Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Please log in to reply
1663 replies to this topic

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Sziasztok!

Ha van konkrét idõpont szóljatok mert haverommal mi is megyünk!
Eddig az összesen ott voltam és szerintem fontos,hogy megmutasuk magunkat az autósoknak, a kamionosoknak meg a BKV sofõröknek!

Rendszeresen szorítanak le engem is az útról! Szerencsére komolyabb bajom még nem történt. Bár amikor zakóztam az úton keresztülmenõ iparvágányon és félberepedt a sisakom (az orrom meg eltört) egy autós sem állt meg segíteni!!!

Voltunk a szilveszteri felvonuláson is ahol egy BKV busz nem tudta kivárni a sor végét és keresztül erõszakolta magát a tömegen. Szerencsére senki nem sérült meg.

Ha a rendezésben kell segíteni szívesen segítek!
Jó lenne ha a tévé is beszámolna róla!!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Én is megyek:(
Ha lesz valami persze.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
na ha adtok bõvebb információt akkor megyünk;)
a critical mass is jó volt:)
Autist Team:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és gondolod, hogy ezért lezárják az erzsébet hidat? ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A szövetségnek lesz ülése 14:00-kor aznap. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
kicsit OFF de nem annyira: párom olvasta egy másik fórumon, hogy lesz április 2..-án kerékpáros felvonulás lezárt hidakkal meg minden. Ki tud errõl valami bõvebbet?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
idén? van esélye hogy lesz egy ilyen megmozdulás?

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Üdv Mindenkinek!

Sajnos a tavalyi felvonuláson nem voltam, de már én is várom az ideit! A RENDEZÕSÉG pólom pedig még megvan az elsõ felvonulásról, szóval rendezõségi feladatokat szívesen ellátnék! Ha van vmi hír, infó, szóljatok és terjesztem ahol tudom!

Mindenkinek jó tekerést!
Mojlepque

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts

Barátaim barátjait ugyanigy csapta el egy részeges köcsög, azzal a különbséggel, hogy a bringás csapat aznap hajnalban indult csomagos túrára, és persze szinjózanul. A részeg vezetõ azonban egyenesen beléjük hajtott hátulról, és többen is meghaltak a fiatal, életerõs, sportos emberek közül!!! :(

Sajnos erre a balesetre még én is emlékszem és sokkoló volt számomra is!!
De vidéken sajnos sok bringás van aki többet tehetne azért hogy elõbb észrevegyék!! És sokan indulnak el a kocsmából is a régi csepelen haza ami persze kész öngyilkosság!! Ha lesz ilyen felvonulás idõben szóljatok mert akkor én is hazajövök Bp-re!!
join your life, join your bike

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Tényleg jó lenne idén is minél korábban megmutatni magunkat, és nem hagyni, hogy elfelejtõdjön ez a téma. Túl fontos ahhoz!!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Helló Maci! Neked is Búék!
Hasonlókat kérdezek én is.

Amig pedig a válaszra várok, leirom azt az esetet, amit a rádióban hallottam még tavaly:
" Részeg bringást gázoltak Szabolcs-Szatmár megyében a hajnali órákban. Sajnos a vezetõ is ittas volt, igy miután észrevette, hogy elgázolt valakit, hátratolatott, igy még egyszer elcsapva a papát, aki a helyszinen életét vesztette"
Amikor hallottam, nem tudtam mást csinálni, mint nevetni, mert nem semmi a sztori. Pedig mégis egy emberélet szûnt meg lenni, teljesen értelmetlenül. A tanúlság számomra az, hogy ha az emberekben nagyobb lenne a felelõsségérzet, sose innának semmilyen fajta közúti közlekedés elõtt! Barátaim barátjait ugyanigy csapta el egy részeges köcsög, azzal a különbséggel, hogy a bringás csapat aznap hajnalban indult csomagos túrára, és persze szinjózanul. A részeg vezetõ azonban egyenesen beléjük hajtott hátulról, és többen is meghaltak a fiatal, életerõs, sportos emberek közül!!! :(
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Na Isten éltessen mindenkit! Hölgyei és Úraim itt az új esztendõ, talán kéne valami mozgolódás féle, hogy májusban ne legyek egyedül a valahol. Az idén elmarad a felvonulás, vagy csak korábban keltem fel a téli álomból?
Egyébként megkésve B.U.É.K. mindenkinek.
Maci

PROBIKER-X

PROBIKER-X

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Hát ha egy év kimaradt, akkor írok! De nem csak azért h hûha milyen nagy gyerek vok h egy éve nem írtak és akkor én írok!
Szeretném én is részvétemet nyílvánítani azok iránt, akik ilyen balesetben meghaltak.
Igaz az , hogy rengeteg autós mászkál az utakon és a kiskölykök akik 19 évesek azok is ilyenek, hogy pojénból ráhúzza a kormányt a biciklisre, de visszahúzni már nem tudja. Addig virul az arcok, hogy kocsi van alattuk, de nemigazán zavartatja magát akkor sem, ha elüti õket. Nem tudom, szerintem ugyanez van a motorosokkal is!

http://probiker-x.uw.hu
BUggy, a zállat

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Én elütöttem egy autót! :)

A régi MTV székház elõtt padlógázzal, tõlem 10 centire elhúzott egy vadbarom. Én aznap eléggé fáradtan, nyügösen és munkahelyi problémákkal terhelve indultam útnak. Meg is lett az eredménye.
Megijedtem, amikor elõztek és lehúzódtam, puff neki egy Astrának.
Abban kb. 8000FT-os kár keletkezett, nekem új elsõ kereket kell fûzetnem! :(
Jó nagyot estem, nagyon bevertem a vállam és a bokám is megfájdult, nem oldott ki az SPD, és a lassulás miatt megrántottam!

Ja egyébként 25km/h-s ütközés erejérõl annyit, hogy
eltört a kulacsomban a szelep!! :)

ciao

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Üdv Mindenkinek!

Túl éltem a nyarat és egy jót tekertünk egészen Athénig az olimpiára. Nos keresztülmenve Ausztrián, Szlovéniát érintve, Olaszország és Görögország annyit mondhatok, hogy nem is rossz a helyzet itthon. A sógorokat nem mondom, mert ott különb a kerékpár út mint nálunk a stráda. A morál pedig irigylésre méltó. Az olaszok az valami szörnyû. A külsõ utak jók, de a városokban közlekedni nem kis mûvészet. Szóval budapesti közlekedés hozzájuk képest valami gyönyör. A görögöknél nyugi van bár ott nem sokat tekeregtünk, de ahol voltunk az jó volt.
néhány kép a túráról:

http://kep.tar.hu/me...zki/index.phtml

Nos most ennyi.
ui.: Veletek mi van?

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
MACI nak MÁR MEGINT tökéletesen igaza van!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Örülök, hogy így látod Maci!
Az APEH elnök azért nem semmi! ;D

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Ha nem haragszotok, én nem idéznék senkitõl, de azon gondolkodtam, hogy a múlt háborúit a névtelen hõsök nyerték vagy veszítették el. Minek azon rágódni, hogy ki és mit csinált, ott volt-e. Azon már jobban elgondolkoztam, hogy a résztvevõk miért is nem tekintették úgy a dolgot, hogy miért is van ez az egész. Nos a szórólapok egy részét én nyomtam, az idõpont azon is más volt, annak ellenére, hogy nem én fogalmaztam, másik, hogy utólag elolvasva semmi utalás nem volt rajta, hogy kiknek az émlékére szervezõdött, miért is kéne feketében lenni. Jövõre figyelek erre, és az biztos, ha lemarad fel írom rá. Másik dolog, hogy egy közös ( ha csak három?????!!! fõ is ) szervezés esetén úgy itélem meg, hogy a másikat értesítem, hogy engedélyt????? adok egyen mez viselésére. Nem mag és nem hapy hanem kerékpáros demonstráció, még akkor is, ha az egyik, vagy a másik szervezi, vállalja fel a népszerûség vagy népszerûtlenség ódiumát. Akik valamit is csináltak, a kerékpározásért csinálják, nem azért hogy medáll csillogjon a mellükön. Flamenek igaza van, hogy a szeánsz után meg kéne beszélni, de szerintem célravezetõbb volna valahol egy kávé vagy bármi mellett a szervezõknek ezt megtenni, nem pedig világgá kürtölni, hogy egyik másik milyene fasza gyerek és mennyit gürizett, mig a harmadik a seggét vakarva csak ült és pislogott mint béka a mocsárban. Egymást sárral dobálni, majd jövõre ezzel újra elkezdeni nem megy.
Politikusok, legyenek, de azért, hogy segítsenek. Nem akarom mondani, de az APEH elnöke Vámosi úr eljött otthonról ( Szigetszentmiklósról kb 20-25 Km ) és még hozott magával néhány kerékpárost, de úgy elvegyült a tömegben, hogy szinte megtalálni sem lehetett. Ez szereplés, és önzetlenül, nem hirdetve, hogy ittvagyok látjátok , hol a média. Ha ilyen emberek lennének a többiek is, itt a szervezõkre is gondolok, akkor sokkal simábban menne minden, nem kéne görcsölni. A másik dolog az, hogy amit a média felépített, azt nem kéne itt lerombolni, nem egy zártkörû chat, ahol vannak hárman. Ezt az oldalt egyre többen olvassák, még akkor is, ha nem írnak bele, csak úgy passzívan. Most mit gondolhatnak vajon? ezen ellgondolkozott valaki? Tehát részemrõl jövõre , ha lesz rá lehetõségem természetesen számíthattok a segítségre. Áldozat az, ha valaki néhány forittal segíti a dolgot, nem, lehet, hogy ennek köszönheti majd az életét egyszer. Fekete poló, 350 Ft a kínaiban, én is vettem, mert amim volt egy barami nagy CANON felírat virított, és nem tartottam etikusnak a céget hirdetni egy ilyen megmozduláson. A résztvevõk többsége naponta többet szór el cigire, piára, szórakozásra, hát legyen ennyi benne, hogy megteszi az elhunytak emlékére és nem kér engedélyt egyesületi mezre. Tavaly is voltak egyeületbõl, és amikor elindultunk felvették a feketét, mikor vége volt akkor lehúzták és huss tovább színesben. Ennyit egy ember emléke megér.
Aki ezt nem érzi magáénak az máshol sem találhatja meg a helyét.
Arra meg annyit, hogy kinek lehet kiadni, kinek nem a munkát, hogy igaz hogy önkéntes a dolog, éppen ezért kéne minden segíteni jelentkezõnek elfogani a feladatot, amit a szervezõk rátestálnak, ez saját becsületével és lelkiismeretével kell, hogy elszámoljon, ami többnek kell hogy legyen, mint ha a fõnöke adná a feladatot. Ha az önként vállalt munkát sem képes végrehajtani, akkor már valami baj van a fejében.
Csak ennyit a cívódásra és az ismételt szemrehányásra. Egyébként tavaly ugyan ez volt, ezért remélem jövõre megint tekerünk.
Bocsi, hogy megint hosszúra nyúlt, de ez már nagyon kikivánkozott belõlem.
Sziasztok Zoli

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az említett és az ahhoz hasonló szituációkban nem célszerû a sáv szélére húzodni. 1 méter a maximális távolság az út szélétõl, amit az egynyomtávú jármû tarthat. Ajánlott kihasználni. A cikk egyébként jó.
Az agresszív autósokat megközelítve arra lehetünk figyelmesek, hogy az ajtók zárásával/ablakok emelésével lesznek buzgón elfoglalva, vagy kövér gázzal igyekeznek tova.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Nagyon megfogta a lényeget, az biztos!