Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Például ezt Shimano SM-SH51 (Plate nélkül) (Hajtás | Pedál | Stopli) | Kerékpár Webshop

Köszi szépen! Ennél csak oldalirányba lehet kilépni, tehát rendesen lehet vele húzni is nem fog kioldani?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Például ezt Shimano SM-SH51 (Plate nélkül) (Hajtás | Pedál | Stopli) | Kerékpár Webshop

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Most tervezek áttérni spd pedálra, ezzel kapcsolatban kérdeznék. Adott egy M-959es pedál és egy specialized comp mtb cipõ. A pedált kéz alól vettem így nem járt hozzá stopli, kérdésem, hogy pontosan mílyen típust kellene vennem?

Zoltat

Zoltat

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Én a hetekben vettem egy spd pedált. Eddig csak platformot használtam, de nagyon izgatott a dolog és vettem egy sima m520-as pedált northwave cipellõvel. Isteni! Ég és föld a platformhoz képest! Lehet húzni, stabilan tartja a lábat, nem csúszkál. Kezdõ spd-sként azt mondom aki teheti az vegyen, mert sokkal jobb tekerni vele. Vettem hozzá egy mûanyag taposót is városba és biztonság kedvéért. Használható darab, de amint tehetem szedem is le róla, megyek becsatolva.
Tehát aki bizonytalan, ne gondolkozzon tovább, vegye meg mert csak jól járhat vele!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Egyértelmûen Shimano PD-M324

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Véleményetek szerint melyik a jobb pedál:

Shimano PD-M324

vagy

HT-A838?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Shimano PD-M 324 pedálhoz milyen tipusú stoplit adnak gyárilag?Használhatót vagy olyat amit egybõl érdemes lecserélni?

SH-55 jár hozzá, ami nem csak oldalra, hanem felfelé is oldható. MTB felhasználásra szerintem nem jó, érdemes egybõl SH-51-re cserélni, ami a csak oldalra oldható, máskülönben nem lehet húzni a pedállal.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Shimano PD-M 324 pedálhoz milyen tipusú stoplit adnak gyárilag?Használhatót vagy olyat amit egybõl érdemes lecserélni?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

mongy jobban belegondolva a dobozoshoz nem volt nekem se. és ahoz logikus hogy nincs is. (mivel a zacsis az oem, ami bringához jár, a dolog meg ugye arra van kitalálva ha veszel egy bringát, és nem spd papucsban tipoegtél el a szagüzletbe akkor hazáig el tudj tekerni vele. dobozosnál ugyi ez a probléma többnyire nem játszilk. ) de a zacsishoz volt, külön mûsorszám volt kifeszegetni újjsérülés nélkül.

Mondjuk kicsit fura, hogy az "olcsójános, még dobozba se tesszük" zacsis változathoz adnak stoplit, míg a dobozos "deluxe" verzióhoz meg nem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

én zacskós kivitelt vettem, használati utasítással meg minden, de árulják decathlonban is külön. A dobozos 520-ashoz meg tuti nem járt.

Még nem próbáltam ki, mondjuk a bizadalmam benne csak annyi, hogy városban tudjak vele menni alkalomadtán. Terepre ilyesmivel nem mennék semmi pénzért.

.

mongy jobban belegondolva a dobozoshoz nem volt nekem se. és ahoz logikus hogy nincs is. (mivel a zacsis az oem, ami bringához jár, a dolog meg ugye arra van kitalálva ha veszel egy bringát, és nem spd papucsban tipoegtél el a szagüzletbe akkor hazáig el tudj tekerni vele. dobozosnál ugyi ez a probléma többnyire nem játszilk. ) de a zacsishoz volt, külön mûsorszám volt kifeszegetni újjsérülés nélkül.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Akkor platfompedal.

Koty

Koty

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Kösz.
Ettõl féltem, ezért kérdeztem.
Akkor valszeg felejtõs lesz az ötlet...

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
az baj a "felemás" pedálban mint már írtuk is, hogy a stopli miatt billegni fog a cipõ a sima pedálon meg könnyen le tud csúszni
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Koty

Koty

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Kösz a válaszokat.
Amit talán nem írtam le eléggé pontosan az az, hogy a "DH stílusú lefelékben" benne van, hogy néha tényyleg DH pályán megyek le, és azon kívül is sokszor ugrok kisebb sziklákat, krosszmotoros módjára kirakom a lábamat stb...
Szóval ilyen felhasználás mellett jó lehet-e az SPD cipõ + felemás pedál összeállítás, vagy felejtõs?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én zacskós kivitelt vettem, használati utasítással meg minden, de árulják decathlonban is külön. A dobozos 520-ashoz meg tuti nem járt.

Még nem próbáltam ki, mondjuk a bizadalmam benne csak annyi, hogy városban tudjak vele menni alkalomadtán. Terepre ilyesmivel nem mennék semmi pénzért.

de van itthon egy 2500 Ft-os platform pedálom, ami kb. 10-12 ezer km-t látott, benne 2-3 telet, élete nagyrészét kenés nélkül futotta....

.... és ennek ellenére hibátlanok a kónuszai :D viszont megszakadt a kontraanya mente (sima csavaranya), azt pótolnom kell. Ha nagyon szar az a mûanyag, akkor majd becsavarozom ezt, ha alkalmi jelleggel igényem lesz a platform pedál használatára.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
én nem kaptam hozzá pedig dobozos volt és biztos, hogy nem a tulaj/eladó nyúlta le
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
korrekt

nem tudom most mi a rendszer én anno többet kaptam ingyen, meg akkor is (2008) ingyen adtuk ha kért vki, mikor ott dolgoztam
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Arról van szó ami elvileg jár hozzá, gyakorlatban meg külön eladják! Tisztelet a kivételnek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
most arról a mûanyg betétrõl vagyon a szó ami alapból jár, -ha jól emléxem még a zacskós (oem) pedálokhoz is- és a nagyobb boltokban ládaszám volt anno, mert általában senki nem kérte, vagy valami más xtra cucc ?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás

nekem a városi felhasználás miatt lenne érdekes a feles spd

mopst 520-at használok, ami nagyon frankó, de néha napján jó lenne sima cipõvel menni (ha pl., sokat kell gyalogolni, vagy ilyesmi). Most szereztem egy mûanyag taposót bele, aztán majd meglássuk hogy muzsikál.

A mûanyag taposó elég haszontalan, csúszkál rajta a cipõ. Ugyanitt alig használt mûanyag taposó eladó :)