Jelentkezz be Regisztrálj
Teló tuning
Posted 2005. June 21. - 11:12
Most vettem egy utángyártott telót egy yamaha jog hoz , egyébként szinte nem lehet kapni használtat, de sajnos nagy a foglalatba és 0,3mm le kell szedni belõle , hogy is kell szétszedni??
Posted 2005. June 08. - 22:03
Posted 2005. June 08. - 10:07
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2005. June 07. - 17:36
a vállat felakasztod egy peremre(széktámla stb) ér ráállsz egy lábbal a fékhídra, így lefelé nyomva azt.
a kupak pont be fog ugrani a menetbe
Posted 2005. June 07. - 14:00
Van egy elfekvõ Mozo R500-as telóm. Szétszedtem... Kitekertem a rugós oldal kupakját. Helyretettem a félrecsúszott elõfeszítés állító csavart (emiatt kellett bontani). De most nem bírom visszatekerni, mert a rugót, ugye, össze kellene nyomni, hogy a kupakot a menetbe lehessen illeszteni.
Van erre valami ügyes praktika?
--Trifo
Posted 2005. May 27. - 21:04
Az egyikben mintha nagyon-nagyon finom porrá õrölt alu lett volna valamilyen "folyékony" (kenhetõ) hordozóanyagban.
A másikban fehéres színû aktiváló anyag.
A kettõt homogénné keverve (a megfelelõ mennyiségben) kész a cucc.
Kb olyan állaga lett mint a puha gitt.
Ezzel betömtem a már elõtte megtisztított és felcsiszolt hibás részt.
A formát (hogy ne legyen dudor a száron) fakéssel (fadarab) véglegesítettem.
Utána vettem autó javítófestéket (mer abban benne a lakk a festék és az edzõ is), mer száragás után annak szép fényes (csúszós) a felülete.
És a szín sem túl elütõ.
Mivel nekem a perselyezés teflon ezért nem is kezdi ki a festéket sem!
Posted 2005. May 26. - 14:39
--Trifo
Posted 2005. May 25. - 23:10
azt hogy bemegy alá a kosz, és az ott fogja dörzsölni a becsúszót és levakarja róla a teflont...
föleg ha pici olaj is kerül oda, akkor kész kis smirgli.
nem éri meg.
Posted 2005. May 25. - 13:19
Posted 2005. May 23. - 14:22
--Trifo
Posted 2005. May 21. - 22:08
Köszi! Igen én is megtaláltam közben ezeket a cuccokat.
Vettem is és ki is javítottam a "hibát".
És mûködik! És jó! És nem engedi az olajat sem!!! (persze a szimeringet cserélni kellett)
Persze így eladni nem fogom tudni más soha, de legalább tovább használhatom.
Posted 2005. May 19. - 11:24
LOCTITE ST 1 Metall-Set (folyékony fém): Széles alkamazási lehetõségekkel rendelkezõ, kenhetõ, pasztaszerû, általános acéljavító termék (pl. sérült öntvények javítása) amely acélporral kevert epoxigyantából és keményítõbõl áll. A két összetevõt 1:1 arányban kell keverni. Legfontosabb elõnyei: gyors kötés, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, kikeményedés után mechanikusan megmunkálható, lakkozható. A pasztaforma lehetõvé teszi a függõleges felületre történõ felhordást.
Felhasználási terület: Széles körû felhasználási lehetõség a gyártásban, és karbantartásban a legkülönbözõbb alkatrészek javítására.
LOCTITE ST 2 Metall-Set (folyékony fém): Megegyezik az ST 1-el, csak folyékony, önthetõ fémjavító. Legfontosabb elõnyei, kiválóan tapad fémfelületeken, kerámián és üvegen. Folyékony halmazállapotánál fogva egészen finom repedéseket is kitölt. Jó leképezési pontosságot biztosít.
Felhasználási terület: Acél alkatrészek és öntvények javítása, kiöntött formák elõállítása.
LOCTITE ST 4 Metall-Set (folyékony fém): Nagy kopásállósággal és önkenõ tulajdonságokkal rendelkezõ javító paszta. Legfontosabb elõnyei, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, kopásállóság, grafittartalma miatt önkenõ. A pasztaforma lehetõvé teszi a függõleges felületre történõ felhordást.
Felhasználási terület: Acél alkatrészek és öntvények javítása, nagy kopásnak kitett felületek javítása (tengelyek, csúszóvezetékek)
LOCTITE AL 1 Metall-Set (folyékony fém): Aluminium és aluminium ötvözetek nagyszilárdságú javításához használható paszta. Legfontosabb elõnyei, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, kikeményedés után mechanikusan megmunkálható, lakkozható. A termék pasztaszerû állapota lehetõvé teszi a függõleges felületre történõ felhordást.
Felhasználási terület: Aluminium és aluminium ötvözetekbõl készült alkatrészek javítása.
LOCTITE 3450 ikerfecskendõ (folyékony fém): A praktikus ikerfecskendõ garantálja a fémtöltésû paszta helyes keverési arányát. Legfontosabb elõnyei, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, gyors kötés, kikeményedés után mechanikusan megmunkálható, lakkozható. Mindig kéznél van kisebb javításokra.
Felhasználási terület: Acél alkatrészek és öntvények javítása.
Na de neked szerintem elég valami jó kopásállóságú epoxy cuccal kijavítani simára a felületet. Feltéve, hogy a teflonos részre egyáltalán fel lehet vinni. Vagy pedig a sérült részt teljesen le kell kaparni fémig és akkor a fémen már tuti megtapad a ragasztóanyag.
--Trifo
Posted 2005. May 18. - 12:24
Van valakinek ötkete hogyan javítható a becsúszószár ha rendesen megkarcolódott egy 1forintos nagyságú területen?
A teflonozást helyre ugye nem lehetállítani de legalább síkba tudjam hozni a szárat, hogy a szimeringet ne csessze szét.
A mûszaki vezetõ a cégünknél folyékony fém javítót emlegetett.
Olyan válaszok nem érdekelnek, hogy dobjam ki, vegyek újat, meg hasonlók...
Ha valaki használt már ilyen javító szert az írjon.
Köszi
Pull
Posted 2005. May 17. - 20:41
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. May 17. - 19:25
Posted 2005. May 17. - 18:23
És teljesen Bogaras is.:brum:
Posted 2005. May 09. - 20:11
Posted 2005. May 09. - 17:39
Posted 2005. May 09. - 13:56
helyeseben mindkét szárban rúgó és elasztomer kb 55/45% arányban.
plusz még a rúgó belselyében is van egy elazstomer ami kb 2cm út után kapcsol be. ezt én kivettem belõle.
gilából?
Posted 2005. May 09. - 13:04
OK, lehet hogy ez lesz a legjobb megoldás.attól h olaj fürdõssé teszed nem lesz sokkal gyorsabb a mozgása csak nehezebb lesz vagy 200g-mal. csináld azt ami a bikemagban volt a sherman tuningolós résznél. vegyél 10W vagy vmi sûrû olajat(lehetõleg telóolajat) telózsírt keverd a kettõt 1:1 rányban és ezt kend a perselyekhez+szimeringekhez/közé.
A sebesség mindent megold.