Tud valaki valami tuti módszert arra, hogy ne forogjon el a nyomorult markolatom és ne is csússzon el oldalra? Hajlakk nem mûködött, málnaszörp szintén nem, Loctite sem:D. Délután 4ig jó lenne ha megkötne a dolog, szóval az hogy vegyek csavaros markolatot/kábelkötegelõ/stb. kilõve. Csavarral rögzíthetõ márcsak a markolatváltó miatt sem okés. Esetleg a foltozáshoz használt gumiragasztó vékony rétegben a markolatba kenve megfogja, vagy pillanatragasztó???
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen markolatot?
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:05
Írta 2006. augusztus 17. - 11:48
Írta 2006. augusztus 01. - 09:39
ergonomikus markolatot szeretnék venni
(nyílt végût, de ez most mindegy)
valami jó puhat a praclimnak
mit és hol vegyek?
ez az ergonos cucc baromi jó lehet de ennyi pénzem sajna nincs...
Nekem ami szimpatikus es elerhetobb aron van mint egy Ergon markolat az a Specializednek a BG markolata. Van sima es lock-on-os kivitelben is. En multkoriban probaltam egyet, eleg meggyozo volt!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.
http://soloszabi.blogspot.com
http://soloszabi.blogspot.com
Írta 2006. július 12. - 12:33
Használt már valaki közületek Zselés Markolatot?
Ha igen, mik a tapasztalataitok?
Ha igen, mik a tapasztalataitok?
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Írta 2006. július 07. - 16:49
Nem mértem meg a súlyát, csak rákerestem: egy helyen azt írják, 290g. - Nyilván sokkal nehezebb, mint egy darab szivacs, de nekem akkor is ez kéne, ha 2 kg lenne, mert ezzel nem 'bénul le' a kezem.
Egyébként azzal reklámozzák (nem tudom, tényleg igaz-e), hogy a TransAlp Challenge-en a csapatok 40%-a használja.
Egyébként azzal reklámozzák (nem tudom, tényleg igaz-e), hogy a TransAlp Challenge-en a csapatok 40%-a használja.
Írta 2006. július 06. - 14:36
Az mar eleg durva, hogy a markolatbol is sulykerdest csinalnak egyesek... ha 50 grammal kevesebb az egyik, akkor az lesz a nyero? Ennyitol meg nem masznak hegyet.
Írta 2006. július 05. - 02:33
ergonomikus markolatot szeretnék venni
mit és hol vegyek?
mit és hol vegyek?
Írta 2006. július 04. - 17:48
Írta 2006. július 04. - 17:19
Csak egy kis update: azóta is nagy megelégedéssel használom ezt a markolatot, nem zsibbad a kezem. Most már montimon is ez van. Egy negatívum azért akad: A montim egy Merida, azon az eredeti markolaton van egy kis szarvacska, amin a hüvelykujjamnak nagyszerû helye volt. Sajnos az Ergon markolat szarvacskáján nincs a hüvelykujjnak kiképzett hely. - Ezzel együtt is 100x jobb, mit elõtte volt, hiszem sokkal többször fogom magát a kormányt, mint a szarvacskát.
Írta 2006. június 14. - 22:45
A kez zsibbadasom egy het pihentetes utan elmult. Addig nem mertem bicajra ulni, feltem, nehogy lebenuljon. Egy het utan bicajra ultem, de mindenfele nyakatekert modon fogtam a kormanyt, nehogy baj legyen - eleg kinos volt.
Azutan megjott a markolatom. Emlekeztetoul:
http://www.ergon-bik...nload/ergon.pdf
Ugyan egyszerre meg csak max. 55 km-et (Dobogoko oda-vissza) mentem vele, vagyis vegleges velemenyem meg nincs, de a dolog nagyon igeretes. Tenyleg koveti a tenyerem formajat, emiatt sokkal nagyobb felulteten oszlik el az ero. A legcsekelyebb problemam sem volt a kezemmel.
Azutan megjott a markolatom. Emlekeztetoul:
http://www.ergon-bik...nload/ergon.pdf
Ugyan egyszerre meg csak max. 55 km-et (Dobogoko oda-vissza) mentem vele, vagyis vegleges velemenyem meg nincs, de a dolog nagyon igeretes. Tenyleg koveti a tenyerem formajat, emiatt sokkal nagyobb felulteten oszlik el az ero. A legcsekelyebb problemam sem volt a kezemmel.
Írta 2006. május 29. - 11:31
(Még ma sem tudom rendesen kitörölni a fenekem.)
Részvétem, de ez egy kicsit többb információ, mint amit hallani akartunk.
1ébként a markolat minõségénél alighanem többet számít a kormányfogások száma. Ha végig ugyanabban a pozícióban van a kezed, ráadásul visszahajlított csuklóval (egyenes kormány), akkor tutira megnyomódik egy ideg (vagy mi a f@szt csinál). K**ra nem véletlen, hogy országúton ezer éve koskormánnyal mennek, amit háromféleképpen lehet fogni, és mindenki váltogatja is a fogásokat.
Megoldás: legalább kormányszarv, ha nincs.
Írta 2006. május 29. - 11:03
Most szombaton voltam a Tour De Pelson (200km) egy trekking bicajjal (egyenes kormány). A jobb kezem meglehetõsen elzsibbadt, a kisujjam még (ma hétfõn) mindig nem mûködik tökéletesen. (Tegnap még a gyûrûsujjamat is idegen testnek éreztem.) Kicsit utánaolvastam a dolognak, és arra jutottam nem egyedi az esetem, elõfordul ez másokkal is, és újítani kell a markolat fronton. (Eddig elégedett voltam a Trinity markolatommal, bár néha kicsit azért zsibbadt a kezem, de nem volt vészes.) Valami ilyesmire gondoltam: http://www.ergon-bik...nload/ergon.pdf Van valakinek ezekrõl tapasztalata? Hol lehetne ilyet venni? Lehetõleg gyorsan ráadásul, mert addig föl sem ülök a gépre, amíg azt a kérdést nem reformálom meg - tegnap kicsit megijedtem, hogy lebénul a kezem. (Még ma sem tudom rendesen kitörölni a fenekem.) Majdnem hogy azt mondom, pénz nem számít ...
Írta 2006. március 18. - 13:53
jaja
amúgy nekem ez van:
http://ebike.hu/term...nymarkolat/2282
azért jobb mint a lángmintás sztem mert belül a bilincse az mûanyag, kívûl a "perem" vagy mi meg pihepuha gumi
a lángmintás meg mindkét oldalt mûanyag ha jól emlékszem
ócsó&jó
legnagyobb elõnye meg tényleg a szerelhetõség
amúgy a double half is jó, puha kényelmes olcsó, csak elforog meg nehéz leszedni
amúgy nekem ez van:
http://ebike.hu/term...nymarkolat/2282
azért jobb mint a lángmintás sztem mert belül a bilincse az mûanyag, kívûl a "perem" vagy mi meg pihepuha gumi
a lángmintás meg mindkét oldalt mûanyag ha jól emlékszem
ócsó&jó
legnagyobb elõnye meg tényleg a szerelhetõség
amúgy a double half is jó, puha kényelmes olcsó, csak elforog meg nehéz leszedni
Autist Team:)
Írta 2006. március 18. - 13:26
pontosan. ezek ugyanazok mint a ~8 ezres társaik, csak nem nyomják rá hogy MÁRKA, így a sok (L)úzernek nem is kell.
tehát. olcsó, jól tapad, nem forog el, egy kettes imbusszal 2 másodperc levenni, még az én hatalmas mancsomnak is kellõen széles, asszem ennyi nagyjából. rejtett csavarok, így még csak nem is sérthetik fel az ember kezét, jó minta, full fekete így még csak nem is feltönõ. persze akinek ez kell, az vegye meg a fehér szélût, az a b+. ami nekem van az a pro.
tehát. olcsó, jól tapad, nem forog el, egy kettes imbusszal 2 másodperc levenni, még az én hatalmas mancsomnak is kellõen széles, asszem ennyi nagyjából. rejtett csavarok, így még csak nem is sérthetik fel az ember kezét, jó minta, full fekete így még csak nem is feltönõ. persze akinek ez kell, az vegye meg a fehér szélût, az a b+. ami nekem van az a pro.
Írta 2006. március 18. - 12:26
ez sem
egy lemezt nyom neki a kormánynak
tehát nem is látszik meg a kormányon
és baromi jó, csak sztem hamar kopik mert pihepuha
egy lemezt nyom neki a kormánynak
tehát nem is látszik meg a kormányon
és baromi jó, csak sztem hamar kopik mert pihepuha
Autist Team:)
Írta 2006. március 18. - 12:15
jó csak a <2 ezres az a kormányba megy bele a rögzítõ csavar, nem? a rendesben meg a gyûrût szorítja össze és nem b.ssza össze a kormányt.
Írta 2006. március 18. - 11:36
kb 1.1e egy csavaros;)
aki 8ért megveszi ugyanazt, csak mert rajta van pár márkát igazoló betü(amit ugyanott és ugyanabból az anyagból nyomtak rá, mint amibõl a b+-ra és a pro-ra nem) annak úgy kell.
és nem kell fecskendõ, meg hajlakk meg hasonló házi praktikák.
se WD40:D:D
aki 8ért megveszi ugyanazt, csak mert rajta van pár márkát igazoló betü(amit ugyanott és ugyanabból az anyagból nyomtak rá, mint amibõl a b+-ra és a pro-ra nem) annak úgy kell.
és nem kell fecskendõ, meg hajlakk meg hasonló házi praktikák.
se WD40:D:D
Írta 2006. március 18. - 10:46
én úgy szoktam hogy fecskendõ + tû (15 forint bármely gyógyszertárban) és beszúrom alá, víz és simán lejön. utána megszárít megint belefúj hajlakk és mehet vissza, van kb 5 perced hogy beállítsd, megszárad és onnantól ugyanúgy ott marad mint a csavaros, esõben is mielött valamelyik okos kitalálja sosem értettem miért költenek az emberek 8 ezret csavaros markolatra. hacsak a cuki alu kormányvégdugó miatt nem.
wd40-rõl meg szakadjunk már le, az arra jó ha nyikorog az ajtó zsanérja. bicikli ápolásnál nincs funkciója.
wd40-rõl meg szakadjunk már le, az arra jó ha nyikorog az ajtó zsanérja. bicikli ápolásnál nincs funkciója.
Írta 2006. március 17. - 22:42
ezzel az az aprócska gond van hogy utána alkoholos kezelés kell(a kormánynak és a markolatnak is!) mivel a wd40-nek egy minimális olaj/zsír akármi tartalma van, amivel meg lehet oldani hogy se a fék ne fogjon, és többet a markolat se tapadjon meg.WD 40 a mellékelt piros csõ segítségével...
szal a wd40 sok mindenre jó egy kicsit, de igazából ténylegesen semmire sem.
Írta 2006. március 17. - 22:21
WD 40 a mellékelt piros csõ segítségével...