sziasztok,
visegrád felõl, hogyan lehet eljutni a pap rétre?
ma jártam arra, tábla is jelölte (arra akartam hazamenni), de utána már sehol nem láttam a zöld táblát. így a fellegvár elõtt találtam magam, késõbb a bob pályánál is körülnéztem, majd találtam egy lefele vezetõ utat, de az csak a 11-esre vezetett.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2004. május 15. - 18:47

Írta 2004. május 14. - 18:53

Mi, a szerény, lassú amatõrök késõbb indulunk, mint a profi aszfaltgyûrögetõk.
Holnap találkozunk, megyek, odabiciklizek, edzek 1 jót, oszt' hazabiciklizek!
Holnap találkozunk, megyek, odabiciklizek, edzek 1 jót, oszt' hazabiciklizek!
Írta 2004. május 14. - 17:37

Csak liszenszel >
Arra gondolsz, hogy én húzom? ;D
Igazoltak 10-tõl korcsportonként,
Mi 11-tõl hasonlóan (4 korcsoport 11.15)

Arra gondolsz, hogy én húzom? ;D
Igazoltak 10-tõl korcsportonként,
Mi 11-tõl hasonlóan (4 korcsoport 11.15)
Írta 2004. május 13. - 21:52

Jobbulást a kollégának!
A hegyi OB-n találkozunk! (Vihetek kötelet, hogy felvontass?
)
A hegyi OB-n találkozunk! (Vihetek kötelet, hogy felvontass?

Írta 2004. május 13. - 15:21

Sajnos a cimborám állapota változatlan, 4.napja tartják altalásban az intenzív osztályon!!!
Mindig hordjatok bukót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kitépem a máját, ha egyszer kikel abból az ágyból...meg veszek neki egy bukót!!!!!!!!!!
Mindig hordjatok bukót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kitépem a máját, ha egyszer kikel abból az ágyból...meg veszek neki egy bukót!!!!!!!!!!

Írta 2004. május 13. - 12:53

Múlt héten volt? Pedig itt mást mondanak:
http://ttt.tr.hu/nap.../tura.php?id=93
Sebaj, ha rá tudom venni magam, csak úgy, letekerem.
Lábfordulathoz: ülve 90-100, hegyen 80-100 a kényelmes- nekem. Tavaly még 5-10-el feljebb pörgettem, pont a kisebb nyomaték miatt.
Még a versenyekrõl: outiban inkább az idõfutamokat kedvelném, mert ugye ott nincs taktika, menni kell, és kész. Nem hiába az igazsg versenye. Itt minden kiderül. Egy maratonon viszont végig folyamatosan koncentrálsz- a terepre, a bringára, saját magadra. 5 óra kemény munka. Itt nincs sok lehetõség taktikázni, aki gyengébb, lemarad. mindegyik nagy észjáték. Ja igen, a technikai háttér sem olyan szenbetûnõ, mint az outiban, de lehet, hogy tévedek.
tpresident,
jó utat, valamikor egyszer én is hazatekerek a suliból. Laza 180-200km. ;D
http://ttt.tr.hu/nap.../tura.php?id=93
Sebaj, ha rá tudom venni magam, csak úgy, letekerem.
Lábfordulathoz: ülve 90-100, hegyen 80-100 a kényelmes- nekem. Tavaly még 5-10-el feljebb pörgettem, pont a kisebb nyomaték miatt.
Még a versenyekrõl: outiban inkább az idõfutamokat kedvelném, mert ugye ott nincs taktika, menni kell, és kész. Nem hiába az igazsg versenye. Itt minden kiderül. Egy maratonon viszont végig folyamatosan koncentrálsz- a terepre, a bringára, saját magadra. 5 óra kemény munka. Itt nincs sok lehetõség taktikázni, aki gyengébb, lemarad. mindegyik nagy észjáték. Ja igen, a technikai háttér sem olyan szenbetûnõ, mint az outiban, de lehet, hogy tévedek.
tpresident,
jó utat, valamikor egyszer én is hazatekerek a suliból. Laza 180-200km. ;D
Írta 2004. május 13. - 12:18

Áttételválasztás: az adott embertõl függ, egy komoly terheléses vizsgálattal lehet megállapítani (legfõképp lábfordulat/pulzus adott terhelésen). Lassabb lábfordulaton az izmok jobban vannak terhelve, hamarabb elfáradnak és errõl a fordulatról lassabban lehet ritmustváltani. Magassabb lábfordulathoz magassabb pulzusszám jár, kevesebb izomterheléssel, itt lép be hogy a szervezet oxigéntányos állapotba kerülhet és görcs stb. Ezt orvosok nagyon szépen be tudnák mérni hogy pl akár Pcycle Te síkon amennyire lehet 100-105ös lábfordulatot használj, felfelé az ideális pedig a 85-90 lenne....
Ullrich-nál maradva a T-Mobile mikrobusza mellett tekerve kint az országuton (hogy versenykörülmények közt vizsgálják) kellett edzenie egy nagyon hosszút és ott nézték hogy a szervezet hogyan reagál: pulzus, lábfordulat, mibõl mi kezd fogyni stb.
Ez egy elég komoly téma, akár diplomamunka lehetne TF-eseknek.
Ullrich-nál maradva a T-Mobile mikrobusza mellett tekerve kint az országuton (hogy versenykörülmények közt vizsgálják) kellett edzenie egy nagyon hosszút és ott nézték hogy a szervezet hogyan reagál: pulzus, lábfordulat, mibõl mi kezd fogyni stb.
Ez egy elég komoly téma, akár diplomamunka lehetne TF-eseknek.
Írta 2004. május 13. - 11:37

Ma akarok, illetve fogok hazamenni délután, remélem nem lesz esõ, amit ígértek...bízom benne, hogy most is, mint mindig tévedtek az idõjósok.
A hegyi OB-n ottleszek én is!!!
mindenkinek kellemes hétvégét!!!!
Láttátok tegnap mekkorát hasalt a Cippolini????????
Szerencsétlen!!!
A hegyi OB-n ottleszek én is!!!
mindenkinek kellemes hétvégét!!!!
Láttátok tegnap mekkorát hasalt a Cippolini????????
Szerencsétlen!!!
Írta 2004. május 12. - 20:01

Tpresident: bocsi hogy nem hívtalak edzésügyben, de a napi 2 ZH mellett nem igazán tudtam tervezni, csak amikor épp ráértem már mentem is.
A Hegyi OB-ra meg megyek, de sajna egy hétig betegeskedtem, így nem az igazi a formám. Azért én is kiváncsi vagyok az OB-ra: pudding próbája az evés.
A Hegyi OB-ra meg megyek, de sajna egy hétig betegeskedtem, így nem az igazi a formám. Azért én is kiváncsi vagyok az OB-ra: pudding próbája az evés.
Írta 2004. május 12. - 17:32

Üdv mindenkienk!
Remélem holnap nem lesz sok esõ, és akkor kényelemesen haza tudok biciklizni.(Veszprém-Tatabánya.)
Az áttételek tekintetében mindekinek más jön be...csak hogy olyan példával éljek, akit mindenki láthat:
Armstgong pörget, Ullrich erõbõl megy. Hegyen, v idõfutamon ugyanott kettejük pedálfordulatai között 15-30csapassázm-külömbés szinte mindig megvan...
A hétvégén a heygi OB-re elemgyek...de tét nélkül...edzésnek szánom...meglátjuk mi lesz...kiváncsain várom.
Addigis a legjobbakat.
Marchello: Ottleszel Dobogókõn szombaton???????
Remélem holnap nem lesz sok esõ, és akkor kényelemesen haza tudok biciklizni.(Veszprém-Tatabánya.)
Az áttételek tekintetében mindekinek más jön be...csak hogy olyan példával éljek, akit mindenki láthat:
Armstgong pörget, Ullrich erõbõl megy. Hegyen, v idõfutamon ugyanott kettejük pedálfordulatai között 15-30csapassázm-külömbés szinte mindig megvan...
A hétvégén a heygi OB-re elemgyek...de tét nélkül...edzésnek szánom...meglátjuk mi lesz...kiváncsain várom.
Addigis a legjobbakat.
Marchello: Ottleszel Dobogókõn szombaton???????
Írta 2004. május 12. - 10:29

Henger: Bakony200-ra már nem érdemes elmenned, ugyanis most vasárnap volt...
A montinak és ogutinak is megvannak a maga szépségei, de egy biztos hogy oguton nehezebb jó eredményeket elérni. Míg montin ha erõs vagy és nincs sok technikai malõr akkor az elején végzel, oguton nem biztos.
A montinak és ogutinak is megvannak a maga szépségei, de egy biztos hogy oguton nehezebb jó eredményeket elérni. Míg montin ha erõs vagy és nincs sok technikai malõr akkor az elején végzel, oguton nem biztos.
Írta 2004. május 12. - 10:09

Hogy melyik a jobb? Eddig Tihanyban voltam outin, meg két maratonon. Õszintén szólva mindkettõ bejön.
A hibákból levontam a tanulságot: ami kaját viszek, az fogyjon is el, legalább 2 kulacs...
Most vasárnap lesz Bakony200 telj. túra, arra elmegyek. Meglátom, hogy bírom, mire kell késõbb figyelni. Nincs kedve valakinek velem tartani?
A sebességnél írhattam volna 30-at is, itt a változatlan sebesség melletti más áttétel a lényeg. Ugyanazt a teljesítményt adod le, de azért nem mindegy, hogy a fordulat magas, vagy izomból terheled a pedált.
A hibákból levontam a tanulságot: ami kaját viszek, az fogyjon is el, legalább 2 kulacs...
Most vasárnap lesz Bakony200 telj. túra, arra elmegyek. Meglátom, hogy bírom, mire kell késõbb figyelni. Nincs kedve valakinek velem tartani?
A sebességnél írhattam volna 30-at is, itt a változatlan sebesség melletti más áttétel a lényeg. Ugyanazt a teljesítményt adod le, de azért nem mindegy, hogy a fordulat magas, vagy izomból terheled a pedált.
Írta 2004. május 11. - 21:57

Banyek, jobbulást!
Jó volt olvasni a beszámolókat, nem is tudom, hogy sajnáljam-e vagy sem, hogy inkább Sopronban és Ausztrijában dagasztottam a sarat.
Az egy külön tanulmány volt, ahogy végigmentem. Tanítani kellene, mit NE csináljunk rosszul. Pl. együnk rendesen, igyunk rendszeresen.
De sebaj, 85km, 1850m szint megolt 4:50 alatt, ami kategória 7 helyet jelent. 152 átlagpulzus (max 174)Ha nem görcsölök már 2 óra után, meg a bringa is tolerálta volna a versenyt... Legközelebb.
Ha licences a szombati, akkor kihagyom. Még utánaérdeklõdöm, mi a helyzet. De lehet, hogy XC Kupa lesz Ózdon. De ez a mostani két hétvége kikészített. Laza 4000m 10 napon belül.
pcycle,
azt már én is észrevettem, hogy pl. emelkedõn 11-el haladva tökmindegy, melyik fokozatban vagyok, ugyanannyi a pulzus. -> inkább pörgetek, nem gyilkolom a térdeimet.
Edzzetek keményen! Közeleg a Velence10. Jövõ héten kellene egy hosszú kört nyomni. Ötletek, jelentkezõk?
Jó volt olvasni a beszámolókat, nem is tudom, hogy sajnáljam-e vagy sem, hogy inkább Sopronban és Ausztrijában dagasztottam a sarat.
Az egy külön tanulmány volt, ahogy végigmentem. Tanítani kellene, mit NE csináljunk rosszul. Pl. együnk rendesen, igyunk rendszeresen.
De sebaj, 85km, 1850m szint megolt 4:50 alatt, ami kategória 7 helyet jelent. 152 átlagpulzus (max 174)Ha nem görcsölök már 2 óra után, meg a bringa is tolerálta volna a versenyt... Legközelebb.
Ha licences a szombati, akkor kihagyom. Még utánaérdeklõdöm, mi a helyzet. De lehet, hogy XC Kupa lesz Ózdon. De ez a mostani két hétvége kikészített. Laza 4000m 10 napon belül.

pcycle,
azt már én is észrevettem, hogy pl. emelkedõn 11-el haladva tökmindegy, melyik fokozatban vagyok, ugyanannyi a pulzus. -> inkább pörgetek, nem gyilkolom a térdeimet.
Edzzetek keményen! Közeleg a Velence10. Jövõ héten kellene egy hosszú kört nyomni. Ötletek, jelentkezõk?
Írta 2004. május 11. - 12:13

Marchello:
Ittvagyok megint biciklivel Vp-ben, ha mész valamikor tekerni, írj, vagy csörögj, mennék én is!
Pcycle: Nem az alapján választom az áttételeket, hogy a nagykönyv szerint mi jó mire.
Ilyen erõbedobásnál érzésre megy az ember. Néha feljebbváltottam, jobban forgott a lábam, kicsit emelkedett a sebesség, úgy éreztem,h bírom a nagyobbat, hát leváltottam. Visszafelé a pofaszélba, ha láttam,h kezd esni a tempó, 1et vagy 2t vissza, majd szépen emelve a tempót 1et leváltottam.
Érzésre megyek mindig, nem a nagykönyv szerint.
75-95közötti csapásszámmal hajtottam.
Nekem ez jön be.
52/14-15, ezzel mentem a fordítóig.
Elvileg sok, gyakorlatila nekem ez volt jó.
Aztán másnak meg lehet,h más jön be...
Ittvagyok megint biciklivel Vp-ben, ha mész valamikor tekerni, írj, vagy csörögj, mennék én is!
Pcycle: Nem az alapján választom az áttételeket, hogy a nagykönyv szerint mi jó mire.
Ilyen erõbedobásnál érzésre megy az ember. Néha feljebbváltottam, jobban forgott a lábam, kicsit emelkedett a sebesség, úgy éreztem,h bírom a nagyobbat, hát leváltottam. Visszafelé a pofaszélba, ha láttam,h kezd esni a tempó, 1et vagy 2t vissza, majd szépen emelve a tempót 1et leváltottam.
Érzésre megyek mindig, nem a nagykönyv szerint.
75-95közötti csapásszámmal hajtottam.
Nekem ez jön be.
52/14-15, ezzel mentem a fordítóig.
Elvileg sok, gyakorlatila nekem ez volt jó.
Aztán másnak meg lehet,h más jön be...
Írta 2004. május 11. - 10:14

Pcycle: A Hegyi OB mindig is mezõnyverseny volt, a "profik"-nál lesz az 1-10 helyezettnek idõfutam fordított sorrendben indítva. A kettõ eredménye pedig adja ki a végeredményt. A rajt pedig tényleg Pilisvörösvár és fel Pilisszántónak azon a meredeken... (elég durva lesz)
Tpresident: jobbulást a kollégának!
Tpresident: jobbulást a kollégának!
Írta 2004. május 11. - 09:07

akartam írni tegnap, de nem volt rá idõm!
Az én élménybeszámolóm Tahitótfaluról:
Már-már "jó" szokásunkhoz híven a nevezés vége elõtt 2 perccel kezdtünk parkoplót keresni...szóval 9:40re értünk oda, gyors nevezés és csapatnevezés leadása, minden problémamentes volt, de csak 13:33ra kaptam idõt, ami végülis szerencsésen alakult, mert addigra teljesen felszáradt a pálya, és a nap is egyre többet sütött.
Könnyed beszélgetéssel töltöttük az odõt, néha 2-en az autó csomagtartójában ülve meséltünk hihetetlen biciklis-kalandokat egymásnak az esõ elõl menekülve.
Lelki támaszt nyújtottunk 11:38kor induló Biondos barátunknak(egyben a sofõrnek), szolidaritásból magunkat is áztatva kísértük a rajthoz, és indítottuk el. A bíztatása jól sikerült, 25:42es ídõvel igencsak az elején végzett.
Jómagam délben öltöztem jelemezbe, kb. 15km melegítés után beraktam a telekreket, utánállítottam a féket, váltót, a rajtig hátralévõ negyed órában melegítettem, kávét ittam, aztán eljött az idõ.
A már korábban említett kollega megfogott a rajtnál...
A táv elsõ felét kicsit keményebben kezdtem, 188as pulzusra lõttem be magam, az enyhe hátszében 52/14es áttétellel 42-45km/h közötti tempóval haladtam.
A fordítóban már éreztem,h sokat vállaltam eddig, megcsapott az az enyhe szél szembõl...1-1.5km után a gyomrom rendentlenkedett...enyhe hányingert éreztem, kicsit vissza kellett vennem, 185körüli pulzusról 176-178közötti értékkel haladtam, finoman, 36-38km/h-val, majd 1-2km-t megtéve kicsit emelni kezdtem újra a sebességet, 39-40-41km/h, majd egy hirtelen váltással megszünt minden gyomorbántalom, és újra tudtam vinni a 180feletti pulzust, 40km/h körüli tempóval.
Az utolsó 1km-en mindent beleadva, 42-45, majd 47-48km/h-val tovább emelve a pulzust (188-190-193)...196-al értem a célba.
Kb. 12:30al fordultam, visszafelé viszont rontottam, így 26:00 lett a vége(41.57km/h).
Ezzel kcs. 13. lettem, összetettben 21.helyezett.
Az öcsém megnyerte a Ffi. 3as korcsoportot, 27:12 idõt ment!
A Csapatversenyben is jól állunk,
25:12, 25:24, 26:00, 27:12,es idõkkel próbáljuk megfogni a Biondot...de az szinte lehetetlen...2 elég erõs csaptuk van.
Más téma:
Sajnos vasárnap este fél tízkor egy barátom, sporttársunk, aki 2szer nyerte az amatõr kupát õzzel ütközött Bajna környékén.
Koponyrepedéssel, és vérömlennyel a koponyájában szállították kórházba, az éjszaka során megmûtötték, a vérömlenyt eltávolították, a diki szerint komplikációmentes volt a mûtét, és az a sérülés is, de még 3-4napig alatalásban tartják, hogy gyógyulni tudjon...nagyon erõs a szervezete és a keringése(évi 10-12.000km-t teker 15éve)
Bukó nem volt rajta...
MINDIG HORDJATOK BÚKÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha nyár lett volna, 40fok, napsütés, és 12-14óra között kelett volna kerékpárzonia...megérteném,h nem vett fel bukót...olyankor mekem sincs kevem.
DE ilyenkor még jó is, mert ha estére lehül a levegõ még melegen is tart!!!!
MINDIG HORDJATOK BUKÓT...MINDIG!!!!!!!!!!!!!!
Bízzunk együtt a felépülésében!!!!
Az én élménybeszámolóm Tahitótfaluról:
Már-már "jó" szokásunkhoz híven a nevezés vége elõtt 2 perccel kezdtünk parkoplót keresni...szóval 9:40re értünk oda, gyors nevezés és csapatnevezés leadása, minden problémamentes volt, de csak 13:33ra kaptam idõt, ami végülis szerencsésen alakult, mert addigra teljesen felszáradt a pálya, és a nap is egyre többet sütött.
Könnyed beszélgetéssel töltöttük az odõt, néha 2-en az autó csomagtartójában ülve meséltünk hihetetlen biciklis-kalandokat egymásnak az esõ elõl menekülve.
Lelki támaszt nyújtottunk 11:38kor induló Biondos barátunknak(egyben a sofõrnek), szolidaritásból magunkat is áztatva kísértük a rajthoz, és indítottuk el. A bíztatása jól sikerült, 25:42es ídõvel igencsak az elején végzett.
Jómagam délben öltöztem jelemezbe, kb. 15km melegítés után beraktam a telekreket, utánállítottam a féket, váltót, a rajtig hátralévõ negyed órában melegítettem, kávét ittam, aztán eljött az idõ.
A már korábban említett kollega megfogott a rajtnál...
A táv elsõ felét kicsit keményebben kezdtem, 188as pulzusra lõttem be magam, az enyhe hátszében 52/14es áttétellel 42-45km/h közötti tempóval haladtam.
A fordítóban már éreztem,h sokat vállaltam eddig, megcsapott az az enyhe szél szembõl...1-1.5km után a gyomrom rendentlenkedett...enyhe hányingert éreztem, kicsit vissza kellett vennem, 185körüli pulzusról 176-178közötti értékkel haladtam, finoman, 36-38km/h-val, majd 1-2km-t megtéve kicsit emelni kezdtem újra a sebességet, 39-40-41km/h, majd egy hirtelen váltással megszünt minden gyomorbántalom, és újra tudtam vinni a 180feletti pulzust, 40km/h körüli tempóval.
Az utolsó 1km-en mindent beleadva, 42-45, majd 47-48km/h-val tovább emelve a pulzust (188-190-193)...196-al értem a célba.
Kb. 12:30al fordultam, visszafelé viszont rontottam, így 26:00 lett a vége(41.57km/h).
Ezzel kcs. 13. lettem, összetettben 21.helyezett.
Az öcsém megnyerte a Ffi. 3as korcsoportot, 27:12 idõt ment!
A Csapatversenyben is jól állunk,
25:12, 25:24, 26:00, 27:12,es idõkkel próbáljuk megfogni a Biondot...de az szinte lehetetlen...2 elég erõs csaptuk van.
Más téma:
Sajnos vasárnap este fél tízkor egy barátom, sporttársunk, aki 2szer nyerte az amatõr kupát õzzel ütközött Bajna környékén.
Koponyrepedéssel, és vérömlennyel a koponyájában szállították kórházba, az éjszaka során megmûtötték, a vérömlenyt eltávolították, a diki szerint komplikációmentes volt a mûtét, és az a sérülés is, de még 3-4napig alatalásban tartják, hogy gyógyulni tudjon...nagyon erõs a szervezete és a keringése(évi 10-12.000km-t teker 15éve)
Bukó nem volt rajta...
MINDIG HORDJATOK BÚKÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha nyár lett volna, 40fok, napsütés, és 12-14óra között kelett volna kerékpárzonia...megérteném,h nem vett fel bukót...olyankor mekem sincs kevem.
DE ilyenkor még jó is, mert ha estére lehül a levegõ még melegen is tart!!!!
MINDIG HORDJATOK BUKÓT...MINDIG!!!!!!!!!!!!!!
Bízzunk együtt a felépülésében!!!!
Írta 2004. május 10. - 22:43

Élménybeszámoló Tahitótfaluról: kb 9 óra tájt érkeztünk, teljes csapattal (feleségem, barátnõje és a gyerekeim). Pcycle kollégával együtt csekkoltunk be, 12 20 körüli rajtidõpontokat kaptunk, ami nekem teljesen mindegy volt, téged meg megértelek, hogy nem akartál addig ott várakozni, és így az esõt is kihagytad (én is , de errõl késõbb) Minden rosszban van vmi jó. Ha korábban lett volna idõpont (10.30-11 között) megázunk. Rövid tanakodás után elmentünk bemelegíteni a Visegrádi bobpályáraJ! A hegyen remek idõ volt, bobozáshozJ a gyerekek (na jó, mi is nagyon élveztük) ahogy jöttünk vissza akkor vettük észre, hogy csak Tahitótfalun esik az esõ. A verseny alatt, úgy vettem észre, hogy Kisoroszin sem esett (vagy felszáradt), de a rajtnál víz volt. Enyhe ki hátszéllel indultam, ekkor már jó idõ volt, megpörgettem az elejét (legalább amíg a gyerekek látják) ez 38-40, km/h-t jelent nekem (azóta a lányom mindenkinek, azt meséli, hogy apa feolvasztotta az aszfaltot, csak tudnám mit szólna Áron 45-ös átlagához). Utána már nem volt ilyen vidám a dolog, kb 34-36-t tudtam tartani, visszafelé már néha voltak gondjaim, saját mérésben így is bõ 32-es átlag jött ki (szerintük 33,33),amennyit még sose mentem! Elõször jutottam át a 30-as álomhatáron (kéretik nem nevetni, 144 km-t 2 hét alatt teszek meg, nem 1 nap alatt). A kisfiam integetett mindenkinek, nagyon élvezte (bácsi, bicikli, verseny, most tanul beszélni) kaja, pia, lányok (mármint a barátnõ, õt is végig nyúzta). Rengetegen voltunk, még fél2-kor is indultak! Csapattársaim is vegyesben hoztak magukkal családot (sajnos nekünk a szurkolók is hozzátartoznak, mint már azt elõbb megírtam), így talán nekünk volt a legnagyobb szurkoló táborunk (sajnos). Mindent egybevetve : nagyon jó nap volt.
Tpresident?
Hegyi OB: 11-tõl rajtolnak az amatõrök, korcsoportos bontásban 15 percenként (mezõnyverseny!). Úgy tudom Pilisvörösvár-Dobogókõ (mi is oda megyünk, legfeljebb kirándulunkJ. MKSZSZ Hobby liszensz kell.
Tpresident?
Hegyi OB: 11-tõl rajtolnak az amatõrök, korcsoportos bontásban 15 percenként (mezõnyverseny!). Úgy tudom Pilisvörösvár-Dobogókõ (mi is oda megyünk, legfeljebb kirándulunkJ. MKSZSZ Hobby liszensz kell.
Írta 2004. május 10. - 13:07

Üdv újra!
Kicsit hûtlen voltam a Sportághoz, de legalább gyûlt a szint: 4000m 10 napon belül.
A hétvégi Hegyi OB-rõl mit tudtok? Mikor, hol lesz a rajt, kik indulhatnak, meg ilyesmi érdekelne.
Kicsit hûtlen voltam a Sportághoz, de legalább gyûlt a szint: 4000m 10 napon belül.
A hétvégi Hegyi OB-rõl mit tudtok? Mikor, hol lesz a rajt, kik indulhatnak, meg ilyesmi érdekelne.
Írta 2004. május 10. - 00:17

sziasztok
itt vagyok megint..
es ott voltam szentendren is, bar igazandibol annyira sok erteleme nem volt, igy total edzesek nelkul nekivagni, es a vegen meg jol el is azni...
de kihajottam egy jo 190 es atlagpulzust, szerintem igen jo legzessel, es 28:50 idovel, ami lehetett volna sokkal jobb is, csak nem hittem, hogy birom meg, a vegen jottem ra, h pedig ment volna...
rengetegen voltak nagyon komoly gepekkel, az idofutam kormany es telekerek tenyleg nem volt ritkasag, mikepp a gorgo sem...es igy utolag belegondolva, nem is hulyeseg annak, aki egesz evben edz, es ilyenkor a masodpercert verseng onmagaval
en is elkezdtem mar kerekparozni egyebkent
heti kb 2x bicovla megyek bprol egomba dolgozni, vagyis maszok a pilisben hajnalban es delutan, igen kellemes, nagyon elvezem
itt vagyok megint..
es ott voltam szentendren is, bar igazandibol annyira sok erteleme nem volt, igy total edzesek nelkul nekivagni, es a vegen meg jol el is azni...
de kihajottam egy jo 190 es atlagpulzust, szerintem igen jo legzessel, es 28:50 idovel, ami lehetett volna sokkal jobb is, csak nem hittem, hogy birom meg, a vegen jottem ra, h pedig ment volna...
rengetegen voltak nagyon komoly gepekkel, az idofutam kormany es telekerek tenyleg nem volt ritkasag, mikepp a gorgo sem...es igy utolag belegondolva, nem is hulyeseg annak, aki egesz evben edz, es ilyenkor a masodpercert verseng onmagaval
en is elkezdtem mar kerekparozni egyebkent
heti kb 2x bicovla megyek bprol egomba dolgozni, vagyis maszok a pilisben hajnalban es delutan, igen kellemes, nagyon elvezem
Írta 2004. május 08. - 13:44

Két kerék közötti külömbség:
1. Campagnolo telekerék, 1920g kompletten, 6os sorral: 13-18 - egyenként lépkedve. a szingo rajta kb. 300-350g régi orosz fajta, 9barig lehet nyomatni.
A kerék "nyers" tömege kb. 1300g lehet.
2. American Classic agyra(220g) fûzött 32küllõs kerék, FIR felnivel(420g), normál belsõvel(~110g), Conti ultra 3000 külsõvel(210g). 12-25ös, 9es sorral.
a kerék tömege így ~1450g.
A perdületen maximum 100g töblete van a telekeréknek, a maradék többlet szerintem az agyon és a soron van(az am.classic nagyon könnyû!!!!).
Szerintem, ha nincs oldalszél a pályán, érdemes használni a telekreket....
De holnap minden kiederül...mindensetre szerintem érdemes kivesézni a témát!!!
Sok sikert mindenkinek holnap!!!!
1. Campagnolo telekerék, 1920g kompletten, 6os sorral: 13-18 - egyenként lépkedve. a szingo rajta kb. 300-350g régi orosz fajta, 9barig lehet nyomatni.
A kerék "nyers" tömege kb. 1300g lehet.
2. American Classic agyra(220g) fûzött 32küllõs kerék, FIR felnivel(420g), normál belsõvel(~110g), Conti ultra 3000 külsõvel(210g). 12-25ös, 9es sorral.
a kerék tömege így ~1450g.
A perdületen maximum 100g töblete van a telekeréknek, a maradék többlet szerintem az agyon és a soron van(az am.classic nagyon könnyû!!!!).
Szerintem, ha nincs oldalszél a pályán, érdemes használni a telekreket....
De holnap minden kiederül...mindensetre szerintem érdemes kivesézni a témát!!!
Sok sikert mindenkinek holnap!!!!