Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Lazus: kompromisszum-készség. Ez hiányzik a magyar Rendõrökbõl.
Késõ este volt, hétköznapon, senkit az ég világon nem zavartam a járdán, egy 2*2sávos, nagyon jól kivilágított úttest mellett haladó járdán kerekeztem, szándékosan nem az úton, mert tudtam,h nincs nálam a lámpa. Egyébként a városi bringám maximálisan megfele a KRESZ-nek. Van rajta küllõprizma(sárga a kötelezõ), elõl és hátul is megfelelõ színû prizma(ez is kötelezõ a lámpa mellett), csengõ(ez is kötelezõ), és lámpák. De elárulok mindenkinek egy titkot, a kib@szott-elavult magyar KRESZ szerint a lámpáknak közös energiaforrásuknak kell lennie(dinamó). Így aztán a legjobb/legdrágább/legprofibb villogóval felszerelet kerékpár is sérti a KRESZ-t!!!!!

Szóval, a járdán haladtam, az üres utcán, ekkor förmedt rám a paraszt...nem 30-al, kb. 5el haladtam el mellettük(elõtte azért ereszkedtem rendesen, de mikor odaértem, lassítottam).
Buzik ezek...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
lazus: ez így nem igaz, hogy járdán tilos biciklizni, sebességkorlátozás van + ahol van kerékpárút ott. Egyébként is az ún. kerékpárutak többsége járdán vezet...

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Mindekinek elismerésem aki végig ment Szentendrén.(most egy kicsit magamat is fényezem) Remélem senkinek nem lett semmi baja, nem fázott meg és nem amortizálta le a technikát.

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 posts
Botrányosak a képek a hétvégi Békás II. fordulóról! Mind a saját honlapon, mind a velo.hu-n! De úgy általában is, akár a visegrádi OX-rõl is. Egyszerûen nem hiszek a szememnek. Remélem tesznek fel más forrásból is. Na mindegy, bocs, csak ki kellett adnom magamból. Egyébként ki melyiken volt? Én Szentendrén áztattam sz@rrá magamat, ma estére végeztem a bicaj takarításával. De azért jó volt egy kis versengés.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Hali!

Még a president szövegéhez: egy lámpa igazán nem kerül sokba... sajnos ebben az esetben igazat adok a rendõröknek. Aki éjszaka bringázik, annál legyen lámpa.

Ráadásul járdán tilos biciklizni...

Lazus

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

:offtopic: :csak hogy egyértelmû legyen az idei budamarci nem a HHH-en lesz hanem Visegrádon. (részletek:http://www.sportaktiv.hu/)

bocsi outisok!
szam

hülyeséget beszélek sorry, HHH-n lesz!!!
nem tudom honnan vettem:rocketman

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Köszönöm a válaszokat. Azért nem az XC-s topicba akartam írni, mert gondoltam, hogy a budapesti országútisok jobban ismerik a budapesti utakat. A normális tempó, mivel ez lesz a bemelegítés is a verseny elõtt, csak szépen szolidan hajtok, síkon 25, fölfelé 15. Mégegyszer köszi!

:offtopic: :csak hogy egyértelmû legyen az idei budamarci nem a HHH-en lesz hanem Visegrádon. (részletek:http://www.sportaktiv.hu/)

bocsi outisok!
szam

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Köszönöm a válaszokat. Azért nem az XC-s topicba akartam írni, mert gondoltam, hogy a budapesti országútisok jobban ismerik a budapesti utakat. A normális tempó, mivel ez lesz a bemelegítés is a verseny elõtt, csak szépen szolidan hajtok, síkon 25, fölfelé 15. Mégegyszer köszi!

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 posts

Sziasztok!
Bocsi az offért, de remélem, hogy ti tudtok segíteni. A Buda Maraton elo½tt kéne eljutnom a Nyugati Pályaudvartól a hármashatárhegyi repülo½térig. Melyik út a legjobb/legbiztonságosabb? Normális tempó mellett kb. mennyi ido½t vesz igénybe(csak hogy melyik vonattal menjek)?

Köszi a válaszokat elo½re is!

Xc-sek & Maratonisták ide :) topikba jobban illet volna ez a kérdés.
De csak neked, csak ma.

Szt. István kôrút - Margit-híd - Bem rakpart - Kacsa utca - Varsányi Irén utca - Széna tér - Retek utca - Szilágy Erzsébet fasor - Hüvösvölgyi út - Versec sor - Zuhatag sor - Széphalom utca - át a kis hídon - Páfrány utca, végén be az erdôbe utána már nem tudod eltéveszteni, bár még kb 8-10 perc emelkedô.

Az egész kb 10-12 Km, a Margit-hídtól bicikli út végig, viszonylag rendesen kitáblázva.
Neked mi a normális tempó?
Számíts rá, hogy végig emelkedik kisebb nagyobb mértékben.
45 perc alatt azért illik odaérni. :)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Én nem, tudok segíteni, vidéki vagyok, de bp-iek biztos többet tudnak.
Nyugatitól, Margit-híd-Moszkva tér-Szilágyi E. fasor-HHH végáll. onnan nemtudom. Futárgéppel annak idején olyan 18-20perceket mentem a Nyugatitól a HHH végáll.ig(meg onnan még tovább a Máriaremetei 198.ba(Francia iskola)...Bp-en annál nincs nagyobb szopás, igaz, visszafelé 2szendvics is belefért, annyi gurulás van benne. .-)))
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Sziasztok!
Bocsi az offért, de remélem, hogy ti tudtok segíteni. A Buda Maraton elõtt kéne eljutnom a Nyugati Pályaudvartól a hármashatárhegyi repülõtérig. Melyik út a legjobb/legbiztonságosabb? Normális tempó mellett kb. mennyi idõt vesz igénybe(csak hogy melyik vonattal menjek)?

Köszi a válaszokat elõre is!

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Nekem (igaz nem túl elegáns,) beszólásom az ilyeneknek: ha már nem tud vezetni, akkor legalább arra figyeljen, hogy olyan biciklit törjön össze amit féléves fizetésébõl ki tud fizetni. Ezen legalább elgondolkodnak.

En altalaban ezt hasznalom: 'az edesanyadtol is egy centire mentel volna el?!?' :)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Köszi! A +4km-t választom:)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Voti: a 3-ason járok én is idõnként, rá lehet menni éppen arra a gyorsforgalmira, bár a gyöngyösi rendõrök elég szemetek, de a kerósokra nem nagyon mozdulnak. A ráhajtónál arra kell figyelni, hogy a belsõ sávba jösz be a gyorsforgalmira és a külsõben vágtáznak akik Pest felõl jönnek, nem mindig egyszerû besorolni. Elkerülõ van éppen a felhajtó elõtti emelkedõnél jobbra, két falun kell átmenni, aztán Gyöngyös (kb. 4 km többlet).

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Marchello, tpresident köszi a válaszokat, akkor asszem a yardok miatt nem idegelem magam. Bár a 3-ason a Gyöngyös elõtti pár km-es autóút szakaszra nem mennék fel, ott kinéztem egy kis kerülõt. A többit majd meglátom.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Kb 2 hét alatt tekerek ennyit, lehet, hogy rá se tudnék nézni utána a kerékpárra.

Mit vársz olyan emberektõl akik az autóban a gyerekülés kötelezõvé tételét az anyagiakra hivatkozva késleltették (uez most a téligumival).
A legtöbb gond az úton (saját tapasztalat) a buszosokkal és a kamionokkal van (elsõbbség meg nem adása, rád húzzák a kormányt stb...) pedig nekik EZ A MUNKÁJUK!!! Semmi mással nem kell foglalkozniuk (állítólag rendszeresen továbbképzik õket-Volánbusz, eredmény semmi), Mit várjunk akkor egy hétköznapi autóstól?
Nekem (igaz nem túl elegáns,) beszólásom az ilyeneknek: ha már nem tud vezetni, akkor legalább arra figyeljen, hogy olyan biciklit törjön össze amit féléves fizetésébõl ki tud fizetni. Ezen legalább elgondolkodnak.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

Végül volt valaki hétvégén a versenyen.

A nap végé 279km lett.

Bizony ez elismerésre méltó.
Ha ilyen szívós vagy, a VelenceX-et Neked találták ki! (10 Velencei-tó kör, 280km, 06.04)

SuB

SuB

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hello zsola_!

Nem zegi, hanem környéki vagyok (20 km), de sokat tekerek a város felé (jobbak az utak, mint délebbre). Nem: lecsó nem én vagyok:) Egyeztethetünk tekerés ügyben: a zegi fórumban, legalább az oútis rész is képviselteti magát!

Üdv: SuB

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

A nap végé 279km lett.

Nagyon húzós!!!

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag