Megfordítottam a stucnit én is. A kormány dõlésszõgén is lehet egy picit játszani, hogy ne csavarodjon ki a kezed, a "váltókarközeli" helyzetben, alsó fogásnál. Mindig néztem a többiekét, hogy nem-e nagyon furcsa, de pont most az Euron láttam vmelyik Credites kerékpárját, úgyhogy bármit lehet, csak "kényelmes" legyen
Térdfájás: nézesd meg magad mnetközben vki szakértõvel. Nekem másfél évig voltak gondjaim, most kellett kb 3 alkalom míg az edzõnk belõtte. (+kormányt) most már tényleg nagyon élvezzem a tekerést.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Started by
syncro
, 2002. January 31. 11:38
Posted 2005. March 26. - 21:14

Posted 2005. March 26. - 21:07

Megvolt, kipróbáltam! A stucni fordításs után (kis túlzással) "új biciklim van"!
Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb a tekerés, és sokkal hatékonyabb is! Lényegesen jobb átlagot tudtam menni u. azon az útvonalon, és nem merevedett el a nyakam, nem kellett a kényelmetlen tartásra pazarolni az energiát. Csak azt sajnálom, hogy nekem nem jutott elõbb eszembe.
Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb a tekerés, és sokkal hatékonyabb is! Lényegesen jobb átlagot tudtam menni u. azon az útvonalon, és nem merevedett el a nyakam, nem kellett a kényelmetlen tartásra pazarolni az energiát. Csak azt sajnálom, hogy nekem nem jutott elõbb eszembe.
Posted 2005. March 26. - 12:21

Én mikor elkezdtem az alapozást, akkor játszottam a stucnival, meg a hézagolókkal.
Elg sokat járok vissza a koliba(meg onnan haza) bringával(Szfvár-Tatabánya). Ilyenkor 4-7kg gátizsákkal csörtetek. Elõször felülre raktam a stucnit, felfelé. mikor megszoktam lefelé fordítottam, majd alúlra raktam felfelé, majd megfordítottam. így szoktattam magam(meg a hátamat) az egyre mélyebre való dõléshez. Tavaly elég sok gondot okozott a hosszabb versenyek, edzések alakalmával(mikor lent kell fogni a kormányt) a hátfájás. Idén(lekopogom) eddig semmi ilyen gondom nem volt.
Elg sokat járok vissza a koliba(meg onnan haza) bringával(Szfvár-Tatabánya). Ilyenkor 4-7kg gátizsákkal csörtetek. Elõször felülre raktam a stucnit, felfelé. mikor megszoktam lefelé fordítottam, majd alúlra raktam felfelé, majd megfordítottam. így szoktattam magam(meg a hátamat) az egyre mélyebre való dõléshez. Tavaly elég sok gondot okozott a hosszabb versenyek, edzések alakalmával(mikor lent kell fogni a kormányt) a hátfájás. Idén(lekopogom) eddig semmi ilyen gondom nem volt.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Posted 2005. March 25. - 23:45

Posted 2005. March 25. - 22:33

Sziasztok!
Még mindig a "stucni problémán" agyalok. Azt a tanácsot kaptam, hogy fordítsam meg a stucnit (!?) Eddig lefelé billent kb 5 fokot, most pedig felfelé áll, mint az ágyúcsõ. Így a fékkarok is feljebb, illetve közelebb kerültek. Szó szerint "szépséghibája" van a dolognak: ronda mint a ... de holnap azért kipróbálom és meglátom mit ér?
Még mindig a "stucni problémán" agyalok. Azt a tanácsot kaptam, hogy fordítsam meg a stucnit (!?) Eddig lefelé billent kb 5 fokot, most pedig felfelé áll, mint az ágyúcsõ. Így a fékkarok is feljebb, illetve közelebb kerültek. Szó szerint "szépséghibája" van a dolognak: ronda mint a ... de holnap azért kipróbálom és meglátom mit ér?
Posted 2005. March 25. - 11:58

de jó,h ilyen dologok is vannak az interneten....szerencsére eddig nem volt semmiféle problémám.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Posted 2005. March 25. - 11:26

Köszi az infót Aladin.
Akinek még fáj a térde, de nem akar orvoshoz menni azoknak itt van két link:
http://orvostkeresek...dfajas_okok.htm
Ez leírja a térdfájás fajtáit
http://mindenkinek.m..._body/?page=113
Ez pedig kérdéseket tesz fel és abból próbálja meg diagnosztizálni a problémát.
(Nem tudom, ez még belefér a topikba? Ha nem, akkor bocs az OFF-ért)
Akinek még fáj a térde, de nem akar orvoshoz menni azoknak itt van két link:
http://orvostkeresek...dfajas_okok.htm
Ez leírja a térdfájás fajtáit
http://mindenkinek.m..._body/?page=113
Ez pedig kérdéseket tesz fel és abból próbálja meg diagnosztizálni a problémát.
(Nem tudom, ez még belefér a topikba? Ha nem, akkor bocs az OFF-ért)
Posted 2005. March 24. - 17:50

Én is a bikemag fórumon olvastam róla elõször a futás topikban. Gondoltam nincs veszteni valóm, úgyhogy kipróbáltam. Az ára 1600 Ft, azt hiszem ez a bringázás mellett nem nagy tétel. Már a második doboznál jártam, amikor még semmi hatása nem volt, ekkor mentem el az orvoshoz. De mire elfogyott a doboz a problémák is elmúltak. Most a harmadiknál tartok, azt mondták 3 db egy kúra.
Itt még olvashatsz róla:
http://www.hazipatik...product?pid=975
Itt még olvashatsz róla:
http://www.hazipatik...product?pid=975
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.
Posted 2005. March 24. - 15:48

Idõközben elkezdtem szedni a Bano Zselatin por kapszulában termékét és láss csodát mostanára semmi baja a térdemnek. Igaz a jobb térdem néha még hallat magáról, de ebben ki is merül. Kopp-kopp-kopp.
Valami közelebbit tudnál mondani errôl a szerrôl. Lehet, hogy nekem is szüksegem lenne rá.
Köszi
Posted 2005. March 24. - 14:12

szammer:
_sik terepnek_ Bp-rol sztem nem rossz a Csepel-sziget, ott ilyenek, hogy pl Tokol-Szigetujfalu-Rackeve-Szigetszentmarton. En regebben gyakran mentem arra, letekertem Budan a kerekparuton, at az M0 hidon, aztan Halasztelek-Tokol, ez sajnos eleg forgalmas, utana viszont az emlitett utvonal sztem mar egesz jo ilyen szempontbol.
_sik terepnek_ Bp-rol sztem nem rossz a Csepel-sziget, ott ilyenek, hogy pl Tokol-Szigetujfalu-Rackeve-Szigetszentmarton. En regebben gyakran mentem arra, letekertem Budan a kerekparuton, at az M0 hidon, aztan Halasztelek-Tokol, ez sajnos eleg forgalmas, utana viszont az emlitett utvonal sztem mar egesz jo ilyen szempontbol.
Posted 2005. March 24. - 12:43

igen-igen....én ezt már olvastam a Velo.hu-n is.
Budapestiek elõnyben!!!!!!!!!!!!
Budapestiek elõnyben!!!!!!!!!!!!
vendég_hasosz_*
Posted 2005. March 24. - 11:32

Unod, hogy folyton egyedül tekersz, vagy nem ismered eléggé az utakat ahhoz, hogy messzebbre merészkedj, netán túl messze van az Árpád-híd, hogy kimenj a "közösedzésre"?
Sebaj, mostantól ha Dél-Budán vagy Érd környékén laksz új lehetõséged nyílik együtt edzeni, túrázni másokkal.
I. Találkozó idõpontja: 2005.03.26, szombat , reggel 9'00
Találkozó helyszíne: Diósd, Szent István tér, Kápolna kert
(Részletes térképet Diosdról megtalálsz ide kattintva , de ha bárkit megkérdezel a faluban, mindenki ismeri a Kápolnakertet.)
Találkozó célja: Ismerd meg a környezetedben élõ bringásokat, edzz, túrázz együtt velük. Ha többen tekertek együtt, talán az autósok is jobban odafigyelnek rátok. Biztosan mindenki tud a másiknak valami új utat, ösvényt, hegyet mutatni.
Mountain bikeosokat és országútisokat egyaránt várunk,gyertek el minnél többen!!!
Sebaj, mostantól ha Dél-Budán vagy Érd környékén laksz új lehetõséged nyílik együtt edzeni, túrázni másokkal.
I. Találkozó idõpontja: 2005.03.26, szombat , reggel 9'00
Találkozó helyszíne: Diósd, Szent István tér, Kápolna kert
(Részletes térképet Diosdról megtalálsz ide kattintva , de ha bárkit megkérdezel a faluban, mindenki ismeri a Kápolnakertet.)
Találkozó célja: Ismerd meg a környezetedben élõ bringásokat, edzz, túrázz együtt velük. Ha többen tekertek együtt, talán az autósok is jobban odafigyelnek rátok. Biztosan mindenki tud a másiknak valami új utat, ösvényt, hegyet mutatni.
Mountain bikeosokat és országútisokat egyaránt várunk,gyertek el minnél többen!!!
Posted 2005. March 23. - 22:10

gyere Tatabánya felé(Budakeszi-Perbál-Gyermely) vagy Budaörs-Zsámbék...bármerre.
Szép a Gerecse, jók v. elfogadhatóak az utak, kicsi a forgalom.
Szép a Gerecse, jók v. elfogadhatóak az utak, kicsi a forgalom.
Posted 2005. March 23. - 18:01

tudnátok nekem pontosabb utvonalakat adni, hogy hol és merre hagyjam el a forgalmas belváros? nekem is az a problémám, hogy én tekernék sokat, de mindig ezer nagy forgalomba ütközök... valmi ötlet?
One planet, one tribe...
Posted 2005. March 23. - 15:33

Posted 2005. March 23. - 13:38

Hali!
Ti milyen országúti-sík területre szoktatok járni mikor 80-120 km tekertek pestrõl, mert azért a M.sziget-kör hosszú távon egy kicsit uncsi!
Thx.
Ti milyen országúti-sík területre szoktatok járni mikor 80-120 km tekertek pestrõl, mert azért a M.sziget-kör hosszú távon egy kicsit uncsi!
Thx.
Posted 2005. March 23. - 11:11

Kösz a válaszokat!
Picit feljebb emeltem a nyerget, állítottam a stoplin, de kipróbálni még nem merem. Remélem bevállik, mert különben más 5letem nincs. Egyébként sokszor nagyobb áttételeket hajtok, ami valószínüleg egy rossz beidegzõdés, de most szezon elején inkább csak pörgetek kb 90-el. Azt sajnálom csak, hogy ilyenkor lehetne egy csomó kilómétert gyüjteni, én meg otthon punnyadok:(
Hát meglátjuk!
Picit feljebb emeltem a nyerget, állítottam a stoplin, de kipróbálni még nem merem. Remélem bevállik, mert különben más 5letem nincs. Egyébként sokszor nagyobb áttételeket hajtok, ami valószínüleg egy rossz beidegzõdés, de most szezon elején inkább csak pörgetek kb 90-el. Azt sajnálom csak, hogy ilyenkor lehetne egy csomó kilómétert gyüjteni, én meg otthon punnyadok:(
Hát meglátjuk!
Posted 2005. March 23. - 10:28

A kerékpárban (és a futásban) a térd kényes pont, szinte nincs olyan sportoló, akinek ne fájt volna legalább egyszer, szinte természetes. A fokozott terhelés miatt jó beállításnál is elõfordul. Ha nagyon és rendszeresen fáj az már nem annyir természetes, akkor a térdizület-érzékenység van, ami alkati meghatározottság. A beállításon kívül érdemes figyelni az áttételhasználatra és a "fordulatszámra", a sok nagy áttétellel és kis csapásszámmal való kerékpározástól is megfájdulhat a térd.
Posted 2005. March 22. - 10:19

Nekem is volt gondom a bal térdemmel mikor elkezdtem használni a Lookot és pont spinning után. Aztán aprókat állítgattam a stoplin és egy idõ után elmúlt. Szerintem az is benne volt hogy spinningen sokkal nagyobb fordulattal tekerek mint egyébbként hegyen. Próbálgasd a stoplit állítani, de a terpeszben hajtás biztos nem tesz jót neki. + az a pár milliméter magasság elég sokat számít, úgyhogy 1 cmel húzd feljebb a nyerget.
Posted 2005. March 22. - 08:34

Valószínüleg így van, csak nem tudom, mit hova állítsak. A baj az, hogy ha felülök, nem érzem kényelmetlennek, nem is érzem, hogy fáj, de mikor elmegyek tekerni, másnap, már járni is alig bírok. Arra gondoltam, hogy feljebb húzom a nyerget, mert a pedál magasabb mint az spd, de sztem csak pár mm-el. Egyébként a stoplit úgy kellett állítanom, hogy picit terpeszben hajtok, mert a cipõ tépõzára beleér a hajtókarba. Lehet, hogy ez nem jó így?