Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

azonkívül, hogy könnyebb áruld már el, mitõl lenne jobb?

Tartósabb anyagból van a belseje. Sokkal gyorsabban elkopik az 520ban a mûanyag rész (teljesen más fajta mûanyag van benne) és utána bármit csinálhatsz kotyogni fog. Szóval nemcsak a 30g a különbség, hanem tartósabb is az 540.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Vettem egy új stoplit azóta nincs gond vele.

A súlyon kívül miben jobb az 540-es?

Na, hát akkor valószínûleg a stopli a ludas. Majd megnézem. Ha ezzel is gond lesz, akkor megpróbálom kicserélni a stoplit az újra.
Nem tudom még miben jobb a súlyon kívül. A kidolgozása szebb. A hajtókar melletti mûanyag recés cucc eltûnt. Ránézésre ennyi.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Köszi Tigger, meg is van. Csak a megfelelõ méretõ csavarhúzót kellett a megfelelõ helyre dugni, majd elforgatni. Mondjuk erre magamtól is rájöhettem volna :mybad:, meg a manualban leírhatták volna.

tigger megelõzött, csavarhúzóval +oldódik a probléma. nekem is ilyen pedál van az outin is.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

csavarhúzó szokiki segíteni

Köszi Tigger, meg is van. Csak a megfelelõ méretõ csavarhúzót kellett a megfelelõ helyre dugni, majd elforgatni. Mondjuk erre magamtól is rájöhettem volna, fõleg, hogy benne volt a taposó manualjaban, amit most találtam meg. :mybad:
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Kaptam egy 520-as pedált fekete mûanyag taposóval, ami sajnos gyárilag bele volt pattintva az SPD-be. Felszereltem, teljesen kiengedtem a rugóerõt, de képtelen vagyok kioldani a taposót. Szedett már ilyet ki valaki? Ha igen, hogyan?

csavarhúzó szokiki segíteni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Kaptam egy 520-as pedált fekete mûanyag taposóval, ami sajnos gyárilag bele volt pattintva az SPD-be. Felszereltem, teljesen kiengedtem a rugóerõt, de képtelen vagyok kioldani a taposót. Szedett már ilyet ki valaki? Ha igen, hogyan?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Nekem három éve ugyanaz a Shimano M520-hoz adott stoplim van. Szerintem már le sem bírnám venni, úgy betömõdött. Szerintem bele is törne, ha meg próbálnám.
Most már a bal oldali elég könnyen kiold húzásnál. Nem tudom, hogy ez a stopli hibája-e. Szerintem a pedálé. Én meg voltam elégedve az 520-szal. Ha jól átgondolom, ez a legöregebb alkatrész a bringámon.
De most beújítottam egy 540-essel. 30 grammal könnyebb, meg állítólag jobb is.

Nekem is 520-as pedálom van és nekem is elég gyakran kioldott húzásnál. Még úgy is, hogy a pedál rugóján feszítettem. Ugyanolyan 3 éves Shimano stopli volt. Vettem egy új stoplit azóta nincs gond vele.

A súlyon kívül miben jobb az 540-es?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Nekem három éve ugyanaz a Shimano M520-hoz adott stoplim van. Szerintem már le sem bírnám venni, úgy betömõdött. Szerintem bele is törne, ha meg próbálnám.
Most már a bal oldali elég könnyen kiold húzásnál. Nem tudom, hogy ez a stopli hibája-e. Szerintem a pedálé. Én meg voltam elégedve az 520-szal. Ha jól átgondolom, ez a legöregebb alkatrész a bringámon.

azonkívül, hogy könnyebb áruld már el, mitõl lenne jobb?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Kérdezzétek VV-t! Õ tudna mesélni. Neki a Crank Brothers-el voltak hasonló kalandjai. A jobbos pedálból az istennek se tudta kivenni a stoplit, bármit is csinált.
(Mondjunk próbálkozott rendesen, de mi nem bántuk! Jót szórakoztunk!)
Sajnos lecserélte egy Shimanora, azóta kevesebbet nevetünk!
:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
megmunkálási pontosság meg anyagminõség pl

nekem volt acor stoplim, na az annyira szar volt hogy néha kurvára nem oldott ki

de tényleg volt hogy meg kellett állni és úgy "kitépni"

bbb vel nem hiszem hogy lenne gond
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Stopliknál a kopáson kívül miben lehet különbség?
Egyébként errefelé nincs vele gond.(más tapasztalata)

Gondolom kioldásban is lehet különbség, a shimanonak is van többféle stoplija. Ki tudja melyiket másolják le és mennyire pontosan.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Stopliknál a kopáson kívül miben lehet különbség?
Egyébként errefelé nincs vele gond.(más tapasztalata)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
BBB stoplit használ valaki shimano pedálhoz? Milyen a shimanohoz képest?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

sziasztok
ehhez a pedálhoz szeretnék cipõt venni de mivel még sosem használtam spd rendszert nemtudom hogy ez hogy mûködik és milyen való hozzá
tudnátok benen segíteni
köszi
http://picasaweb.goo...290684131232962
márk

Szerintem spd rendszerû, vagy esetleg spd-sl, egy kép a mechanikáról felülnézetbõl és biztosra tudni fogjuk.Kb 3000 ft bele a stopli,
az FPD a bikepositive pedálok jelölése úgy rémlik.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lehet, hogy én látom rosszul, de szerintem ehhez a pedálhoz 2 csavaros stopli kell, tehát nem mindegy, hogy milyen cipõt vesz, ezért raktam be azt a képet, amin olyan talp van, ami jó 2 és 3 csavaros stoplihoz is. Ha késõbb vesz egy jobbféle pedált, legalább cipõt nem kell cserélnie.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

sziasztok
ehhez a pedálhoz szeretnék cipõt venni de mivel még sosem használtam spd rendszert nemtudom hogy ez hogy mûködik és milyen való hozzá
tudnátok benen segíteni
köszi
márk

a pedálhoz elvileg lennie kéne stoplinak amit a cipõ talpába tudsz becsavarozni, és onnan már csak hajtani kell, ha ez nincs akkor ezt is venned kell
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vehetsz barmilyen bringas cipot, aminek az aljaban vannak lukak hogy belecsavarozz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

sziasztok
tudnátok benen segíteni
köszi
márk

Feltöltött kép

Ez a cipõ jó spd és look rendszerhez is

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
sziasztok
tudnátok benen segíteni
köszi
márk