Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

trek_2300

trek_2300

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
..."nemzetközileg elismertek"..., ..."a mi 2 profink után ki fog jönni a helyükre?"...
Ezek annyira izgalmas kérdéseknek tûnnének egy "hobbi kerekes" (mint én) számára. Bár ha az ember elolvas egy- két mai cikket az ismert biciklis újságokból, (Bringa március)akkor inkább naív, vagy vicces kérdések ezek. Megdöbbentõ -annak számára, aki nem él a bringás világban- hogy milyen állapotok, hangulat (?) uralkodik az (él?) versenyzõk világában. Ha az ott olvasottaknak a fele igaz, már akkor is elszomorító. Kíváncsi lennék, hogy Ti mit gondoltok errõl?
Üdv

Kovalóczy

Kovalóczy

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Eredmények a mai versenyrõl (Békás Kupa #1, Nyílt Budapest Bajnokság):
http://kovaloczy.fw.hu

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
azért Jurco elég jól ment ezeken a versenyeken, és elég fiatal is hozzá. Jó menedzselés és máris kint találta magát. Nekem még a fiatal Thomas Dekker is feltûnt aki idén már profi, pedig talán még U23 korú és milyen jól megy.
De én mégis inkább arra leszek kiváncsi hogy a mi 2 profink után ki fog jönni a helyükre (arról már nem is merek álmodni, hogy még több magyar versenyezne a legjobbak között)...

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
"nemzetközileg elismertek"??,
Úgy tudom Bodrogi Laci barátunk most nem igen ér rá, talán a Rothmer Balázs sem fogja az aszfaltot itt koptatni, még valaki? (Bocs a Bebtót is ismerik nemzetközi szinten :( ) Pap-rét csak 1 futam a háromból, egyébként meg mit tanulna a "profiktól", pl hogy kell defekt után a kísérõ autóba szállni, a csapat társak után eredni, gyorsan ki (történet merõ kitaláció, ha mégis valakit emlékeztetne a Horváth Tamás emlékversenyen történtekre, az pusztán véletlen mûve)
Igazából az a gond, hogy nem vagyunk elegen, és nincs rendes bajnokság (csapatok, stb,). Félek, ha jobban belemegyek innen is kimoderálnek mint anno a hunbike-rõl.

Más: nézzétek a Párizs Nizzát, ott mindenki találkozhat egy ismerõs névvel - Jurco Matei- 2 éve még ide járt az akkori csapatával versenyezni (TdH, Gemenc, Pest Megyei Körverseny stb, nem alázta porrá az itthoni mezõnyt mégis 2 év alatt mennyit változott a helyzet

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
van 2004es MKSZ lista? Hol lehet megnézni?
egyébként én szerintem nem leszek benne, mert az OB-kon tavaly nem szerepeltem túl fényesen...

Azért felfelé nem számít annyira a segítség, mert azért felfelé erõbõl kell menni. Síkon már inkább lenne kérdéses.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Más téma:

Megnéztem a Békás Kupa idei kiirását: Szerepel benne,h mezõnyversenyen nem indulhat az, aki a 2004 évi MKSZ eredménylistáján az elsõ 40%ban szerepel. Idõfutamon pedig nem számítják bele az értékelésbe(de indulhat)!
Végre valahára....sikerült ez is megfogalamazniuk.
Biztos,h lesz belõle sértõdés, meg fújjogás, de én 1et értek vele.
Szerintem semmi szükség rá,h azok a versenyzõk, akik nemzetközileg elismertek, és nagyságrendekel edzettebbek az amatõr-kupáért küzdõ versenyzõknél, a Pap-réti versenyen húzzák fel a kis barátaikat a dobogós helyekre....szerintem.
Kiváncsi vagyok,h ez a szabály benne lesz-e(van-e) az Amatõr Kupa versenykiirásában???
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Talán lesz jóidõ....reménykedem.
Egyébiránt, versenylázban égek :-)))

Kell már nagyon az a hangulat, a keszülõdés, utazás, beszélgetések, a verseny, az idõk, a hazabiciklizés 60-80-120km-rõl....
Egyébként egyre többször tekerünk haza a versenyekrõl(feltéve,ha nem én vagyok a sofõr). Pétfürdõ-Tatabánya(Komáromon át), Tihany-Tatabánya, Dány-Tb. Tahitótfalu-Tb...stb.
A nálam öregebbek is sokat sztoriznak ezekrõl...mikor mér wartburgal jártak 5en versenyezni...volt,hogy valaki korábban elindult, és úgy értek oda a rajtra,h az itolsó 15km-en kapaszkodott a waresz oldalába...mentek végig 60-80al. :-))))

De jó is biciklizni!!!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
"Emlékében él a nemzet"

Mindenkinek sok sikert vasárnapra (és 0 °C feletti hõmérsékletet :) )

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
És még ez is kiemelkedõ átlag, mert igencsak dombos volt a pálya (és itt is lehet, hogy egy kicsit kevesebb volt a táv). Mindenek mellett jó tempó lehetett azon a régi magyar Ob-n is, valamikor még volt néhány igazán jó nõ oútis...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Valami elszámolás lehet...valószínû abból adódik,h a tényleges táv, és az az érték, amivel számoltak az csak közelít egymáshoz(ergo nem azonos).

Emlékszem, tavaly nyáron az olimpián a nõk ~110km-re mentek 42km/h átlagot(42.?? valamennyi).
Tehát kicsit meredek az az érték, amirõl szó van(volt annak idején).

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ez nekem is szöget ütött a fejembe. Ráadásul OB volt a pátyi körön (az mksz honlapján van?/volt fönt), magasan nyerte temészetesen, de azért nagyon-nagyon valószínütlen 16-17 évesen ilyen tempó, valamit elírhattak/elszámolhattak.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
aha valószínû: egyedül 43as átalagot, fiatalon...
Legfeljebb stéherezve! Egyébként érdekes számadatokról mindig hallok: montival terepen 40es átlag (nem lefelé!). Azon a dombon ahol én 23mal nyáron csúcson megyek fel, olyanok akiket versenyen verek 30cal simán :D
Na egy kicsit elkanyarodtam.
Egyékbént meg az õ csapata - azt csinál amit akar, ha vki elviseli beáll a sorba, ha nem akkor elkerüli.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mentalitás stimm, egyetértünk, talán õ sem tagadná. Ez biztos a 43-as átlaggal jár :-), amit állítólag egyszer kb. 16-17 évesen nyomott a pátyi dombokon!! Már valahol kérdeztem, hogy valós-e az eredmény, mert a profi felnõtt ffi is 41-42 körül nyomják arrafelé.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
így van!

nem tetszik a Márti mentalitása, ennyi az egész. Ettõl még beszélgetünk, és elismerem a szakmai hozzáértését, és a motíváltáságát. És azt,h ezt át tudja adni az embereknek.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Csapatépítés:
T-Mobile: Ullrich, Vinokourov, Klöden ha úgy alakul bármelyik mehet az össetett elsõre. Ki van jobb formában. Sík? -> Zabel
Liberty: Herras, Beloki.
Lampre (ex Saeco): Simoni, Cunego
és még sok profi csapatnál van úgy hogy egy kiemelt elsõszámú ember, de ha úgy adódik tudnak váltani.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
MEg attól is sikeres, hogy nincs komoly versenytársa sem boltban (ellátás, minõség, etc.), sõt csapatban is alig -- az egész ország kerékpároséletében! Mindez sajnálatos... UGyanazok a negatív tulajdonságok lehetnek meg itt is, mint a külföldi proficsapatoknál, nemcsak a tehetség számít, hanem más is mozzanatok is. A csapatot meg lehet, hogy csak 1 emberre lehet egyszerre építeni (vagy legfeljebb 2-re: sík, hegy), nem tudom...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Valójában Tom Ritchey képet kerestem, mert az õ szellemiségét és kerékpárzoásba vetett tiszteletével értek egyet...még keresgélek majd itt-ott.

Mártinak az a hatalmas nagy szerencséje,h el tudja hitetni az emberekkel,h neki jó az, amit Õ mond. És az az érdekes,h olyan emberekkel, akik jóval átlagon felüli egzisztenciával rendelkeznek...ez viszi neki a boltot!!!!
Jó beszélõke, jõ emberismeret, jó ötletek...ettõl sikeres...de mint már mondtuk...ez az õ dolga.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Én is ismerem a Seregély Mártit, hiszen még "együtt" versenyeztünk montiban. Viszont a csapatépítési dolgairól nem tudok, de ezek szerint nem az igazi... bár ez az õ dolga

Jók a Gery Fisher bringák is! :P Ezen a képen úgynéz ki mint egy Hollywood-i filmbõl egy tipikus orvgyilkos :)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Én ismerem személyesen a Seregély Mártit, õ kicsit másképpen épít csapatot.
Van a Biondoban is egy belsõ tábor, benne a Bacsek Z. és a Gosztonyi Bálint. Meg van a többi 5-8-10 ember aki ezt a kettõt húzza.
Van egy Tatabányai srác, aki a biondonál biciklizik évek óta. a Bacsekon kívül mindenkit mindig megver az amatõr kupa futamokon(néha még a Bacsek zolit is!!!), mégsem viszik külföldre versenyezni...
Sokat tekerek vele, van rálátásom a dolgokra, ezért nem vágyom oda.
De ez az Õ dolguk...szivük joga így csinálni, az én dolgom az,h nincs erre szükségem...

Jó az új képem...Gery Fisher...az a baj,h tom ritchey-rõl nem találtam elég jó minõségû kicsi képet...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
hát ja meg lehet érteni. fontos hogy ahol vagy jól érezd magad.
Egyébként meg csapaton belül az erõsebbért kell dolgozni, tehát lehet nem éppen Bacsek lenne egy idõ után az elsõ számú ember. És a másik pedig azért a külföldi versenyek elég pozitívan tudnak hatni az ember teljesítményére.