Én is leendõ Kelly's tulaj vagyok. A Majesticet akartam megvenni. Nem értem, hogy miért kellett az idei modellre Hayes tárcsaféket rakni. Szerintem elég lett volna egy lx vagy xt v-fék. Az a baj, hogy így az ára 240ezer körül van és így nincs a kellysnek biciklije 170e és 200e Ft között. Bár ahogy elnézem, a többi gyártó is hanyagolja ezt az árszintet. A majesticnek cseppformájú váza van?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Kelly's
Indította
spangle
, 2001. augusztus 30. 21:59
Írta 2004. február 07. - 14:50

Írta 2004. február 06. - 11:07

Hi!
Nekem van a Majestic, nyugodtan vedd meg, jó vétel! ;D
Viszont a januári Bikemag hátulján még a 2003-as modell van tavalyi árával, idén már talán nem ennyibe kerül, meg a felszereltsége sem ugyanilyen, jobb lett viszont kicsit drágább is.
Én féket cseréltem eddig, az ultio által említett SRAM 9.0-t!
Nekem van a Majestic, nyugodtan vedd meg, jó vétel! ;D
Viszont a januári Bikemag hátulján még a 2003-as modell van tavalyi árával, idén már talán nem ennyibe kerül, meg a felszereltsége sem ugyanilyen, jobb lett viszont kicsit drágább is.
Én féket cseréltem eddig, az ultio által említett SRAM 9.0-t!
Írta 2004. február 06. - 10:30

Tiberiusnak Majestice van, pontosabban egy Sabotage vázra vannak felrakva a cuccok. De én is tudok róla egyet-kettõt!
Szerintem frankó gép, úgy látom,nagyon elégedett vele. A teló az különösen jó, de hát már magasabb kategória is, mint a gép töbi cucca. A felszerelés is frankó, kivéve a féket és a hajtómûvet. Ezeket azért is tudom, mert az én Authoromon is ilyenek vannak. A Trektro fék nem nagy szám, szerintem elég gyenge, érdemes cserélni, én Sram 9.0-ra cserélem. A Suntour hajtómû valszeg neked is gyengus lesz, könnyen hajlik. Én is 75 kg körül mozgok, és nagyon hajlékonynak találom. Tiberius is mondott egyszer valami ilyesmit. Ez ugye abban mutatkozik meg, hogy nagy tányéron erõteljesen tekerve beleér a tányér a láncterelõbe. Ezt lehet korrigálni at állítgatással, és a Dore váltó teszi is a dolgát, nem állítódik el, azonban ez a hajtómû merevségét nem erõsíti. Persze attól még nagyon frankón mûködik. Nekem idén is ez a hajtómû marad. Tavaly voltunk Erdélyben, bírta a Majestic is a kiképzést, pedig adtunk a gépeknek sárban, vízben, esõben. Szerintem jó vétel.
Maratonon egyen volt a Majestic, a Dunán, meg se kottyant neki.
Szerintem frankó gép, úgy látom,nagyon elégedett vele. A teló az különösen jó, de hát már magasabb kategória is, mint a gép töbi cucca. A felszerelés is frankó, kivéve a féket és a hajtómûvet. Ezeket azért is tudom, mert az én Authoromon is ilyenek vannak. A Trektro fék nem nagy szám, szerintem elég gyenge, érdemes cserélni, én Sram 9.0-ra cserélem. A Suntour hajtómû valszeg neked is gyengus lesz, könnyen hajlik. Én is 75 kg körül mozgok, és nagyon hajlékonynak találom. Tiberius is mondott egyszer valami ilyesmit. Ez ugye abban mutatkozik meg, hogy nagy tányéron erõteljesen tekerve beleér a tányér a láncterelõbe. Ezt lehet korrigálni at állítgatással, és a Dore váltó teszi is a dolgát, nem állítódik el, azonban ez a hajtómû merevségét nem erõsíti. Persze attól még nagyon frankón mûködik. Nekem idén is ez a hajtómû marad. Tavaly voltunk Erdélyben, bírta a Majestic is a kiképzést, pedig adtunk a gépeknek sárban, vízben, esõben. Szerintem jó vétel.
Maratonon egyen volt a Majestic, a Dunán, meg se kottyant neki.
Írta 2004. február 05. - 18:09

A friss Bikemag hátulján van a Majestic.
Szerintetek jó-e?
75 kiló vagyok, és maratonokra, meg OX versenyekre járnék vele. Idén még a tanulóév lesz. Elég meggyõzõnek hangzik a felszereltsége is.
Szerintetek jó-e?
75 kiló vagyok, és maratonokra, meg OX versenyekre járnék vele. Idén még a tanulóév lesz. Elég meggyõzõnek hangzik a felszereltsége is.
Írta 2004. február 05. - 14:56

A spideren az RST teló barátnõmnek is kemény volt.
De az egyik szárból ki kell bányászni a rugót és kész is. Neki pont jó. Eléggé puha lett.
Nektek azért nem feltétlenül javaslom, mert kicsit könnyem lekoppan.
De az egyik szárból ki kell bányászni a rugót és kész is. Neki pont jó. Eléggé puha lett.
Nektek azért nem feltétlenül javaslom, mert kicsit könnyem lekoppan.
Írta 2004. február 05. - 12:38

Igaz ultio, a Spideren egy RST teló eléggé kemény lett (kb. mint egy merevvilla), mondjuk alapból se nagyon rugózott. 
A sok esõ megártott neki, valamin 1dl sáros-vizet szedtek ki belõle. ???

A sok esõ megártott neki, valamin 1dl sáros-vizet szedtek ki belõle. ???
Írta 2004. február 04. - 18:13

Írta 2004. február 04. - 17:34

Azé egy telóval volt gond, ha jól emlékszem
. Ami persze nem a Kelly's sara. Azért én úgy gondolom, ahhoz, hogy a váz eltörjön, nem semmi stílus kell. Vagy pedig anyaghiba. A többi garanciális kérdés meg szerintem a tárgyalási technikán, a hozzáálláson és az emberismereten múlik. Nekem még soha nem volt gondom a agarnciával bicajügyben. Igaz Authorom van. De a Kell's is szép és jó bicaj, csak nekem nem tetszik. Bááááár, ha veszek új gépet, erõsen fogok gondolkozni, hogy Author vagy Kelly's.

Írta 2004. február 04. - 16:52

Én is ilyen kételkedõ voltam míg meg nem vettem a Kellysemet.
Alátámasztom az importõrt, ismerõseim körében összesen 5 Kelly's van, és abszolúte semmi bajuk. Pedig az alsóbb kategóriától a csúcsmodell vázig mindenféle elõfordul!
Ja, és nem csak városban használjuk!
Alátámasztom az importõrt, ismerõseim körében összesen 5 Kelly's van, és abszolúte semmi bajuk. Pedig az alsóbb kategóriától a csúcsmodell vázig mindenféle elõfordul!
Ja, és nem csak városban használjuk!

vendég__*
Írta 2004. február 04. - 16:17

Igazad van ultio! Nem tudom miért csak a Kelly!s-re mondják hogy gázos a garancia amikor a Boomer vázamat 4 hét alatt cserélte ki a Caprine, és az egész bicajt le kellett vinni Székesfehérvárra!
Írta 2004. február 04. - 15:32

Ezekkel a garnciákkal mindenütt gond van, bármilyen bicajról is van szó. mert a kereskedõnek nem a vásárló a fontos, hanem csak a pénz.
Írta 2004. február 04. - 15:25

Na akkor. Most beszéltem az importõrrel, úgy hívják, hogy Kelemen Branislav (tel.: 20/975 5732). Azt mondta, hogy a drágább vázakkal eddig EGYETLEN probléma sem volt, és egyszer vittek vissza egy Quartz vázat, amit a cég ingyen jobbra (Magnus) cserélt. A 30 napos cseregarancia rájuk is érvényes, a leghosszabb ügyintézési idõ 3 hét volt. A vázakra 5 év gari van, ált. minden váz van raktáron, ha nincs vagy szereznek, vagy szétszednek egy új gépet a gyorsabb ügyintézés végett.
Elmondom a haversrácnak, hátha mégsem Kula-t vesz...
Elmondom a haversrácnak, hátha mégsem Kula-t vesz...
vendég__*
Írta 2004. február 04. - 15:08

Xian! Ezt már nekem is mondták, hogy gondok vannak a garanciával! Én se sokat hallottam még errõl de szerintem én akkor is Kelly's-t veszek.
Írta 2004. február 04. - 14:34

Pont a többnapos (max. 3) bicajostúra miatt keveslem az ûrtartalmát. A kedvesem ugyanis kinézett egy kb. 3 literes janssport zsákot és attól tartok abba nem sok minden fér...
Írta 2004. február 04. - 14:18

minek nagyobb? mit akarsz vinni, hogy 20 liter nem elég?
akkor inkább vegyél valami hegymászózsákot, abból van 120 literes is.
egy-két napos túrákra bõven elég, ha nem húzom össze felül a cipzárt, még a sátor is belefér. a sok kis rekeszbe meg minden egyéb: szendvics, pótbelsõ, szerszámok, stb.
akkor inkább vegyél valami hegymászózsákot, abból van 120 literes is.

egy-két napos túrákra bõven elég, ha nem húzom össze felül a cipzárt, még a sátor is belefér. a sok kis rekeszbe meg minden egyéb: szendvics, pótbelsõ, szerszámok, stb.
Írta 2004. február 04. - 14:06

Kár, hogy nem nagyobb. Mondjuk a Deuter / Tattonka is csak 30-40 l-ig gyárt bicajos hátizsákokat...
Írta 2004. február 04. - 13:53

kép?
fogalmam sincs.
liter?
talán 20 körül lehet, de semmiképpen nem több. 3 fõ fakk van benne, meg 3-4 zseb, plusz az említett extrák. (egy fakk a viztartálynak)
fogalmam sincs.
liter?
talán 20 körül lehet, de semmiképpen nem több. 3 fõ fakk van benne, meg 3-4 zseb, plusz az említett extrák. (egy fakk a viztartálynak)
Írta 2004. február 04. - 13:18

Osz kép meg hun van róla??? Vagy benne van a katalógusban? Hány literes?
Jutik eszembe: Haversrác kinézte az idei Hacker-t. Nem rossz gép. Elment egy bicajosboltba, elmondta mi a gondja. A bótos srác azt mondta, hogy hoz neki, ha ragaszkodik hozzá, de sokkal inkább ajanlja a meridát vagy a konát, mert a kelly's-nél meghibásodás esetén a lehetetlennel határos a garanciát érvényesíteni, és ha sikerül is hónapokat vesz igénybe pl. egy eltört váz cseréje. Mit tudtok errõl?
Jutik eszembe: Haversrác kinézte az idei Hacker-t. Nem rossz gép. Elment egy bicajosboltba, elmondta mi a gondja. A bótos srác azt mondta, hogy hoz neki, ha ragaszkodik hozzá, de sokkal inkább ajanlja a meridát vagy a konát, mert a kelly's-nél meghibásodás esetén a lehetetlennel határos a garanciát érvényesíteni, és ha sikerül is hónapokat vesz igénybe pl. egy eltört váz cseréje. Mit tudtok errõl?
Írta 2004. február 04. - 12:32

én most vettem egy kelly's hátizsákot, van benne tartó camelbak-nek (meg lyuk, hogy kivezesdd a csövet, és fülek, hogy a csõ a vállpánton maradjon) vagy 6-8 rekesz, bukótartó, derékpánt, mobiltartó a vállpánton, stb-stb. kib*szottul átgondolt cucc, a hátán izzadáscsökkentõ air system izébigyó, mindez 5200 huf. no comment
vendég__*
Írta 2004. február 04. - 12:24