakeszi - Zsámbék - Tök - Perbál - Budajenõ, bár a Zsámbék-Perbál közötti rész elég rossz minõségû. Csak amíg az ember Budáról kiér Budakeszi végéig, iszonyatos forgalom van és 30cm mély felgyûrések a 10% lejtõn, nagyon kell rá figyelni, mert ki tudja dobni a kezedbõl a kormányt.
Van egy viszonylag jó kör Budakeszi - Zsámbék - Tök - Perbál - Budajenõ, bár a Zsámbék-Perbál közötti rész elég rossz minõségû. Csak amíg az ember Budáról kiér Budakeszi végéig, iszonyatos forgalom van és 30cm mély felgyûrések a 10% lejtõn, nagyon kell rá figyelni, mert ki tudja dobni a kezedbõl a kormányt.
Írta 2004. január 23. - 11:13

Lazus, milyen érdekes, én is pont ezeken az útvonalakon nyomom. Kivétel, ha az egyesülettel megyünk kocsival. Az a legkirályabb: Bajna, Szomor, Gyermely, Héreg (sorrendet mindig elfelejtem)- ideal, 36 km-s kör, változatos.
Amúgy Budakesziig sikerült egy egész korrekt verziót kikisérleteznem: Kelenföldi pályaudvar - át a vasúton és a Budaörsi úton - Beregszászi út - Edvi Illés út - Magas út - Konkoly Thege - KFKI- le tovább - erdõn át kis cyclocross
- és már Keszin is vagyunk jeee, a Domb utcán pedig kiválóan le lehet jutni a fõutakig.
Amúgy Budakesziig sikerült egy egész korrekt verziót kikisérleteznem: Kelenföldi pályaudvar - át a vasúton és a Budaörsi úton - Beregszászi út - Edvi Illés út - Magas út - Konkoly Thege - KFKI- le tovább - erdõn át kis cyclocross

Írta 2004. január 23. - 10:35

Üdv mindenkinek!
Mindössze jelezni szeretném, hogy mindenféle csapatos országúti õrületben benne vagyok, Budapest környékén meg feltétlenül. Az országos körtúrához pedig hivatalos lakóhelyemet Sopront és egész határontúli holdudvarát tudnám hozzáadni.
Mindössze jelezni szeretném, hogy mindenféle csapatos országúti õrületben benne vagyok, Budapest környékén meg feltétlenül. Az országos körtúrához pedig hivatalos lakóhelyemet Sopront és egész határontúli holdudvarát tudnám hozzáadni.
Írta 2004. január 23. - 10:27

Azért van igazság litespeed észrevételében, aki sokat teker arra felé tudja, hogy: Vác-Vácrátót-Veresegyháza-Szada-Gödöllõ-Isaszeg-Pécel Rákoskert vonal erõsen forgalmas + kamionútvonal + rossz, felgyûrt út! Hasonló a Bp.-Kerepestarcsa-Gödöllõ-Aszód. Ami egy fokkal jobb (forgalom tekintetében): Fót-Mogyoród-Szada. Fót-CSomád-Örbottyán Váckisújfalu-Erdõkertes-Veresegyháza ; v. Õrbottyán - Váchartyán - Püslökszilágy. Fót felé az alagi elkerülõ Dunakeszinek. Nagyiccénél: Nagytarcsa - Isaszeg - a fent említett Dányi kör.
Aki igazán kis forgalmat akar, az menjen észak-Cserhátba, a Heves-Borsodi kis utakra, vagy Cserehát teljesen elhagyott útjaira.
Aki igazán kis forgalmat akar, az menjen észak-Cserhátba, a Heves-Borsodi kis utakra, vagy Cserehát teljesen elhagyott útjaira.
Írta 2004. január 22. - 23:59

Pihenni?!?!?!
Azt a szót nem ismerem! Aki felért a csúcsra az megfordul és felmegy újra az utolsóval. Nincs megállás...
Azt a szót nem ismerem! Aki felért a csúcsra az megfordul és felmegy újra az utolsóval. Nincs megállás...
Írta 2004. január 22. - 22:54

Majd úgy szervezzük a hegyi befutókat, hogy ne kelljen a tetõn visszafordulni.
Vagy megállhatunk pihenni?
Vagy megállhatunk pihenni?
Írta 2004. január 22. - 20:45

Jól hangzik!
Kiemelt kategória lenne a Kõris hegy, Hajag, Kab-hegy.
Síkrésztáv meg a helységtáblák.
Én -5c ig megyek ki tekerni, alatta már elég hideg van nekem is.
Kiemelt kategória lenne a Kõris hegy, Hajag, Kab-hegy.
Síkrésztáv meg a helységtáblák.
Én -5c ig megyek ki tekerni, alatta már elég hideg van nekem is.
Írta 2004. január 22. - 20:10

1,5 óra 135-145 pulzussal, közben 15 hegyi sprint kiállva 100-110-el 8-10 s-ig. Ilyenkor felment 160-ig a pulzusom, de inkább nyugisnak mondanám a tekerést.
Azért szomorú, milyen hamar kiestem a ritmusból...
És ez még mindig csak alapozás! Már harmadik hónapja nyomom, de a vizsgák miatt sok volt a hiányzás, bevallom.
Kisforgalmú utak: Veszprém megyében a 8-ason kívül szinte bármelyik jó.
Az edzésen, ha van rá igény, lehetne részhajrákat beépíteni, hegyi sprinteket.... Több edzés után kialakulna egy eredménylista, és ezzel is nyomon tudjuk követni a fejlõdésünket. Azért van köztünk top versenyzõ is, akihez érdemes viszonyítani. (tpresident, Marchello...)
Jól mutat az edzésnaplóban is. Pl. "ma elvittem a Bakonybéli részhajrát, már a második vagyok a zöld papírzsebkendõért folyó harcban" Ráadásul ebbõl az is kiderül, kinek mi a gyengéje/erõssége.
Tudok biztosítani kísérõmotort is.
Én 10 fok alatt nem merészkedek ki.
Azért szomorú, milyen hamar kiestem a ritmusból...
És ez még mindig csak alapozás! Már harmadik hónapja nyomom, de a vizsgák miatt sok volt a hiányzás, bevallom.
Kisforgalmú utak: Veszprém megyében a 8-ason kívül szinte bármelyik jó.
Az edzésen, ha van rá igény, lehetne részhajrákat beépíteni, hegyi sprinteket.... Több edzés után kialakulna egy eredménylista, és ezzel is nyomon tudjuk követni a fejlõdésünket. Azért van köztünk top versenyzõ is, akihez érdemes viszonyítani. (tpresident, Marchello...)
Jól mutat az edzésnaplóban is. Pl. "ma elvittem a Bakonybéli részhajrát, már a második vagyok a zöld papírzsebkendõért folyó harcban" Ráadásul ebbõl az is kiderül, kinek mi a gyengéje/erõssége.
Tudok biztosítani kísérõmotort is.
Én 10 fok alatt nem merészkedek ki.
Írta 2004. január 22. - 18:42

A görcs többnyire az aluledzettség jele. Hirtelen adtál egy olyan dózist a lábadnak, amilyet már régen kapott. Egyébként vannak erre izomlazító krémek, mint pl BenGay. De lehet elõtte is bekenni a lábadat.
Nekem görcs problémám már évek óta nem volt.
A fokozatosság elvét kell követni. Az hogy hetente egyszer fullra megküldöd magad, nem biztos hogy túl jó dolog.
Én azért ma is kimentem tekerni a fiximmel, de ez a -5c nem viccel, a végére rendesen megfagytak az arc izmaim.
Tpresident: Borbély Gyuri neve most nem ugrik be, biztos tekertem már vele, de így névrõl nem.
Nekem görcs problémám már évek óta nem volt.
A fokozatosság elvét kell követni. Az hogy hetente egyszer fullra megküldöd magad, nem biztos hogy túl jó dolog.
Én azért ma is kimentem tekerni a fiximmel, de ez a -5c nem viccel, a végére rendesen megfagytak az arc izmaim.
Tpresident: Borbély Gyuri neve most nem ugrik be, biztos tekertem már vele, de így névrõl nem.
Írta 2004. január 22. - 18:32

Gödöllö környeken nem is nagy a forgalom! Gödöllö-Isaszeg-Dany, itt aztan lehet gondolkozni, merre. Akar Koka, vagy Valko fele nagyon szep, es nyugis.
Vagy pedig Perbal környeken van meg jo utvonal. Budakesziig durva. Bar, ha a Janos-hegyen keresztül megy az ember, akkor az sem rossz.
Vagy siknak ott a Csepel-sziget. OK, az eleje, kb Halasztelekig szörnyü, Tökölig elviselhetö, es onnan megszünik a forgalom.
Vagy Üröm-Pomaz-Csobanka-Pilisvörösvar-P.kereszt-Dobogokö-Esztergom-es onnan vagy jobbra a Duna-parton vagy balra a hegyeken at (szinten nyugis!) vissza.
Azert irhattok Ti is jo utvonalakat! Pl Vac fele merre lehet jokat tekerni? A Börzsöny nagyon vonzza a bringamat.
Vagy pedig Perbal környeken van meg jo utvonal. Budakesziig durva. Bar, ha a Janos-hegyen keresztül megy az ember, akkor az sem rossz.
Vagy siknak ott a Csepel-sziget. OK, az eleje, kb Halasztelekig szörnyü, Tökölig elviselhetö, es onnan megszünik a forgalom.
Vagy Üröm-Pomaz-Csobanka-Pilisvörösvar-P.kereszt-Dobogokö-Esztergom-es onnan vagy jobbra a Duna-parton vagy balra a hegyeken at (szinten nyugis!) vissza.
Azert irhattok Ti is jo utvonalakat! Pl Vac fele merre lehet jokat tekerni? A Börzsöny nagyon vonzza a bringamat.
Írta 2004. január 22. - 18:11

Ti országútisok mind ilyen teljesítménymániásak vagytok???Kemény etap legyen, vagy csak lazán, ne számítson az eredmény. Havonta lehetne összesíteni. Nos?
Gödöllõ környéke szörnyû! Kib@szott nagy forgalom.
Mondjatok légyszives néhány helyet Bp. környékén ahol kisebb a forgalom; Köszi!
Írta 2004. január 22. - 17:48

Mostanában csak heti egyszer voltam spinelni, és sajna megjött az eredménye. A mai edzés után éreztem, hogy a bal vádlimat, ha megfeszítettem, kezdett begörcsölni.
Mit szedtek ez ellen? Milyen krémet használtok, hogy elkerüljétek a sérülést, vagy csak a lazítás miatt. ???
Méghogy nem lehet megoldani a közös tekeréseket... Eddig 6-an vagyunk, ez több, mint szép. Tour de BMFT! ;D
Kemény etap legyen, vagy csak lazán, ne számítson az eredmény. Havonta lehetne összesíteni. Nos?
Mit szedtek ez ellen? Milyen krémet használtok, hogy elkerüljétek a sérülést, vagy csak a lazítás miatt. ???
Méghogy nem lehet megoldani a közös tekeréseket... Eddig 6-an vagyunk, ez több, mint szép. Tour de BMFT! ;D
Kemény etap legyen, vagy csak lazán, ne számítson az eredmény. Havonta lehetne összesíteni. Nos?
Írta 2004. január 22. - 14:57

Marchello tudna mesélni a Pest megyei utak minõségérõl, meg a domborzat szorozva széljárás nehézségeirõl. (Pest megyei körverseny, MKSZSZ Nagydíj).
Valkó-Gödöllõ-Isaszeg környékén volt szerencsém tavaly 3 versenyen is indulni...nem könnyû arrafelé sem a biciklis élet.
Egy alkalommal a Valkó-i emelkedõn sikerült elszakadnunk két ellenféllel, majd néhány kilométerrel valkó után már csak 2en maradtunk...onnan még volt 65km...szökésben.
De hazaértünk...Borbély Gyuri volt az "ellenfél".
Marchello, nekem ismerõs lehet "gida" korodból, BVSC-be, meg KSI-be biciklizett, vékony szemüveges most 35éves kerékpáros.
Más: Az idõjárás röhög rajtam.
Mikor Veszprémbe vizsgázok, van +3-5fok, mikor hazajövök, mint pl. ma is: -5fok alatti hideg szél fúúú'.
Szép!!!!!
Valkó-Gödöllõ-Isaszeg környékén volt szerencsém tavaly 3 versenyen is indulni...nem könnyû arrafelé sem a biciklis élet.
Egy alkalommal a Valkó-i emelkedõn sikerült elszakadnunk két ellenféllel, majd néhány kilométerrel valkó után már csak 2en maradtunk...onnan még volt 65km...szökésben.
De hazaértünk...Borbély Gyuri volt az "ellenfél".
Marchello, nekem ismerõs lehet "gida" korodból, BVSC-be, meg KSI-be biciklizett, vékony szemüveges most 35éves kerékpáros.
Más: Az idõjárás röhög rajtam.
Mikor Veszprémbe vizsgázok, van +3-5fok, mikor hazajövök, mint pl. ma is: -5fok alatti hideg szél fúúú'.
Szép!!!!!
Írta 2004. január 22. - 14:21

Üdv Mindenkinek!
Én is csatlakoznék az országútisok táborához. Autóval kimehetnénk a városból, aztán adj neki.
Március eleje nekem is tuti lenni.
Üdv:
Irvine
Én is csatlakoznék az országútisok táborához. Autóval kimehetnénk a városból, aztán adj neki.
Március eleje nekem is tuti lenni.
Üdv:
Irvine
Írta 2004. január 22. - 14:16

Üdv Mindenkinek!
Szivesen csatlakoznék az országútisok csapatához. Én a múlt hétvégén kimerészkedtem és nagyon szuper volt. Amúgy február közepétõl nekem is jó lenne. Szerintem a városból kigurulhatnánk autóval is.
Irvine
Szivesen csatlakoznék az országútisok csapatához. Én a múlt hétvégén kimerészkedtem és nagyon szuper volt. Amúgy február közepétõl nekem is jó lenne. Szerintem a városból kigurulhatnánk autóval is.
Irvine
Írta 2004. január 21. - 22:47

Pl, Monor, Pánd, Tápióbicske
Már futottam is 3 km-t hogy, ki ne lógjak a sorból, vagy maradunk a vontatásnál 
Pcycle kb minden 2. hétvégén van vmi, jelen helyzetben azért ez nem rossz!

Pcycle kb minden 2. hétvégén van vmi, jelen helyzetben azért ez nem rossz!
Írta 2004. január 21. - 20:57

Inkább legyen úgy, hogy ne csak veszprémbõl induljon a mezõny, hanem mondjuk Szombathelyre is lehetne tenni egy etapot. Arrafelé is vannak jó kanyargós, szerpentines részek.
Mindenki javasoljon egy 100-150km-es utat- vagy kört-, és felkeressük azokat.
A jó hangulat a lényeg!
Veszprém azért merült fel, mert többünk is igen közel lakik a megyeszékhelyhez.
Pl. Pest környékén is tekerhetünk, jók a domborzati viszonyok.
Mindenki javasoljon egy 100-150km-es utat- vagy kört-, és felkeressük azokat.
A jó hangulat a lényeg!
Veszprém azért merült fel, mert többünk is igen közel lakik a megyeszékhelyhez.
Pl. Pest környékén is tekerhetünk, jók a domborzati viszonyok.

Írta 2004. január 21. - 20:07

Jó kis kör lesz. Megyünk egy Vp-Tatabánya-Gyõr-Szombathely-Keszthely-Vp köröcskét.
Sirály lesz.
Sirály lesz.
Írta 2004. január 21. - 19:30

Kerhetem a felvetelemet az orszaguti szakosztalyba?
Szombathely is belekerulhet az edzeskorbe??
Szombathely is belekerulhet az edzeskorbe??