Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ilyenkor érzem, hogy sírni tudnék :) azért nem az antarktiszon vagyunk, ahol a -100 fokban még a terminátor is megfagy. ez az idõszak maximum a só miatt veszélyes, az is inkább csak az acél esetleg magnézium alkatrészekre (telót ezért szokták ilyenkor merevvillára cserélni). nyugodtan mehetsz tekerni, csak öltözz fel rendesen. ;) és szeretem az azt hallottam kezdetû történeteket ...

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
ez tény, a hõmérséklet csökkenésével csökken az anyag szívóssága, ridegebb lesz. (ez is benne van a keddi vizsgámban :DDD)
A váznak nem szabad törnie ilyen hidegben szvsz, ha nem extrémkedsz vele - feltételezem nem akarsz :)
de sztem is elõbb fagysz le a bringáról, minthogy annak bármi baja is esne. de én nem mennék ki ebbe a sózott ganéba az tuti, mert viszont ha az bekerül a vázba...

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
vicces! tudod a hideg hatására összehúzódnak az anyagok... ha nem hiszed ússz egyet hideg vízben! :)

Hallotam már h a hidegben egy ugrás után 2 heggesztés is eltörött egy barátom, haverjának az aluvázán. És a fagyott rugó is könnyebben törik...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
és mi baja lesz a bringának? megfázik és tüsszögni fog? :) nyugodtan tekerj ameddig bírsz. a teló valszeg fel fog keményedni azon ne csodálkozz, de ilyen hidegben már az olajos kenésûek is belassulnak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Most h ilyen rohad hideg van/lesz kb hány fokig merjem kivinni a salamanderemet? alu váz no meg teló és hasonló apróságok védelme érdekében? Hány fok lehet az ami még nem árt a bringának?

a Te vegetációdnak hamarabb van vége mint a bringádba bármi kár is esne :)
szal menj nyugodtan....egyedül a sólét próbáld meg kerülni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Most h ilyen rohad hideg van/lesz kb hány fokig merjem kivinni a salamanderemet? alu váz no meg teló és hasonló apróságok védelme érdekében? Hány fok lehet az ami még nem árt a bringának?

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Most jut eszembe, a felnim is KBIX. és az is jó. lockolt telóval néha csúnyán odacsaptam, meg belementem egy-két szép nagy lyukba, meg amúgy terepeztem is rendesen, és nyoma sincs nyolcasnak.

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Én is csak a nyeregrõl tudok véleményt mondani. Bicajos nadrágban kényelmes, rendes ruhában hosszútávon már nem. (KBIX Ultraform PRO-Race)

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 hozzászólás
kbix? nekem azok vannak háát nyereg kicsit kényelmetlen karbon nyeregcsó tökéletesbár nehezebb mint a sima (gyári adatok alapján) több tapasztalatot csak újabb kilóméterek után mondhatok
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Mire gondolsz? A monoblock bár külön sztem nem kaható egy nagy nulla. A nyereg nekem kényelmes, de zsmtb-ek kényelmetlen pl...
A ruházat elég drága a többihez képest, a sisak meg olcsó de híg a leve...
A ksrbon cuccokról nincs tapasztalatom, de ha nem lenne km órám akkor megnéznéjk egyet közelebbrõl mert árához képest sok a funkció, bár kérdéses a megbízhatóság.

(idei árak tekintetében beszéltem magas-alacsony árakról)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Milyenek a KBIX kiegészítõk?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Nekem is ilyen nyergem van és nekem kényelmes, nem tok mit mondani...
Egy hete egy eséstõl kiugrott a merevítõje ahogy ráestem, részletek a múlt vasárnapi hozzászólásoknál...

zsmtb

zsmtb

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Hi skacok!

következõ a kérdésem

eddig a kelly's Quartz nyerge mindig cserben hagyott kb. 40-50 km után.
egyszerûen úgy széttörte a hátsóm, hogy már ülni alig bírtam rajta.

bár az igaz hogy nem használtam eredeti bicajos nacit (amiben van betét is)

nektek mi volt a tapasztalatotok a nyereggel?
és ha volt probléma mire cseréltétek le?
köszi

zs

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Hát az hogy legalább 5 bejegyzésemet töröled az eléggé fájó pontom maradt és az újoncoknak szóltam nehogy az õ lelkiviláguk is sérüljön és ha már vannak szabályok akkor tartsuk be.

A kelly's-nek tuti nincs a sole-nál jobb redszere gyári szériában, az meg h ki mit mire cserél az ugyebár már más tészta...

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Héj, én nem mondtam hogy a Salamander, vagy a hasonló árketgóriában lévõ tárcsás gépek rosszak, ne érts félre! Én azt mondtam, hogy én inkább v-fékesre szavazok, amin eggyel jobb váltó van, könnyebb, stb., de ez gusztus dolga, illetve az sem mind1 hogy mire hasnzálod, éshogy a jövõben akarod-e építgetni tovább!

Endroo kösz a tippet, be szoktam nézni a többi topikba is, de mivel nem aktuális a hajtómû-csere egyelõre, csak felmerült, ezért csak egy-két helyen néztem meg hogy mennyibe kerül, és nem mondtam, hogy nincs olcsóbban...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

ugye nem akartok versenyztetni egy olyan hidraulikus rendszert ami a legmagasabb kategóriás kelly's-eken is és más márkájú igen szinvonalas gépeken is van (lásd kona) bármilyen V-fékes rendszerrel??

ugye nem felejtük el, hogy a sole a hayes belépõ szintû hidra tárcsaféke, egyoldalról nyomó dugattyúval és elég low budget kialakítással? azért fel tudnék sorolni pár v-féket ami simán keresztbe lenyeli ;), (persze kicsit más árkategóriában) amit azért raknak kelly's-re és egyéb márkákra, hogy hidraulikus tárcsafék legyen rajta és ezzel kb ki is merült az elõnye. eddig alivio tárcsaféket raktak fel, most pedig ez az aktuális sláger.

a kerékpározás azért még mindíg technikai sport és ha tényleg rendszeresen ûzöd, akkor azért lehet számolni természetes elhasználódással. sajnos egy bizonyos ár felett már nem nõ az alaktrészek élettartama, csak jobban fog váltani, könyebb lesz, nem hajlik mikor rátehénkedsz, stb.. és lehet neked 500 ezres bringád akkor is cserélni kell majd az alkatrészeket idõvel.

ha már kerékpáros fórum, akkor kicsit be kéne nézni más topikokba is és megláthatnátok hogy pl. lx hajtómû van 2x eFt-ért is, sõt xt is 30e alatt. mondjuk erre is jó ez a fórum, hogyha netalán valaki kicsit jobban képbe akar kerülni.

rainman: nyugodtan írd le minden hozzászólásodban, hogy téged hogy elnyomnak, nagyon szórakoztató ;) de amíg pl. nem a hétvégi ebéd részleteirõl lesz szó, addig nyugodtan mehet a trécselés.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
És spec azt vallom h ennyi pénzem volt venni egy olyan bringát amire nálam jóval tanultabb emberek azt mondták hogy ezzel már lehet nyugodtan túrázgatni és beletehetek párezer km-t, de nem elnyûhetetlen bár a legdrágábbak sem azok. Ezt bebizonyítottam 1 hónapon belül a mono cseréjével, 2. hónapban teló csere... DE!!! Kicserélték és újabb egy év gari van az új alkatrészekre és abban bízok h ha egy éven belül nem harcolom le akkor nem a 13.-14. hónapban mennek szét. És a garis cserénél is mondhatod h a külömbözetet kifizeted és tegyenek bele egy jobbat...

És végülis a kelly's besorolása alapján a salamander dsc az mtb kategóriás kelly's-ek csúcsa.

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 hozzászólás
hmm 120k? sztem ha van még rá keret ruházz be egy imaginére akciósan 152k a bigbike ban (nem reklám:D) de siess mert kapkodják mint morzsát a hangyák én is 2 hetet vártam rá mert nem volt készleten így sk ból jött
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Nem a fékeket akarom versenyeztetni, hanem két különbözõ fékrendszerû, de azonos árbna lévõ biciklit. Nem mind1.

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Nyílván erõsebb fék a Sole bármelyik V-féknél, csak kérdés hgoy annyival jobb-e, és megéri-e a plusz pénzt, meg a gyengébb felszereltségû gépet. persze ez saját vélemény, én így gondolkodtam mikor a biciklit vettem, aztán maradtam a V-fékesnél (Kelly's Magic). Én is lecserélném tárcsára, de az nagy beruházás, majd szépen apránként.