Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Figy petee, ha pedált és cipõt (vagy stoplit) cseréltél akkor eddig nem ezzel a beállítással mentél, bár te tudod jobban ;) nem én tekrek a bicódon, de pár ceni is sokat számít ahogy fentebb mondották!
One planet, one tribe...

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Korábban írtam, hogy nekem is fájt a térdem. Igaz a probléma nálam akkor jelentkezett amikor letettem a lantot és elkezdtem futni. Azóta voltam röntgenen, ultrahangon, vérvételen stb. Állítólag minden rendben.

Idõközben elkezdtem szedni a Bano Zselatin por kapszulában termékét és láss csodát mostanára semmi baja a térdemnek. Igaz a jobb térdem néha még hallat magáról, de ebben ki is merül. Kopp-kopp-kopp.
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sajnos(?) nem bp-i vagyok. Én is beállításra gyanakszom, csak azt nem értem, hogy mindig ezzel a beállítással mentem, és csak most, az új pedállal együtt kezdett el fájni. Nem tudom, hogy a beállításnál (pl nyeregmagasság) jelent e ekkora különbséget az új pedál?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Nekem is szokott fájni a térdem, de évek óta nem tudok rájönni,h mitõl.
Van,h 6*4km hegyi edzés után másnap érzem,h fáj, akkor 1értelmû,h komoly trhelést kaptak az izületek...stb. De tegnap a Tihany Kupa elõtt is fájt melegítés közben, pedig semmi durvát nem csináltam elõtte. aztán elmúlt és egész verseny alatt nem jelentkezett.
Próbáld meg szakember segítségét kérni,lehet,h rossz az a beállítás(nyereg-magasság, stopli-pozíció...stb.) amit használsz. A Biondo bikenál biztos,h segítenek neked...azt a pár km tekerést megéri...ha Bp-i vagy...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Kösz a gyors választ!

Szóval azt elfelejtettem az elõbb, hogy csak a bal rendetlenkedik, a jobb nem. Nem tudom, hogy a nyerget kell e állítani valamerre a csere miatt. Lehet, hogy visszateszem a régi konfigot, de az újat azért mindenképpen szeretném használni

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Ha csak a pedál és a cipõ változott, akkor szerintem próbáld ki a régi felállással miután pihentetted a térded. De az is lehet, hogy megfázott.
One planet, one tribe...

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Volna egy kérdésem:
Néhány hete kezdtem szabadban el bringázni az idén -télen spinningeltem- és iszonyatosan elkezdett fájni a térdem, szinte menni sem tudok, persze most pihentetem.Az elõzõ években , és spinningen sem volt gond vele, pedig kb 10e km megyek már évek óta. Viszont az idén beruháztam egy Look pedálba és egy outi cipõbe -eddig spd -t használtam. Én arra gondolok, hogy ezzel függ össze a dolog. A stopli egyébként piros, és nem érzem, hogy valamerre feszítené a lábamat, kényelmesnek tûnik. Szóval, ha tudtok valami megoldást akkor írjatok. Köszi!

Üdv :
Petee

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Persze a Karcsi jófej és a többi pro akit ismerek az is. De szerintem tpresident nem is ezt mondta. Ha a versenyen lennétek sisakba, szemüvegbe és arrór folyna a vita, hogy ki milyen versenyen indulhat, akkor lehet máshogy reagálnának... (a Karcsi épp nem, de pl mások)
One planet, one tribe...

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Sziasztok,

Kicsit offtopic lennék egy kérdés erejéig. Tudtok-é olyan honlapokat, ahol lehet további képeket levadászni a Békás idõfutamról a bvkk és a velo.hu-n kívül?

Amit Tpresident ír a Békás II. futamon történtekrõl az elég durva, de miután nem vagyok az a fajta, aki túl gyakran beleszól a dobogó és annak közelének fejleményeibe, ez annyira azért nem idegesít. Magyar élmezõnybe tartozó emberke seggébe állva végignyomni egy versenyt sem kis teljesítmény, akit ez zavar, és amatõr szinten tényleg jó formában van, az álljon be a kedvezményezett mögé (biztos van még ott hely) és a végén alázza le az egész bandát. Legrosszabb esetben kikap egy hazai élversenyzõtõl...

A profi-amatõr "ellentéttel" kapcsolatosan én inkább egy pozitív példát említenék. 1997 körül acélból vetõdtem a Millenárisra, hogy megnézzem, mikor lesznek az õszi Pálya OB futamok. Miután semmi sem volt a hírdetõre kiírva, az elsõ utamba vetõdõ embertõl érdeklõdtem a versenyek felõl. Õ teljesen véletlenül az aznapi edzését befejezõ Eisenkrammer Károly volt. Készségesen válaszolt, én meg kaptam az alkalmon, és bekunyeráltam magamat a bringaraktárba, mondván, hogy pályagépeket nagy mennyiségben közelrõl még nem láttam. Ezután még hosszasan elbeszélgettünk a válogatott rég elherdált Colnago Mexico egyengépeirõl meg hasonlókról. Biztos lett volna jobb dolga, mindt velem trécselni...
nervex

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Annyi biztos igaz, hogyha rendszeresen sportolsz, akkor a szervezeted hozzá van szokva egy „üzemi hõfokhoz” és ha egyik percrõl a másikra abbahagyod, akkor bizony jönnek a kilók. Arról nem is beszélve, hogy mindenki öregedik és ez szintén egy faktor a többlet súlyhoz. Az tényleg furcsa lenne, hogy mondjuk Lancenek nehezebb lenne hozni a tavalyi formáját, mint nekem újoncként az övét. Viszont késéktelenül igaz, hogy egy bizonyos szint után egyre keményebb munka kell minden egyes kis elõrelépéshez. Kicsit más, de a legjobb példa erre a sakk. Ezek alapdolgok csak gondoltam…

Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest

minnél régebb óta kerékpározik valaki, annál több edzésmunkára van szüksége a szintentartáshoz v. a javuláshoz.

Ez azt jelenzi, hogy ha én ugyanolyan idõket akarok menni mint tavaly, akkor is többet kell edzenem? Ez nekem kicsit fura.
One planet, one tribe...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Trek2300:
nem szoktam edzõteremben dolgozni, mert nincs rá lehetõségem.
Ha lenne biztos kipróbálnám...és ha lenne kedvem hozzá, biztos,h csinálnám.
Remák Zolit ne ved alapul, minnél régebb óta kerékpározik valaki, annál több edzésmunkára van szüksége a szintentartáshoz v. a javuláshoz.
Ezért van az,h pl. Maradona is 1ik percrõl a másikra abbahagyta a sportot...puff, felszedett 20kg-t. De ugyanilyen negatív példalehet a közelmúltban elhunyt Marco Pantani is.
Tehát remák zoli 25kg-os gugolásai neki sikert hoznak, neked lehet,h 12-15-18kg-al kellene próbálkozni...lehet,h azzal menne.
RZ sem az elsõ perctól fogva 25kg-al gugolt 1000et. Biztos,h 10kg-al, és 300gugolással kezdte...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Nagyon fontos, hogy egy edzés tervet (módszert) vigyél végig, ne innen is egy kicsit, onnan is egy picit, ami éppen tetszik, mert lehetnek a világ legjobb ötletei, ha nincs a többivel szinkronban akkor semmit nem ér. Marchello hozzászólása teljesen korrekt.
Zárójelben: a kerékpárosok között megoszlanak a vélemények a biciklis és termi erõsítés között (miért itt ne lenne két tábor), mely szerint a másik nem erõsítés. Az igazság vhol a kettõ között van.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
A kerékpározásban a kis súlyokkal sokat edzésformát érdemes csinálni - Remák nem írt hülyeségeket. Hiszen itt nem az izomtömeg növelése a tét (hacsak nem elsõsorban a Beach-en akarsz villogni :P )
Alternatíva még: lépcsõ, ill. hegyi futás; kemény áttétel hegyre (30-40 lábfordulat).
Én még felsõtestre is szoktam súlyzózni, ami szintén jól jön hegyen (meg kell nézni egy hegyimenõnek milyen szálkás a karja), és itt is kis súlyokkal sokat az elv.
A lényeg hogy "harmóniában" legyen az izomzat, mert pl egy hosszú tekerés végén ha elfárad a karod és alig bírod tartani a kormányt -> szétesik a mozgásod és ezután rohamossan csökken a teljesítmény.

trek_2300

trek_2300

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!
Van egy edzéssel kapcsolatos kérdésem. Nemrég olvastam a Remák Zoli edzésprogramjáról (nem mondom, hogy tökéletesen követtem volna a leírását) viszont egy dologra felfigyeltem: felkészülési idõszakban guggolásokat is csinál:
25kg - al 1000(!!!) guggolást! 10x10, 10x15, 10x20, 10x25, 10x30 (ez épp ezer!)

Kipróbáltam! 625 - ig jutottam. (ha itt folytatom, már kockáztattam volna, hogy haza tudok - menni a saját lábamon) én korábban is guggoltam nagyobb súlyokkal, és lényegesen kevesebb ismétléssel, de az inkább a rovására ment a biciklinek. Ugyanis hiába bírtam nagy súlyokkal guggolni, gyorsan savasodtam az emelkedõkön. Most viszont néhány alkalom után (kis súlyokkal sok ismétlés) már azt éreztem, hogy kitartóbbak a lábaim.
Érdekelne, hogy csináltok e hasonló súlyzós felkészülést, ha igen hogyan milyen formában?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Elég bonyolult dolog bolyban versenyezni. Kell 2-3év, mire megtalálod a helyedet, megismered az ellenfeleket, tudod,h mire kell mozdulni és mire nem, mikor kell elõremenni(és hogyan) és mikor maradhatsz hátul. Kell legalább 2000km mezõnyversenyzés,h ráérezz az ízére. Az energiád 30-40%át megtakaríthatod, ha tudod,h mikor hol van a legjobb hely.

A trükközési lehetõségek végtelenek. Nézzd meg a nagy versenyeket a TV-ben. Ott is igyekszik az egyik csapat a másikat nehezebb helyzetbe hozni. Itt is erõl van szó, csak olyan, mintha a Qiuck Step segítene egy Saeco-st,h az megverje a csapattársait.

De hagyjuk is...lényegtelen.

trek_2300

trek_2300

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Tpresident! A taktikához, "trükközéshez" nem értek, (ezeket valószínûleg nem is lehet kiküszöbölni) de biztos, hogy ezeknek is van v.milyen "ellenszere" pl. miért ne "akadhatnál" rá te is egy "vontatóra"... ??? Igaz, nem tudom mi zajlik egy ilyen bolyon belül, (szóváltás, stb...) de valami módja csak van, - ha az ember bírja szusszal - hogy a "jobbakkal tartson"...?
Ha le akarnak rázni, biztos le tudnak, de akkor a "pártfogoltjuk" sem tud lépést tartani!
Vagy ez csak elmélet? Hogy mûködik ez?

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Egyszerûsítsük le a profi/amatõr vitát. A kezemben van egy Hazai versenyzõi engedély kérõlap, ami nem ismeretlen a többség számára. Itt van eldöntendõ kérdésként:Hivatásos/amatõr státusz.(vagy kapcsolat nem és, középiskolás szint matekból) Szerintem ha most tud vki dönteni egyik vagy másik mellett akkor késõbb se legyen kérdés és ne hivatkozzon semmire!

trek_2300

trek_2300

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Kösz a tanácsot Marchello! A nyerget már elõre toltam. (ami aggaszt, hogy ezzel együtt érzem azt, hogy kb 3 cm - rel "szeretném" hátrább fogni a kormányt!!!) A 90 - es stucnit még kipróbálom (bár az csak -1cm)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
nekem nincs Pinarellom, én biztos nem voltam....

Trek2300: A felvetésed jó, csupán 1 gond van. Valaki benevez amatõrbe, és a profi cimborája(cimborái) végighúzzák õt a távon ,vezetnek neki...stb. így nem nehéz megnyerni az amatõrök versenyét.
Ez ment egyébként a Békás II-n is tavaly....meg korábban is. Nézzd meg mennyi profi(még montisok is) elindultak, aztán valahol célba értek, mondván, edzeni jöttek. De az erdõben ment az ügyeskedés mindháromszor felfelé.
Igaz, ami igaz, én is toltam párszor az öcsémat(aki egyébként a csapattársam) de 3-5mp-ig, amíg felvette a ritmust. És becsületére válljon, otthon hagyta a biciklis cipõjét, sportcipõben lépett ár a LOOK-pedálra és "taposóval" ment végig...így is megnyerte a korcsoportját!!!