Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kelly's

- - - - -

• Please log in to reply
2151 replies to this topic

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Ha az amit a Tigger barátunkkal terepeztem az könnyû terpezés, akkor arra nagyon megfelel, bár a telója annyira nem "finom" hozzá.
Ugrottam át fát menet közben lefele és az érkezéstól azért nem esett szét. Khm, igen, a fa feküdt és nem állt.. :D

A 21,5 nagyon soknak tûnik! De használat alatt majd kiderül. Én még azon is sokat gondolkodtam, hogy nem lett volna esetleg jobb, ha a 17,5-eset veszem. Én kb 180-182 körül vagyok, legalábbis fiatal koromban 181,5 voltam.. :)

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Tomi! Sztem gyere vasárnap 10re a Hõsök terére és egy laza túrával letesztelheted milyen az új gép! :) Részletek a Kelly's Klub topikban!

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

klasszik példa....átléped a vázat, nyereg a hátadhoz ér, és olyan 12-15 centit el kell tudni emelni az elsõ kereket a földtöl, mire a felsöcsõ tökön csap.....
szvsz, ha terepzni is akarsz horytomi a 21- es nagy lesz picit......

:no_tak: Tigger:

Roszul írtam. Én tudom, hogy kell. Csak rosszul kérdeztem tõle. Azért köszi.
:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Na a Tescosnál, mindenképp jobban jártál. Ha kényelmes akkor jó. Bár a boltban nem segitettek kiválasztani, a megfelelõ méretet? Vagy, hogy is kell azt megnézni ?:chin:

klasszik példa....átléped a vázat, nyereg a hátadhoz ér, és olyan 12-15 centit el kell tudni emelni az elsõ kereket a földtöl, mire a felsöcsõ tökön csap.....
szvsz, ha terepzni is akarsz horytomi a 21- es nagy lesz picit......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

De jó, hogy ilyen gyorsan írtatok. Köszönöm! Igazad van, mert tényleg csak az elözõ 6 oldalt olvastam el mielött írtam; írtátok is, hogy vannak gyengéi, de én kezdõ nem tudom mire jó egy ilyen kerékpár. (Eddig csak Tesco akció: 13.000 összteleszkópost ismertem.) A sima V fékest vettem elvileg akciósan 85-ért. A vázméret meg azért ekkora, mert foggalmam sem volt, hogy mekkora kell a 185cm-emhez. De kényelmesebbnek találtam, mint a 19-est.

Na a Tescosnál, mindenképp jobban jártál. Ha kényelmes akkor jó. Bár a boltban nem segitettek kiválasztani, a megfelelõ méretet? Vagy, hogy is kell azt megnézni ?:chin:

horitomy

horitomy

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
De jó, hogy ilyen gyorsan írtatok. Köszönöm! Igazad van, mert tényleg csak az elözõ 6 oldalt olvastam el mielött írtam; írtátok is, hogy vannak gyengéi, de én kezdõ nem tudom mire jó egy ilyen kerékpár. (Eddig csak Tesco akció: 13.000 összteleszkópost ismertem.) A sima V fékest vettem elvileg akciósan 85-ért. A vázméret meg azért ekkora, mert foggalmam sem volt, hogy mekkora kell a 185cm-emhez. De kényelmesebbnek találtam, mint a 19-est.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

Sziasztok! Szeretném ha segítenétek. Egy kérdésem lenne.
Vásároltam egy Kelly's Salamander-t 21,5-öst. Az lenne a kérdésem, hogy ez a kerékpár "mire van kitalálva", vagyis mit kell várnom tõle?
Kezdõ vagyok, nem szeretnék sziklákat mászni vele, lépcsõket megmászni ,stb, de azért azt szeretném tudni, hogy mire képes, nem szeretem a meglepetéseket.
Nagyon megköszönném, ha egy pár szót írnátok róla.
Elõre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Szerintem könnyebb terepen, ill. normális használat mellett nem lesz vele gond. Ugrálásra, lépcsõzésre tényleg nem jó. Ha mindennap használod érdemes rajta kicserélni " majd" 1-2 alkatrészt. PL: monoblock. Az olyan megnyekkenõs.
Én mondjuk nem vagyok mérvadó, mert csomó mindent kicseréltem már rajta, a saját izlésem szerint.
Magas vagy, hogy 21,5-es vázat vettél?

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Olvass vissza pár oldalt! Fõleg a salamanderrõl van szó mert majdnem mindenkinek az van!

Milyet vettél tárcsafékeset?

horitomy

horitomy

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok! Szeretném ha segítenétek. Egy kérdésem lenne.
Vásároltam egy Kelly's Salamander-t 21,5-öst. Az lenne a kérdésem, hogy ez a kerékpár "mire van kitalálva", vagyis mit kell várnom tõle?
Kezdõ vagyok, nem szeretnék sziklákat mászni vele, lépcsõket megmászni ,stb, de azért azt szeretném tudni, hogy mire képes, nem szeretem a meglepetéseket.
Nagyon megköszönném, ha egy pár szót írnátok róla.
Elõre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
mint már írtam a nyereg dõlésszögével nagyon jókat lehet játszani, teljesen más érzés ha cask egy kicsit is mozdítasz rajta... próbáld ki!

zsmtb

zsmtb

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
teszteltem egy bicajos gatyót. úgy tûnik így kényelmesebb a nyereg :)
a mai hideg ellenére gurultam egy tizest. a ruházat még nem az igazi, finomítani kell rajta.

mindenkinek köszi a tanácsokat

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Köszi buddha, de sztem, így szinte "slick" állapotban is megteszi nekem, mert nyáron is h.ujjú kesztyûben tekerek, meg ha kényelmet nézek akkor az a kis rece is ami volt rajta nem számított annyit h puhább lett vna, csúszni meg szerencsre nem csúszik. Amúgy ha le kéne cserélni akkor nagy bajban lennék mert ez nem egy olyan fogyóeszköz amirõl sok tapasztalatot lehetne hallan, és amúgyis olyan mint a nyereg h kinek mi a kényelmes...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Asszem, a BBB-nek van fekete bõr marcsija, az nagyon izgat...

ja! markolatról jut eszembe... a kelly's-eken gyárilag lévõ markolatok nagyok hamar kopnak, erre már többen panaszkodtak itt is a fórumon, bár nem tom h kapható-e külön meg h egyáltalán kelly's gyártmány-e, de márkahûségbõl ne vegyél kelly's markolatot ha találsz....

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts

én eddig egy salamanderre hajtootam de a legtöbb helyen elfogytak

Mit gondoltok a madmanrõl?

vagy kb 120-ért mit mondtok mi a legjobb

Imagine -30% : 146900 Ft 209900 Ft
ehhm http://www.bigbike.hu/ (ez nem reklám. ez tájékoztatás)
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Igen-igen... a szervizben satuba fogták és két nagydarab szerelõ nekifelszüt és a visszanyomták. aztán meg lihegtek, mert nekik is kemény meló volt...
Most h ki volt szedve a nyereg, így más szögben tettem vissza az biztos. Nem is tudtam h ennyire lehet variálni a nyeregcsõvel, szóval lehet vele kisérletezni h kényelmesebb legyen, h milyen a dõlészög, meg h mennyire legyen elöl... biztos sokat számít.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nyereg: nekem ez az elsõ biciklim, így nem nagyon van összehasonlítási alapom. Amikor sokáig nem tekerek, akkor az elsõ alkalom után fáj egy picit a csont körül, de egyébként nincs vele semmi bajom, se "fájás", se zsibbadás.
Markolat: nekem nem kopott még el. Kesztyû nélkül kényelmetlen hosszú távon, szép mintás lesz a kezem tõle.. :) Egy bajom van vele, de ez nem olyan vészes. Nagyobb túrák alatt egy picit elmásznak a középpont irányába, talán egy-két centit..

Tin: megoldották a nyerget. Satuba került és "sokan" feszítették, de meg lett az eredmény. Legalábbis, ha jól emlékszek és nem álmodtam.. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

ja! markolatról jut eszembe... a kelly's-eken gyárilag lévõ markolatok nagyok hamar kopnak, erre már többen panaszkodtak itt is a fórumon, bár nem tom h kapható-e külön meg h egyáltalán kelly's gyártmány-e, de márkahûségbõl ne vegyél kelly's markolatot ha találsz....

Nekem is lejött a markolatról a bordázat, és szintén nem tudom, hogy mire kellene lecserélni, de erre majd csak tavasszal költök, amikor már olyan kesztyût hordok, amibõl kint vannak az ujjaim.

Tényleg a nyergeddel mi lett? Nem olvastam róla semmit, vagy csak átsiklottam felette?

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Ülés: Nekem eddig a legkényelmesebb. A seggem ezen is lezsibbad, de a pöcsöm legalább nem.
Nyeregcsõ (karbon): Eleinte folyton lejjebb csúszkált, hiába húzogattam utána finoman. Aztán a töréstõl való félelmem ellenére durván megtéptem, és azóta jó.
Kormány: Sztem nem teljesen szimetrikus... (Vagy a szemem csal.) A markolat része a szokásosnál nagyobb ívben jön hátra, nálam ez azt eredményezte, hogy az eddig minden bringán hiperkényelmes ergonomikus markolatomat le kellett cserélnem egy sima "csõre".
Kormányszár: Teszi a dolgát.

Összességében: A kiegészítõk általános megjelenését kissé bazárinak tartom, ami engem nagyon zavar. A minõségükrõl sem gyõzõdtem meg még teljesen, de ha ez volt az ára, hogy olcsóbb legyen az Imagine-em, nem bánom. Ha majd cserére szorulnak, más márkát fogok választani.

Milyenek a KBIX kiegészítõk?

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Csak a tévhitek eloszlatása végett...
Ha egy rugó télen eltörik,az nem a hideg miatt van hanem az anyag elfárad.

Hegesztésnél (hajszál)repedések alakulhatnak ki,ha abba befolyik a víz és megfagy,adhat egy olyan feszítõ erõt ami miatt hamarabb eltörik egy hegesztési varrat...