Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Írta 2005. április 12. - 10:49

Késõ este volt, hétköznapon, senkit az ég világon nem zavartam a járdán, egy 2*2sávos, nagyon jól kivilágított úttest mellett haladó járdán kerekeztem, szándékosan nem az úton, mert tudtam,h nincs nálam a lámpa. Egyébként a városi bringám maximálisan megfele a KRESZ-nek. Van rajta küllõprizma(sárga a kötelezõ), elõl és hátul is megfelelõ színû prizma(ez is kötelezõ a lámpa mellett), csengõ(ez is kötelezõ), és lámpák. De elárulok mindenkinek egy titkot, a kib@szott-elavult magyar KRESZ szerint a lámpáknak közös energiaforrásuknak kell lennie(dinamó). Így aztán a legjobb/legdrágább/legprofibb villogóval felszerelet kerékpár is sérti a KRESZ-t!!!!!
Szóval, a járdán haladtam, az üres utcán, ekkor förmedt rám a paraszt...nem 30-al, kb. 5el haladtam el mellettük(elõtte azért ereszkedtem rendesen, de mikor odaértem, lassítottam).
Buzik ezek...
Írta 2005. április 12. - 08:46

Írta 2005. április 11. - 21:11

Írta 2005. április 11. - 20:42

Írta 2005. április 11. - 19:28

Még a president szövegéhez: egy lámpa igazán nem kerül sokba... sajnos ebben az esetben igazat adok a rendõröknek. Aki éjszaka bringázik, annál legyen lámpa.
Ráadásul járdán tilos biciklizni...
Lazus
Írta 2005. április 11. - 12:30

:offtopic: :csak hogy egyértelmû legyen az idei budamarci nem a HHH-en lesz hanem Visegrádon. (részletek:http://www.sportaktiv.hu/)
bocsi outisok!
szam
hülyeséget beszélek sorry, HHH-n lesz!!!
nem tudom honnan vettem:rocketman
Írta 2005. április 11. - 12:09

Köszönöm a válaszokat. Azért nem az XC-s topicba akartam írni, mert gondoltam, hogy a budapesti országútisok jobban ismerik a budapesti utakat. A normális tempó, mivel ez lesz a bemelegítés is a verseny elõtt, csak szépen szolidan hajtok, síkon 25, fölfelé 15. Mégegyszer köszi!
:offtopic: :csak hogy egyértelmû legyen az idei budamarci nem a HHH-en lesz hanem Visegrádon. (részletek:http://www.sportaktiv.hu/)
bocsi outisok!
szam
Írta 2005. április 10. - 09:54

Írta 2005. április 09. - 21:38

Sziasztok!
Bocsi az offért, de remélem, hogy ti tudtok segíteni. A Buda Maraton elo½tt kéne eljutnom a Nyugati Pályaudvartól a hármashatárhegyi repülo½térig. Melyik út a legjobb/legbiztonságosabb? Normális tempó mellett kb. mennyi ido½t vesz igénybe(csak hogy melyik vonattal menjek)?
Köszi a válaszokat elo½re is!
Xc-sek & Maratonisták ide

De csak neked, csak ma.
Szt. István kôrút - Margit-híd - Bem rakpart - Kacsa utca - Varsányi Irén utca - Széna tér - Retek utca - Szilágy Erzsébet fasor - Hüvösvölgyi út - Versec sor - Zuhatag sor - Széphalom utca - át a kis hídon - Páfrány utca, végén be az erdôbe utána már nem tudod eltéveszteni, bár még kb 8-10 perc emelkedô.
Az egész kb 10-12 Km, a Margit-hídtól bicikli út végig, viszonylag rendesen kitáblázva.
Neked mi a normális tempó?
Számíts rá, hogy végig emelkedik kisebb nagyobb mértékben.
45 perc alatt azért illik odaérni.

Írta 2005. április 09. - 21:24

Nyugatitól, Margit-híd-Moszkva tér-Szilágyi E. fasor-HHH végáll. onnan nemtudom. Futárgéppel annak idején olyan 18-20perceket mentem a Nyugatitól a HHH végáll.ig(meg onnan még tovább a Máriaremetei 198.ba(Francia iskola)...Bp-en annál nincs nagyobb szopás, igaz, visszafelé 2szendvics is belefért, annyi gurulás van benne. .-)))
Írta 2005. április 09. - 19:06

Bocsi az offért, de remélem, hogy ti tudtok segíteni. A Buda Maraton elõtt kéne eljutnom a Nyugati Pályaudvartól a hármashatárhegyi repülõtérig. Melyik út a legjobb/legbiztonságosabb? Normális tempó mellett kb. mennyi idõt vesz igénybe(csak hogy melyik vonattal menjek)?
Köszi a válaszokat elõre is!
Írta 2005. április 08. - 21:00

Nekem (igaz nem túl elegáns,) beszólásom az ilyeneknek: ha már nem tud vezetni, akkor legalább arra figyeljen, hogy olyan biciklit törjön össze amit féléves fizetésébõl ki tud fizetni. Ezen legalább elgondolkodnak.
En altalaban ezt hasznalom: 'az edesanyadtol is egy centire mentel volna el?!?'

Írta 2005. április 08. - 14:28

Írta 2005. április 08. - 09:15

Írta 2005. április 08. - 01:30

Írta 2005. április 07. - 21:10

Mit vársz olyan emberektõl akik az autóban a gyerekülés kötelezõvé tételét az anyagiakra hivatkozva késleltették (uez most a téligumival).
A legtöbb gond az úton (saját tapasztalat) a buszosokkal és a kamionokkal van (elsõbbség meg nem adása, rád húzzák a kormányt stb...) pedig nekik EZ A MUNKÁJUK!!! Semmi mással nem kell foglalkozniuk (állítólag rendszeresen továbbképzik õket-Volánbusz, eredmény semmi), Mit várjunk akkor egy hétköznapi autóstól?
Nekem (igaz nem túl elegáns,) beszólásom az ilyeneknek: ha már nem tud vezetni, akkor legalább arra figyeljen, hogy olyan biciklit törjön össze amit féléves fizetésébõl ki tud fizetni. Ezen legalább elgondolkodnak.
Írta 2005. április 07. - 17:20

Végül volt valaki hétvégén a versenyen.
A nap végé 279km lett.
Bizony ez elismerésre méltó.
Ha ilyen szívós vagy, a VelenceX-et Neked találták ki! (10 Velencei-tó kör, 280km, 06.04)
Írta 2005. április 07. - 10:28

Nem zegi, hanem környéki vagyok (20 km), de sokat tekerek a város felé (jobbak az utak, mint délebbre). Nem: lecsó nem én vagyok:) Egyeztethetünk tekerés ügyben: a zegi fórumban, legalább az oútis rész is képviselteti magát!
Üdv: SuB
Írta 2005. április 07. - 10:14

Írta 2005. április 07. - 08:09

Igen, én voltam az.
Elég profi felszerelésed van.
Egerszegi vagy ?
Tekerhetünk együtt valamikor.
(Nem te vagy lecsó ?