De majd jön a jó idõ, és mehet a szokásos vasárnapi-versenypótló kör:
Tatabánya-Esztegrom(55km)-Dobogókõ(70km)-Szentedre(95km)-Paprét(105km)-Lepence(115km)-Esztergom(140km)-Komárom(200km)-Tatabánya(225km).
Ha ez 8 órán belül megvan, akkor szép naunk volt!!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Started by
syncro
, 2002. January 31. 11:38
Posted 2005. February 10. - 16:29

"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Posted 2005. February 10. - 16:27

Lehetne már jó idõ, mert nehezen viselem,h 7ágról süt kinnt a Nap, de -5nél nincs melegebb. Ráadásul az edzõbringán lecsavartam a hátsóváltót egy faágra, így aztán marad a futás esténként, meg gyalogszerrel járom Szfvárt. Holnap már mehetek haza...végre kerékpározhatok is!!!
Nézegettem az edzésnaplómat. Tavaly ilyenkor(Február 6-7-8-9) +15 és +22 fok között változott a hõmérséklet, azthiszem, 6a esett vasárnapra, délután fél 2kor rövidbe indultunk tekrni, és a karmelegítõt elég volt magammal vinni, pedig 6 után értünk haza, 120km-el a hátunk mögött....szép is lenne ez most.
Nézegettem az edzésnaplómat. Tavaly ilyenkor(Február 6-7-8-9) +15 és +22 fok között változott a hõmérséklet, azthiszem, 6a esett vasárnapra, délután fél 2kor rövidbe indultunk tekrni, és a karmelegítõt elég volt magammal vinni, pedig 6 után értünk haza, 120km-el a hátunk mögött....szép is lenne ez most.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Posted 2005. February 10. - 10:10

hát ha fáradt vagy, akkor bizony mindent sokkal hidegebbnek érzel... (nem mintha a -10 körüli nem lenne az :-))
15 faktor elég lesz hétvégére? ;-)
15 faktor elég lesz hétvégére? ;-)
Posted 2005. February 09. - 21:02

Vigyázz!! Napkrémet is vigyél magaddal.
Sajna du-i kiruccanások nekem nem jönnek össze. Tegnap este -9-be kezdtem el futni, mire végeztem már -11 volt. Érdekes, hogy sötétben jobban észreveszem ezt a különbséget, mint akár árnyékba nappal, ahol hidegebb sem gond.
Lehet, hogy álmos vagyok már?
Sajna du-i kiruccanások nekem nem jönnek össze. Tegnap este -9-be kezdtem el futni, mire végeztem már -11 volt. Érdekes, hogy sötétben jobban észreveszem ezt a különbséget, mint akár árnyékba nappal, ahol hidegebb sem gond.
Lehet, hogy álmos vagyok már?

Posted 2005. February 09. - 19:30

Posted 2005. February 09. - 18:56

Posted 2005. February 08. - 14:08

remélem nem a nappali Max hõmérséklet!!! mert akkor én elköltöznék a helyedben :-))
Itt azért du. 2körül (akkor megyek) felkúszik mindig -5c ig a higanyszál
Tegnap mostam bringát és a hab amíg elvoltam a slaggot elõguberálni (2-3 perc) ráfagyott a cuccos ....
Tour de Quatar versenyen meg +30 C
Itt azért du. 2körül (akkor megyek) felkúszik mindig -5c ig a higanyszál

Tegnap mostam bringát és a hab amíg elvoltam a slaggot elõguberálni (2-3 perc) ráfagyott a cuccos ....
Tour de Quatar versenyen meg +30 C
Posted 2005. February 08. - 13:48

Most már csak vége lesz lassan a zord hidegnek...
Nekem az 5 év elég lesz itt az egyetemen, mint edzõ amúgyse lehet szerintem megélni itthon.
Oda kölközöm, itt -13ÿC -ok volt

Sajna, ez igaz, nem a kerékpáredzõk kapják a sztárgázsikat (versenyzõk sem) lsd pl Lengyel Tamás interjú. Kicsit tudom csak sajnálni õket, mert pl a tavalyi gyõri idõfutamon, ha lehetett volna még a kerékpárjukat sem rakták volna le az aszfaltra, ezt a viselkedést meg nehéz eladni ( bocs ez off volt).
Posted 2005. February 08. - 12:32

nekem fent csak egy dzsekit veszek (Cratoni) és az alá bõven elég egy rövid mez is. Absz. melegen tart, (nem engedi át az izzadságot mégis szellõzik) azzal nincs is gond, egyedül a végtagok meg az arcot kellene jobban védeni nálam. De már megvan az ötlet jövõ évi tuninghoz (símaszk). Egyébként ha valaki csak végig vacog, meg oyan ruhája van amiben átizzad akkor könnyû megfázni és akkor már nem éri meg. Nálam a -6 volt az amikor már azt mondtam hogy huh... ez határ eset volt. (kéz és arc fázott piszkosul).
Nekem az 5 év elég lesz itt az egyetemen, mint edzõ amúgyse lehet szerintem megélni itthon.
Posted 2005. February 08. - 00:40

vittorio! Ha kell görgõ, akkor nekem van egy, amitõl meg szeretnék szabadulni! Megbeszélhetjük, írj emailt a lazus@web.de-re!
és van egy fix áttétellelt szerelt 0 km-et futott kerekem is!
Jó éjt!
és van egy fix áttétellelt szerelt 0 km-et futott kerekem is!

Jó éjt!
Posted 2005. February 08. - 00:05

Amikor ennyire hideg van, szerintem jobb nem kerékpározni.
-5fok alatt hosszú távon már megsínyli a szervezet...képzeld csak el, hibába ölteny fel akárhány réteg ruhát, a szervezetnek saját magát kell fûtenie. A,hogy mennyi ruha van rajtad, csak azt befolyásolja,hogy a testhõ hány 100%-a távozik el(ideális esetben a ruha visszatartja a hõ 80-85%-át). Így aztán -5 fok esetén a szervezet sokat kell,hogy fûtsön, akármennyire öltözöl be. Fázni nem fogsz, de sok energy megy el a fûtésre. Így viszonylag alacsony fizikali terhelés(kerékpározás) mellett is megterheled a szervezetet. Az izomzan nem tud rendesen bemelegedni, mert ahhoz már nincs elég energia,h az egész testet is fûtse és tökéletes izommunkát is végezzen, így nagyban romlik az edzés hatásfoka.
A negetivitásba való átlépes(tehát "káros edzés") egyéni edzetségtõl függõen 0- -15fok alatt van. Tehát egy jól edzett sportoló is -10 fok alatt már ún. "káros edzést végez".
Egy TF-en tanuló kerékpáros-társamtól kaptam kölcsön egy könyvet, abban olvastam a napokban, amit most saját szavaimmal próbáltam lerövidíteni-visszaadni.
Apropó: Marchello:
Nem gondolkosz, a Kerékpár-szakedzõ szak elvégézésén, a TF-en???
Kévõbbiekben lehet kamatoztatni majd a papírt a tudásról.
-5fok alatt hosszú távon már megsínyli a szervezet...képzeld csak el, hibába ölteny fel akárhány réteg ruhát, a szervezetnek saját magát kell fûtenie. A,hogy mennyi ruha van rajtad, csak azt befolyásolja,hogy a testhõ hány 100%-a távozik el(ideális esetben a ruha visszatartja a hõ 80-85%-át). Így aztán -5 fok esetén a szervezet sokat kell,hogy fûtsön, akármennyire öltözöl be. Fázni nem fogsz, de sok energy megy el a fûtésre. Így viszonylag alacsony fizikali terhelés(kerékpározás) mellett is megterheled a szervezetet. Az izomzan nem tud rendesen bemelegedni, mert ahhoz már nincs elég energia,h az egész testet is fûtse és tökéletes izommunkát is végezzen, így nagyban romlik az edzés hatásfoka.
A negetivitásba való átlépes(tehát "káros edzés") egyéni edzetségtõl függõen 0- -15fok alatt van. Tehát egy jól edzett sportoló is -10 fok alatt már ún. "káros edzést végez".
Egy TF-en tanuló kerékpáros-társamtól kaptam kölcsön egy könyvet, abban olvastam a napokban, amit most saját szavaimmal próbáltam lerövidíteni-visszaadni.
Apropó: Marchello:
Nem gondolkosz, a Kerékpár-szakedzõ szak elvégézésén, a TF-en???
Kévõbbiekben lehet kamatoztatni majd a papírt a tudásról.
Posted 2005. February 07. - 18:47

Én inkább kimegyek és ottkint megyek. Nem bírom agyilag elviselni sokáig a gõrgõt. meg persze többet is ér a kinti tekerés, csakhát ott meg a hideget kell kibírni - szerencsére idén ezzel nincsenek gondjaim.
Posted 2005. February 07. - 18:27

ezeket a görgõket nem lehet bérelni valahol?
mondjuk 2 hónapra, vagy igény szerint pl. hétvégékre?
mondjuk 2 hónapra, vagy igény szerint pl. hétvégékre?
Posted 2005. February 07. - 15:14

Ráéreztem a napokban a görgõre.
Kaptam kölcsön egy mágnesfékes szerkezetet, így tudok együtt tekerni a barátokkal a futófolyosón. Így egész jól(jó angulatba) tellik el az a 1.5-2 óra. De egyedül is egész jó otthon, 18:30kor szoktam kezdeni, megnézem közben a híradót, a Fókuszt, a Vágót, emg a Barátok Közt...ezek egész elfogadható mûsorok, és kb. 2 órát tesz ki...bár a Fókusz elég gyenge...
Van ismerõsön, aki 5 órákat görgõzik...megnéz közben 2-3 filmet.....hihetetlen!
Kaptam kölcsön egy mágnesfékes szerkezetet, így tudok együtt tekerni a barátokkal a futófolyosón. Így egész jól(jó angulatba) tellik el az a 1.5-2 óra. De egyedül is egész jó otthon, 18:30kor szoktam kezdeni, megnézem közben a híradót, a Fókuszt, a Vágót, emg a Barátok Közt...ezek egész elfogadható mûsorok, és kb. 2 órát tesz ki...bár a Fókusz elég gyenge...
Van ismerõsön, aki 5 órákat görgõzik...megnéz közben 2-3 filmet.....hihetetlen!
Posted 2005. February 06. - 18:10

Posted 2005. February 06. - 17:26

Posted 2005. February 06. - 15:36

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Mátra-kör idén is meg lesz rendezve?
A honlapon semmiféle információt nem találtam róla, egyébként ez mindig a Mátra Maraton elõtti napon volt megrendezve.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Mátra-kör idén is meg lesz rendezve?
A honlapon semmiféle információt nem találtam róla, egyébként ez mindig a Mátra Maraton elõtti napon volt megrendezve.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)
Posted 2005. February 06. - 13:36

Marchello,
tegnap elkezdtem letölteni a filmet a dc++ -ról. sajnos most nincs fent a user, akitõl töltöttem, így csak a fele van meg. megtennéd, hogy szólsz neki? :-))
tegnap elkezdtem letölteni a filmet a dc++ -ról. sajnos most nincs fent a user, akitõl töltöttem, így csak a fele van meg. megtennéd, hogy szólsz neki? :-))
Posted 2005. February 05. - 20:02

Nem Höhen Tpur, hanem Höllentour. pokoli tour. Most adták ki németben DVD-n, ha minden jól megy, hamarosan meglesz. Azon egyébként a T-Telekomot kísérik végig a két évvel ezelõtti touron.
Sok kilómétert!
Sok kilómétert!
Posted 2005. February 05. - 14:44

van még egy "HöhenTour" is, vagy valami hasonló nevû - sajnos németûl nem tudok.
Az is állítólag nagyon jó!!! A Paris-Roubeux -ésat is megsasolnám
Az is állítólag nagyon jó!!! A Paris-Roubeux -ésat is megsasolnám