Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
idõfutam téma: nemrég olvastam egy cikket arról, hogy idén LA is áttért arra a pozícióra, amilyet JU (is) használt 2003-ban. pedig Brynell-ék nagyon fikázták ezt tavaly. a változtatás lényege: a könyöklõ nem vízszintesen fekszik a kormányon, hanem elõre döntött

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Pcycle: éppen azt a Bükkszentkereszti mászást terveztem volna, ha nem esik az esõ, a térképen is szépen nézett ki. Majd vmkor máskor újra megpróbálom ;) A Balaton200 május utolsó szombatán szokott lenni és nincs bent a hivatalos versenynaptárban, mert túrának van meghírdetve. A Pelsón meg az elsõ bolynak volt kísérõautója és onnan lehetett kérni. És egyszer amikor laza volt a tempó én megálltam pislantani, csak jókor kell megállni mert ha akkor mennek 50 felett akkor szivás van.
Vito:
Most már azért is nehézkes a mostani menõket rávenni egy ilyen egyórás kísérletre, mert a hivatalos csúcs beállításához "hagyományos" kerékpárt kell használni és semmi extra. Boardman is utána alig tudott lábraállni, annyira kényelmetlen volt és teljesen elkészült a bringától. Szóval a profik nem szivesen nyírják ki magukat egy ilyen géppel.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
ha már gigaáttételekrõl esett szó: nagy kedvencem Miguel Isten Indurain 59-13-as áttétellel ment amikor megdöntötte az egyórás kerékpározás csúcsát. ez ugyan elméletileg kevesebb fordulat mint mondjuk az 55-11, de gondolom - mivel pályán ment és ez nem országúti idõfutam - nagyobb volt a hátsókereke az országúton megszokottnál.
érdekes, hogy a mostani menõk - LA, JU,Millar - meg se próbálkoznak az egyórással.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Szilvásváradnál felmentem még a fennsíkra, nekem is baromira tetszik az út, gyönyörû kilátás... Csak lefelé volt fagyos az esõben.
A Pelson ha jól emlékszem tavaly nem volt frissitõ, de van egy másik verseny is akkortájt. A Balaton200 ami Almádiból indul és Keszthelyen van kaja+pia.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Ted, ha jól értem, ráadásképpen még montival bünteted magad? :)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Ha jól számolom a 80-85ös tempóhoz kb 150ig kellett felpörgetnem, utána már "csak" néha belerugni párat a pedálba. Szoktam gyorsító munkát végezni, ami nálam 15x300m, 160-170es fordulaton. És Cippo azt a 80as tempót huzamosan csinálta, ami TELJESEN más. Huzamosan szelezni mikro mögött a 70-80 reális, fölötte hosszabb távon nem lehet tekerni ezzel az áttétellel.
Szombaton én 9 után indultam Mátraderecskérõl és 11 után értem Szilvásváradra, az esõvel együtt... Egyébként Miskolcra akartam menni, de miután átáztam már a hegy elõtt, már ott felmentem a Bükkbe, de így is szarrá áztam mire hazaértem. 90km volt még hátra esõben...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Ted, vasárnapra én is terveztem végre egy Kékes-túrát.
Nem brutál tempóban, síkon 30-31-es átlagot tudok.

Még a BM-tõl függ, mennyit vállalok be, lehet, hogy 1 kör után irány haza.

Nekem a V10-re kellene gyúrnom...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Susnyás_Ted: elismerésem ha azt meg tudod csinálni! Már magában nem rossz a 272km, nem azokon az emelkedõkön... Egyébként szerintem hogy ne legyen olyan monoton csinálhatnád az én kedvencemet: Gyöngyös - Kékes - Parád - Galya - Pásztó - Galya - (Kékes) - Gyöngyös és persze hogy meglegyen a kili ebbõl 2 kör ;D ;D
Mikor lesz a Salzkammergut Radmaraton? Már én is tervezem hogy egyszer el kellene indulnom egy ilyenen, nagyon mozgatja a fantáziámat.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hali! (újra Veszprémbõl)

Nem gondoltam hogy ennyire megmozgatja a fantáziátokat az a 92.5 km/h. Az áttétel hozzá 53/12 volt és kb 80-85ig kellett tekernem, utána már csak párszor belepörgetni hogy ott bírjak maradni (persze pattogtam a nyeregbe ami baromira veszélyes és nem ajánlom). Akkor szakadtam ki, amikor felfelé is 90 felett akart menni, amikor már folyamatosan kellett volna pörgetnem, ami nem ment :( Egyébként az én rekordom (nem szélárnyékban) 96.4km/h Ausztriában egy tök egyenes jó 10%os lejtõn (kátyumentes persze).
Jó volt ez a 3 nap a Mátrában, gyakorolgattam egy kicsit a hegymenetet, de szombat a Bükkben olyan esõ elkapott, hogy még úgy nem fáztam. 180at terveztem, de már az 50. km-nél el kezdett esni az esõ ami felfelé nem volt gáz, de leereszkedni az idõközben elkopott hátsófékbetéttel eléggé kemény volt. Rövidben voltam és látszott a lehellet: eredmény úgy vacogtam hogy izomláz lett az álkapcsomban ::)
Azért így esõben is összejött egy 140es, de nem ajánlom senkinek egy etap volt...

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Hát a 200 elmaradt :(....közbejött pár dolog...így csak 107 lett belõle. És már megint roggyá áztam. >:(
Na de majd holnap! Útvonal marad. Húzós lesz...

Jövõ hét végén ha minden jól megy Kékest (Gyöngyösrõl) fogok mászni....terveim szerint 8-szor.
8*17*2=272km+kb.6400m szint Hmmm....soknak tûnik de a Salzkammergut-ra ez kell.

Én még eddig max. 71km/h -val mentem, de az is lejtõn és közben tekertem mint az állat. Ennyivel jobban gurulna egy országúti....lehet h. egyszer már ki kéne próbálnom...

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Hali Sebességmániások!Tavaly összel hallottam, hogy Super Mariot megbüntették a rendõrök mert 90-nel ment az autó-pályán! Természetesen kerékpárral, és Olaszországban.

Üdv:G.Pityu

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
ENYÉM A 100.OLDAL ELSÕ HOZZÁSZÓLÁSA!!!!!

juhééé!!!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Szerintem is lehet 90körül menni teljes szélárnyékban.
Szoktam stéherezni busz mögött(Tatabánya-Tata között). És 65-70km/h-s tempónál 52-12vel is tudok játszani,hogy leszakadok(5-6métert) és visszaállok-leszakadok-visszaállok...2-3hete mentem 7.5es teherautó mögött 70-80km/h val tartósan(10km), a max. 84km/h volt. 52-12 a legnagyobb áttételem.

Csak alátámasztani tudom...lehet menni szélárnyékban 90km/h-t.

A Vanik 103km/h-ja kicsit túlzás, nekem 93km/h sikerült egyszer, Olaszországban 12-15%os lejtõn, hosszú egyenes végén tükörsima aszfalton, száraz idõben, természetesen ráfeküdve a vázra. Lejtõn lefelé kb. 55-60km/h-ig érdemes tekerni, én pl. versenyen 50-55km/h tól már rá szoktam feküdni a vázra...Békás 2.n is ezt csináltam, és 82km/h volt a legnagyobb seb. amit mentem...50km/h alatt szoktam elkezdeni újra tekerni.

Vasárnapra remélem szép idõ lesz!!!!

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Itt az ideje az öszinte, feltáró jellegû vallomásoknak!!
Én egyszer azt hazudtam, hogy 40-es átlagot mentem egy órán keresztül, sík terepen, szélcsendben (trekking kerékpárral) :P

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Változott a hétvége, nagyon necces lesz a lejutásom.
Azért még reménykedek.

Készüljünk, erõs északi szél lesz!

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Meg lehet nyugodni, azt a sebességet ki lehet tekerni! Egy autó mögött, rövid ideig. Marchello sem azt mondta, hogy az volt az utazósebessége.

Bp-Pécel-Isaszeg helyett alternativ útvonal a Bp-Tarcsa-Isaszeg. És akkor van egy plusz emelkedõd, 250m-es szinttel. Lehet, hogy a hetvegen megyek arra (csak ha nem esik!).

Megy valaki az idõfutamra, akihez betársulhatnék?

Sok kilómétert mindenkinek!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Az a 92,5km/ó 53-11 áttétellel csak 152-es pedálfordulat (2,10m kerékkerülettel).
csapásszám=seb_km_per_h*1000*Hátsófogszám/Elölfogszám/kerékkerület_méterben/60

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Ha jól látom van itt néhány kemény arc!
Milyen tempót szoktatok menni? (egyedül, szélcsendben, sík terepen)

Szombaton tervezett útvonalam nagyvonalakban:
a. BP-Pécel-Isaszeg-Gödöllõ-Veresegyház-Vácrátót-Váchartyán-Galgamácsa-Aszód-Hatvan-Jászárokszállás-Jászberény-Nagykáta-Sülysáp-BP (kb. 200km)

b. BP-Pécel-Isaszeg-Dány-Zsámbok-Tura-Valkó-Gödöllõ-Isaszeg-Nagytarcsa-BP (kb. 100km)

Edzés lesz, nem nagyon akarok pihenni közben. Ha valakinek van kedve, csatlakozhat...(ne tekerjek má egyedül).
Ja és nem országútival vagyok, így a tempó szerényebb. (27-30km/h)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Én elõször nagyon meglepõdtem hogy mennyit számít egy könyöklõ... iszonyat különbség van. Így könnyebben lehet egyenletes tempót menni, összehasonlíthatatlan.
A héten egyébként mentem már síkon 92.5km/h-val is ;D ;D igaz kisbusz mögött, de akkor is.
A Mátrában meg most egy mini 3 napos edzõtábor lesz, kb 400-450km-rel. Aztán MKSZSZ 3 napos verseny, majd utána vissza egy 5 napos edzõtáborba Galyatetõre.... Remélem meglesz a hatása ;) másnap jól meghalok ;D ;D
Föld napja van! Tekerjetek sokat!!!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Szerintem is érdemes a könyöklõ...tavaly például elég durva szél volt, Berhida után végig szembõl fújt.
Ilyenkor könyöklõvel akár 10-15%-al nagyobb sebességre is képes lehetsz. (pl. 30 helyett 33-35km/h). Ha hátulról fúj, akkor meg lehet nyomni a nagyáttételt 70el. ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Igaz Marchello????

Sok sikert a Mátrához...edzõtábor-edzõtábor???

Béke mindenkinek.