Nem, 3*8. Elöl Truvativ FireX 44-32-22, hátul STX-Rc 11-30. (ez az egyetlen Shimano cucc a gépen!) Lánc: SRAM PC-48.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringázás télen
Indította
Bikemag
, 2001. június 01. 15:25
Írta 2003. január 10. - 10:31

Írta 2003. január 10. - 08:51

Elõl 42-es Stc-rc nagytényér, hátul 18-as fogaskerék. De még a gépet nem raktam össze szóval még nem mentem vele azóta, hogy Single Speed. DE elõre megnéztem, hogy ez az áttétel jó lesz nekem. Neked 9es rendszered van?
Írta 2003. január 10. - 07:58

Bocsi, nem is figyeltem!
Hát... single speed-del elég érdekes hóban menni! Én is használok legalább 4-5 fokozatot menet közben.
Milyen áttételed van?
Egyébként ha kocsival viszem a gépet, néznek is rendesen! Szokatlan az, hogy hóban teker valaki!
Hátra csináltam szöges gumit, ha jól emlékszem a Szöges gumi topic-ban leírtam hogy hogyan. Viszont rájöttem, hogy elõre is kell.
Hát... single speed-del elég érdekes hóban menni! Én is használok legalább 4-5 fokozatot menet közben.
Milyen áttételed van?
Egyébként ha kocsival viszem a gépet, néznek is rendesen! Szokatlan az, hogy hóban teker valaki!
Hátra csináltam szöges gumit, ha jól emlékszem a Szöges gumi topic-ban leírtam hogy hogyan. Viszont rájöttem, hogy elõre is kell.
Írta 2003. január 09. - 22:26

Hát ha megtehetd akkor jó. Egyébként Single Speedem van ( nevem alatt is lehet látni) és azért akarok Pc1-et, mert olyat gyárt a Sram mindne parasztbiciklire és sokkal szélesebb ezáltal erõsebb is. Egyébként -5 fok alatt nem sóznak, mert semmi értelme...
Írta 2003. január 09. - 20:24

Kala!
Ha lehet, én is kerülöm a fõutakat és a sózott helyeket.
Van, amikor kocsival tetõn viszuem ki a bicajt egy jó túrához vagy havas tekeréshez.
Ha lehet, én is kerülöm a fõutakat és a sózott helyeket.
Van, amikor kocsival tetõn viszuem ki a bicajt egy jó túrához vagy havas tekeréshez.
Írta 2003. január 09. - 20:12

Tberci hozzászólása Lgondolkoztatott;mennyire árt a savas latyak...
Nekem szerencsére mákom van,mert az erdõ szerencsére itt van egy köpésre,és erre már nem sóznak nagyon semmit.A havas tekerés arra is jó,h leszedje a dzsuvát a bringáról,így hazaérkezéskor már le se kell törölni,azonnal mehet rá az ápolószötyi.

Írta 2003. január 09. - 20:12

Milyen rendszered van? 3*8 vagy 3*9?
Én a 3*8-hoz a SRAM PC48-at használom.
A pedál meg ilyenkor szinte mindegy, csak rá lehessen lépni rendesen. jelenleg sima fém pedállal nyomom, majd a jobb idõkre veszek én is valami jót.
Én a 3*8-hoz a SRAM PC48-at használom.
A pedál meg ilyenkor szinte mindegy, csak rá lehessen lépni rendesen. jelenleg sima fém pedállal nyomom, majd a jobb idõkre veszek én is valami jót.
Írta 2003. január 09. - 20:07

Kösz szépen már csak arra várok, hogy lehessen kapni Wellgo cserélhetõ tüskést pedált, mert most jelenleg semmilyen pedálom sincsen. Meg lánc is kell majd (Pc1)
Írta 2003. január 09. - 19:30

Kb 30-40 percet. Ennyi bõven elegendõ.
Ipari cspágyas szimeringes agyaim és monoblokkom van, itt olyan sok teendõ nincs. A többi meg már rutinfeladat. ;D
Ipari cspágyas szimeringes agyaim és monoblokkom van, itt olyan sok teendõ nincs. A többi meg már rutinfeladat. ;D
Írta 2003. január 09. - 19:27

Írta 2003. január 09. - 19:16

tbertalan!
Nem kella ggódni. Én is hajtom a vadi új gépet, igaz, hogy minden tekerés után lemosom, szárazra törlöm és ahol kell, a kenést sem hanyagolom el.
A fék több esélyes dolog. Ha "V" féked van, a felnire fagyott hó illetve jég valóban eltünteti a fékhatást, ami ugye nem igazán szerencsés. A fékpofák is hamarabb amortizálódnak, szintén emiatt. Ilyenkor a fékezésre nagyon figyelni kell, mivel ha nem teljes kerületen fagyott fel, akkor bizony ahol hat a fék, könnyen blokkolja a kereket. Ez elsõ kerék esetén csúnya bukást eredményezhet.
A tárcsaféáknél ilyen gond nincs, maximum egy kicsit zasjosabb lesz, de fog rendesen.
Véleményem szerint menj nyugodtan tekerni, utána ápold le és semmi gond nem lesz.
Nem kella ggódni. Én is hajtom a vadi új gépet, igaz, hogy minden tekerés után lemosom, szárazra törlöm és ahol kell, a kenést sem hanyagolom el.
A fék több esélyes dolog. Ha "V" féked van, a felnire fagyott hó illetve jég valóban eltünteti a fékhatást, ami ugye nem igazán szerencsés. A fékpofák is hamarabb amortizálódnak, szintén emiatt. Ilyenkor a fékezésre nagyon figyelni kell, mivel ha nem teljes kerületen fagyott fel, akkor bizony ahol hat a fék, könnyen blokkolja a kereket. Ez elsõ kerék esetén csúnya bukást eredményezhet.
A tárcsaféáknél ilyen gond nincs, maximum egy kicsit zasjosabb lesz, de fog rendesen.
Véleményem szerint menj nyugodtan tekerni, utána ápold le és semmi gond nem lesz.
Írta 2003. január 09. - 17:53

Írta 2003. január 09. - 17:15

Elôszöris gratula neked jojoba!
2. tbertalan: tavaly mentem egész télen és a hótól semmi baja nem lett a bringának. Ha félted, akkor egy havas bringázás után mosd le, mert elôfordulhat, hogy megrozsdásodik valami a hótól. De mondom, én nem szoktam ezt csinálni, csak ha só is ért.
A jég meg pláne nem árt. Vagy mit értesz ezalatt? Ha jégesô esik a bringára, vagy ha jégen mész? Ez utóbbi legfeljebb neked okozhat gondot és fájó, sötét foltokat a combodon és fenekeden! ;D
2. tbertalan: tavaly mentem egész télen és a hótól semmi baja nem lett a bringának. Ha félted, akkor egy havas bringázás után mosd le, mert elôfordulhat, hogy megrozsdásodik valami a hótól. De mondom, én nem szoktam ezt csinálni, csak ha só is ért.
A jég meg pláne nem árt. Vagy mit értesz ezalatt? Ha jégesô esik a bringára, vagy ha jégen mész? Ez utóbbi legfeljebb neked okozhat gondot és fájó, sötét foltokat a combodon és fenekeden! ;D
Írta 2003. január 09. - 16:47

Tapasztalatokra lennék kíváncsi: én nem mentem még soha télen és arra lenné kíváncsi, hogy a hó meg a jég árt-e valamit a biciklinek? Azt tudom a só marja a villát az biztos nem jó.
Írta 2003. január 06. - 16:00

Teljesen igazad van...
Nem azt írtam h, nem akarok csak azt,h nem tudnék több okból is... :-X
Nem azt írtam h, nem akarok csak azt,h nem tudnék több okból is... :-X
vendég__*
Írta 2003. január 06. - 15:53

Írta 2003. január 06. - 15:49

Na most van az az idõjárás ,mikor nem lehet bringázni...
(helyesbítek lehet) Csak én nem tudnék... :
Tegnap,esett a hó az még rendben... De ami ma van... Ahol már elolvadt a hó ott latyak ,ahol még nem ,ott brutális jég... :
(helyesbítek lehet) Csak én nem tudnék... :

Írta 2003. január 05. - 21:58

Mert egyébként nem lenne benne semmi poén.
Milyen dolog az, hogy saját szórakoztatásomra törülközök egy nagyot?
A közönségért mindent!
Én tegnep nyomtam egy Miskolc-Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt távot.
Azért itt fönt még vizes és sáros az út. Mire hazaértem, úgy néztem ki, mit a disznó.. ;D ;D ;D
Milyen dolog az, hogy saját szórakoztatásomra törülközök egy nagyot?
A közönségért mindent!

Én tegnep nyomtam egy Miskolc-Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt távot.
Azért itt fönt még vizes és sáros az út. Mire hazaértem, úgy néztem ki, mit a disznó.. ;D ;D ;D
Írta 2003. január 05. - 21:37

Én ma du nyomultan a városban egy ááálatit.
Svalbe big apple-vel ;D ;D
Mér van az hogy az ember csak akkor nal el ha látják?? :'( :'(
Svalbe big apple-vel ;D ;D
Mér van az hogy az ember csak akkor nal el ha látják?? :'( :'(
Írta 2003. január 04. - 20:04