Háááát köztes megoldásnak (ha a technikás terep kifog rajtad) én semmiképp sem ajánlanám az eggbeatert. Lehet csak nekem volt bajom vele, mert elõtte 1 évig Shimano spd-t használtam, de rosszabb volt kilépni az eggbeaterbõl és sokszor csak hajszálon múlt (meg ugye nem mindig jön ki a lépés, hogy a dominánsabb lábaddal, amin a könnyebben oldó stopli van, lépj ki) Többet kell fordítanod a bokádat, nehezebben pattan ki a stopli, mint a Shimanonál. Meg amit tamaska is mondott, igen hamar kikotyogósodik minden eggbeater és lehet cserélgetni a belsejét, míg az spd-hez még én sem nyúltam az elmúlt pár évben
Az eggbeater (és hasonszõrû társainál) nincs különbség a bal- és jobboldal kioldási ereje között! Mindkét oldali stopli ugyanaz, csak tükörben vannak kovácsolva, így ha felcseréled õket, más szögben oldanak
mindkét oldalon, de egymáshoz képest
ugyanúgy.
Ha Nálad nem így volt, akkor valószínûleg a cipõd talpával volt kompatibilitási probléma, az elõ szokott fordulni, vagy tényleg mindig csak egy lábbal oldottál, és elkoptattad azt az oldalt...
Nekem van egy Mallet C, egy Candy C, és egy Acid 1 pedál a bringáimon. A Mallet (régi típus) és a Candy tengely felõli oldalán széles mûanyag csúszópersely van, nem csapágy, elég elb.szott konstrukció szerintem, de eddig bírják. A Candy-m jobboldali tengely záróanyája gyárilag nem volt becsavarható rendesen, így lötyög oldalirányban a pedáltest, mióta megvan, a gumitömítés el is deformálódott azóta, elég szánalmas, persze az is, hogy nem foglalkoztam vele, és nem vittem vissza. Ráadásul ezen a védõkupak mûanyag, minden tisztításnál ki kell csavarni, és nyalódik. A rebuild kit-jéhez jár is a kupak azt hiszem... (Mallet, Acid -> fém)
A platform a pedálon segít eloszlatni a súlyt patentes cipõ használatakor, így tuti nem zsibbad a lábfej (igaz a fentiekbõl kettõ fekvõbringán van), de utcai cipõvel csúszik mindhárom, boltba, postára, fagyizni használható, de túrára/terepre abszolút nem.
Sártûrése szvsz remek, a Candy ennél a cipõnél 2-ra becsatolt, és utána ki is oldott: