Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Milyen markolatot?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
529 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ezt én sem nagyon hiszem, szerintem ha a Ritchey tudná és látná, hogy ilyen kis gyártók az õ WCS-jénél sokkal könnyebb markolatokat készítenek ugyanabból az anyagból, akkor ezerrel kidolgozna valami újat...Cruxos: a kép elég meggyõzõ, de szerintem vagy a mérleged van rosszul kalibrálva, vagy nemtudom:D...amint megtalálom apu frissen vett IKE-markolatát, nyomok egy picturet..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Így, de a dugókat ne számold:
http://potkerek.uw.h...ty_markolat.jpg

Hát, egy olyan dugó, megsúgom, hogy nem 1 gramm...jó lenne, ha az lenne. Egy szorítóbilincs a maga karcsú 2 mm szélességével (amivel mondjuk egy bowdent leszorítasz vagy egy km-órát felteszel), AZ egy gramm...

Van benne gumi egyébként? Vagy hogyan lehet ennyivel könnyebb? (vékonyabb?) Mert kábé ugyanabból az anyagból nem lehet harmadakkora súlyút csinálni - szerintem.

DaveRider14, hihetõ amit mondasz, nem hiszem én sem, hogy egy Ritchey WCS-nek, amit megannyi profi használ a 8 kilós gépén, ennyire alá lehetne verni. (fõleg kis gyártónak, mint a Trinity...vagy ha mégis, hát akkor a "tartóssági faktor" rezeg...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem az ike dugókkal együtt volt 72 mérlegen...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

16 gr / pár? Az meg hogyan lehet? :D

Így, de a dugókat ne számold:
http://potkerek.uw.h...ty_markolat.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
16 gr / pár? Az meg hogyan lehet? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

igen igen, az ike szivacsos elég jó, 72 gramm/pár és 700-800 ft/év...

De a súlya csak 31 gramm/pár. A Trinity pedig 16 gramm/pár, de sokkal masszívabb, ezért nem szorul rendesen a kormányra.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
igen igen, az ike szivacsos elég jó, 72 gramm/pár és 700-800 ft/év...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

2500 Ft/év tehát megéri ...
Egyébként nekem bejön a csiga érzés ;)

Ike Light 700-800 Ft/év... De nekem már 4 éve ugyanaz van tehát 200 Ft/év.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
2500 Ft/év tehát megéri ...
Egyébként nekem bejön a csiga érzés ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jaja, csak ne kellene évente cserélni. (nálam annyi alatt elkopik) De 45 gramm, s egész jó érzés fogni - csak esõben olyan érzés, mintha két hatalmas meztelen csigát markolásznál...;)

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Ritchey True Grip WCS-t használok nagyon bejött ... csak ajánlani tudom.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szószó vannak érdekes markolatok a széelnagy világban, ízléses, ízléstelen egyaránt. Mindenki szíve joga azt a dizájnt kiválasztani, ami neki tetszik. Ahogy mondják "Ízlések és pofonok". De vannak egész exkluzív darabok is pédának okáért a (asszem) BBB bõr markolatok melyek nem sok mindenre jók, de naggyon oldscool.....

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Színes markolatokat lehet kapni

Van néhány katalogusom a hõskorból és abban látni mindenféle színû markolatokat, nagyon feldobják a gépet, ha ízlésesen vannak válogatva... bár ez szubjektív, és télleg csak a dizájnról szól.

Szóval: javaslat??

BlackCell

BlackCell

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Sziasztok!

Van felesleges 2ezer magyar forintom és markolatot kell vennem. Ha Ti az én helyemben lennétek, milyen markolatot vennétek???
Lécci segítsetek, nem szeretnék vmi gagyit venni.

Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Kosina Szilárd

BBB Lock-on kijön ennyibõl. Ha kicsit komolyabb markolat-ot akarsz, akkor az igaz, hogy majdnem 10ezer Ft, de megéri. Nekem Lizard Skins Woody North Shore (vagy mi a rendes széria neve). Fullos! Jó fogást biztosít, nem forog el, kényelmes és még szép is. A Race Face Lock-on markolatok is jók.
:cheers:

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Nagyon köszönöm a segítséget Nektek, meg, h ilyen gyorsak voltatok :)

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Nekem ez jött be, van kétféle hosszban és több színben (legalábbbis kékben biztos). Kesztyûben és anélkül is jó fogni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Jaja, sztem nekem is olyanom van, lángnyelves, csak kicsit gyorsan kopik, de elég jó.Meg, ha nem csavaros kell, és keményebb, akkor a piros szélû B+.
Ha pedig puhább,dundibb és ergonómikusabb akkor Ritchey (Comp, talán?)
Az utolsó kettõnek nincs kiemelkedõ mintája, így kesztyû nélkül is használhatóak.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
amit én vettem, elég kevés presztizsértéket mutat, ámde annál jobb, me puha gumiból van, belül csavaros - nem forog - de oan évente cserélgetni kell mindenképp
bikepositive 13 széles belül csavaros (2es imbasz)
iet keress sztem
oan 900 ft

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Sziasztok!

Van felesleges 2ezer magyar forintom és markolatot kell vennem. Ha Ti az én helyemben lennétek, milyen markolatot vennétek???
Lécci segítsetek, nem szeretnék vmi gagyit venni.

Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Kosina Szilárd

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nekem IKE szivacs van, XC-MX-re, ez lesz az 5. szezonja. Elõtte volt Ritchey TGII, TGV, és Progrip, azok nekem nagyon ragadósak. A légyen, hogy elég tömör legyen, homogén mintával és ne forogjon. Sok függ a felhasználási területtõl. Szerintem a bõr nem való versenysportra, az cruiserre, chopperre, retro citybike-ra való. A habosított gumi nyáron kitágul és elforog vagy lecsúszik (a Marikoonak vagy ilyen) és keménysége miatt nem nagyon csillapít. Városi bringára viszont nem rossz.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]