Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Pcycle:
Itt a nipli az agyban van, így "gond" nélkül ki lehetett szedni a küllõt a helyszínen. A törés majdnem a niplinél történt, valószínüleg fáradás. Az anyagát nem tudom, de tény hogy hajlékony.
A kerék már 3 éves és ez volt a 2. küllõtörés benne, ami azért nem olyan rossz statisztika versenykörülmények közt.
Egyébként nekem szimpatikusabb a tesóm kereke (WHR 540 -új 105) amit ideiglenesen kölcsönkértem tõle, amíg szépen megcsinálja az enyém. Ez már merevebb, meg jobban is néz ki :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Marchello: csak otthon szedted ki a küllõt (a helyszínen gondolom nem lehet a racsni oldalról)? A leírásból következtetve inkább kifáradásos törés lehetett. Ez a régi 105-ös küllõje is ebbõl az újfajta rugalmas, mûgyanta-szerû anyagból készült? Mondják, hogy ez nagyon jó, bár a felnije elég nehéz és 16 db. 5-6 gr-os küllõnek kell hordoznia, ez lehet a konstrukció gyenge pontja.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Pcycle: 16 küllõs a hátsó kerék (WHR 535), tehát régi 105ös. Gyenge közepes tempóban, kiállva tekertem egy kis húzódáson és egyszercsak paff. A küllõ kiszabadításához le kell venni a külsõ+belsõ+küllõvédõ szalagot. Szóval nem 2perces javítás. A kerék éppen hogy elfért még a vázban, a nipli (küllõanya) meg véletlenül beszorult a racsni és az agy közé így blokkolva az agy szabadonfutását. De azért a hazafelé tartó 30kmt meg tudtam csinálni.
Egyébként nekem nagyon bejönnek az ilyen gyári kerekek, ezzel most történt elõször "baleset", de egy versenyen ha nincs tartalék kerék (mint általában) akkor a verseny feladásával ér ez fel...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Veszprémben most szépen havazik >:(, de ha jó idõ lesz hétvégén akkor tervezek egy pesti utat. Szóval esetleg én is benne lennék.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
MArchello: érdekelne néhány részlet a küllõtöréseddel kapcsolatban (részvétem), a hátsó 20 v. 24 küllõs volt? MEnnyit bírt ki eddig, valami nagy kátyú okozta vagy csak úgy...? Mindig ilyen dolgoktól tartottam ezekkel a párküllõs konstrukciókkal kapcsolatban. Normál kerékbõl mégha kettõ is kitörik kiengeded a féket és hazatekersz. Hogy tudtál hazamenni?
A Pantani-esettel kapcsolatban: azért csak van ebben a dopping dologban valami, mert 1 év alatt 3-4 meghalnak...

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Egy kis hangulatjelentés a nyugati határszélrõl:
Sopronban pénteken még az utcákat is masszív 6-10 cm hó borította, ami a szombati jó idõ jóvoltából erõs olvadásba kezdett. Szombat de. futottam egyet az erdõben, délután két kereket fûztem le, meg az alkatrészeimet rakosgattam. Vasárnap délelõtt szintén futás, majd délután megjárattuk a gépeket egy kellemes déli osztrák körön. (Sopron
-Kópháza-Deutschkreutz-Nikits-Raiding-Horitschon-Kópháza-Sopron) eddigre már sehol nem volt hó, néhány vízátfolyástól eltekintve minden rendben volt. Este a nemrég összerakott és berepült gépemmel kettesben felvonatoztunk a fõvárosba, az utazás a MÁV-tól teljesen szokatlan módon kellemesre sikeredett. (Jó dolog a mozgássérült-szállító vagon) A korábbiakkal ellentétben úgy tûnik, hogy most szombat és vasárnap egyaránt megfelel hosszabb edzésre, henger (és mindenki aki hallja) hozzunk már össze valamit...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Huh én ma megtapasztalhattam, hogy milyen egy Shimano kerék ha egy küllõvel kevesebb van benne:
hátul a racsni felõl kiszakadt egy küllõ és hát alig fért el a vázban utána a kerék. Rögtön emeltem a kezem, de a kísérõautó vhol elakadhatott... :)
A nipli meg szépen beesett a racsni és az agy közé ott szépen beszorult, így fix áttételessé amortizálódott a gépem. Így tegnap csak 60km lett az edzésbõl. Holnap ha jó idõ lesz be kell hoznom a lemaradásom, mennem kell min 100-ast.
Tpresident majd kereslek!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Én néhány perce hallottam a kocsiban, hazafelé...váratlan, és megrázó!!!!
Béke Poraira!

Marchello:
Az idõjárás úgy áll, hogy holnaptól lehet biciklizni vp-ben!!!!
Ezért: Ha nem esik esõ holnap reggel, felülök a biciklimre, és meg sem állok Mór-Zircen át Veszprémig!
Itt a számom: 30-345-2909.
Ha Keddtõl ráérsz, mehetünk biciklizni, bár én tegnap montiztam közel 60km-t, ma 110km o.úti, plusz holnapi út is lesz közel 100km...szedra, vagy csüt.-i tekerés lenne ideális...pihenni is kell valamit az izomtömegnek ;D ;D ;D!
Ha jó idõ lesz, összehozunk v.mi biciklit.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
:((( mélységesen megdöbbentett, es nagyon szomorú vagyok.

(bocs, hogy ideírtam, de nem vagyok hajlandó abba a másik topicba írni ahol egy sportolo halála után már egybõl elindul a biztos hogy bogyókat szedett téma... )

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hát emberek, mit is mondjak... :(

Életének 34. évében elhunyt az olasz Marco Pantani, a kerékpársport egyik emblematikus figurája, a Giro d'Italia és a Tour de France 1998-as gyõztese. Holttestére egy rimini lakóparkban találtak rá, a halál oka egyelõre ismeretlen, ám mivel a kerékpáros 1999 óta (amikor magas haematokritszintje miatt kizárták a Giróról) depresszióval, továbbá alkohol- és drogproblémákkal pszichiátriai kezelés alatt állt, nem zárható ki az öngyilkosság sem.

NYUGODJ BÉKÉBEN KALÓZ!!

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Huh, Tegnap még jó hogy mentem egyet a fix-vel, úgy érzem megint nem tudok kimenni egy darabig. Most épp kb 5cm hó van Vp-ben és esik.
Ha jó idõ lesz akkor bizony kimegyünk és a lovak közé csapunk Tpresident-tel :)
Ma készült el a vérképem:
- szabad vas: 29.0 !!!
- vaskötõkapacitás: 70.8

Tavaly kevesebbet edzettem és rosszabbak voltak az értékeim... Remélem ez jó elõjel az idei szezonra nézve!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Pcycle:
Egyébéknt, ha tré az idõ, inkább montizni megyek, bár ha olvad az erdõ, sajnos azt sem lehet.
Ha nem esik 10cm-nél több hó, holnap biztos megyek az erdõre!!! Ilyenkor lehet sokat javítani a technikán. Ha esel, akkor sincs nagy baj, mert se dzsúzos, se kék-zöld nem leszel.-)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Marchello:
A mostani idõjárás láttam(itt Tb-án szakad a hó fél napja) nem hiszem,h lesz belõle valami.-))))
Amint biztos idõjárás lesz, már csörtethtünk is.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Hajrá!!!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
nervex.
megbeszéljük ;)
Remélem, az idõjárás is kegyes lesz már jövõ hétre, és megjön végre az igazi tavasz.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
President: az a 150 km szép, egyébként grafikon szerûen látszik a hõmérséklet emelkedése és csökkenése a megtett km számán. Ez a hét megfelelt egy nyári edzés adagnak.
Az elszánt harcosok ilyen hidegben és jeges úton is mennek? Sokféle szenvedély van, még jó hogy ezt nem büntetik...
Még a Stadionversennyel kapcsolatban: ide is behajtanak az autósok és buszok!, hétvégén kevesebben, de ha van valami esemény akkor jönnek össze-vissza, behajtani tilos táblán át menetiránnyal szemben. Reméljük eszébe jut a szervezõknek, legalább a verseny idejéig betartatni a szabályokat (három sorompós porta is van, de csak egy van lezárva)

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Henger!
Én most hétvégén hazautazom, tehát a szombat sem jó, de a következõ hétvége vasárnapja elõreláthatóan igen.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Ha az idõ engedi akkor megbeszélhetünk már most egy 10.00 hotel közös tekerést hétfõre...
Egyébként ma kinetem fiximmel. Kicsi néha paráztam, mert a -4c ban kellemesen levoltak fagyva még az utak és azzal nincs helye a korrigálásnak! Nem baj, ettõl fejlõdik az ember.
Jó edzést mindenkinek!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
marchello:
Én órarendem is közel azonos:
Ráérek:
H: - 14:00ig
K: - 11:00ig, 15:00tól újra!
Sz: - 12:00ig
Cs: - 10:00ig
P: szabad. ilyenkor, már otthon edzek:-)

Ötletként felmerült, hogy hétvégén, ha otthon v.ok, használhatnám az öcsém biciklijét, de hosszabb menéseket azzal bevállalni, amihez nem vagyok szokva...hát, nemtudom :o :o :o :o :o
Egyenlõre a racing-et hozom, aztán majd kialakul.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hali!

President:
veszel egy másik bringát, vagy a racing gépet hozod majd le? Mindenesetre most elemeztem ki az órarendem és így érek rá kb:
H: - 13.00
K: 12.00 - 15.00
Sz: 10.30 - 14.30
Cs: 12.30 - 15.30
P: szabad

A stadion kupán bár kszar a pálya, mégis legalább vmi verseny lesz, szóval lehet elmegyek.